Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
8 Temmuz 2016 Cuma - 10:01

BASF 2016 Otomotiv Renk Trendlerini Açıkladı

BASF 2016 Otomotiv Renk Trendlerine göre otomobiller şehirden ve doğadan ilham alan renkler arasında global-sentetik ve metalik renkler yükselişe geçecek.

BASF 2016 Otomotiv Renk Trendlerini Açıkladı

 BASF 2016 Otomotiv Renk Trendlerine göre otomobiller şehirden ve doğadan ilham alan renkler arasında global-sentetik ve metalik renkler yükselişe geçecek.
Özellikle dijital görünüme sahip yoğun mavi, Avrupa’da öncelikli tercihler arasında.
Rapora göre otomotiv renkleri, dijitalleşme ve sosyal gelişmelerin birbirleri ile olan bağlantısından etkilenecek.  
BASF Boya Bölümü, her yıl otomotiv tasarımının gelecek vaat eden renklerini belirliyor. 65 renkten oluşan bu yılki koleksiyonun ana teması, modern dünyayı şekillendiren iki rakip bakış noktası; sanal dünyanın büyüleyiciliği ve doğallık. “Paralaks” kelimesiyle ifade edilen bu konsept, kendini dürüstçe ifade etme özlemini temel alan ancak farklı açılardan bakıldığında nesnelerin değişmiş göründüğü bir illüzyonu anlatıyor.
Çok boyutlu renkler global trendi oluşturuyor
BASF tarafından açıklanan yeni otomotiv renk trendlerine göre sanal ve gerçek dünya arasındaki belirsiz ilişki, otomotiv renk paletlerinde görünür hale geliyor. Sentetik, metalik mavi, gümüş ve beyaz renk tonları, günlük yaşamın dijitalleştirilmesine yönelik bir trendi simgeliyor. Kromatik renkler ve doğal tonlar bir çelişki, özellikle kentsel alanlarda otantik deneyimlere ve duygulara yönelik bir arayış sergiliyor. İki veya daha fazla rengin metalik kentsel renklerle birleşmesini sağlayan yenilikçi pigment efektleri, yarının otomobillerinin renk portföyünü zenginleştiriyor.
 
Ülkelere özel koşullar ve gelişmeler de global trendlerin bölgesel olarak uyarlanmasını şekillendiriyor.
Avrupa'da değişen kimlikler
Durduğunuz yeri değiştirmek farklı bakış açılarını görmenizi sağlar ve böylece yeni fikirleri mümkün kılar. Bu, değişen açının renk, efekt ve doku potansiyelini ortaya çıkarttığı otomotiv boyasının geliştirilmesinde doğrudan yansıtılıyor. Bu durum, Paralaks temasıyla bire bir uyum sağlıyor. BASF’nin renk pigmentlerine göre doğrudan bakışı kapsayan fiziksel dünya fikri, dijital görünüm veren yoğun bir metalik mavi ile temsil ediliyor.
Dijital dünyada bir söz söylemenin işareti olan “hashtag” giderek önem kazanıyor. Ancak yine de Avrupalılar “hashtag” koyduktan sonra ne söyleyeceğinizi merak ederken gerçek yaşam deneyimlerini ve kişisel kimlikleri kaybetmeden dijital dünyaya adapte olmanın bir yolunu arıyor.
Avrupa trend dünyasını, değişimin yeni yollarını sağlayan bir duyguyu temsil eden güçlü bayrak kırmızısından antrasit ve siyahların eşlik ettiği daha koyu kırmızılara ve yeşillere kadar değişen bir renk skalası oluşturuyor. Uzun yıllardır otomotivin ana renklerinden bir tanesi olan siyah, derin ve karanlık etkiler oluşturarak tekrar güç kazanıyor.
Asya Pasifik'te renk trendi: Özgüvenin ortaya çıkışı
Bölgedeki ekonomik ve diğer zorluklara rağmen Asyalılar, gelecekte başarılı olacaklarından emin. Bu iyimser yaklaşım, mavi-yeşil gibi taze, neşeli renklerle yansıtılıyor. Buna ek olarak Asyalılar, yaratıcılık ve kalite arıyor. Geleneksel değerler ve tipik Asya zarafeti arasındaki bağlantıyı sergileyen metalik kum beji renginin ince dokuları bunu gösteriyor.
Kuzey Amerika'da ilerleyici trend
Kuzey Amerika'nın ön plana çıkan rengi “Raingarden”, bakış açısına bağlı olarak yeşil ve mavi arasında geçişler sağlayan yumuşak, sofistike bir gri. Renklerin hemen göze çarpmayan karışımı, insanların toplumda nasıl davrandığını ve teknolojiden nasıl etkilendiğini gösteren çizgileri belirsizleştiriyor. BASF'nin boya yeteneklerine örnek oluşturan bu efekti hayata geçirmek için benzersiz pigment çeşitliliği ve teknik inceliğin buluşması gerekiyor.
 
Dünyanın dört bir yanından uzmanlık
BASF Otomotiv Renk Trendleri, Asya Pasifik, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki stüdyoların uzmanlığından faydalanıyor. Yoğun bir işbirliği içerisindeki ekipler, otomotiv müşterilerine global trendleri ve renk dünyasındaki bölgesel farklılıkları sunuyor. BASF'nin tasarım yetkinliği, bir otomobilin ömrü boyunca bir markayı temsil etme potansiyeline sahip olan trendleri en başından itibaren belirlemede önemli bir rol oynuyor. 

 
Aras Yabancı Ortağın Hisselerini Satın Almaya Hazır
 
Aston Martın Db11 Tasarım Ödülüyle Taçlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aras Yabancı Ortağın Hisselerini Satın Almaya Hazır
Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras, “Türkiye’nin ...
Schréder’den Bisiklet Severler Ve Yayalar İçin Özel Aydınlatma Çözümü
Aydınlatma sektörünün lider kuruluşlarından Schréder dış aydınlatmada ...
TEMSA’nın Akıllı Otobüsü Avenue I BUS’a En Yenilikçi Ürün Ödülü
Akıllı otobüs devrini başlatan TEMSA, pazara yenilikçi ürünler sunmasının ...
 
Renault’da “Şimdi Al Hemen Öde” Ve “Şimdi Al 2017’de Öde” Fırsatı
Renault, Temmuz ayında müşterilerine binek otomobil ve hafif ticari modellerinde ...
Dacia'da Sıfır Faiz
Temmuz ayında yeni bir Dacia sahibi olmak isteyen müşterilere sıfır faiz ...
Kamyon Sürücüleri Ömür Boyu Hız Kameralarını Ücretsiz Görecek
TomTom, kamyon sürücüleri için Trucker 6000 Ömür Boyu Sürüm’ü tanıttı. ...
 
Tatil Yolu Çileye Döndü
9 günlük bayram tatilini Ege bölgesindeki tatil beldelerinde geçirmek ...
Peugeot’dan Bayrama Özel Kredi Fırsatı
Peugeot Türkiye, tüketicilerine bayrama özel sıfır faizli fırsatlar sunuyor. Peugeot ...
Citroën’in Temmuz Fırsatları Kaçmaz
Citroën, Temmuz ayı süresince anahtar teslim fiyatında 12.100 TL’ye varan ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerdikkatsrckamyoncu haberler lkwsondakikaKamyonşoför