Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
11 Eylül 2014 Perşembe - 16:53

135 Transit Bakanlığa Teslim Edildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın şiddete maruz kalan kadınların korunması ve güçlendirilmesi amacıyla yürüttüğü projede kullanılacak 135 adet Ford Transit minibüs, Bakanlığa teslim edildi.

135 Transit Bakanlığa Teslim Edildi

AB tarafından fonlanan ve Merkezi Finans ve İhale Birimi’nce açılan ihalede; Koç Topluluğu Şirketleri’nden imalatçı olarak Ford Otosan, tedarikçi olarak Otokoç Otomotiv ve satıcı olarak ise Ram Dış Ticaret, güçlü bir işbirliği oluşturdu.

Ford Otosan, Avrupa Birliği’nin büyük oranda fonlayarak katkıda bulunduğu ve şiddete maruz kalan kadınların korunması ve güçlendirilmesini hedefleyen bir proje yürüten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na, 135 adet Ford Transit minibüsü törenle teslim etti. Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda yapılan teslimat törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Başkan Yardımcısı Bela Szombati, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Azize Sibel Gönül, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli ve Sakarya Milletvekilleri ile Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Koç Holding, Ram Dış Ticaret, Ford Otosan ve Otokoç Otomotiv yöneticileri katıldı. 

Bakan Ayşenur İslam: “Kadına yönelik şiddet kabul edilemez”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, araç teslimat töreninde yaptığı konuşmada, “Ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen, kadına yönelik şiddet tüm dünyada 21’inci yüzyıla taşınan en önemli sorunlardan biridir ve bu şiddet, bir insan hakkı ihlalidir. Bakanlığımız; kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğuna dair inançla, çalışmalarını çok geniş bir yelpazede, tüm tarafların kapsamlı işbirliği, koordinasyonu ve ortak duruşuyla sürdürmektedir. Medeni Kanun, İş Kanunu ve Türk Ceza Kanunu gibi temel kanunlarda yapılan eşitlikçi reformlarla, Türkiye’de tüm mevzuat, kadın erkek eşitliği ilkesini gözeten ve kadına yönelik şiddete sıfır tolerans tanıyan bir yapıya kavuşturulmuştur” dedi.
01 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi’nin, kadına yönelik şiddeti, “politika oluşturma, önleme, kovuşturma ve cezalandırma’’ olmak üzere dört boyutuyla ele aldıklarını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Ülkemizde şiddet mağduru kadınların korunması ve desteklenmesine yönelik mekanizmaların başında kadın konukevleri gelmektedir. Kadın konukevleri, şiddete uğrayan veya risk altındaki kadınların, varsa beraberlerindeki çocukları ile birlikte, geçici süre ile barınma ihtiyacını karşılamak üzere hizmete açılmaktadır. Ülkemizde bu hizmeti başta Bakanlığımız olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, kaymakamlıklar ve valilikler yürütmektedir. 2014 Yılı Ağustos Ayı itibariyle; Bakanlığımıza bağlı 93 kadın konukevi, 2.522 kapasite, yerel yönetimlere bağlı 33 kadın konukevi, 769 kapasite, sivil toplum kuruluşlarına bağlı 3 kadın konukevi 36 kapasite olmak üzere toplam 129 kadın konukevi, 3.327 kapasite ile hizmet vermektedir. Kadın Konukevlerinden; 2014 yılı Ocak-Ağustos arasında 7.085 kadın ve beraberindeki 3.270 çocuk olmak üzere toplam 10.355 kişi yararlanmıştır” dedi.
Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinden kurulduğu tarihten bu yana 33.735 kadın, 584 erkek ve 5.948 çocuk olmak üzere toplam 40.267 kişinin hizmet aldığına da değinen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede ilerleme sağlanabilmesinde yasal düzenlemeler ve kurumsal mekanizmalar kadar konuya ilişkin bilinç ve duyarlılığın artırılması, toplumsal farkındalık sağlanması amacıyla Bakanlığımız ile ilgili Bakanlıklar arasında “Eğitim Protokolleri” imzalanmıştır. Bu protokoller çerçevesinde; şiddete maruz kalan kadınlara hizmet sunan kamu kurum/kuruluşlarında çalışan 71.000 polis, 65.000 sağlık personeli, 336 aile mahkemesi hakimi ve savcı, 21.000 diyanet görevlisi, 2.500 jandarma personeli, 531 yerel medya çalışanı ve iletişim fakültesi öğrencisi ile 2.700 kamu çalışanına eğitim verilmiştir. Hizmet standartlarımızı artırmak ve verilen eğitimlerin işbirliği yaptığımız kurumlarda kalıcı olmasını sağlamak amacıyla 10 milyon Avro bütçeli “Aile İçi Şiddetle Mücadele” Projesini uygulamaya başlattık. 2014-2016 yılları arasında yürütülecek “Aile İçi Şiddetle Mücadele İçin Kadın Konukevleri Projesi” kapsamında başta kurumsal hizmet birimlerimizin kapasitelerinin artırılması olmak üzere şiddet mağduru kadınlara sağlanacak destek hizmetlerinin geliştirilmesi yoluyla 26 ilimizde kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının güçlendirilmesi hedeflenmektedir” diye sözlerini sürdürdü.
Bakan Ayşenur İslam: “77 ildeki konukevleri için 135 adet araç tedarik ediliyor”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, teslimatı yapılan araçlarla ilgili olarak; Avrupa Birliği desteği ile gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 milyon Avro bütçeli “Şiddete Maruz Kalan Kadınlar İçin Koruyucu Önlemlerin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında bu araçların satın alındığına değindi. Ayşenur İslam sözlerini, “Bakanlığımıza bağlı 77 ildeki kadın konukevlerine ve şiddet önleme ve izleme merkezlerine 135 adet (14+1) minibüs tedarik edilmiştir. Bugün burada sizlerle birlikte 77 ili temsilen İstanbul, Bursa, Bolu, Düzce, Yalova, Kocaeli ve Sakarya olmak üzere 7 İl Müdürümüze 25 adet aracın teslimatını yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Ülke genelinde teslimatı ay sonuna kadar gerçekleştirilecek araçların hizmete alınması ile şiddet mağduru kadınlara ve beraberindeki çocuklara sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarına daha kolay ve hızlı şekilde erişim imkânı sağlanacaktır” diyerek noktaladı.

