Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
23 Aralık 2016 Cuma - 15:33

2. El, Ford Trucks İle Güvence Altında

Ford Trucks, son yıllarda büyük önem kazanan 2. El sektörüne 2015 yılında TruckMarket markası ile giriş yaptı. ‘2. El’de Ford Trucks Güvencesi’ sloganı ile yola çıkan firma, Türkiye genelinde en çok noktada hizmet veren 2. El markası olma özelliğini taşıyor.

2. El, Ford Trucks İle Güvence Altında

Her marka ve model ağır ticari 2. El araçları; ekspertiz, garanti ve finansman çözümleri, kasko ve bakım hediyesi ile birlikte sunan TruckMarket pazarda liderliğe oynuyor.

 2. El alım satım operasyonlarında müşterilere kurumsal bir hizmet sunan firma, her marka, model ve segmentte ağır ticari 2. El araçlarda müşteriler için ‘en güvenli adres’ olmayı hedefliyor.

2. El ticaretinin her geçen yıl büyümekte olduğunu belirten Ford Trucks Türkiye Direktörü Serhan Turfan ile Sancaktepe’de açılışı gerçekleştirilen en büyük TruckMarket satış noktası’nda bir araya geldik.

Serhan Turfan’ın açıklamalarından önemli satır başları:

Ford Trucks ve bayi teşkilatı olarak 2. El yapılanmanız hakkında bilgi verir misiniz?

2010 yılında Ford Otosan olarak ağır ticariye özel yeni bir strateji hayata geçirmeye karar verdik ve ilk olarak Ford Trucks iş birimini kurduk. Yeni organizasyonu kurar kurmaz da, tüm operasyonlarımızda çok ciddi ve önemli kararlar almaya, yatırımlar yapmaya başladık. İlk olarak kaliteye odaklandık ve ürün kalitemizi çok hızlı bir şekilde iyileştirdik. 2010 yılı itibariyle ürünlerimizi yenilerken, artan kapasiteyi destekleyebilmek için bir seri fabrika yatırımını devreye aldık. Bu süreçte birçok katma değerli hizmeti hayata geçirdik. Bayilerimizin açtığı 4S tesislerle satış-servis-yedek parça ve 2. El’de entegre çözüm sunan,  güçlü, dört dörtlük plazalarımızı müşterilerimizin hizmetine sunduk ve bugün 30 noktada hizmet veriyoruz. Ortadoğu, Afrika, Rusya ve Türki Cumhuriyetler’de başlayan yurtdışı bayi yapılanmamıza Orta ve Doğu Avrupa’yı da ekleyerek devam ediyor ve yurtdışında da her geçen gün güçleniyoruz. Tüm bu projelere verdiğimiz yoğun emek ve özveriyle daha mutlu müşteriler yaratıyor, mutlu oluyoruz. Birçok hayalimizi gerçeğe dönüştürdük ve yolumuza devam edeceğiz. Hayallerimizden biri de kendi 2. El markamızı hayata geçirmekti. 2. Elde kurumsallaşmanın önemini gördükten sonra, bu noktada da birçok önemli yatırım kararı aldık ve 2015 yılında tüm ağır ticari marka ve modellerde 2. El hizmeti veren TruckMarket markamıza hayat verdik.



Türkiye Geneli 25 TruckMarket 2. El Satış Merkezi

Türkiye genelindeki yapı hakkında bilgi verir misiniz? Kaç lokasyonda yapılanma mevcuttur? Bu konudaki ileriye yönelik plan nedir? Şu anda ihtiyaca cevap verecek bir yeterlilikte midir?

TruckMarket, ağır ticari araç pazarında Türkiye genelinde en çok noktada hizmet veren 2. El markasıdır. Şu anda 24 noktada Ford Trucks standartları ve güvenilirliğiyle hizmet vermekteyiz. İstanbul Anadolu Yakası Sancaktepe’de 10.000 m2’lik alanda kurulu TruckMarket 2. El Satış Merkezi’ni 25.  nokta olarak Kasım ayında devreye aldık.

Müşteriler İçin Güvenli Adres

Her marka, model ve segmentte ağır ticari 2. el araçlar için müşterilerimize en güvenli adres olmayı hedefliyoruz.  Model ve yaş kısıtımız da bulunmamaktadır.
Mevcut durumda, kamyonlar takasa üstyapılı gelmekte ve bu şekilde değerlendirilmektedir. Çekici segmentinde treyler takası nadiren karşılaştığımız bir talep.

2. El yapılanması; altyapı, eleman ve diğer donanımlar nasıl olmaktadır?

TruckMarket, 4S standartlarındaki Ford Trucks Bayilerimizin park sahası avantajını iyi kullanmaktadır.  TruckMarket operasyonlarının sağlıklı işleyebilmesi adına asgari gereklilikleri tüm tesislerimiz karşılıyor. Belirlediğimiz asgari ekipman ve personel standartları ve sunduğumuz hizmetler herhangi bir galeri sahasından farklılaştırıyor.
2. El ağır ticari araç işinde görevli personeli teknik ve alım&satım uzmanı olmak üzere iki şekilde istihdam ediyoruz.  Araç operasyonları dediğimiz ekspertiz, araç tadilatı, muayene hazırlığı ve satışa hazırlanması sürecinde teknik personel görev almaktadır.  2. El Alım & Satım uzmanıysa, araca değerleme ve satın alma, aktif müşteri ziyareti ve satış konularında görevli oluyor.



