Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
15 Ekim 2015 Perşembe - 16:47

Almanya Başbakanı Merkel’in de katılımıyla Bosch’un yeni araştırma kampüsü açıldı

* Bosch CEO'su Denner: "Renningen, Bosch'un kendi Stanford'udur." * Daha iyi yaşam kalitesi için uygulamalı endüstriyel araştırma * Mikroelektronik ve yazılım alanında kilit beceriler artıyor * Yenilikçiler için yeni çalışma ve ofis ortamı

Almanya Başbakanı Merkel’in de katılımıyla  Bosch’un  yeni araştırma kampüsü açıldı

Yaratıcı beyinler için tamamen yeni bir çalışma ortamı - Bosch, Renningen araştırma kampüsüyle disiplinlerarası işbirliğini teşvik etmeyi ve böylece yenilikçi gücünü daha da arttırmayı istiyor. Stuttgart'ın dışında yer alan yeni araştırma ve ileri seviye mühendislik merkezinde yaklaşık 1.700 yaratıcı beyin, uygulamalı endüstriyel araştırma yapıyor. Almanya Şansölyesi Dr. Angela Merkel, Baden-Württemberg Valisi Winfried Kretschmann ve siyaset, iş ve akademi dünyasından diğer pek çok konuğun katıldığı tören ile araştırma kampüsü resmi olarak açıldı. Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner, "Kampüsümüz, bir üniversite gibi birden fazla fakülteyi bir araya getiriyor. Burada, araştırmacılarımızın geleceğin neler getirebileceğini düşünmekten daha fazlasını yapmasını istiyoruz. Başarılı girişimciler haline gelmelerini de istiyoruz. Renningen, Bosch'un kendi Stanford'udur. Ve aynı zamanda bu merkez, bir teknoloji lokasyonu olarak Almanya'ya olan inancımızın bir ifadesidir." dedi. Şirket, yeni lokasyona yaklaşık 310 milyon Euro'luk bir yatırım yaptı. Sloganı "Bir arada milyonlarca fikir " olan araştırma kampüsü, Bosch'un global araştırma ve geliştirme ağının merkezi. Teknoloji ve hizmet tedarikçisi, burada girişimcilik ruhunu da güçlendirmeyi amaçlıyor. İşte tam bu noktada Denner, Almanya'nın bir rekabet dezavantajına sahip olduğunu düşünüyor. "Almanya'da, şirket kurma konusunda ne fırsat ne de isteklilik var. Özellikle genç üniversite mezunlarında daha fazla girişim ruhu görmeye ihtiyacımız var. Bu açıdan üniversiteler, öğrencileri yüksek uzmanlık alanlarındaki sınavlara hazırlamaktan çok daha fazlasını yapmalı."
 
Daha iyi yaşam kalitesi için inovasyonlar

Geleceğe yönelik umut, Renningen'de yaşam kalitesini iyileştiren çok daha fazla sayıda inovasyonun oluşturulacak olmasıdır. Kampüs, bilim ve teknolojinin pek çok disiplinini bir araya getiriyor. İster elektrik mühendisliği, ister makine mühendisliği, bilgisayar bilimi, analitik, kimya, fizik, biyoloji veya mikrosistemler teknolojisi olsun, Renningen'de kurumsal araştırma ve ileri seviye mühendislik alanındaki toplam 1.200 çalışan ve 500 doktora öğrencisi ve stajyer gelecek için çalışıyor. Bugüne kadar bu araştırmacılar, Stuttgart’ta üç farklı lokasyona yayılmıştı. Başbakan Merkel, yenilikçi araştırma kampüsünden oldukça etkilendi "
 
