Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
25 Ekim 2016 Salı - 14:06

Ağır Kış Şartlarına Karşı Falken Espıa Ice Türkiye’de

Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu (AKO)’nun distribütörlüğünü yaptığı Falken’in yeni geliştirdiği kış lastiği Espia Ice Türkiye pazarında satışa sunuldu.

Ağır Kış Şartlarına Karşı Falken Espıa Ice Türkiye’de

Sumitomo Rubber Industries’e ait 4D nano dizayn teknolojisi ile tasarlanan Falken Espia Ice kış lastiğinin Türkiye’de satışları başladı. Espia Ice ağır hava şartlarına göre dizayn edilen sırt deseni ile karlı, buzlu ve yağmurlu havalarda maksimum yol tutuş imkanı sağlıyor.

Rusya ve Kuzey Avrupa ülkelerinin zorlu kış şartları referans alınarak tasarlanan Espia Ice kuru, ıslak ve karlı yol şartlarında da üçe ayrılan sırt deseni ile diğer lastiklerden ayrılıyor. Orta bölümü düz, yönlü kararlılık ve dönüşlerde istikrar için dizayn edilen Espia Ice enine oluklarıyla daha iyi bir su tahliyesi yapıyor. Falken Espia Ice buzlu ve kaygan karlı zeminde gösterdiği performansla rampalarda ve virajlı yollarda sürücülere güvenli yolculuk keyfi sunuyor.

JAPON "MİURA-ORİ" TARZI DİZAYN

Espia Ice, Japon "Miura-Ori" tarzı dizaynı ile öne çıkarken, vakum kanalları kolay kar tahliyesi ile daha fazla çekiş ve kısa fren mesafesi avantajı sağlıyor. Japon uzay programlarında kullanılan Miura-Ori, kıvrımları açılıp kapanırken paralelogramların bükülme ve esnemeleri gerekmiyor. Alışıla gelmişin dışında bir dizayn anlayışı sunan Falken Espia Ice Türkiye pazarında şimdiden sürücülerin gözdesi olmaya aday.
  
AKO HAKKINDA:
1955 yıllarında ticari hayatına başlayan Abdulkadir Özcan, 1970 yılında Abdulkadir Özcan AŞ’yi kurdu. Şirket, 1970 yılında hurda lastik satışını bırakarak, sektörün artan gereksinimi doğrultusunda yeni lastik satışına başladı. 1990’lı yıllarda ithalata başlayan şirket, dünyanın ileri gelen markalarının ülkemize getirilmesini sağlayarak; bu markaların tek temsilcisi olarak sektörde yerini aldı. 1993 yılında 3 bin 500 metrekarelik kapalı alanda soğuk kaplama yapmaya başlayan şirket; 1995 yılında Türkiye’de ilk defa iş makinelerinin lastiklerine de soğuk kaplama uygulamasına geçti. 2012 yılından itibaren Contra markası ile kendi sırt kaplamasını uygulamaya başladı. 2005 yılı Nisan ayında, Türkiye’nin 1976 yılında kurulmuş tek yerli sermayeli lastik firması olan Petlas’ı aldı. Böylece, perakendeci ve toptancı kimliğine sanayici kimliğini de katan Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu (AKO) bugün dünyanın 100’den fazla ülkesinde ülkemizi temsil ediyor.

1990’lı yıllarda ithalatla tanışan ve dünyanın ileri gelen markalarını Türkiye’ye getirerek, lastik sektörü içerisinde, dünya çapındaki markaların ülkedeki tek temsilcisi olan AKO, bugün hala Türkiye temsilciliğini sadece AKO’nun yaptığı Maxxis, Toyo, Falken, Dunlop, Sumitomo, Cooper Tires, Starfire Tires, Aeolus, Ohtsu Tires ve Apollo gibi markalarla yola devam ediyor.

AKO, Japon Sumitomo Rubber Industries ile 2012 yılında imzaladığı ortaklık anlaşması çerçevesinde; 516 milyon dolarlık yatırım hacmine ve her iki ülke için büyük öneme sahip, açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan fabrikada 2015 yılında üretime başladı. Fabrikada Falken ve Dunlop markalarının günlük 30 bin adet lastik üretiminin yapılması ve 2 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Türkiye’nin yüzde yüz yerli sermayeye sahip ilk ve tek lastik üreticisi olan AKO, 2013 yılında AKO Jant fabrikasını kurdu. 2014 yılında da AKO ve Turbo marka akülerini yurt dışında özel olarak ürettirmeye başladı. AKO ve Turbo marka akülerin yerli üretimleri ise AKO bünyesinde kurulan akü üretim tesislerinde 2016 yılı içerisinde üretilmeye başlayacak. 

