Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
5 Mart 2010 Cuma - 00:00

Ankara Lojistik Üs Hizmetinizde!

 Taşımacıların Yeni Adresi Ankara Kazan mevkiinde konumlandırılan Türkiye’nin ilk uluslararası lojistik üs olma özelliğine sahip Ankara Lojistik üssü inşaatını bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak hizmet vermeye başladı.        

Ankara Lojistik Üs Hizmetinizde!

 

Ankara Kazan mevkiinde konumlandırılan Türkiye’nin ilk uluslararası lojistik üs olma özelliğine sahip Ankara Lojistik üssü inşaatını bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak hizmet vermeye başladı. Taşımacılıkta çığır açacak dev proje olarak bilinen tesisin ithalat, ihracat ve transitte söz sahibi olacağı ve taşımacılığa yeni bir boyut getireceği biliniyor. Kamu-özel sektör işbirliğinin güzel bir örneğini oluşturan tesis bir an önce otoban bağlantısına kavuşmayı bekliyor. Çevre illerden ziyaretçi akınına uğrayan tesisin bir örnek oluşturduğu ve  kendinden sonrakilere yön vereceği bir gerçek.  Ankara Lojistik Üs Başkan Vekili Hakan Bezginli ile açılış sürecini ve tesisin otoban bağlantısının önemini konuştuk.

Lojistik üssün inşaatı bildiğimiz kadarıyla bitti. Şu anki son durumu sizden alabilir miyiz?

6 Ocak 2009 yılında temel atma törenini gerçekleştirirken biz bir yıl içerisinde tesisin inşaatını bitireceğimizi taahhüt ettik. Hatta tesisin inşaatı taahhüt ettiğimiz süre bitmeden sonuçlandırıldı. Tesisin inşaatının bitirildiğini Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’ya, bu projeye başından beri çok büyük ilgi gösteren Devlet Bakanımız Sayın Faruk Nafiz Özak’a, Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a bildirdik. Devlet Bakanımız Hayati Yazıcı ve Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak tesisimizi ziyaret ettiler;  taahhüt edilen tarihte bitirildiğini gördüler. Ayrıca projenin bitirildiğini ilişkin Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a da bir dosya verdik. Tesisimizle ilgili belge ve dokümanları kendisine arz ettik. Kendisini tesisimizde ağırlamaktan onur duyacağımızı da özellikle belirttik.

Tesisimize taşınmayla ilgili işlemler başlatıldı. Bu hafta içinde Ankara Gümrük Müdürlüğümüzün taşınmasıyla ilgili işlemler başlatılıyor. Ankara Gümrük Müdürlüğümüzün dışında Muhafaza Müdürlüğümüzde bu hafta taşınma işlemlerini tamamlayacaklar. Ankara Merkez Laboratuarımızın  taşınması ile ilgili çalışmalar başlatıldı. Onların da taşınmasıyla ilgili işlemler de malzeme, donanım ve ekipmanların transferiyle bitirilmiş olacak. 

Biz sayın Ulaştırma Bakanımıza ve Devlet Bakanımız Hayati Yazıcı’ya dosyalarımızı sunduk. Başbakanımız bir yıl içerisinde tesisin bitirilmesi halinde açılışı kendisinin yapacağını söylemişti. Açılışı Başbakanımızın programı dahilinde yapacağımızı ve tesisimizi Başbakanımızın açmasından onur duyacağımızı sunduğumuz dosyalarda ifade ettik. Resmi açılışımızı Başbakanımızın programına uygun bir tarih itibariyle gerçekleştireceğiz.

“Tesis en kısa sürede tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak”

Şu an taşınan işletmeler hizmet vermeye başladı mı?