Özel kampüs atmosferinde Bosch'un öncü beyinleri, hem yeni ürünler hem de yenilikçi üretim yöntemleri üzerinde çalışmalar yürütecek. Çalışmaları yazılım mühendisliği, sensör teknolojisi, otomasyon, sürücü destek sistemleri ve batarya teknolojisi ve ayrıca geliştirilmiş otomotiv güç aktarım sistemleri gibi alanlara odaklanacak. Giderek daha önemli hale gelen alanlardan bir tanesi de özellikle IoT bağlanırlığı alanında olmak üzere yazılım uzmanlığı. Denner, "Almanya'nın bağlanabilirlik oyununda teknolojik olarak üst sıralarda kalmaya devam edebilmesi için, mikroelektronik ve yazılım alanlarındaki kilit yetkinliklerini koruması ve arttırması gerekiyor. Bunu başaramaması halinde, Alman endüstrisi geride kalacak. IT şirketleri ile rekabetten korkmamız için bir neden yok. Ancak endüstriyel işletmelerimiz için pek de kolay olmayacak." dedi.
 
Denner, Bosch'un bağlanabilirlik trendine kendini iyi hazırladığını düşünüyor. Örneğin şirket, sadece mikromekanik sensörler alanında global pazar lideri olmakla kalmıyor, aynı zamanda son birkaç yıldır yazılım yetkinliğini de arttırıyor. Bosch Grubu şu anda 15.000'in üzerinde yazılım mühendisi çalıştırıyor. Sadece nesnelerin internetinde üç bin uzman çalışıyor. Bosch, özellikle bağlanabilirliğin bir sonucu olarak artacak hizmetlerde büyük bir iş potansiyeli görüyor. Denner, "Başkalarının bu fırsatları yakalamasını istemiyorsak, o zaman hiç olmadığı kadar hızlı olmalı ve riskten daha az kaçmalıyız. Mühendislerimiz daha önce olmadığı kadar iş insanları gibi düşünmek zorunda. Teknik olarak uygulanabilir olan şeyler, sadece araştırmacılarımızı değil, gelecekteki müşterilerimizi de heyecanlandırmalı." dedi.
 
Almanya, cesur olmayı öğrenmeli

Denner, Bosch gibi büyük şirketlerin, işletme ve girişimciliğin gelişebileceği alanlar yaratması gerektiğini ekliyor. Bosch, bu konuda örnek oluyor. Şirket, yeni iş alanları için kendi start-up platformunu oluşturdu. Denner, "Silikon vadisi modeli"nin gerçekten Avrupa'nın önündeki yol olması halinde, "risk almayı öğrenmemiz gerekiyor" vurgusunu yaptı. Bosch Start-up Şirketi, Bosch araştırmacılarının başarılı birer iş insanı haline gelmesine yardımcı oluyor. Örneğin, şirket binaları, finansman ve diğer idari görevler gibi konularla ilgileniyor. Bu şekilde, yeni işletmeler en başından itibaren ürünlerine ve ürünlerini pazara sunmaya odaklanabiliyor. Bonirob tarım robotu, bu şekilde ortaya çıkan ilk ürünlerden bir tanesi. Küçük bir robot büyüklüğünde olan bu robotu, Bosch teknoloji şirketi Deepfield Robotics bitki ve mahsul yetiştirme alanında bir yardımcı olarak geliştirdi.
 
Yaratıcı fikirler için en iyi çalışma koşulları

Geniş araştırma kampüsünde, tarım robotunu test etmek için yeterli alan var. Ana bina, on bir laboratuar ve atölye binası ve tesis bakımı için iki binanın dışında, sürücü yardım sistemlerini test etmek için modern bir kanıtlama sahası da var. Binalarda kimlerin olması gerektiğini belirlemek üzere bir ağ matrisi kullanıldı. Sonuç, farklı disiplinlerin birbirleri ile hangi yoğunlukta bilgi alışverişinde bulunduğuna dair analizlere dayandı: Birimler birbirlerine ne kadar yakın çalışırlarsa, yeni kampüste aralarındaki fiziksel mesafe o kadar az olmaktadır.
 
