Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
5 Ocak 2016 Salı - 10:34

Dakar 2016: Iveco Petronas De Rooy Ekibi zaferi hedefliyor

Iveco Petronas De Rooy Ekibi dünyanın en ünlü off-road rallisine bu sene de katılacağını duyurdu.

Dakar 2016: Iveco Petronas De Rooy Ekibi zaferi hedefliyor

Güney Amerika parkurundaki zorlu arazilerde dört Iveco aracı mücadele verecek. Bunların ikisi Iveco Ekiplerine yeni katılan iki pilot tarafından kullanacak: Iveco Petronas De Rooy Ekibi adına Aleš Loprais ve Anton Van Genugten.
 
Ayrıca, Gerard De Rooy, yerel Iveco Ekibi La Gloriosa De Rooy için de bir kamyon hazırladı. Aracı, Arjantinli Iveco bayilerinin desteğiyle yarışacak olan Arjantinli pilot Federico Villagra, namı diğer El  Coyote sürecek.

Iveco efsanevi Dakar off-road rallisine Iveco Petronas De Rooy Ekibinin resmi sponsoru olarak geri dönüyor. Dört Iveco ralli kamyonu iki Powerstar ve iki Trakker - Dakar 2016'da (4-16 Ocak) yedi Iveco servis aracıyla desteklenerek yarışacak.
 
Dünyanın en meşhur dayanıklılık rallisinin 38.sine Güney Amerika ev sahipliği yapacak. 3 Ocak tarihinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te start alınarak, 9,000 km parkurda zamana karşı, Arjantin ve Bolivya'dan geçerek yarışılacak.
 
Iveco Petronas De Rooy Ekibi Hollandalı lider Gerard De Rooy, İspanyalı Josep Vila Roca ve iki yeni üyeden (Çek pilot Aleš Loprais ve Hollanda'dan Anton Van Genugten) oluşuyor.
 
De Rooy ilk Iveco Powerstar (yataklı kabin versiyonu) için belirlenmiş pilot olup ekibe liderlik ediyor. Hollanda doğumlu De Rooy yarışa yabancı değil, 2012 kamyon kategorisinde bir Iveco Powerstar kullanarak birinciliği, iki yıl önce de başa baş bir mücadele ile ikinciliği almış bulunuyor. Yardımcı pilotu Moi Torralardona uzman bir navigatör olup, önemli Dakar pilotlarının birçoğuna yardımcı pilotluk yapmış bulunuyor. Kendisi ve De Rooy aralarındaki iş ilişkisini yakın zamanda yapılmış Fas Rallisinde halihazırda test ettiler.
 
İkinci bir Powerstar ise ekibe yeni katılan, hızlılığı ile ünlü Çek pilot Aleš Loprais tarafından kullanılacak. Paris-Dakar'ı 6 kez kazanan Karel Loprais'in yeğeni olan Aleš, Dakar 2016'da favori gösterilenlerden biri. Profesyonel bir navigatör ve ekibin en güçlü üyelerinden biri olan Marco Alcayna Ferran yardımcı pilot olacak.
 
Meslekten ralli pilotu Anton van Genugten ise ekipteki ikinci yeni sürücü. Yedek parçaları taşıyan Iveco Trakker'i yarış boyunca sürmek üzere Ekip tarafından seçildi. Kamyon şoförü olarak çalışıyor ki bu da kendisini ilgili nakil işi için ideal kılıyor. İyi organize edilmiş bir ekibin parçası olan Iveco ralli kamyonu ile bu ilk deneyiminde, yıllardan bu yana sadık navigatörü olan Anton van Limpt kendisine yardımcı pilotluk yapacak.
 
Josep Vila Roca en usta Dakar sürücülerinden biri, ikinci Iveco Trakker'e pilotluk edecek. Oldukça rekabetçi, yetenekli ve güvenilir bir sürücü... Birçok Dakar yarışına katılmış ve en iyi derecesini Dakar 2011'de 5. olarak elde etmiş. Yardımcı pilotluğunu Katalonyalı usta bir navigatör olan Xavi Roqeta Colome yapacak.
 
2016 yarışında Iveco, yeni bir yerel ekibi de (La Gloriosa De Rooy Iveco) destekleyecek. Ekibin kurucusu Arjantinli ünlü ralli ve araba yarışları pilotu Federico Vilagra, namı diğer “El Coyote”.  Kendisi, kamyon kategorisinde ilk deneyimi olacak Dakar 2016'da Gerard De Rooy tarafından hazırlanmış bir Iveco Powerstar kullanacak. Kamyonu ilk kez geçtiğimiz Ekim ayında Fas'ta test etti ve dikkat çekici bir performans elde etti. Usta navigatör ve 2005 Arjantin Ralli Şampiyonu Jorge Perez Companc yardımcı pilot olacak. Kendisi Dakar Rallisinin müdavimi olup, 2000 yılından bu yana tüm yarışlara katılmış bulunuyor.
 
