Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
16 Aralık 2019 Pazartesi - 11:43

Anadolu Isuzu ilk Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

Türkiye’nin lider ticari araç markalarında Anadolu Isuzu, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma misyonuyla çalışmalarına devam ediyor. Anadolu Isuzu, bu kapsamdaki çalışmalarını ilk kez yayınladığı “Sürdürülebilirlik Raporu” ile kamuoyuyla paylaştı.

Anadolu Isuzu ilk Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

Sürdürülebilirliği kurumsal yönetim yapılanmasının ayrılmaz bir ögesi kabul eden Anadolu Isuzu ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Global Reporting Initiative (GRI) raporlama standardında hazırlanan raporda, 2018 yılında Anadolu Isuzu’nun sürdürülebilirlik yolculuğu kapsamında kaydettiği çevresel, sosyal ve yönetsel performansa ayrıntılı olarak yer verildi.

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan raporla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Anadolu Isuzu olarak ana hedefimiz; yeni coğrafyalar ve yeni segmentlerde atılımlar yaparken, geleneksel olarak güçlü olduğumuz iç piyasadaki varlığımızı pekiştirmek, şirketimizi sağlıklı bir finansal yapı ile geleceğe taşımaktır. Bu süreçte sürdürülebilirliği önemli bir değer ve kaldıraç olarak görüyor ve tüm iş süreçlerimize entegre etme çalışmalarımıza ödünsüz devam ediyoruz” dedi.

Tuğrul Arıkan, her adımda şeffaflık gözetilerek hayata geçirilen sürdürülebilirlik projeleriyle, Anadolu Isuzu’nun Türkiye’nin yanı sıra küresel ekosisteme de katkıda bulunduğunu söyledi. Arıkan, raporda; Anadolu Isuzu’nun sorumluluk sahibi kurumsal vatandaş kimliğine uygun olarak benimsediği sürdürülebilirlik yaklaşımı ile değer üretme modeli gibi stratejik öğelerin yanı sıra paydaş diyaloğu, dönem için belirlenmiş öncelikler, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) katkı, en iyi uygulama niteliğindeki projelerden örnekler ve geleceğe dair beklentilerin de ayrıntılı olarak ele alındığını söyledi.Arıkan sözlerine şöyle devam etti: “Tedarikten satış sonrası hizmetlere uzanan değer zinciri boyunca gerekli dönüşümü hayata geçirerek, iç ve dış piyasalardaki varlığını yeni boyutlara taşımak, daha verimli ve paydaşları için daha fazla değer üreten bir şirket olmayı hedefliyoruz. Yalın stratejimiz kapsamında, riskleri doğru yöneten, fırsatları ise proaktif bir yaklaşımla ele alan bir şirket olmayı, kârlı ve verimli büyümeyi öngörüyoruz. Bu bağlamda iki unsura büyük önem veriyoruz: sağlıklı finansal yapı ile Ar-Ge ve inovasyon. Kurumsal stratejimizin ve sürdürülebilirlik yaklaşımımızın ödünsüz icrasını, sağlıklı finansal yapımızın bir fonksiyonu olarak değerlendiriyoruz. Anadolu Isuzu’nun finansal gücü yüksek olduğu sürece, araçlarımızın kullanıcılarına sunduğumuz değeri her yönüyle artırmamız, çevre ayak izimizi küçültmemiz; ekonomiye ve topluma katkımızı sürdürmemiz mümkün olacaktır.”

