Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
13 Mart 2017 Pazartesi - 15:26

ATÖLYEDEN KÜRESEL TEKNOLOJİ GRUBUNA

​Bir aile şirketi olan Voith, “Gelecek 150 Yıla Hoş geldiniz” sloganı eşliğinde 150. yılını kutluyor.

ATÖLYEDEN KÜRESEL TEKNOLOJİ GRUBUNA

Mütevazı bir atölyeden küresel teknoloji grubuna 

• Voith Başkanı ve CEO Lienhard: “Voith için muazzam fırsatlar var.” diyor.
• 2017 boyunca, dünya çapında 160 lokasyonda 19.000 çalışanın katılımıyla yapılacak kutlamalar
• Yaz aylarında, Heidenheim’da yerleşik şirket merkezinde, dünyanın her yerinden gelecek misafirlerin katılacağı bir kutlama seremonisi
• Dünyanın çeşitli yerlerinde 150 sosyal sorumluluk projesinin desteklenmesi
Heidenheim, Almanya. Voith, 2017 yılında 150’nci yılını kutluyor.
27 Ocak 1867’de, Friedrich Voith, babası Johann Matthäus’un Heidenheim Brenz nehri kıyısındaki atölyesini devraldı. Bu, aile şirketinin küresel başarı hikâyesinin başlangıcıydı. “Friedrich Voith’in, o zamanlarda neyi hayal ettiğini bilmiyoruz.” diyor, Başkan ve CEO Dr. Hubert Lienhard; “Fakat bugün, Voith çalışanlarının nesiller boyu süren yoğun çalışmalarının, tutkularının ve adanmışlıklarının sonucunda, onun fikirlerinin ve hayallerinin nereye vardığını görüyoruz: 150 yıl boyunca, 60’dan fazla ülkede 19.000 çalışanı ile pazarının büyük bölümünde, endüstriyel tarih yazan, dünya çapında bir teknoloji firması. Güçlü değerleri ve kendine özgü şirket kültürü olan bir aile şirketi.”
Gelecek 150 Yıla Hoş geldiniz
“Zengin ve başarılı geçmişimizle gurur duyuyoruz. Bununla birlikte 150. yılımızda öncelikle geleceğe odaklanıyor olacağız.” diyor, Voith CEO’su Lienhard. “Gelecek 150 Yıla Hoş Geldiniz’ derken tam da bunu kastediyoruz. Friedrich Voith, zamanındaki büyük fırsatları gördü ve kararlılıkla peşlerinden gitti.
Biz de bu girişimci ve öncü ruhu koruduk. Birinci endüstri devriminin öncülerinden kurucumuz Friedrich Voith’i örnek alarak 21. yüzyılda dördüncü sanayi devriminin şekillendirilmesinde belirleyici bir rol almak istiyoruz.”

Şirket 2017 yılında, özellikle dijital uygulamalarla, ilave bir büyümeyi hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda, şirketin IT, otomasyon, yazılım ve sensor teknolojisi faaliyetlerini bir araya getiren Voith Digital Solutions Bölümü kuruldu.
“Kuruluş yılımız olan 1867’de elektrik, kâğıt ve taşımacılık sektörleri sınırlı sayıda çalışanla faaliyet göstermekteydi. Dünyanın farklı bir yer olduğu o zamanlardan bu yana Voith teknolojileri, hayatın değişmesine yardımcı oldu,” diyor Lienhard. “Bugün yeni büyük fırsatların eşiğindeyiz. Sanayi dünyası dijitalleşiyor; biz de bu konuda hevesliyiz. Voith çalışanları daima değişime hazırdır; uzun soluklu bir şirket olabilmenin başka yolu da yoktur.”
Voith Hikâyesi – İnnovasyon, uluslararası ve sürdürülebilir kurumsal liderlik
İleri görüşlü ve cesur bir girişimci olarak Friedrich Voith, 19. yüzyılın ikinci yarısında sanayileşmenin sunduğu büyük fırsatları fark etti. Ahşap kıyma makinası ve rafineri cihazı gibi yeniliklerle Voith, kâğıdı ilk defa perakende piyasası ürünü haline getirdi. 1881 yılının başlarında ilk komple kâğıt makinesi sevk edildi. Voith 1899’da Rus Çarlığı’na ilk kâğıt makinasını gönderdi. Aynı zamanda, hidroelektrik güç alanında da küresel bir lider olarak tanındı. İlk Voith türbini 1870’de imal edildi. 1903 yılında şirket Niagara Şelaleleri’ndeki hidroelektrik santrali için zamanının en büyük türbinini sevk etti. 1910’da Voith Çin’in ilk hidroelektrik santralini inşa etti.
Firmanın yenilikçi gücü ve uluslararası hale gelmesi 20. yüzyılda da devam etti. Voith Schneider Pervanesi, Kaplan Türbini, hidrodinamik prensibinin (Föttinger Prensibi) geliştirilmesi, kısa mesafeli toplu taşımada ve endüstriyel ekipmanlardaki sayısız uygulamalar ve atık kâğıtların kâğıt hamuru olarak kullanılmasına imkân veren mürekkepten arındırma prosesi gibi çığır açan buluşlar Voith isminden ayrı düşünülemez. Tüm bunlar birer endüstri standardı haline gelmişlerdir. Teknolojik liderlik ve küresel büyümenin yanı sıra, şirketin kuruluşundan bu yana, Voith adı aynı zamanda kurumsal sosyal sorumlulukla da anılmaktadır. Friedrich Voith yönetiminde, şirket, çalışanları için sağlık sigortası uygulaması getiren ilk firmalardandır. 100 yıldan uzun bir süredir Voith ikili eğitim sistemlerinde öncülük yapmıştır ve bugün Brezilya ve Çin gibi birçok ülkede Alman meslek eğitimi modeline dayalı olarak eğitim vermektedir.