İki ekibin Dakar 2016'daki diğer sponsorları ise on-road, off-road, denizcilik ve enerji üretim uygulamaları için güç aktarma mekanizmaları tasarlayıp üreten CNH Industrial markası FTP Industrial ile Iveco sertifikalı ikinci el araç markası OK Trucks.
 
 
Iveco yarış araçları – Mukavemet - Güvenilir Performans - Dayanıklılık
 
Araçlar Iveco tarafından, 2016 Dakar için özel olarak üretildi: üç Iveco Powerstar ve iki Iveco Trakker tek sıralı kabin İspanya'da imal edildi. Ralli kamyonlarına ek olarak, altı adet destek ve yardım Trakker'i (bir adet 4x4, dört adet 6x6 ve bir adet 8x8) ve bir adet 7-ton Daily Van, 20 kişilik güçlü makinist ekibinin ulaşımını sağlamak ve lojistik gereksinimleri karşılamak üzere seriyi tamamlayacak.
 
18 ila 70 ton arasında farklı versiyonlara sahip Iveco Trakker, en zorlu arazi koşulları ile başa çıkmak üzere tasarlanmış bir araç; Stralis temelli yeni kabini bayiiler ve nihai kullanıcılardan gelen proaktif girdilerin ürünü. Baştan bu yana sürülebilirlik ve araç-içi konforu iyileştirmek üzere tasarlandı ki bu iki unsur işte üretkenlik ve güvenliğin olmazsa olmazı. Trakker, mukavemet ve güvenilirliği yeni Stralis AD ve AT kabinlerin konforuyla harmanlıyor.
 
Trakker serisi gerek soldan gerekse sağdan direksiyonlu olarak tedarik edilebilir olup, Iveco Cursor 13 motorlar ve 2 kabin çeşidi (Hi-Land ve Hi-Track) sayesinde her versiyonun özel gereksinime göre hazırlanmasına olanak veriyor. Sabit kamyon versiyonları 380, 420 veya 440hp güç değerlerine sahip 4x2, 4x4, 6x4, 6x6, 8x4 ve 8x8 konfigürasyonlarında tedarik edilebiliyor. Çekici versiyonları 4x2, 4x4, 6x4 ve 6x6 konfigürasyonlarında tedarik edilebiliyor. En ekstrem arazi koşulları için biçilmiş kaftan olmakla birlikte yurt içinde normal yolda kullanım için de uygun olan Trakker'ler araç yükü ve yakıt tüketiminin optimizasyonunu sağlıyor.
 
Iveco kamyonların 9,000 km Güney Amerika parkurunda mücadele vereceği zorlu arazi ve değişken hava koşulları tam da ürünün maharet ve mukavemetine göre... FPT Industrial tarafından, Arbon İsviçre'deki AR&GE merkezinde yarışa özel hazırlanan, güçleri ve dayanıklılıkları ile ünlü Iveco Cursor 13 motorlar, Iveco'nun Dakar rallisindeki mücadelesini daha büyük başarılara taşıyacak. Özellikle düşük devirlerde yüke çabuk tepki vermesi ile karakterize 6 silindirli 13 litrelik üniteler %70'ten yüksek bir oranda Euro VI donanımdan ibaret olup, FPT'nin endüstriyel ve denizcilik serisi motorlarından seçme parçalarla tamamlanmakta.
  
2016, toplamda 354 araç (55 kamyon, 110 araba, 143 motosiklet, 46 atv), 556 yarışmacı ve 60 ülkeden katılım (Asistanlık dahil) ile Dakar için rekor kıran bir yıl.
 
Iveco fanları yenilikleri ralli süresince buradan takip edebilecek: www.iveco.com/dakar

 
2016'da asgari geçim indirimi tutarınız ne kadar?
 
BMW, TomTom Trafik’i seçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2016'da asgari geçim indirimi tutarınız ne kadar?
Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, bu hafta içinde asgari ücret komisyonu ...
Beynelmilel Ehliyet Zorunluluğu Sona Eriyor
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND)' nin Emniyet Genel Müdürlüğü' ...
2016'nın 3'te Biri Tatil
2016 yılı tatille başladı bol bol tatille devam edecek. 2016'da haftalık ...
 
2016 Motorlu Taşıtlar Vergisi Belli Oldu
Yeni yılla birlikte araç sahiplerinin ödeyeceği Motorlu Taşıtlar Vergisi’de ...
Kar lastiği takmayan ticari araçlara ceza yağdı
Bursa'da toplu taşıma yapan halk otobüsü, minibüs, dolmuş ve taksiler ...
Dolar ve Euro Ne kadar?
Serbest piyasada dolar 2,9650, euro 3,2090 liradan güne başladı.
 
ABD'de Volkswagen'e dava açıldı
ABD Adalet Bakanlığı, yanıltıcı yazılımla emisyon testi sonuçlarını manipüle ...
Karayollarında Yol Durumu
Karayollarının yol yapım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde ulaşım kontrollü sağlanıyor.
Bu Hafta Havalar Nasıl Olacak?
Meteorolojiden alınan son verilere göre çok yağış alacak ve güneşin görüleceği ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
haberler
Kamyon
şoför
fahrer
treyler
lkw
dikkat
kamyoncu
kamyonum