 

“İnsan kaynağını sürdürülebilir geleceğin mimarları olarak görüyoruz”

Anadolu Isuzu’nun, inovasyonu ve teknolojik yenilikleri adapte eden değil, ürün ve hizmetleri kendi varlıklarıyla geliştiren ve tasarlayan bir küresel üretici olmaya odaklandığını vurgulayan Arıkan, “Ar-Ge ve inovasyon alanındaki çalışmalarımız, müşteri taleplerine uygun ürün geliştirme gücümüzü pekiştiriyor, yeni pazarlardaki iddiamızı ve varlığımızı güçlendiriyor” dedi. İnsan kaynağını sürdürülebilir geleceğin mimarları olarak kabul ettiklerini dile getiren Tuğrul Arıkan, “İnsan kaynağı alanındaki yenilikçi yönetim uygulamaları, Anadolu Isuzu kurumsal markasına artı değer katıyor. Anadolu Isuzu’nun çalışanlarına taahhüdü; evrensel çalışan haklarının korunduğu, çalışma hayatını düzenleyen mevzuata tam uyumlu, her kademeden yeteneğin geliştirildiği, kadın ve erkek çalışanlara fırsat eşitliğinin sağlandığı, İSG konularında en iyi standartların sağlandığı bir iş ortamını sürdürmek ve geliştirmektir. Gelecek hedeflerine ulaşmada insan kaynağını başarı formülünün belkemiği olarak kabul eden şirketimiz, bu alana yönelik odağını koruyarak insan kaynağını geliştirmeye, yetkinliklerine yatırım yapmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Otomotiv sektörü küresel iklim eylemi konusunda sorumluluk almalı

Otomotiv endüstrisinde faaliyet gösteren şirketlerin küresel iklim eylemi bağlamında güçlü ve sorumlu bir yaklaşım benimsemesinin önemine dikkat çeken Tuğrul Arıkan “Anadolu Isuzu olarak gerek doğrudan gerekse tedarikçilerimiz ve iş ortaklarımız ile yürüttüğümüz projeler kapsamında, ürettiğimiz araçların emisyon değerlerini sürekli iyileştirmeyi temel hedef olarak kabul ettik. Lojistik sektörüne yönelik elektrikli kamyonlar, şehir içi taşımacılığında sıfır emisyon hedefine hizmet edecek elektrikli otobüsler, tümüyle ulusal kaynaklarla geliştirilmekte olan hibrit kamyon projesi, ODTÜ iş birliğinde yürütülen otonom araç projesi ve şehir içi toplu taşımaya yeni bir soluk getirmesi hedeflenen 24 metrelik elektromobilite konsepti taşıma araçları, iklim eylemine katkıyı hızlandıracak çalışmalarımızdan ilk akla gelenler. Daha düşük enerji tüketimi hedefimizi eş zamanlı olarak üretim tesislerimizde de sağlamak adına çok sayıda proje yürütüyoruz. Enerji performansımız her geçen dönem sürekli iyileşme kaydediyor ve değerli kazanımlar sağlıyoruz” dedi.

“Anadolu Isuzu’da sürdürülebilirlik en üst seviyede sahipleniliyor”

Anadolu Grubu Otomotiv Grup Başkanı Bora Koçak, Anadolu Isuzu’da sürdürülebilirliğin her yönüyle içselleştirildiğini ve en üst seviyede sahiplenildiğini vurguladı. Sürdürülebilirliğin, Anadolu Grubu şirketlerinin tamamının paylaştığı stratejik bir hedef ve öncelik olduğunu belirten Koçak, “Anadolu Isuzu’nun sürdürülebilirliğin ekonomik, çevresel ve sosyal düzlemlerinde kaydettiği performans cesaret verici. Anadolu Isuzu, BM öncülüğünde ilan edilen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı (SKA) içerisinde yer alan 13 amaca doğrudan katkıda bulunuyor. Anadolu Isuzu, her şeyin temeli ve itici gücü olan finansal sağlığını, verimliliğini ve kârlılığını koruduğu sürece, sürdürülebilirliğin diğer cephelerinde de performansını ivmeleyecek ve örnek kimliğini daha da geliştirecek. Paydaşlarımızın değerli katkı ve desteği olduğu sürece, Anadolu Isuzu sürdürülebilirlik alanındaki performansını yeni ufuklara taşımaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Çevresel etkilerini en aza indirmek için yenilikçi projeler geliştiriyor

Enerji verimliliği alanında aktif çalışmalar yürüten Anadolu Isuzu, fabrikada bulunan mekanik ve elektrikli ekipmanların enerji tüketimi bakımından daha verimli çalışan ekipmanlarla değişimi üzerinde çalışıyor. Anadolu Isuzu, üretim faaliyetlerinin, ürün ve hizmetlerinin çevre performansını sürekli iyileştirmek, çevresel etkilerini doğal dengeyi bozmayacak şekilde en aza indirmek için yenilikçi ve sürdürülebilir projeler geliştiriyor.