Ali Y. Koç: “Bugün teslimini gerçekleştirdiğimiz Transit araçlarımızın toplumsal bir yaranın çözümüne katkıda bulunacak bir projede kullanılmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz.”
Törende konuşma yapan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Merkezi Finans ve İhale Birimince açılan ihalede; imalatçı olarak Ford Otosan, tedarikçi olarak Otokoç Otomotiv ve satıcı olarak Ram Dış Ticaret’in güçlü bir işbirliği oluşturduğunu vurguladı. Ford Transit’in toplumsal bir yaranın çözümüne katkıda bulunacak önemli bir projede kullanılmasından duydukları memnuniyeti de dile getiren Ali Y. Koç, “Şiddete maruz kalan kadınlarımızın korunması amacıyla kullanılacak 135 Transit minibüs;  Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a, 77 ilimizde görev yapacak ve inanıyorum ki bu yönde atılan adımların önemli bir parçası olacak. Bakanlığımıza bu önemli ve anlamlı projede markalarımıza ve ürünlerimize duyduğu güven için teşekkür ediyoruz” dedi. Kadına şiddetin 21’inci yüzyılda hâlâ ülkemizin kanayan yaralarından biri olduğunu sürdürdüğüne dikkat çeken Ali Y. Koç sözlerini şöyle sürdürdü: “Oysa ki, ekonomik ve toplumsal hayatta kadın erkek eşitliğini sağlamaya yönelik pek çok yasayı 1930’larda çıkartan, kadına seçme ve seçilme hakkını pek çok Avrupa ülkesinden önce tanıyan ülkemiz, bu yüzyılda bu görüntüleri haketmiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız halihazırda bu konuda önemli çalışmalar yapıyor ve birçok projeye öncülük ediyor. Bakanlığımızın liderliğinde, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek projeler ile kadınlarımızın kalkınmasında ve güçlenmesinde önemli gelişmeler sağlanacağına inanıyorum.”
Ali Y. Koç: “Ülkemiz, kadınlarımızın konumunu daha da güçlendirdiği ölçüde daha kalkınmış, daha medeni ve daha umut dolu bir ülke olacaktır.”
“Koç Topluluğu olarak, Kurucumuz merhum Vehbi Koç’un “Ülkem varsa ben de varım” sözünden hareketle, ülkemizin ekonomik kalkınması ile insani gelişimini hep el ele gördük” diyen Ali Y. Koç, şöyle devam etti: “Topluluğumuzun 88 yıllık geçmişinde, ülkemiz için yarattığımız katma değeri, ticari alanda elde ettiğimiz başarıların yanında toplumsal ve sosyal konulardaki çalışmalarımızla da destekledik ve destekliyoruz. Bu çerçevede, kadınların ekonomik ve toplumsal hayatta güçlendirilmesi konusuna da büyük hassasiyet gösteriyoruz. Kadına değer veren, kadının gücünü ekonomiye katan bir anlayışı benimsiyor, kadınların iş yaşamına daha fazla katılımını sağlamak için çalışıyoruz. Ülkemiz, kadınlarımızın konumunu daha da güçlendirdiği ölçüde daha kalkınmış, daha medeni ve daha umut dolu bir ülke olacaktır. Bizler de hem iş hayatında hem de aile hayatında hak ettikleri saygınlık ve eşitliği kazanmaları için kadınlarımızın yanında olmak üzere elimizden geleni yapacak; devletimizin bu yöndeki çalışmalarını desteleyeceğiz.”
Haydar Yenigün: “Böyle bir sosyal projede yine Transit’in kullanılacak olması bizi son derece memnun ediyor.”
Törende konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de şunları söyledi: “Türkiye Transit’i hep çok sevdi. Kimi zaman polis ya da jandarma aracı oldu halkın güvenliğini sağladı. Kimi zaman öğrenci servisi oldu çocuklarımızın canını emanet ettik. Kimi zaman ambulans oldu, hastalarımızı güvenle hastaneye taşıdı. Bu kez de böyle bir sosyal projede yine Transit’in kullanılacak olması bizi son derece memnun ediyor.” 