AKO bünyesindeki Türkiye’nin en büyük lastik üreticisi olan Petlas ile 2016 yılı itibarı ile ‘Milli Takımlar Resmi Lastik Tedarikçisi’ oldu. Ülkemizin önde gelen kuruluşlarından biri olan Petlas, uzman çalışma kadroları ile ülkemiz sanayi sektörüne örnek olma özelliğini taşıyor. Türkiye genelinde 850’yi aşkın bayisiyle hizmet veren Petlas, “Türkiye’nin Lastiği” sloganıyla sürdürdüğü çalışmalarında, 2015 yılı verileriyle İstanbul Sanayi Odası (ISO) “Türkiye’nin Büyük 500 Sanayi Kuruluşu-ISO 500” listesinde de Türkiye’nin en büyük 107’inci, Türk İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre ise ihracat rakamı ile genel sıralamada 90’ıncı, sektörel (otomotiv) sıralamada 17’inci şirketi olarak başarılara imza attı.
Kurulduğu günden bu yana sürekli gelişimi ilke edinen AKO; grup çalışanı 3 bine yakın profesyonel kadrosu ile sektör deneyimini, bilgi birikimini, yeni teknoloji ve yatırımlarla birleştirerek hızla büyümeye devam ediyor.

FALKEN HAKKINDA:
Falken Yüksek Performans lastikleri, olağan üstü sürüş özelliklerinin temel teknolojisi ve gelişmesinin arkasında uzun yıllardır motor sporları dünyasında olması yatıyor. Falken, dünyanın en zorlu yarış serilerinde (Amerikan Le Mans, VLN Nürburgring), kazanılan deneyimlerin düzenli değerlendirilmesi ile ortaya çıkan bulgular sonucu seri üretime geçişini sağladı. AKO, Japon Sumitomo Rubber Industries ile 2012 yılında imzaladığı  ortaklık anlaşması çerçevesinde; 516 milyon dolarlık yatırım hacmine ve her iki ülke için büyük öneme sahip, açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan fabrikada 2015 yılında üretime başladı. Fabrikada Falken ve Dunlop markalarının günlük 30 bin adet lastik üretiminin yapılması ve 2 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.
 
 
 
 
 
 

 
Ford Trucks’tan Dört Dörtlük Kampanya
 
DHL Express’ten, Leipzig’deki Aktarma Merkezine 230 Milyon Euro'luk Yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ford Trucks’tan Dört Dörtlük Kampanya
Ford Trucks, Ekim ayında düzenlediği kampanya ile müşterilerinin yükünü ...
Michelin lastikleri her zaman kazandırıyor.
Sürücülere güvenli sürüş, düşük yakıt tüketimi ve üstün yol tutuşu özellikleri ...
300 treyler üreticisinden sadece 15’inin ürünleri denetimden geçebildi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı treyler ve üstyapı sektöründeki denetimlerini ...
 
Isuzu D-Max İzmir Otoshow'da Otomobiller Arasında Göz Doldurdu.
TÜYAP tarafından bu yıl ilk kez Fuar İzmir’de düzenlenen “İzmir Otoshow, ...
Türkiye’nin en geniş satış ve satış sonrası hizmet ağına sahip lider treyler üreticisi Tırsan, müşterilerinin her ihtiyaç duyduklarında yanında olmaya devam ediyor.
Avrupa genelinde satış sonrası hizmetlerini genişleten Tırsan, Avrupa ...
Türkiye’nin lider treyler üreticisi Tırsan, yeni tesisi yakınlarında düzenlenen “Stoppellackercross 2016” motokros yarışına sponsor oldu.
MSC Donau Riss tarafından düzenlenen yarış 8-9 Ekim tarihleri arasında ...
 
Krone, filo kiralama hizmetine başladı
İzmir, Tire’deki 10 bin adetlik treyler fabrikasının ardından, geçtiğimiz ...
50 Safir Plus Anadolu Ulaşım Filosounda Yerini Aldı,50 Safir Plus Daha Geliyor
Otobüs pazarının lider markası TEMSA, dev teslimatlara imza atmaya devam ...
ZF Ticari Araçlar için Güvenlik ve Verimlilik Çözümlerini Bir Arada Sunuyor
 ZF’nin stratejisinin temelinde, ticari araçların görmesini, düşünmesini ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
news
dikkat
sondakika
truck
Kamyon
kamyonum
haberler
src
lkw