Sosyal sorumluluk faaliyetlerini kurumsal kimliğinin önemli bir tamamlayıcısı olarak gören Anadolu Isuzu, topluma değer katma hedefiyle hayata geçirdiği sosyal farkındalık projelerine 2018 yılında da devam etti. Ar-Ge ekibigönüllülerinin yürüttükleri çalışma ile Gebze Yıldırım Beyazıt Ortaokulu sınıf yenileme projesini hayata geçiren Anadolu Isuzu, gönüllü çalışanlarının desteği ile Hakkari Gelişen Köyü Aralık Mezrası İlkokulu’nda eğitim gören çocukların eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulundu. Üniversitelerarası Hayvanları Koruma Toplululuğu, Suadiye Rotaracat Kulübü ve Anadolu Isuzu iş birliği ile Kurtköy ormanlarında yaşayan sahipsiz dostlar için atık ahşaplardan evsiz hayvanları kış şartlarından koruyacak kulübeler yapıldı. Anadolu Isuzu fabrikasında 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen “En İyi Çevre Projesi” yarışmasında başarılı bulunan ilk üç proje ödüllendirildi. Kızılay Kan Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilen 17. Kan ve Kök Hücre Bağışı organizasyonunda 71 ünite kan toplandı. Çocukların gelişimine katkıda bulunmak amacıyla başlatılan “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında, Ağrı’dan gelen 50 ortaokul öğrencisine Anadolu Isuzu’da birebir üretim deneyimi yaşatıldı. Kocaeli Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen organizasyonda Anadolu Isuzu çalışanları tarafından toplanan elektronik atıkların geri dönüşüme kazandırılmasını hedefleyen “Atıklar Orman Olsun” projesi kapsamında sertifika alındı.

 
Vitesco Technologies, Plug-In Hibrit Güç Aktarma Organlarında Maliyetleri Azaltıyor
 
Almanya Nakliyesinde Öncü Firma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vitesco Technologies, Plug-In Hibrit Güç Aktarma Organlarında Maliyetleri Azaltıyor
Vitesco Technologies, düşük maliyetli, entegre elektrikli motor hibrit ...
Üretimi Durduran TEMSA'dan Haciz Açıklaması
Faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan TEMSA'dan gelen açıklamada, "Bankaların ...
Anadolu Isuzu’nun Yerli Üretim Kalitesi Bir Kez Daha Tescillendi
Anadolu Isuzu’nun kamyon ve otobüs fabrikası ile D-MAX hatları için var ...
 
ZF coPILOT Gelişmiş Güvenlik ve Sürüş Konforu Sağlıyor
ZF bugün, gelişmiş güvenlik ve sürüş konforu fırsatları sunan akıllı, ...
1.000 Adet Ek Macaristan Transit (EURO 6) Geçiş Belgesi Temin Edildi
1.000 adet (EURO VI) Macaristan transit geçiş belgesi temin edildi.
3 Bin 500 Traktörün Bakımı Yapıldı!
Türkiye’nin lider traktör markası New Holland, Türkiye’de bir ilk olarak ...
 
BMW’den Yıl Sonuna Özel Kampanya
Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW, Aralık ayında yıl ...
TREDER Ailesi’nin Yeni Üyesi Star Yağcılar Oldu
Treyler sektörünün tek temsilcisi olan TREDER’e katılımlar devam ediyor. ...
Renault Trucks Bayi Ağının Yeni Gücü; Erman Grup
Mersin merkezli Erman Grup, ticari araçlar ve lojistik alanındaki deneyimi ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
news
truck
src
lkw
fahrer
kamyonum
treyler
sondakika
Kamyon