Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
1 Kasım 2017 Çarşamba - 16:29

Brisa, 3. Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Brisa, ilk 9 ayda bir önceki yıla kıyasla net satış gelirlerinde %27, net kâr seviyesinde %43 artış kaydetti. Şirketin ihracatı %10 arttı.

Brisa, 3. Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Bridgestone ve Lassa markaları ile Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, 2017 yılı 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Temmuz-Eylül döneminde bir önceki sene aynı döneme kıyasla net kârını 8 kat, net satışlarını %83 artıran ve yaklaşık 2 kat FAVÖK büyümesi kaydeden Brisa, ilk 9 ayda ise net satışlarını %27 artışla 1.621 milyon TL’ye çıkarttı. Şirketin net kârı %43 artış ile 76 milyon TL’ye, FAVÖK büyüklüğü ise %37’lik artış ile 240 milyon TL’ye ulaştı. Eylül ayında bu zamana kadar en yüksek ihracat sevkiyatını yapan şirket, ilk 9 aylık dönemde 135 milyon Amerikan Doları ihracat gerçekleştirdi.

Brisa, 2017 yılı ilk 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Ocak-Eylül döneminde geçen senenin aynı dönemine kıyasla, Şirketin net satış gelirleri %27 oranında artış ile 1.621 milyon TL’ye ve net kârı %43 oranında artış ile 75,7 milyon TL’ye yükseldi. Ciroda kaydedilen bu yüksek artış FAVÖK seviyesinde de devam etti ve geçen sene aynı döneme göre sağlanan %37’lik artış ile FAVÖK 240 milyon TL tutarında büyüklüğe ulaştı. Brisa toplam yurtdışı net satışları ise %36 artış ile 483,8 milyon TL olarak gerçekleşirken, brüt ihracatı 135 milyon Amerikan Doları seviyesine ulaştı.

Brisa’nın yakaladığı istikrarlı büyüme trendinde, katma değerli ürün ve hizmet inovasyonları geliştirme yetkinliğinin etkili olduğunu belirten Brisa Genel Müdürü Cevdet Alemdar, “Yenilikçi ürün geliştirmeye odaklanan İzmit’teki Ar-Ge Merkezimiz ve Aksaray’da yüksek bir teknoloji üzerinde yükselen ikinci fabrikamız ile birlikte Brisa’yı bu topraklarda büyütüyoruz. Mühendislik gücümüzü derinleştiriyoruz. Son 3 yılda yaklaşık 50 milyon TL ile hayata geçirdiğimiz Ar-Ge çalışmalarımıza, bu sene 22 milyon TL yatırım yapıyoruz. Başarılı öngörülerimiz ve stratejimiz ile yatırımlarımızı istikrarlı bir şekilde gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Yılın ilk 9 ayında ve özellikle Temmuz-Eylül döneminde yüksek bir performans gösterdik. Geçen yılın aynı dönemine göre emtia fiyatlarında yaşanan kayda değer artışı, etkin fiyatlama, katma değeri yüksek ürünlerin satışında büyüme yakalama ve ihracat hacminin artması stratejileriyle telafi ettik. İlk 9 ayda, yurtiçi yenileme pazarında %5 büyüme kaydederken, kış lastikleri segmentinde pazarın üzerinde büyüdük. %94 olan yerli üretimimizi güçlendirmeye devam ettik. Uluslararası standartlarda güçlü üretimimizle ekonomi segmentinde iddiasını ortaya koyan Dayton markamızın yerli üretimine başladık. Bu gelişmelerle toplam yenileme pazarında Türkiye’nin yenilik lideri olarak sağladığımız ürün, hizmetler ve iş modelleriyle liderliğimizi koruduk. Farklılaşmak için müşterimizi dinliyoruz, onlarla bir arada sahada oluyoruz. Bu birliktelikle kış döneminde de yenilikçi hizmetlerimizi sunmaya devam ediyoruz. Online satış platformumuz Lastik.com.tr, lastiklerin kullanılmadıklarında sigortalı olarak saklanmasında öncü bir hizmet olan Lastik Oteli, araç ve lastiklerin tüm kış bakımlarının yanı sıra lastik değişimlerinde hızlı ve kaliteli hizmetiyle farklılaşan Otopratik ile müşterilerimizin yolculuklarına değer katıyoruz” dedi.

