Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
14 Nisan 2020 Salı - 16:13

Büyükşehir Zabıtası Denetimlerini Sıklaştırdı

   Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında market ve eczane denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Halk sağlını korumak amacıyla marketler ile eczanelerde yayınlanan genelgelere uyulup uyulmadığını kontrol eden Büyükşehir Zabıta ekipleri, kurallara uymayan ve merdiven altı üretim yapan iş yerlerine yasal işlem uyguluyor.

Büyükşehir Zabıtası Denetimlerini Sıklaştırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında market ve eczane kontrollerini artırdı.

 Türkiye genelinde uygulanmaya başlanan genelgeler doğrultusunda Ankara Zabıtası, Başkent’te gıda sektöründe hijyen önlemleri başta olmak üzere yasaklara uyan ya da uymayan marketlere, maske dağıtım kuralları konusunda ise eczanelere yönelik denetimlere başladı.

 

MARKETLERDE SALGINLA MÜCADELEDE TAVİZ YOK

    Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Başkent’te İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı genelgeleri kapsamında marketler tarafından alınması gereken tedbirleri aralıksız kontrol ediyor.

    Sebze ve meyvelerin paketlenerek satılması, sosyal mesafe kurallarına uyulması, müşteri ve çalışanların maske ile eldiven takması ve marketlerin genel hijyen kurallarına uyup uymadığı tek tek denetlenirken, hem market yetkilileri hem de vatandaşlar uyarılıyor.

    Halk sağlının korunması konusunda uyarılara kulak asmayan marketlere yasal işlem uyguladıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürü Veda Oğan, “Market yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde içeriye alınan müşterilere maskeyle alışveriş yaptırmaları, ürünleri elle seçtirmemeleri konusunda uyarıyoruz. Marketlere ait servis araçlarında da yolcu kapasitesinin yüzde 50 oranına uyulması konusunda denetimlerimiz devam ediyor. Tespit ettiğimiz olumsuzlukları tutanak altına alıp, ilgili mercilere cezai işlem yapılması için sevk edeceğiz. Bu süreç içinde denetimlerimiz artarak devam edecek” dedi.        

 

BAŞKENT’TE DENETİM SEFERBERLİĞİ VE MERDİVEN ALTI MASKE ÜRETİMİNE SIKI TAKİP

   Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları Birliğinin yaptığı görüşmeler sonucunda eczanelerin ücretsiz maske dağıtımı yapmasına karar verilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kent genelinde eczanelere yönelik denetimlerini ise sıklaştırdı.

    Eczanelerde maskelerin ücretsiz verilip verilmediğini denetlediklerini ifade eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Şube Müdürü Turgut Tatar, şu bilgileri verdi:

“Maskelerin ücretsiz olarak dağıtılacağı kararlaştırıldığından itibaren denetimlerimizi artırdık. Şu ana kadarki denetimlerimizde marketlerde ve eczanelerde şimdiye kadar maske satıldığını görmedik. Eczanelerde emniyet şeritleri çekili durumda ve marketlerde de ücretsiz maske dağıtımı yapılıyor. Sosyal mesafe kurallarına uyuluyor. Merdiven altı üretim denetimlerini de artırarak vatandaşa ulaşmasını engelliyoruz. Yaklaşık bin adet merdiven altı maske tarafımızca ele geçirildi ve gerekli yasal işlemler yapıldı.”

    Kızılay’da bulunan bir marketin sorumlu müdürü Kubilay Kirazoğlu ise sosyal mesafe kurallarına titizlikle uyduklarını belirterek, “Mağazamız 400 metre büyüklüğünde en fazla 40 müşteri alabiliyoruz. Müşterileri tek tek sosyal mesafeyi korumaları konusunda uyarıyor, maske ve eldiven kullanmayan müşterilere ise dağıtıyoruz. Mağaza içinde ve dışında uyarı afişleri ve fotoselli dezenfektan cihazı yer alıyor. Tüm çalışanlarımız maske, eldiven ve bone kullanıyor. Hijyen kurallarında son derece dikkatli davranıyoruz” diye konuştu.

   Başkent’in dört bir yanında marketlerden eczanelere, toplu taşıma araçlarından pazar yerlerine kadar denetimlerine devam eden Zabıta ekipleri aynı zamanda maskesi olmayan vatandaşlara ve pazarcı esnafına da maske dağıtımını sürdürüyor.

 

 
Keçiören’de Parklar Yenileniyor
 
Doolan’s Heavy Haulage Relies On Widecombi Axle Lines From Scheuerle
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Keçiören’de Parklar Yenileniyor
Park ve sosyal alan bakımından Türkiye’nin en zengin ilçelerinden biri ...
TORA ve BP İş Ortaklığı ile Sağlık Bakanlığına Ait Ambulanslar Ücretsiz Yıkanıyor
TORA ve BP iş ortaklığı ile sağlık bakanlığına ait ambulansları ücretsiz ...
Koçarlı Belediyesi ve Kadınlar El Ele Vererek Maske Üretimine Başladı
Koçarlı Belediyesi başlattığı projeye ile hem ilçenin maske ihtiyacını ...
 
Şehirlerarası Seyahat ve Sokağa Çıkma Yasağında İbraz Edilecek Evraklar
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), ticari faaliyetlerin sürekliliği ...
Koçarli Belediyesinden Yardim Kolisi Desteği
Ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 ile mücadele kapsamında, aldığı tedbirler ...
Haliliye Salgına Karşı Tedbirleri Sürdürüyor
Haliliye Belediyesi, korona virüs salgınına karşı korunma tedbirleri kapsamında ...
 
Hurda Yüklü Kamyon Devrildi: 1 Yaralı
Çanakkale-İzmir karayolunun Ayvacık ilçesi yakınlarında hurda yüklü kamyonun ...
SKODA’dan Sağlığa Önem Veren Klima Teknolojisi
SKODA teknolojik özellikleriyle kullanıcıların hayatını kolaylaştırmaya ...
Maske Atıklarına Özel Çöp Sepeti
Altındağ’da her kesime ücretsiz maske dağıtımı yapan Altındağ Belediyesi, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwsondakikatürkiyesrcnewsşoförtreyler haberler truck