Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
1 Ağustos 2016 Pazartesi - 13:15

Akıllı Otomobiller Sayesinde Kazalar Azalacak, Sigorta Primleri Düşecek

CSC Türkiye Genel Müdürü Alev Alp Esen, en yeni teknolojileri kullanan akıllı taşıtların hem otomotiv sektörünü hem de başta sigorta olmak üzere farklı sektörleri ileri taşıdığını söyledi.

Akıllı Otomobiller Sayesinde  Kazalar Azalacak, Sigorta Primleri Düşecek

Akıllı araçlardan elde edilen verilerin parçaların kullanım sürelerini uzatmaktan arızaların önceden tespit edilmesine kadar birçok farklı amaca hizmet ettiğini ifade eden Esen, “Bu araçlar sayesinde, sigorta şirketleri ya da filo yöneticileri, sürücüleri daha yakından tanıyıp kişiye özel fiyatlandırma yapabiliyor. Yeni teknolojiler kazaların önlenmesinde de önemli rol oynuyor” dedi.
                                                                                                             
 
İnternet bağlantısına sahip oldukları için “bağlı” olarak da tanımlanan yeni nesil akıllı taşıtlarla ilgili bir değerlendirme yapan CSC Türkiye Genel Müdürü Alev Alp Esen, bu taşıtların kullanım kolaylığından konfor ve güvenliğe kadar, farklı alanlarda birçok yeniliği de beraberinde getirdiğini söyledi. Bağlanabilirlik sayesinde araçlardaki park yardımcısı, adaptif hız sabitleyici, kör nokta asistanı, çarpışma önleyici ve geliştirilmiş gece görüşü gibi güvenlik özelliklerinin iyileştirilebildiğini söyleyen Esen, bu tür özelliklerle donatılan araçların hem otomotiv sektörünü hem de sigorta gibi farklı sektörleri daha da ileri taşıdığını belirtti.
 
“Yeni nesil araçlardan elde edilen veriler de büyük bir değere sahip” diye konuşan Alev Alp Esen, “Bu veriler birçok farklı amaca hizmet ediyor. Parçaların kullanım sürelerini artırmak, motorun değişik koşullardaki performansını otomatik olarak optimize etmek, sürücü alışkanlıklarını anlamak, diğer araçlarla iletişim kurmak, arızaları öngörmek, kazayı raporlamak ya da araca ilişkin çeşitli metrikleri izlemek ve tahmin etmek bu amaçlardan sadece birkaçı” dedi.
 
Yeni iş modelleri getiriyor
 
Araçlardan toplanan verilerin sadece üreticiler için değil, sigorta şirketleri gibi üçüncü parti hizmet sağlayıcılar için de büyük önem taşıdığına dikkat çeken Esen, “Verilerden derlenecek bilgiler sayesinde, sigorta şirketleri sürücülerin kullanım şekillerine göre kişiselleştirilmiş fiyatlandırmalar yapabilir, bu sayede daha etkili risk fiyatlama modelleri geliştirebilirler. Ayrıca yeni hizmetler de sunulabilir. Örneğin navigasyon cihazına bir adres giren sürücüye, rotası üzerindeki işletmelerden farklı teklifler yapılabilir; hava ve yol durumuna bağlı olarak, yol yardım hizmetleri önerilebilir” diye konuştu.
 
ABD ve AB çalışma yapıyor
 
Bağlı araçların sağladığı veriler, şirketlerin olduğu kadar kamu kurumlarının da ilgisini çekiyor. ABD, Avrupa Birliği ve Brezilya’da, güvenliği artırmak, kazaları bildirmek ve hırsızlık olaylarını azaltmak için, üreticilerin araçlarda yeni akıllı sistemleri kullanmalarını teşvik eden yasal düzenlemeler yapılıyor. Kazaların yüzde 75’ten fazla oranda azaltılabileceğini tahmin eden ABD Ulusal Taşımacılık Güvenlik Kurulu, araçlarda bu yeni teknolojilerin kullanılmasını sağlayacak standartlar getirilmesini planlıyor. Avrupa Birliği, araçlara yerleştirilecek çarpışma uyarı cihazlarının yılda 2 bin 500’den fazla canın kurtulmasını sağlayacağı görüşünde.
 