Yılın ilk 9 ayında, küresel ve ulusal lastik pazarındaki gelişmeleri de değerlendiren Alemdar; “Dünya lastik pazarı bu yıl oldukça hareketli, sektör 2017 yılı Ocak-Eylül döneminde büyümeyi sürdürdü. Çin, Brezilya ve Rusya’da yaşanan durgunluğun ardından bu pazarların canlandığını gözlemliyoruz. %40’lara varan daralmaların yaşandığı Mısır ve İran gibi pazarlarda da toparlanmalar yaşanıyor. Doygunluğa ulaştığını gözlemlediğimiz Avrupa pazarında ise Batı Avrupa hariç diğer ülkelerde düşük oranlarda da olsa daha çok ticari araç lastiklerinden kaynaklanan olumlu bir hareketlilik yaşanıyor. Dolayısıyla Lassa markamızın bu pazarda elde ettiği performans çok daha büyük bir önem kazanıyor. Faaliyet gösterdiğimiz uluslararası pazarlarda Lassa markamızla, yeni bir ihracat sevkiyatı rekoruna imza atarak ülke ekonomimizin itici güçlerinden biri olduğumuzu bir kez daha kanıtladık. Lassa ile, özellikle orta Avrupa ülkeleri ve Avrupa dışı ülkelerde pazar büyümelerinin üstünde bir performans göstererek pazar payı kazandık” şeklinde konuştu.

Brisa bugün; Lassa, Bridgestone, Bandag, Dayton ve Kinesis ürünlerinin yanı sıra OtoPratik, ProPratik Lastiğim, lastik.com.tr, Probox, Bridgestone Box, Profleet, Mobilfix, Filofix gibi yenilikçi satış kanalları ve hizmetleriyle de hem bireysel hem kurumsal müşterilerinin yolculukları boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor.
 

 
ZF, IAA'da Kendini Tek Şirket Olarak Tanıttı
 
Pirelli Kışa Hazır: Kış Lastiği Pazarı Büyümeye Devam Edecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ZF, IAA'da Kendini Tek Şirket Olarak Tanıttı
2015 yılı Mayıs ayında TRW Automotive'in satın alınmasından yaklaşık iki ...
Schaeffler, Simkan Otomotiv ve Müşterileri ile Bir Araya Geldi
Simkan Otomotiv yetkililerinin ve yaklaşık 200 müşterisinin katıldığı ...
Brisa Bisiklet Takımı 6 Madalya Kazandı
Brisaspor Bisiklet Takımı Antalya’da düzenlenen ‘Ali Hüryılmaz Türkiye ...
 
Yapay Zeka Gelecekte Yeni Suçlular Yaratabilir
Trend Micro’nun yaptığı araştırmaya göre; Akıllı Ulaşım Sistemleri (ITS) ...
Yerli Otomobil İddiası Karsan Hisselerini Uçurdu
Karsan hisseleri, şirketin adının yerli otomobili yapacak firmalar arasında ...
Habur Sınır Kapısı Geçici Olarak Kapatıldı
Habur Sınır Kapısı'nda giriş-çıkışlar geçici olarak kapatıldı.
 
Otomotivciler ABD'ye İhracatını İkiye Katladı
Yılın 9 ayında ABD'ye gerçekleştirilen otomotiv dış satımı, yüzde 101,18'lik ...
İstanbul'da Servis Sürücüsüne Silahlı Saldırı
İstanbul Kağıthane'de, öğrencileri bıraktıktan sonra ilerleyen servis ...
Trafik Kazalarında 10 Yılda 51 Bin Kişi Yaşamını Yitirdi
Türkiye’de son on yılda meydana gelen 1 milyon 518 bin trafik kazasında ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatşoförKamyontreylertürkiye haberler trucksondakikalkw