Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
22 Aralık 2011 Perşembe - 10:00

Diyarbakır'da korkunç kaza: 25 ölü

Batman-Diyarbakır karayolunda bir TIR'la midibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 25 kişinin hayatını kaybettiğini, 16 kişinin de yaralandığını söyledi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Batman-Diyarbakır karayolunun Salat köyü yakınlarındaki kaza yerinde incelemesi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 56 AF 155 plakalı midibüs ile 63 YU 771 plakalı tuğla yüklü tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 25'e yükseldiğini söyledi.

Vali Toprak, “24 kişi olay yerinde, bir kişi ise Batman'da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralanan 16 kişiden 9'u Diyarbakır, 7'si ise Batman'daki hastanelere sevk edildi” dedi.
Bu arada, kaza nedeniyle ulaşıma kapanan Batman-Diyarbakır karayolu ekiplerin çalışması sonucu trafiğe açıldı.

“HIZ LİMİTLERİNİN ÇOK ÜZERİNDE BİR GİDİŞ VAR”
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Bismil'de meydana gelen trafik kazasıyla ilgili olarak, “Tırın, yarım otobüsün geldiği yöne doğru şerit ihlali yaptığı konusunda bilgi var. Teknik inceleme devam ediyor” dedi.

Beraberinde Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile olay yerinde incelemede bulunan Vali Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın saat 13.00 civarında Diyarbakır istikametinden Siirt'e giden yarım otobüs ile Batman istikametinden gelen tuğla yüklü tırın kafa kafaya çarpışması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Kazada 25 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 16 kişinin de yaralandığını belirten Toprak, şöyle dedi:

'İlk belirlemelere göre, anayolda onarım çalışması olduğu için trafik akışı tek yönden sağlanıyor. Yolun işaretleme ve levhalarında şuanda gördüğümüz kadarıyla bir eksiklik yok. Olayın meydana geldiği yerde çift yönlü olarak akan bir trafik söz konusu. İlk belirlemelerde, şerit ihlalinden dolayı meydana geldiği yönünde bilgi var. Tırın, yarım otobüsün geldiği yöne doğru şerit ihlali yaptığı konusunda bilgi var. Teknik inceleme devam ediyor.

Çok üzgünüz 25 vatandaşımızı kaybettik. En modern yolları bile yapsak insan kusuru olunca bu konuda çaresiz kalıyoruz. Maalesef katliam gibi bir kaza. Ailelerin başsağlığı diliyoruz. Aldığımız bilgiye göre tırın şoförü ağır yaralı, tedavisine devam ediliyor. Şoförün yanında bir kişi daha olduğu belirtiliyor. Tır da iki kişi varmış. Diğer ölü ve yaralı vatandaşlarımızın otobüste olduğu anlaşılıyor. Ölenler arasında bir bebeğin de olduğu ifade ediliyor ama net değil.”

“HEPİMİZİN İÇİ BURKULDU”
Vali Toprak, gazetecilerin yollardaki çalışmalara ilişkin çeşitli sorularını şu şekilde yanıtladı:

“Hepimizin içi burkuldu, bu canlar kolay kolay yetişmiyor. Diyarbakır'ı çevre illerine bağlayan tüm yollar duble hale getirildi. Şu anda duble yapıldıktan sonra bunlar satıh kaplama, sıcak karışıma dönüşmesi gerekiyor. Bu işlemden önce daha önce kullanılan yolunda standardının yükseltilmesi gerekiyor. Bunlar elbette bir günde yapılamaz, yolların satıh kaplamadan, sıcak karışıma dönüşmesi için çalışmalar sürüyor. Ne kadar yolları iyi standartlara kavuşturursak kavuşturalım, insanların dikkat etmesi gerekiyor. Bu kazanın şu veya bu nedenle meydana gelmiş olsa da insanların dikkat etmesi gereken hususlar var. Burada öyle anlaşılıyor ki hız limitlerinin çok üzerinde bir gidiş var. Yani tır ve yarım otobüsün çarpışmasında bu kadar insanın hayatını kaybetmesi düşük hızda mümkün değil. Nasıl bir şiddet ve hızla meydana geldi ki otobüsün yarısı yok.” 

25 KİŞİDEN 21'İNİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde midibüs ile tırın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 25 kişiden 21'inin kimlikleri belirlendi.

Diyarbakır-Batman karayolunda 56 AF 155 plakalı midibüs ile 63 YU 771 plakalı tuğla yüklü tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölen 25 kişiden 21'inin kimliklerinin tespit edildiği, bir bebek ile tanınamayacak durumda olan 3 kişinin kimliklerinin ise henüz belirlenemediği bildirildi.

Kazada yaşamını yitirenlerin Müjdat Adsız, Süleyman Alan, Hikmet Yolbaş, Hüseyin Alpak, Recep Kurt, İbrahim Dayan, Tevfik Tekek, Zülküf Tosun, Mehmet Acar, Ferit Güleaydın, Celal Fidan, Nurullah Ak, Rıdvan Akaluk, Bakır Alpak, Adile Alpak, Şakir Beydoğan, Sakine Uyanık, Tevfik Turhan, Şakir Elçi, Rabia Elçi ve Guli Aykut olduğu öğrenildi.

