Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
9 Ekim 2017 Pazartesi - 14:05

Çocuğunuzu çocuk koltuğundan daha iyi koruyamazsınız

Doğuş Otomotiv’in, kurumsal sorumluluk platformu Trafik Hayattır, trafikte çocuk ve hamile güvenliği konusunda farkındalık sağlamak için eğitimlere devam ediyor. Trafik Hayattır platformu son olarak İstanbul’da Anadolu Kamu Hastaneler Birliği’nin sağlık çalışanlarına  “Araçta Anne ve Çocuk Güvenliği Eğitimi” eğitimi verdi.

Çocuğunuzu çocuk koltuğundan daha iyi koruyamazsınız

Doğuş Otomotiv’in 2004’den bu yana sürdürdüğü kurumsal sorumluluk platformu “Trafik Hayattır” toplumun tüm kesimlerinde trafik güvenliği bilincini arttırmak amacıyla yürüttüğü faaliyetlerine hızla devam ediyor. Bu kapsamda Trafik Hayattır platformu danışmanları İstanbul Anadolu Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı sağlık tesislerinde görev yapan eğitim hemşireleri ve genel sekreterlik çalışanlarına ‘Araçta Anne ve Çocuk Güvenliği Eğitimi’ verdi.

İki gün süren eğitimlerde sağlık çalışanları Loughborough Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serpil Acar ve Prof. Dr. Memiş Acar’dan ‘Trafikte Çocuk ve Fetüs Güvenliği' üzerine eğitimler aldılar.

Trafikte Çocuk Güvenliği projesini hayata geçirerek, trafikte özellikle hamilelerin ve çocukların araç içi güvenliklerinin sağlaması konusunda toplumu bilinçlendirmeyi amaçlayan ‘Trafik Hayattır’ platformu bugüne kadar 190 sağlık personeline eğitim verdi.

“En önemli konu, emniyet kemerinin doğru kullanımı”

Trafik Hayattır projesinin danışmanlarından olan Loughborough Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Acar, sağlık çalışanlarına önemli bilgiler verdi.  Bugüne kadar yapılan bilimsel araştırmalara göre kadınların, hamileliğinin son gününe kadar araç kullanabileceklerini söyleyen Acar, hamilelerde araç içi güvenliği için en önemli konunun, emniyet kemerinin doğru takılması olduğunu belirtti. Acar, hamile kadınların emniyet kemeri takmasıyla ilgili olarak, “Öncelikle en önemli konu, emniyet kemerinin karna baskı yapmaması. Emniyet kemerinin gövdeye çapraz olan kısmı, omzun ortasına ve iki göğsün arasına yerleşmeli. Kucak kısmından geçen kemer ise, karnın mümkün olduğunca altından ama bacakların mümkün olduğu kadar üzerinden geçmeli” diye konuştu. Acar, yanlış kemer kullanılmasının bazı durumlarda anne ve bebek için de ciddi tehlike olabileceğini vurguladı.

“Çocuğunuzu arka koltukta oturtmanız yeterli değil”

İngiltere’de çocuk koltuğu konusunda çalışmalar yapan Loughborough Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Memiş Acar ise, çocuk koltuğunun önemine değindi. Acar, “Nasıl araçta emniyet kemeri kullanımının önemini veya faydasını tartışmıyorsak, çocuk ve bebek koltuğu kullanımını da tartışmamalıyız” dedi. Trafik Hayattır projesinin gerçekleştirdiği araştırmaya göre birçok ailenin, çocuk koltuğu kullanmak yerine çocuklarını kucağına oturttuğunu veya arka koltukta oturtmanın yeterli olduğunu düşündüğünü söyleyen Memiş Acar, “İster kucağınızda oturtun ister yanında olun. Bilimsel gerçeğe göre, siz çocuğunuza çocuk koltuğundan daha iyi bir koruma sağlayamazsınız” dedi.

Trafikte Anne ve Çocuk güvenliği özelinde gerçekleştirdiği eğitimlerden pozitif geribildirimler alan Trafik Hayattır Platformu, İstanbul Anadolu yakasındaki devlet hastanelerinin ardından kadın ve çocuk servisleri olan Istanbul Avrupa yakası ile  Ankara ve İzmir’deki devlet hastanelerinde de bu eğitimleri gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

 
HİDROMEK’ten 1000. Kazıcı Yükleyicisi’ne Ödül
 
Ünlü Sanaçtı Yaşar: İyi Şoför Değilim, Büyük Kaza Yapmadım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HİDROMEK’ten 1000. Kazıcı Yükleyicisi’ne Ödül
Son 8 yıldır Türkiye kazıcı yükleyici pazar liderliğini sürdüren HİDROMEK, ...
Her 100 Hibrit Otomobilden 93'ü Toyota
Türkiye’de hibrit otomobil satışları katlanarak artarken, satılan her ...
Ford Trucks, Avrupa Pazarında Atağa Geçti
Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, uluslararası pazarlardaki ...
 
Bakan Arslan: Karayolu Taşımacılığında Bürokrasi Azalacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karayolu Taşıma ...
10 Reçetenin 3'ünde Antibiyotik Var
Türkiye’de herhangi bir hastalıkla hastaneye başvuran 10 bireyden 3’ünün ...
Meteoroloji'den 3 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
Meteoroloji, Giresun, Trabzon ve Rize için şiddetli yağış uyarısı yaptı.
 
Prometeon,19 İlde 33 Kooperatifte Etkinlik Düzenledi
Prometeon, Türkiye çapında 19 ilde 33 kooperatifte etkinlikler düzenledi. ...
Otomotiv İhracatı Eylülde Yüzde 11 Arttı
Otomotiv sektörünün eylül ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla ...
Soğuk Zincir Taşımacılığını Güvenli Hale Getiriyor
Araç takip sistemlerinde lider marka Trio Mobil’in Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrertruckkamyonumbusşoförtreyler haberler sondakikakamyoncu