Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
23 Nisan 2008 Çarşamba - 00:00

DOST GÖZÜYLE

DOST GÖZÜYLE

 

 

Nakliye sektörünün gözü ve kulağı haline gelen “Kamyonum Dergisi”nde dostlarıma hitap etmekten mutluluk duyarak başlıyorum.

Dünyada yaşanmakta olan ekonomik krizden üretim ve pazar daralması nedeniyle en fazla etkilenen imalat sektörüyle, bire bir ilişkili olan nakliye sektörü olmuştur. Genel anlamda yük bulamamaktan ve nakliye ücretlerinin yetersizliğinden şikayetçi olan kamyoncu dostlarım, bu durum nedeniyle daha fazla muzdarip hale gelmiştir. Ancak, zaten öteden beri yeterli para kazanamayan ve bireysel durumda olan kamyoncu esnafımıza sürekli kurumsallaşma telkinleri yapılmıştır. Ne yazık ki, bu telkinlere sektörden yeterli rağbet gösterilmemiştir.

Karayolu taşımacılığı sektöründe uzun süre yaşanan yasal boşluk sonucunda yapılan düzenlemelerle, taşımacılıkta güven ve kalitenin arttırılması için sektörün tamamı belgelendirilip disipline edilmiştir. Ancak, çok az da olsa kaçak ve korsan nitelikli taşımacılık faaliyetlerinin olduğu yapılmakta olan denetimlerle ihbar ve şikayetlerden anlaşılmaktadır. Özellikle K1, H ve R türü yetki belgesi sahipleri arasında iştigal itibariyle şikayetlenmeler görülmektedir. Bu ihbar ve şikayetlerden anlaşılıyor ki, sektör kendi kendini kontrole tabi tutmaktadır. Bu da olumlu bir gelişme olarak görülmelidir. Denetim ve kontrollerimiz kış şartları ile diğer fiziki şartların elverdiği ölçüde devam etmektedir. Sadece Ankara Ulaştırma Bölge Müdürlüğü olarak bu yılın ilk 2,5 ayında 1.500.000 TL cezai işlem uygulanmıştır. Bu konuda daha sonraki yazılarımızda daha detaylı bilgiler sunacağım.

Mevcut durum itibariyle araç ilave ve düşüm talepleri, firmaların kendi iştigal alanlarıyla ilgili yıldızlı K2 talepleri, birinci derece yakınlar arasında belge devirleri, mesleki yeterlilik belge talepleri, yetki belgesi ve ağırlık boyut denetimleri yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu arada 2004 Mart ayında yetki belgesi almış olan taşımacıların yetki belgesi süreleri de bitmek üzeredir. Şubat 2004 ayında belge almış olup da, yenilenmesi için süresi içinde müracaat etmeyenlerin belgeleri geçersiz sayılacağından Mart 2009 ayı sonuna kadar belgelerini acilen yenilemeleri gerekmektedir. Yine, K türü yetki belgeleri arasındaki dönüşüm işlemlerinin süresi 31.12.2008 tarihi itibariyle sona erdiğinden belge dönüşüm müracaatları kabul edilmemektedir.

Eski araçların trafikten çekilmesi hususunda hükümetimizin sektörün lehine olarak 1979 model ve daha eski araçların vergi borçlarının mahsubu kararı daha da belirginleşti. Ayrıca yeni araç alımlarındaki ÖTV indirimi özellikle otomobil sektörünü canlandırmıştır. Bunun nakliye sektörüne ne kadar yansıyacağını zaman gösterecektir.

Bol ve bereketli kazançlar dileğiyle…

Ankara Ulaştırma Bölge Müdürü

 

 

 

Mahmut ÖZEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Bakan Yıldırım Nakliyecilerin Sorunlarını Dinledi
 
Aras Cargo'ya İnsana Saygı Ödülü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
bus
src
haberler
türkiye
lkw
şoför
truck
dikkat
kamyoncu