Kişiye Özel Finansman Çözümleri

2. El ’de takas ve finansal olanaklarınız nelerdir?

TruckMarket,  2. El araç satışına karşılık takasa araç alma opsiyonlarını değerlendiriyor.
2. El araca karşılık 2. El araç takası yapmaktayız ancak şu an için satış karşılığı olmadan piyasadan 2. El araç alma ve bunun ticaretini yapma işi önceliklerimiz arasında değildir.

TruckMarket, satışa sunduğu her marka ve model 2. El kamyon ve çekici için en uygun vade ve faiz oranlarıyla kişiye özel finansman çözümleri sunmaktadır. Müşteri, ödeme koşullarını kendi şartlarına en uygun hale getirebilirken; kredi başvurusu, kasko ve sigorta işlemleri için tek noktadan hizmet alabiliyor. Ayrıca, Yapı Kredi Bankası, Koçfinans ve Türkiye İş Bankası işbirliği ile düşük faizli kredilerden yararlanılabiliyor. TruckMarket olarak sene boyunca birçok sıfır faizli kampanya uyguladık.

2016 yılının en iyi kampanyasını da Ekim ayında devreye aldık.  Araçlarımızı 70.000 TL ile 120.000 TL kredilere  24 Ay yüzde 0 faiz imkanı ile satışa sunuyoruz. Bu kampanyalarımızla müşterilerimizin faiz yüklerini üzerlerinden alıyoruz.

İki Aşamalı Ekspertiz Hizmeti

Ekspertiz hizmeti var mıdır? Nasıl işlemektedir?

Ekspertiz süreci aracın ön değerlendirmesi ve detaylı incelenmesi olmak üzere ikiye ayrılıyor. Ön değerleme sürecinde araçların temel bilgilerine göre referans alınması gereken bedel ortaya çıkarılıyor. Detay Ekspertiz sürecindeyse araçlar yetkili servis nezaretinde, detaylı motor, şanzıman, diferansiyel, şasi, üst yapı, lastik, aydınlatma, kabin ve kaporta kontrollerinden geçiyor. Bu detay kontrolleri içeren ve tramer hasar geçmişinin de yer aldığı detaylı bir ekspertiz raporu ile araçlarımızı satışa sunuyoruz.



Yaygın Servis Ağı

Servis, bakım ve yenileme (araç üstünde, lastik vs) nasıl olmaktadır?

2. El araçların müşteriden satın alınması sonrasında ekspertiz sürecinde belirlenen eksik ve kusurların tamiri & araç yenileme süreci servis noktalarımızda başlıyor. Yaygın servis ağımızda tüm marka ve model 2. El araçların tamir ve bakımlarını orjinal yedek parça kullanarak tamamlıyoruz. 

“TruckMarket’te satılacak tüm Ford Trucks marka çekici ve kamyonlara garanti hizmeti de veriliyor.”

0-24 ay arasındaki seçilmiş araçlara +1 yıl garanti sunulurken, 24-48 ay arasındaki seçilmiş araçlara aktarma organlarındaki üretim kaynaklı tüm hataları da kapsayacak şekilde, 3 - 6 aylık garanti veriliyor. Diğer marka araçlar için araç teslimi sonrasında ortaya çıkabilecek, müşteri kaynaklı olmayan motor ve şanzıman arızalarında müşterilerimizi mağdur etmemek için iyi niyet çerçevesinde yardımcı oluyoruz.



Türkiye’nin Her Noktasına Ürün Sevki

2. El aracın sizin yapılanmanızdan temin edilmesi sonucunda müşteriye sağlanmış olan avantajlar nelerdir?

Sloganımız olan ‘’2. Elde Ford Trucks Güvencesi’’ bu konudaki perspektifimizi açıkça ortaya koyuyor:

120.000 TL 24 Ay 0 Faize varan çok avantajlı kredi uygulamalarımız sahip olma maliyetini önemli ölçüde azaltıyor. Müşterilerimiz TruckMarket bayilerinde çayını kahvesini içerken hızlıca kredi onayı alarak satış işlemlerini tamamlayabiliyor. Ford Trucks marka seçilmiş araçlarda uyguladığımız garanti, kasko, bakım gibi hizmetlerimiz müşterilerimize katma değer sağlıyor.  Sektörde ilk defa uygulanan araç tanıma sistemi sayesinde müşteriler, sahada bulunan araçların önünde yapıştırılan etiketlerdeki karekodları cep telefonlarından okutarak 1-2 saniye içinde araç hakkında tüm bilgilere ulaşabiliyor. Yaygın hizmet ağımız satış sonrası müşteri taleplerimizin hızlıca yanıtlıyor. Sektöre getirdiğimiz farklılıklardan bir tanesi de 3 Adet ve üzeri alımlarda araçları müşterinin talebine göre Türkiye’nin her noktasına sevk edebilmemizdir. 