Sessiz köşeler, işbirliği bölgeleri

Bosch, Renningen'deki çalışma koşullarına özellikle dikkat etti. İster içeride ister dışarıda olsun araştırmacılar, modern bir çalışma ortamına sahip olacak. Temel olarak tüm kampüs bir iş yeri. Denner, "Temiz havada aniden akla gelen parlak fikirler, suyun kenarında teknoloji - bunların hepsi Renningen'de mümkün." diyor. Wi-Fi bağlantıları tüm binalarda ve tüm alanlarda mevcut. Dizüstü bilgisayarlar, tablet bilgisayarlar ve voice over internet, kampüsün her köşesinde çalışılabileceği anlamına geliyor. Bunun arkasındaki fikri açıklayan Denner şöyle diyor: "Renningen'de, inovasyon ekibimize hem sessiz köşeler, hem de işbirliği alanları sunuyoruz." Ofis düzeni, inovasyon sürecinin kapsamlı bir analizine dayanarak tasarlandı. Araştırmacılar, fikirleri incelerken huzura ve sessizliğe ihtiyaç duyuyor. Devamında, diğer çalışanlar ile fikir alışverişi ve işbirliği daha önemli bir hale geliyor. Kompleksin planlanmasında, bu aşamalar ve ayrıca çalışanların istekleri dikkate alındı. Merkezi ve Birleşik İş Konseyleri Başkanı Alfred Löckle, “Çalışanlar, araştırma ve geliştirme alanında yaratıcılıklarını kullanmak için daha fazla özgürlük ve daha az idari görev istiyor. İş yerlerinin tasarımlarına üstten karar verildiği günler geride kaldı. Çalışanlarımız, kendi iş yerleri için çok fazla zaman harcıyor. Tasarımda onları da söz sahibi olması en doğru olan şeydir.” dedi.
 
Katılan herkesle ortaklaşa yapılan istişarenin sonucu, tamamen yeni bir ofis konsepti oldu. Ayrı iş yerlerinden farklı olarak, farklı büyüklüklerdeki 270 toplantı odası göze çarpan özellik oldu. Yani, hem odaklanılmış aktiviteler, hem de ekip çalışmaları için yeterli alan mevcut. Ortalama olarak her bir çalışan, en yakın toplantı odasına ve böylece muhtemelen bir sonraki yenilikçi buluşa sadece on metre uzaklıkta.
 

 
CASE, Bursa Tarım Fuarı’nın Yıldızı Oldu
 
Irak taşımalarında ‘hareket’lilik devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CASE, Bursa Tarım Fuarı’nın Yıldızı Oldu
170 yıldan fazladır sürdürdüğü iş makinesi üretimiyle dünya iş makineleri ...
Continental Tam Not Aldı
Continental Otobüs Lastikleri, Yolcu Taşımacılığı Firmalarından Tam Not Aldı.
Yılnak’dan MAN yatırımı
Türkiye lojistik sektörünün alanında köklü ve öncü kuruluşlarından Yılnak ...
 
Cemallar International Transport da filosunu MAN çekçiler ile güçlendirdi
30 yıla yaklaşan köklü geçmişi ve güçlü filosu ile Türkiye lojistik sektörünün ...
Bakım Onarım Ekipleri İş Başında
Ümraniye Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Acil Müdahale ...
100. Yılda 100 Metre
Şahika Ercümen’den, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında, Şehitlerimize ithafen ...
 
AnadoluJet Sizi Karada da Uçuruyor
Halkın havayolu AnadoluJet, yeni kampanyası ile yolcularını sadece havada ...
Etis, tarım lojistiğinde büyüyor
Etis, tarım lojistiğinde büyüyor. Amasya Şeker Fabrikası’nın pancar hasatının ...
NEW HOLLAND, Bursa Tarım Fuarı'nda
Türkiye’nin lider markası New Holland, 13-17 Ekim 2015 tarihlerinde Bursa’da ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
dikkat
lkw
kamyonum
haberler
türkiye
kamyoncu
fahrer
news
truck