Günümüzde Voith teknoloji grubu beş sektörde faaliyet göstermektedir: Enerji, Petrol & Gaz, Kâğıt, Ham Madde, Ulaşım & Otomotiv. Yaklaşık 4.000 aktif patent ile şirket, sanayinin birçok alanında teknoloji lideridir.
Kutlamaların kalbinde: çalışanlar
“Yıldönümü yılımızda Voith’in başarı hikâyesine önemli katkılar yapmış olan ve yapmaya devam eden kişilerle, yani çalışanlarımızla kutlama yapmak istiyoruz”, diyor Voith CEO’su Hubert Lienhard. “Ben kutlamaların Voith’in kendisi kadar uluslararası ve çeşitli olmasını istiyorum.” Şubat ile Temmuz ayı sonu arasında firma, şirketin yaklaşık 160 lokasyonunda çalışanlar için tüm dünyada yaklaşık 260 personel etkinliği ve aile günü düzenlemeyi planlamaktadır. “Gelecek 150 Yıla Hoş geldiniz” sloganı altında yerel kutlamalar her lokasyonun yerel özelliklerine uygun bir şekilde düzenlenecektir
2017 yazında firmanın 150. yıl kutlamaları, Voith’in kurulduğu yer olan ve halen merkezinin bulunduğu Heidenheim’da zirveye çıkacaktır. 14 Temmuz’da burada çalışan yaklaşık 4.500 çalışan için bir kutlama etkinliği düzenlenecektir. Ertesi gün, 15 Temmuz’da çalışanlar, ailelerine çalıştıkları yerleri gösterme fırsatı bulacaklardır. Yazın yapılacak kutlama töreni, kutlamaların finalini oluşturacak ve öncelikli olarak endüstrinin geleceği üzerine odaklanacaktır. Siyaset, iş ve kültür dünyasından katılacak misafirler Heidenheim Kongre Merkezi’nde firmanın 150 yıllık geçmişini ve geleceğini kutlayacaklardır.
Dünyada genelinde 150 sosyal sorumluluk projesinin desteklenmesi
Voith 150 yıldır Voith ailesine aittir. Voith tarihinin kilit unsurları, kendi değerleri üzerine kuvvetle odaklanmak ve sürdürülebilir kurumsal liderliğin benimsenmesi olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Lienhard’a göre “Voith, dünya çapındaki tüm lokasyonlarında iyi komşu olmuş ve olmaya devam etmektedir. Yıldönümümüz boyunca Voith’in yuvamız dediği toplumlara ve bölgelere; ki bazılarında bu süre onlarca yılı aşkındır, bir şeyleri geri veriyor olması bizim için önemlidir”.

Bundan dolayı, şirket yıldönümü yılında bütün lokasyonlarında kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerine geleneksel olarak verdiği güçlü desteği daha da arttıracaktır. “150 İyi Amaç” sloganıyla Voith kültür, okullar, eğitim ve araştırma ile spor alanlarındaki 150 yerel projeyi destekleyecektir. Bu destek her mekânda Voith çalışanları tarafından sağlanacaktır.
Bu faaliyetlere ek olarak “150 İyi Amaç” kapsamında çalışanların sevdikleri ve tercih ettikleri spor dallarında 150 spor etkinliği düzenlenecektir. Bu etkinlikler esnasında kat edilen her 1 kilometreye karşı 1 Euro, toplam 150.000 Euro, uluslararası bir eğitim projesine bağışlanacaktır.

 
"EN İYİ İŞYERİ"
 
9,5 Milyon Jantla Zirve Yolunda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"EN İYİ İŞYERİ"
1989 yılından beri Skoda markasının distribütörlüğünü yapan Yüce Auto, ...
Ulaştırma güvenlikte geride kalıyor
Siber suçlular ve hackerlar ulaştırma sektörünü yakın takibe aldı. Diğer ...
UND Genel Kurulu Geniş Katılımla Gerçekleşti
Bu yıl 43. yılını kutlayan UND'nin Genel Kurul Toplantısı 4-5 Mart tarihleri ...
 
IVECO Araçları “En Sürdürülebilir” Seçildi
IVECO, “Yılın Sürdürülebilir Kamyonu” yarışmasında iki onur landırıcı ...
Has Turizm Filosunu Mercedes-Benz Otobüs İle Güçlendirdi
Has Turizm 16 adet Mercedes-Benz Travego 15 SHD ve 14 adet Mercedes-Benz ...
Novateck’ten Türkiye’de Bir İlk
Pirelli’nin kaplama teknolojisi Novateck, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, ...
 
Ford Otosan’dan Kadınlar Günü’ne Anlamlı Film
Türkiye otomotiv sanayinin öncü şirketi Ford Otosan, 8 Mart Dünya Kadınlar ...
Pirelli Cenevre Fuarı’na Renk Kattı
Pirelli Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni teknolojilerini tanıtıyor. Renkli ...
​Shell ‘Küresel LNG Görünümü Raporu’nu Açıkladı
Küresel sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) talebi 2016 yılında 265 milyon ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
truck
haberler
lkw
fahrer
treyler
sondakika
dikkat
bus
news