“TruckMarket müşterilerimiz, Ford Trucks hizmetlerinin tamamından yararlanabilmektedir.”

Müşteri memnuniyetini artırmak için neler yapılmaktadır?

Tek noktada kredilendirme, uygun araç seçimi ve gösterimi müşteri memnuniyetini yaratan önemli hususlar. Test amaçlı deneme sürüşleri, müşterilerin sahip olacağı aracı tanıması adına önemli. Yol Yardım Hizmeti ile sınırlı kalmadan, özellikle Ford Trucks 2. El araç sahipleri tüm Satış Sonrası Hizmet ve Kampanyalarımızdan yararlanabilir.

Müşteriye Cazip Öneriler

Müşteriye uygun araç seçimi ve en uygun aracın tespiti konusunda destek hizmeti vb uygulamalar var mıdır?

Müşterilerimizin mevcut işlerini ve ihtiyaç duydukları ürünleri tespit konusunda uzman personelimiz Türkiye’nin her noktasındaki stokları anlık görüntüleyerek hizmet vermektedir. Karar alma sürecinde en önemli etkenlerden biri de kuşkusuz müşteri bütçesi.  İhtiyacı, beklentileri ve bütçeyi aynı potada eritip müşteriye cazip önerilerle karşılık vermemiz sayesinde çok olumlu dönüşler aldığımızı belirtebilirim. 

2. El aracın kurumsal bir markadan temin edilmemesi durumunda karşılaşılabilecek riskler ve problemler nelerdir?

Bugün kurumsal olarak nitelendiremeyeceğimiz herhangi bir noktadan alınan 2. El araçtaki satıcı sorumluluğu, aracın park sahasından çıkmasıyla beraber sonlanıyor. Çok defa karşılaştığımız üzere satıcı tarafından eksik ya da yanlış beyan edilen bilgi ve özellikler müşteri mağduriyeti yaratıyor. Aynı zamanda yetkin personel tarafından değerlendirilmeyen 2. El araç, kelimenin tam manasıyla ‘’kapalı kutu’’. Araçlarda karşılaşılan her problem doğrudan iş ve dolayısıyla para kaybı olarak dönüyor.

Her Yıl Büyüyen Pazar Hacmi

Özellikle ağır ticari sektöründe, etkin bir 2. El operasyonu tüm üretici ve ithalatçı firmalar için olmazsa olmaz şarttır. Filo müşterileri hem alacakları sıfır araçlar hem de satacakları 2. El araçlar için tek bir muhatap ile görüşmek istiyor. İyi bir 2. El değerlemesi ve teklifi sunmadan büyük filo satışları mümkün olmuyor.  Ayrıca geri alım taahhütlü satışlar ve kiralama operasyonları için de iyi bir 2. El organizasyonuna sahip olmak gerekiyor. Ülkemizde 2. El ticareti her geçen yıl büyümekte ve pazara TruckMarket gibi kurumsal markalar giriyor. Markamızın tüm sektör için hayırlı olmasını ve yeniliklerle renk katmasını diliyoruz.

 
Tuna Lojistik Müşteri Memnuniyeti İçin Tırsan’a Yatırım Yaptı
 
Sektörde Öncü Kuruluş: Tamer İlhan Tır Pazarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel Röportaj
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu(TOFED) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa ...
Akaryakıt deyip geçmeden, dilerseniz bir de bunlara göz atalım
Yaptığımız yemeklere, salatalarımıza koyduğumuz yağların ya da inşaatlarda, ...
İnşaatın Güçlü Oyuncuları
İnşaat sektörü Türkiye’nin son yıllarda lokomotif sektörleri arasında ...
 
​Filo Yönetiminde Çözüm Ortağınız: TIRSAN Telematik
Uydu sistemi üzerinden semi-treyler takip sistemi olan Tırsan Telematik, ...
​Filobil ile Filonuz Elinizin Altında
Filobil yani Filo Bilgi Sistemi, aracınızın seyir halindeyken bilgilerinizi ...
​2014’ün Öne Çıkan Ağır Vasıtaları
Her geçen gün teknolojik imkanlar gelişirken araçlar da bu teknoloji ile ...
 
​DOSYA: MOTOR TEKNOLOJİLERİ
Bu ay Kamyonum Dergisi sayfalarında ‘Motor Dosyası’na yer veriyoruz. Markaların ...
​BlueTec Motor Serisi Çevreyi Koruyor
Mercedes-Benz Türk’ün BlueTec motor serisi çevreci özelliği ile tercih ...
Iveco Motor Teknolojisi!
Iveco mar­kası altında sunulan Daily ailesindeki hafif ticari araçlardan ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
treyler
news
lkw
sondakika
truck
şoför
haberler
Kamyon
türkiye