Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
6 Şubat 2019 Çarşamba - 09:16

''AB, En Mühim Ticaret Ortağımız''

AB Komisyonu Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Bulc'ın daveti üzerine bir toplantı gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M.Cahit Turhan, "AB bizim en mühim ticaret ortağımız. Türkiye ve AB arasında hızlı ve emniyetli şekilde işleyen bir ulaştırma sisteminin tesis edilmesi iki tarafın da çıkarınadır. Bugün iş birliğimizi daha ileriye götürebilmek amacıyla çok önemli konuları ele aldık." diye konuştu.

 AB, En Mühim Ticaret Ortağımız

Bulc'un daveti üzerine Türkiye ile AB arasında ulaştırma alanındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Turhan, Türkiye'nin AB üyelik hedeflerine bağlılığını sürdürdüğünü vurguladı.

Turhan, AB ile ulaştırma sektöründe de teknik iş birliğini geliştirmeye büyük önem verdiklerini belirterek, "AB bizim en mühim ticaret ortağımız. Türkiye ve AB arasında hızlı ve emniyetli şekilde işleyen bir ulaştırma sisteminin tesis edilmesi iki tarafın da çıkarınadır. Bugün iş birliğimizi daha ileriye götürebilmek amacıyla çok önemli konuları ele aldık." diye konuştu.

Brüksel'de 15 Ocak'ta "Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı" gerçekleştirildiğini anımsatan Turhan, "Bu mekanizmaya aramızdaki diyaloğun devam etmesi ve iş birliğimizin geliştirilmesi açısından büyük önem veriyoruz. Diyalog sürecinin somut sonuçlar doğuracak biçimde devam etmesini istiyoruz. Bugünkü gündemimizin ana başlıklarını bu diyalog toplantılarında ele alınan konular teşkil etti." ifadesini kullandı.

Halkalı-Kapıkule Demirolu Hattı

Turhan, toplantıda Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı projesinin görüşüldüğüne işaret ederek, "Bu hattın inşası AB ile mali iş birliğimiz kapsamında önümüzdeki dönemin en önemli altyapı projesidir. Proje, Avrupa'yı Asya'ya bağlayan yüksek standartlı demir yolu ağının önemli bir parçasını oluşturacak. Komiser ile bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi için atmamız gereken adımları görüştük." değerlendirmesinde bulundu.

Önümüzdeki dönemde Türkiye-AB mali iş birliğiyle ulaştırma sektöründe hangi alanlarda projelerin gerçekleştirileceğini istişare ettiklerini anlatan Turhan, Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı'nın ulusal ulaşım ağıyla bağlantılarının güçlendirilmesine yönelik projelerde iş birliği yapabileceklerini ifade etti.

Turhan, mali iş birliği kapsamında yüksek standartlarda tüm Avrupa'ya hizmet veren Türk gemi inşa sanayisinin desteklenmesi isteklerini AB tarafına da ilettiklerini, Türkiye'nin Trans-Avrupa ulaştırma ağındaki konumunu güçlendirecek konuları da ele aldıklarını anlattı.

Hava Taşımacılığı Anlaşması Müzakereleri

Türkiye-AB Kapsamlı Hava Taşımacılığı Anlaşması müzakereleri üzerinde de görüştüklerine dikkati çeken Turhan, "Yaklaşık 2 yıldan fazla bir süredir devam eden müzakerelerin başarılı bir şekilde sonuçlanmasıyla havacılık sektöründe çok ileri bir iş birliği tesis etmiş olacağız. Her iki taraf için oldukça önemli ekonomik fırsatlar doğacak." diye konuştu.

Turhan, Türkiye'nin Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansıyla ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda da görüş birliği içerisinde olduklarını, Türkiye-AB ile karayolu güvenliğinin artırılmasına katkı sağlayacak çalışmaları ve görüşleri ele aldıklarını vurguladı.

Toplantıda, yol güvenliğini artıracak kooperatif akıllı ulaşım sistemlerini de görüştüklerini söyleyen Turhan, "Türkiye bu alanda önemli çalışmalar yapıyor. Bu alanda iş birliğimizi arttırmaya yönelik olarak AB'nin ülkemizi platformuna davetini memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

Turhan, Brüksel temasları çerçevesinde AB Komisyonu Çevre, Denizcilik ve Balıkçılıktan Sorumlu Üyesi Karmenu Vella ile bir araya gelme fırsatı bulduğunu, Akdeniz ve Karadeniz'de denizcilik ekonomisinin sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu ifade etti.

Bakan Turhan, ulaştırma alanında iş birliğini geliştirmenin Türkiye-AB ilişkilerine önemli ivme kazandıracağını sözlerine ekledi. 

“Olumlu Gündem"

AB Komisyonu Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Bulc da toplantılarda çok sayıda başlığın ele alındığını ve her iki taraf için de yapıcı gerçekleştiğini belirterek, "Olumlu gündemimizi teyit etmiş olduk." dedi.

Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı projesinin AB Türkiye arasında ciddi öneme sahip olduğunu anlatan Bulc, "Halkalı Kapıkule Demir Yolu Hattı sadece teknik bir proje değil aynı zamanda siyasi mesaj da iletiyor. Umarım 28 Şubat tarihinde yapılacak Üst Düzey Ekonomik Diyalog toplantısında Halkalı Kapıkule Demiryolu'nun iki taraflı proje anlaşması imzalanır." dedi.

Bulc, hava taşımacılığı konusunu daha geniş kapsamlı ele aldıklarına işaret ederek, teknik ekiplerin çalıştığı AB-Türkiye Kapsamlı Hava Taşımacılığı anlaşmasının büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

 
Scania’lar Anadolu Sigorta Güvencesinde
 
SAF-HOLLAND takes over PressureGuard
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Scania’lar Anadolu Sigorta Güvencesinde
Anadolu Sigorta, yeni ürünü Scania Kasko Sigorta Poliçesi ile Scania marka ...
''Ticaretin Yeni Ufuklarını Anlamak Çok Önemli''
AB-Japonya Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nı (EOA) değerlendiren İKV Başkanı ...
Türkmenistan Sınırlarında Mağduriyet
Türkmenistan sınırlarında, Tacikistan yüklerinin geçişlerine izin verilmediği öğrenildi.
 
3.5 Ton Altı Taşımalara Geçiş Belgesi
Çekya’ya veya Çekya üzerinden gerçekleştirilecek 3,5 ton altı taşımalarda ...
Ocak Ayı İhracat Rakamı 13 Milyar 171 Milyon Dolar
TİM Başkanı İsmail Gülle, "Ocak ayı ihracat rakamı 13 milyar 171 milyon ...
Bulgaristan Gümrüğünde Arıza
Bulgaristan gümrüğünde meydana gelen sistem arızası nedeniyle Kapıkule ...
 
Moldova En Kötü Yolları Olan İlk On Ülke Arasında
Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı Küresel Rekabetçilik Raporu’na göre, ...
"Mobil Abone Sayısı 80 Milyonu Aştı"
Mobil abone sayısının 80 milyonu aştığını, mobil penetrasyon oranının ...
Türkler, Mercedes Vito'yu 27 cm Uzattı!
Bütün dünya Mercedes Vito’yu 27 cm uzatarak ultra lüks bir Maybach’a dönüştüren ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
treyler
haberler
dikkat
news
truck
Kamyon
src
şoför
türkiye