Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
1 Nisan 2014 Salı - 10:31

Aracınız ve Lastikleriniz Yaza Hazır mı?

Havalar ısınıyor, yaz yaklaşıyor. Bahar hazırlıklarının başladığı şu günlerde, aracınızın ve lastiklerinizin de değişen hava koşullarından etkileneceğini unutmayın. Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay, “Mevsimine uygun lastik kullanımı gerekliliğini her mevsim geçişinde sürücülere hatırlatmak birinci görevimiz. Kış koşullarında kış, yaz döneminde ise yaz lastiği kullanmanın artık bir lüks değil, alışkanlık olduğunu gözlemleyene kadar da hatırlatmaya ve bunun faydalarını ifade etmeye devam edeceğiz” dedi.

Aracınız ve Lastikleriniz Yaza Hazır mı?

Kış mevsiminin sona erdiği ve baharın yavaş yavaş yüzünü gösterdiği şu günlerde, araçlarını yaz dönemine hazırlayan sürücülerin güvenli ve konforlu sürüş deneyimi için lastik seçimleri konusunda çok titiz olması gerekiyor. Islak ve karlı zeminde kullanılan kış lastiklerinden alınan üst düzey performansın, kuru zeminde aynı etkiyi yaratmayacağını ifade eden Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdür Mehmet Akay, sürücülerin lastik seçiminde güvenliğin ilk kriteri olan kısa fren mesafesi, maliyet tasarrufunun önünü açan düşük yuvarlanma direnci ve yol koşullarına uygun sürüş performansı kriterlerine dikkat çekiyor.

Dünyanın en büyük uluslararası lastik tedarikçisi Continental, kış lastiklerini çıkarıp yerine yaz lastiklerini takarken, kullanıcıların merak ettiği “lastik saklama” konusunda da verdiği hizmet ile sürücülerin hayatını kolaylaştırıyor.

Continental Yetkili Satıcıları tarafından verilen “Lastik Saklama Hizmeti” sayesinde, sürücüler lastiklerini yetkili satıcılar aracılığı ile en iyi koşullarda saklayabiliyor ve bunu kendilerine verilen özel hizmet etiket kodu ile takip edebiliyor. Aynı zamanda bu hizmetten yararlanan sürücüler, Continental yetkili satıcıları tarafından her an üst seviye servis ve montaj hizmeti alabiliyor.

Güvenliği keyifle birleştiren Conti 5 Ailesi

Düşük yuvarlanma direnci, uzun hizmet ömrü, mükemmel yol tutuşu ve kısa fren mesafesiyle tüm beklentileri karşılayan ContiPremiumContact 5, 14 ile 17 inç arasındaki jantlarda kullanılmak üzere 26 farklı ebatta üretiliyor.

Küçük aile araçlarından orta ve lüks segmente kadar geniş yelpazede ürün çeşitliliği sunan ContiPremiumContact 5, fren mesafesini kısaltırken, “3D kenar (üç boyutlu kenar)” adlı teknoloji ile sırt bloklarındaki çapraz oluklarla blokların içe doğru ezilmesini engelliyor.

Böylece fren kuvvetinin daha geniş alana yayılmasını sağlayan ContiPremiumContact 5, aynı zamanda aracın ıslak zeminde bile daha kısa sürede durmasına yardımcı oluyor.

Continental’in hem spor otomobiller hem de sportif sürüş karakteristiklerine sahip SUV araçlar için uygun olan lastiği ContiSportContact 5 ise tüm hava şartlarında kısa fren mesafesi, dönüşlerde mükemmel kavrama ve güvenlik sunarken; yakıt tüketimini azaltmaya yardımcı olur ve uzun yol ömrü ile verimliliği yükseltiyor.

ContiSportContact 5, otomobiller için 17 inç ve üstü, SUV araçları için ise 18 inç ve üstü boyutlarda satışa sunuluyor. Ön ve arka aksların gerektirdiği şartları sağlamak için farklılaştırılan ContiSportContact 5 P ise 18 inçten başlayan boyutlarda mevcut. Spor araçlar için ayrıca ContiSportContact 3, ContiSportContact 2 sunuluyor.