 
Meiller’de Başarının Yolu Eğitimden Geçiyor
 
Türkiye Büyük Organizasyona Hazır!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meiller’de Başarının Yolu Eğitimden Geçiyor
Ticari araç sektöründe, tasarım ve teknolojide fark yaratmanın mutlak ...
Tuncay Nakliyat filosuna 30 adet Otokar Atlas
Hafif kamyon segmentine yük taşıma kapasitesi ve ekonomisi ile hareketlilik ...
Ford Otosan Kocaeli Rallisi Yine Heyecan Vaat Ediyor
Türkiye’de ralli sporunu uzun yıllardır destekleyen Ford Otosan’ın arka ...
 
Boeing 737 MAX 200’ün Lansmanını Ryanair ile Yapıyor
100 adet uçak siparişi taahhüdünde bulunan Avrupa’nın düşük fiyatla hizmet ...
Ford Trucks Bayi Atağına Çetaş İle Devam Ediyor
Ford’un ağır ticari araç sınıfında hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini ...
Erman Toroğlu ve Tanju Çolak Mobil Delvac Dostlarıyla Buluşuyor
6. Yılında Mobil Delvac Dostları etkinlikleri kapsamında 13 ilde toplam ...
 
Frene Basılı Kurtarılmayı Bekledi
Çanakkale - İzmir kara yolunda kontrolden çıkan ve düşük bankette dorsesi ...
Boeing 3’üncü Barış Kartalı Uçağını Türkiye’ye Teslim Etti
Boeing Türkiye’nin savunma kabiliyetlerini daha da geliştirecek olan üçüncü ...
Türkiye’nin İlk Yerli Metrosu Berlin’de
Türkiye’nin ilk yerli raylı sistem aracı İpekböceği’ni üreten Durmaray, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
Kamyon
treyler
sondakika
fahrer
truck
kamyonum
haberler
src
bus