Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
27 Ekim 2016 Perşembe - 15:02

Doğuş Lojistik Giriş Saçağı’nda MuuM İmzası

MuuM’un tasarladığı Doğuş Lojistik Giriş Saçağı, özgün ve dikkat çekici tasarımıyla hem kurum kimliğine atıfta bulunuyor, hem de bulunduğu alana simgesel bir değer katıyor.

Doğuş Lojistik Giriş Saçağı’nda MuuM İmzası

1998 yılından bu yana Doğuş Grubu ile çeşitli ölçekte projelere imza atan Y. Mimar Murat Aksu ve Y. Mimar Umut İyigün liderliğindeki MuuM, son olarak Doğuş Lojistik Giriş Saçağı’nın tasarımını üstlendi. Şekerpınar bölgesindeki endüstriyel alanları birbirine bağlayan ana arter üzerinde yer alan saçak ve eklenti yapının, fonksiyonel ihtiyaçları karşılayan ve temsil ettiği kurumun genç, dinamik ve inovatif kimliğini simgesel olarak öne çıkaran bir tasarım olması hedeflenmiş.

Saçak ve güvenlik binası tasarımında kütlenin ana yolla olan ilişkisi dikkatle kurularak,  yayalar için de koruyucu bir örtü oluşturması ve tasarımın bir plastik öğe olarak simgeselleşmesi amaçlanmış. Narin kesitli üç çelik ayak üzerinden başlayarak gökyüzüne doğru incelen bir kesitle yükselen saçak kütlesi, iklimsel etkilere uzun süre dayanıklı olması için alüminyum kompozit malzemeyle kaplanmış.

Yapının kütlesinde oluşturulan 1.20x1.20 metre boyutlarındaki ışık boşluklarıyla gün ışığının alt kota ulaşmasına imkan tanınarak, saçak altındaki alanların da doğal ışıktan en üst düzeyde faydalanması sağlanmış. Yüksek kasalı araçların da sorunsuz geçişini sağlamak amacıyla saçak altı kotu 6 metre olarak belirlenmiş. Saçak tasarımında narinlik, elastikiyet sağlamak ve strüktürel avantajlar sebebiyle çelik malzeme tercih edilmiş.
Doğuş Grubu ile 1998 yılından beri çeşitli ölçeklerde proje çalışmalarını sürdüren MuuM, firmayla ilk olarak şu anda ING Bank olarak kullanılmakta olan Osmanlı Bankası’nın mimari ve iç mimari projesinde birlikte çalışmış. Takip eden yıllarda grubun çeşitli şirketlerine ofis, eğitim yapısı, satış ve servis tesisleri tasarımları da yapan MuuM, 2007 yılında Bursa’daki Doğuş Otomotion Tesisi’nin tasarımını üstlenerek Doğuş Otomotiv ile işbirliği yapmış. Bu işbirliği Doğuş Otomotiv‘in Türkiye’deki satış ve servis tesislerinin projeleriyle devam etmiş. Doğuş Otomotiv Genel Merkezi, Doğuş Lojistik D Cafe ve Giriş Saçağı projelerini de yürüten MuuM’un Kurucu Ortağı Y. Mimar Murat Aksu “MuuM olarak deneyimli bir ekiple işverenlerinin ihtiyaçlarına en uygun ve en hızlı çözümleri sunduğumuz için işverenlerimizle de uzun ve sağlıklı ilişkiler kuruyoruz”, diyor.

Doğuş Lojistik Giriş Saçağı inşaatının yakın bir zamanda başlaması bekleniyor.
 
MuuM* Hakkında:
Tasarım odaklı bir mimarlık ofisi olarak Y. Mimar Murat Aksu ve Y. Mimar Umut İyigün tarafından 1998’de, İstanbul’da kurulan MuuM, mimarlık, iç mimarlık ve kentsel tasarım alanlarında çalışmalarını sürdürüyor.