Bu arada, Siirt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Teyin, “Ölen 21 kişi arasında öğrencimiz yok” dedi.

CENAZELER YAKINLARINA TESLİM EDİLMEYE BAŞLANDI
Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki trafik kazasında yaşamını kaybedenlerin cenazeleri yakınlarına teslim edilmeye başlandı.

Çevre il ve ilçelerden cenazeleri taşımak üzere 20'yi aşkın cenaze aracı hastane önüne getirildi. Çevredeki binalarda oturan vatandaşlar da hastane önünde bekleyen kadınları cenazeler teslim edilene kadar soğukta beklememeleri için evlerine davet etti. Bunun üzerine bekleyen bazı yaşlı ve kadınların bir bölümü vatandaşların evlerine gitti.

“TERHİS OLAN OĞLUYLA DÖNÜYORDU”
Cenaze için bekleyenlerden Murat Alan, kazada dayısı Süleyman Alan'ın yaşamını yitirdiğini, dayısının oğlu Veysi Alan'ın ise yaralandığını belirterek, “Dayım askerden terhis olan oğlu Veysi Alan'ı havaalanında karşılamak üzere Diyarbakır'a gitmişti. Diyarbakır'dan Siirt'te dönmek üzere midibüse binmişti. Çok üzgünüz, cenazeleri alıp Siirt'e gideceğiz” dedi.

DOKTOR KONTROLÜNDEN DÖNÜYORDU
Siirt eski belediye başkanı Mervan Gül ise midibüs sürücüsü Hikmet Yolbaş'ın yakını olduğunu, cenazesini almak için Bismil'e geldiğini dile getirerek, acılarının çok büyük olduğunu söyledi.

Yıldız Polatoğlu da Diyarbakır'da oturduğunu, kazada ölen yeğeni, 3 çocuk babası Rıdvan Alaluk için geldiğini ifade ederek, “Hayatını kaybeden Rıdvan Alaluk bir süre önce Diyarbakır'da kolundan ameliyat olmuştu. Doktor kontrolü için Diyarbakır'a gelmişti, kontrolün ardından Siirt'e dönerken kaza oldu. Cenazemizi bekliyoruz. Aldıktan sonra Pervari ilçesine götüreceğiz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş ise kazada asker yeğeni Metin İlbaş'ın yaralandığına değinerek, “Bingöl'de vatani görevini yapan ve izinli olarak Siirt'e gelmek üzere yola çıkan yeğenim Metin de midibüsteydi. Yaralı olduğu için tedavisi sürüyor. Kazadan büyük üzüntü duyuyoruz” diye konuştu.

4 KİŞİNİN DE KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Kazada yaşamını yitiren ancak isimleri belirlenemeyen 4 kişinin M. Yavuz Emrak (36), Emine Atsız, Asiye Acar ve Elanur Acar (bebek) olduğu belirlendi. Böylece kazada hayatını kaybeden 25 kişinin isimleri belirlenmiş oldu.

 
SRC İPTALLERİ İÇİN DUYURU
 
Kamyonetin altında kalan çocuk öyle bir şey yaptı ki..
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 23 Aralık 2011 Cuma 09:26

allah yakınlarına sabır versin gerçekten çok zor bi durum.lütfen acil bi işimizde olsa hız yapmayalım bu kadar cana yazık onlar hiç ölmek isterleymiydi bu genç yaşta

Yorumu oyla      14      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ODEK VE TURGUT REİS A.Ş. TUSKON PROGRAMINDAYDI
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından tertip ...
Artım Bilişim, Intermec ile distribütörlük anlaşması imzaladı.
Bilişim Teknolojileri Altyapı Çözümleri distribütörü Artım Bilişim, dayanıklı ...
Emirates’ten 110 milyon Dolar’lık Uçuş Eğitimi Akademisi
Emirates Havayolu, Dubai World Central Havalimanı’nda Emirates Uçuş Eğitimi ...
 
DÜNYA DEVİ FAW TÜRKİYE PAZARINDAKİ YERİNİ KOMSAN OTOMOTİV İLE GENİŞLETİYOR
KIRKBİR MİLYAR DOLARLIK CİROSUYLA FAW GROUP CORPORATION, TÜRKİYE’DE DE ...
3M otomobillerin ağırlığını azaltarak çevrenin korunmasına katkıda bulunuyor
İklim değişikliği tehdidi gün geçtikçe daha da yoğun bir biçimde hissedilirken ...
KOÇASLANLAR OTOMOTİV' DEN 100 ADET RENAULT ÇEKİCİ
Turna Nakliyat, 100 adet Renault Trucks 460.19 Optidriver çekiciler ile filosunu genişletti.
 
Otokar’dan Aytur Turizm’e 12 adet Sultan
Konfor ve ekonominin birarada sunulduğu Sultan otobüslerine olan ...
Hurda araçların tesliminde kuyruk çilesi
Türkiye’nin değişik illerinden Kırıkkale’ye getirilen hurda araçlar, teslim ...
Otomobil ile TIR çarpıştı
ZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi'nde otomobil ile TIR'ın çarpışması sonucu meydana ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
bus
kamyonum
dikkat
lkw
şoför
türkiye
news
haberler
treyler