Şu an Gümrük Müdürlüğü, Muhafaza Müdürlüğü ve Merkez Laboratuarlarının dışında, bağlı kuruluşlarında taşınmasıyla ilgili çalışmalar sürdürülüyor. Ankara Ticaret Odası, TSE, İhracatçı Birlikleri gibi bir gümrük işleminin tüm belge dokümanlarıyla tesisimizde başlatılıp bitirilmesiyle ilgili bağlı kuruluşlarla görüşmeler yapıldı ve onlar da süreç içerisinde tesise intikallerini sonlandıracaklar. Gümrük,  Muhafaza Müdürlüğü ve Merkez Laboratuarların dışında diğer firmalar da hazırlıklarını yaptılar ve Şubat ayının ilk haftasında  tesise intikallerini gerçekleştirecekler.

Elimizdeki kiralık büroların % 80’ı tutuldu; servis alanlarının % 85’i kiralanmış durumda. Bürolar ve servis alanları dışında ticari alanların hemen tamamı kiralanmış vaziyette. Depoların da % 40’ı aşan kısmı kiralandı; kalan alanlarla ilgili de talepler ve görüşmeler devam ediyor. İnşallah tesisimiz en kısa sürede, tam kapasiteyle çalışmaya başlayacaktır.

Biz bütün ofislerin tutulup tesisin tam kapasitesiyle çalışmasıyla ilgili altı aylık bir zaman dilimi öngörüyorduk; gördüğümüz o ki, altı aydan önce tesis tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak.

Şu ana kadar kaç firma taşınma işlemini gerçekleştirdi ve şubatın ilk haftasında bu sayı kaça ulaşır?

Ortaklarımızla beraber 100’e yakın firmanın taşınma işlemi bitecek. Hava şartlarının olumsuzluğu da taşınma ile ilgili süreci geciktiriyor. Bir an önce faaliyete geçmemiz ülkemizin menfaatinedir. Çünkü bu kamu ve özel sektör işbirliğinin güzel bir örneği. Proje hükümetimizin sağladığı istikrar ortamının verdiği güvenle gerçekleştirilmiştir. Yerel otoritenin, siyasi otoritenin, Hükümetimizin, Bakanlarımızın, Belediyemizin, Valimizin ve Kaymakamımızın çok büyük destekleriyle gerçekleştirilmiş kamusal bir projedir.

Tesisin içindeki sosyal alanlar hizmet vermeye başladı mı?

Market, bankacılık işlemleri, restaurant (5 restaurant ve 2 cafe) faaliyete geçti ve hizmet veriyor; tır parkı ve konaklamaya ilişkin hizmetler ise Şubat ayının ikinci haftasında faaliyete geçmiş olacak.

Tesise kamu kurumlarının dışında örnek oluşturmasını isteyen başka kurumlardan da ziyaretçiler geliyor mu?

Çok yoğun bir talep var. Türkiye’nin ilk uluslararası lojistik üs olmasının yanında lojistiğin de dünyada gelişen bir sektör olması anlamında ilgi büyük. Tesisimizi fiziki anlamda incelemek isteyenleri memnuniyetle karşılıyoruz. İzmir’den, Kocaeli’nden, Trabzon’dan, Mersin’den, İskenderun’dan, Gaziantep’ten Ticaret Odaları, sivil toplum kuruluşları, firmalar geldiler.

İzlenimleri ne oluyor?

Gaziantep’ten gelenler tebrik ettiler ve hayretle karşıladılar. Gaziantep milletvekilimiz takdir mesajı gönderdi. Gaziantep’te de bir lojistik üs kurulmasını istiyorlar; çünkü ekonomik krizde Gaziantep çok büyük bir performans göstererek ihracatını arttırmayı başardı; lojistik üssü hak ettiği düşünülüyor.

Mersin’de çalışmalar var; Mersin Lojistik Platformu bu anlamda çalışmalar yürütüyor; inşallah fiili anlamda bir şekle kavuşur; ülkemize hizmet verecek bir sonuca ulaşır diye düşünüyoruz.

Trabzon’da yine İran ve iç lojistiğe yönelik bir lojistik üs projesi çalışmaları var. İskenderun’da Irak ve Suriye’ye yönelik bir güzergah olması sebebiyle çalışma var. Bu çalışmaların hepsi hazırlık aşamasında, fiili anlamda henüz bir hareketlilik yok.