İşverenleri için en çağdaş teknikleri kullanarak yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretmeyi hedefleyen, ölçek gözetmeksizin tek bir binadan büyük ölçekli planlama projelerine kadar çeşitlenen bir yelpazede mimari tasarım hizmetleri sunan MuuM, fonksiyonel, estetik ve sosyal sorumlu çevreler üretmek amacıyla tasarım sürecinde konunun etki alanındaki tüm kesimlerin sesini duymaya çalışıyor. Her birini “kentsel peyzaj” yaklaşımıyla, kenti ve şehircilik ilkelerini koruma çabasıyla ele aldığı tüm projelerini, sosyal, kültürel ve çevresel bağlamları gözeterek tasarlayan MuuM, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomiyle harmanlanmış, araştırmacı ve yaratıcı bir yaklaşımla, “insan odaklı çevreler” yaratmaya ve kamu adına kazanımlar elde etmeye çabalıyor.
Tasarımlarında avlu, taşlık, cumba gibi geleneksel öğeleri kent ölçeğinde yeniden yorumlayan, mimarlığın ve şehirciliğin temel ilkelerine sadık kalarak “tutarlı ve samimi” bir anlayışı sürdüren MuuM, yapı enformasyon modelini (BIM - Building Information Modelling) proje üretimlerinde kullanıyor ve Türkiye’de yakın gelecekte BIM konusunda bir platform oluşturmayı planlıyor.

Bugüne kadar pek çok ulusal ve uluslararası mimarlık yarışmasında ödüller alan, son olarak  dünyaca ünlü mimarlık, iç mimarlık ve tasarım portalı Architizer’ın dördüncü kez düzenlediği “2016 Architizer A+ Awards”da RÖNESANS BİZ binası ile “Mimarlık + Sürdürülebilirlik Mansiyon Ödülü’ne layık görülen MuuM kurucuları Murat Aksu ve Umut İyigün, eğitime katkıda bulunmayı bir sosyal sorumluluk projesi olarak benimsiyor ve üniversitelerin mimarlık bölümlerinde proje yürütücüsü ve davetli jüri üyesi olarak görev yapıyor.

 
Atlas Ödülü, Bu Yıl İhracatçıya Da Verilecek!
 
Karsan’dan Manisa Salihli’ye 36 Atak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atlas Ödülü, Bu Yıl İhracatçıya Da Verilecek!
Atlas Lojistik Ödülleri heyecanı doruğa çıktı. 4 Kasım tarihinde başvuruların ...
Pamukkale Turizm 100 Otobüslük Alımında Yine MAN'ı Tercih Etti.
Türkiye seyahat setörünün köklü ve öncü kuruluşu Pamukkale Turizm, geçen ...
Goodyear’ın Filo Müşterileri, Avrupa Kamyon Yarışları’nda!
Goodyear, sponsor olduğu FIA Avrupa Kamyon Yarışları’nın Çek Cumhuriyeti’nin ...
 
İzmir'in Toplu Ulaşımı Otokar Kent LF Körüklü İle Güçlendi.
Üst üste 6 yıl Türkiye'nin en çok tercih edilen otobüs markası olan Otokar’ın ...
BPW İnovatif Çözümleri ile Treyler Sektöründe Fark Yaratmaya Devam Ediyor
Merkezi Almanya’da bulunan BPW Bergische Achsen KG, geçtiğimiz yıl Türkiye’de ...
Köknar Group, Euro 6’ya Yeni Volvo Çekicileri İle Geçiş Yaptı
Mersin’in köklü kuruluşlarından Köknar Group, Volvo Trucks çekicilerden ...
 
2. Uluslararası İş Makinaları Kongresi Tamamlandı
Türkiye’de 2023 yılına kadar dev projeler dahil 750 milyar dolarlık, alt ...
Kış Lastiği Mi, Kar Lastiği Mi?
Aracın yolla tek temas noktası olan lastikler, sürüş güvenliği ve sürüş ...
Pirellı’den Çevre Dostu Lastikler İçin Bir İşbirliği Daha
Pirelli ile Biocca Üniversitesi arasında 2001 yılında başlayan işbirliği ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkattreylerbussondakikasrcKamyonkamyonumlkwfahrer