 Islak ve kuru zeminde kısa fren mesafesini düşük devir direnci ile birleştiren ContiEcoContact 5 ise 14 ile 16 inç arasındaki jantlar için tercih edilebilirken;  13 ile 15 inç arasındaki jantlar için ContiEcoContact 3 sunuluyor.

 

 

 Yaz döneminde sürücülerin unutmaması gereken noktalar: 

 

·         Yaz koşullarında kullanılan kış lastikleri; yaz lastiklerine göre daha uzun bir fren mesafesi ile durmanıza ve çabuk aşınarak, yakıt tüketiminin artmasına sebep olur. Özellikle hızlı alınan virajlarda savrulma riskinin de göz ardı edilmemesi gerekiyor.

 

·         Yaz sezonunda her zaman dört lastiğinizin tümü birden yaz lastiği olmalıdır. Hava sıcaklıklarının +7 santigrat dereceye kadar düşmeyeceği öngörülen Nisan ayından sonbaharın başladığı Ekim aylarına kadar yaz lastikleri kullanılması tavsiye edilir. Yaz lastiklerinin yere temas eden yüzeyi +7 santigrat dereceden itibaren sertleşir.  

 

·         Yaz sezonunda yol ve hava koşulları nasıl olursa olsun sürücülerin ilk yapmaları gereken şey lastiklerin hava basıncı ve diş derinliğini mutlaka kontrol etmeleridir.

 ·         Doğru havalı lastik, yolla daha geniş bir yüzeye temas ettiği için, daha güvenlidir. Ayrıca lastikler bu sayede daha az ve düzenli aşınarak; daha az ısınır ve yıpranır. Ayrıca yakıt tasarrufu sağlar.

 

 

·         Yola çıkmadan önce veya yolculuğun ilk 15 – 20 km içerisinde, mutlaka lastik basıncı kontrol edilmeli. Isınan lastik içerisindeki havanın basıncı yükselir. Bu da basınç konusunda sürücüleri yanıltabilir. Aynı konu güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmış araçların lastiği içinde geçerlidir.

·         Kış döneminde diş derinliği 4 mm olan lastiklerin yaz koşullarında 3 mm’nin altına düşmemesine dikkat edilmeli. Düşük diş derinliği fren mesafesini iki katına kadar artırır.

·         Ufak bir ayrıntı olarak görünse de stepnelerin de mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Bu ayrıntı atlandığı takdirde, küçük sıkıntılarla atlatılabilecek olaylar ciddi sorunlar haline dönüşebilir.

 
ASTON MARTIN'İ BIRAKMAK HATAYDI!
 
Ren Trans DAF İle Yola Devam Dedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASTON MARTIN'İ BIRAKMAK HATAYDI!
Borusan Holding ile dünyanın önde gelen açık artırma şirketi Manheim Auctions’un ...
Hankook’un bir numaralı lastiği
Hankook’un bir numaralı ultra yüksek performans lastiği Ventus S1 evo2, ...
UND, IRU’dan Türk Taşımacılarına Daha Aktif Destek Talep Etti
UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener başkanlığındaki Uluslararası Nakliyeciler ...
 
Dünya Bankası Küresel Lojistik Performans Endeksi 2014 Yayınlandı
Dünya Bankası Küresel Lojistik Performans Endeksi’nin 2014 versiyonu, ...
Kış lastiklerini yaz lastiğiyle değiştirmenin tam zamanı!
Goodyear, sürücülerin güvenliği, konforu ve yakıt tüketimlerini yakından ...
PayPal Kullanıcıları Atlasjet İle İndirimli Uçuyor
Web sitemizden bilet alırken yararlanabileceğiniz avantajlı ve kolay ödeme ...
 
İkinci el araç satışında kayıt dışılık
MASFED Genel Başkan Yardımcısı Aydın Erkoç: ‘’Her beş araç satışından ...
407 FUARA 15,5 MİLYON ZİYARETÇİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2013 yılı fuar istatistiklerini ...
‘Beetle’a ekstra Bonubon indirimi
Bonubon.com, otomobil tutkunlarının ikonu Beetle için 2 bin 750 TL indirim sunuyor.
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
news
türkiye
fahrer
bus
kamyonum
şoför
Kamyon
haberler
kamyoncu