Sizin bu çalışmalara desteğiniz ne yönde olacak?

Biz onları yaptığımız çalışmalar sonucu edindiğimiz proje bilgileri ve fiziki anlamda yapılanmaya yönelik bilgi evrak ve dokümanlarla destekleyebiliriz.  Projenin altyapısıyla ilgili bilgi paylaşımı yaparız. Projeyle ilgili hukuki, teknik ve resmi anlamda yapılması gerekenler hususunda bilgi birikimimiz ve tecrübemizi paylaşabiliriz.

Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte taşımacılıkta neler değişecek?

Tesis ilk andan itibaren taşımacılıkta yeni bir çığır açacak. Ülkenin ithalatı, ihracatı ve transitiyle ilgili hizmetlerine cevap verecek. Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine giden malların hepsinin aktarmasına, depolamasına yönelik hizmet verecek. Batıdan gelip, doğuya giden malların, Marmara’dan çıkıp Akdeniz’e, Doğu Anadolu’ya, Güneydoğu Anadolu’ya devam eden yol üzerinde malın depolanması, sevk edilmesi, gümrük işlemleri konusunda hizmet verecek. İç nakliyeci ve uluslararası nakliyecilere gerek sosyal olanaklarıyla, gerekse taşıma işlemiyle ilgili her aşamada hizmet verecek.

Otoban bağlantısı tamamlandı mı?

Otoban bağlantımızla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığımız ile görüştük; kendilerine şükran borçluyuz çok büyük bir destek verdiler. Projemiz Karayolları 4. Bölgede kabul edildi; Genel Müdürlüğe yazıldı. Genel Müdürlükten de planlama kararı çıktı. Planlamanın yapılmasına müteakip Sayın Bakanımız, Müsteşarımız ve Genel Müdürlüğümüzün önderliğinde düğmeye basılacak ve inşaat başlatılacak.

İnşaatın bu yıl içerisinde bitirilmesini hedefliyoruz. Mevcut yolun da ihtiyaca cevap verebilmesi için çalışma yapılması ile ilgili görüşmelerimiz de tamamlandı.

Tesisimizin tek ve en önemli ihtiyacı bir an önce otoban bağlantısına kavuşturulmasıdır. Otoban bağlantısı tesisimizin verimliliğini, hizmet kalitesini ve standartlarını yükseltecektir. Kamuya projemize sahip çıkıp inandığı için şükran borçluyuz.

 
Ankara?da Ulaşım Kaosu
 
10 Numara Yağ Şehre İndi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karayolu mu? Havayolu mu?
 İki Taşıma Modunun Yarışı Karayolu yolcu taşımacılığı yeni düzenlemelerle ...
?MEVZUATI İYİ TAKİP EDİN?
 Sektörü Uyardı 2009 yılı artık gerilerde kaldı. Umutlar, ...
Kamyonun Sırtına Karoserin Değil; Pazarın Yükü Bindi
Karoser Pazarı Can Çekişiyor Çekici+treyler kombinasyonu ...
 
Avrupalı Kässbohrer?den Türk Nakliyecisine Rakipsiz Araçlar
Türk Nakliyecisine Özel Almanya’da 1893 yılında kurulan ...
?2009?da Performansımızı Katladık?
Denetim Sorularını Bölge Müdürü Cevaplıyor Karayolu ...
Ulaştırmanın Mesleki Yeterlilik Karnesi Başarılı
Mesleki Yeterlilikte Son Durum Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, ...
 
ANKARA LPG Yakıt Masrafınızı Düşürdü
Şoförlere Müjde Ankara LPG bir ilke imza atarak şoförlerin ...
Bu Araç? Deneyende Kalır!
Isuzu "Hodri Meydan" Diyor * En iyi bagaj hacmi * En iyi koltuk ...
Hedef Satışları Arttırmak
Hastalya Otomotiv A.Ş Denizli Şubesi Kamyon Satış Danışmanı Enis Barbaros ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
şoför
treyler
Kamyon
kamyonum
lkw
sondakika
fahrer
news
dikkat