Akıllı otomobiller sayesinde, otomotiv şirketleri her araç için kişiselleştirilmiş bakım planı hazırlayabiliyor. Örneğin genel olarak 15 bin kilometrede bir değiştirilmesi önerilen yağın ya da bir parçanın, sürücünün kullanım alışkanları baz alınarak daha yüksek kilometrelerde değiştirilmesi mümkün olabiliyor. Yine bağlanabilirlik sayesinde, hava ve yol durumuna uygun olarak araçlar sürüş karakteristiklerini konfigüre edebiliyorlar.
 
Gerçek zamanlı park yeri bilgisi
 
Esen’in verdiği bilgilere göre, halen sürdürülen pilot projeler tamamlandığında, akıllı araçların gücü tam anlamıyla ortaya çıkaracak. Bu projeler sayesinde, navigasyon cihazına bir adres girildiğinde, cihaz o adresteki park yerlerinin boş mu dolu mu olduğunu gerçek zamanlı gösterebilecek. Aynı şekilde, birden fazla kişinin kullandığı araçların kapılarını açmak ve aracı çalıştırmak için anahtara gerek olmayacak. Kapılar, akıllı telefondan gönderilecek bir kodla açılabilirken, koltuk, ayna ve radyo ayarı gibi kişisel ayarlar da telefonda bir butona dokunarak yapılabilecek.
 
Eski araçlar da “akıllanabilir”
 
Bugün yollardaki araçların sadece çok küçük bir yüzdesi telematik olarak da adlandırılan bu yeni sistemlere sahip. Ancak daha önce üretilmiş araçlar için de geç kalınmış değil. CSC’nin sunduğu, donanım, çeşitli servisler ve online platform bileşenlerinden oluşan sistem, araçların performans verilerini toplayarak, tanı amacıyla kullanılmasını sağlıyor. Bu veriler, sürücünün yanı sıra üretici ve filo yöneticisi tarafından da görüntülenebiliyor. Sistem, üreticiler, kiralama şirketleri ve kurumsal filolar için milyonlarca aracın online olması anlamına geliyor.

 
Vanquish Zagato Coupe, Aston Martin Tarihinde Çığır Açıyor
 
Trafik Sigortasında Flaş Gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vanquish Zagato Coupe, Aston Martin Tarihinde Çığır Açıyor
Aston Martin ve prestijli İtalyan tasarım merkezi Zagato ortaklığının ...
Lexus Güçlenmeye Devam Ediyor
1989 yılında ilk defa LS modelinin satışa başlamasıyla lüks otomobil pazarında ...
Usta Rallici Simin Bıçakcıoğlu Zafere Doğru
BOSSEK tarafından 23-24 Temmuz tarihlerinde 41’incisi düzenlenen Yeşil ...
 
Motul, Moto GP'de Misafirlerini Ağırladı
Dünyanın önde gelen madeni yağ şirketi Motul, Moto GP’nin Almanya’da düzenlenen ...
Subaru’nun 3 Modeline “En İdeal SUV” Ödülü
Subaru, tüketicilerle yapılan anketler sonucunda belirlenen “2016 AutoPacific ...
Menderes Okur Sınıf N Liderliğini Hedefliyor
Türkiye Ralli Şampiyonası heyecanı, Yeşil Bursa Rallisi ile hız kesmeden ...
 
Dünyadan TOP 10
Dünya bu 10 kızı konuşuyor.
Büyük Araçlardan Vazgeçemiyor
Giydiği cesur kıyafetlerle çok konuşulan Nikki Mudarris bir restorandan ...
İnanılmaz Motor Yarışları
Avrupa Arenasından hayrete düşürecek motor yarışlarını sizler için derledik
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
kamyonum
lkw
src
Kamyon
treyler
şoför
news
haberler
türkiye