Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
24 Ekim 2017 Salı - 15:39

Hyva, Alpha Damper Silindirleriyle Farkını Gösteriyor

1979 yılında kurulan, damper silindirleri konusunda global pazar lideri olan HYVA, dünyanın 130 ülkesinde faaliyet gösteriyor. 2015’ten itibaren Türkiye’de doğrudan operasyonlara başlayan şirket, geniş ürün yelpazesini Türkiye’ye de taşıdı.

Hyva, Alpha Damper Silindirleriyle Farkını Gösteriyor

Amerika, Asya, Avrupa kıtalarında toplam 14 üretim tesisi olan HYVA, yüksek çalışma basınçlı, daha hafif, daha hızlı kaldırma ve yüksek tonaj kapasitesine sahip silindirleriyle müşterilerine hizmet veriyor.

HYVA ürünlerinin ağır şartlarda uzun süren zorlu testlerden geçerek piyasaya sunulduğunu ve dünyanın her yerinde yaklaşık 40 yıldır kendini kanıtladığını belirten HYVA Türkiye Genel Müdürü Çağan Öztürk,  Kamyonum’un sorularını yanıtladı. 

Amaca uygun, emniyetli ve kaliteli ürünler almak isteyen, dünyada kabul görmüş kaliteye ulaşmak isteyen üstyapıcılar ve son kullanıcılar için ideal seçimin HYVA ürünleri olduğunun altını çizen Öztürk, komple çözüm paketi olan HYVA SMART teknolojisi ile de müşterilerinin bakım giderlerini düşürüp kullanım emniyetini arttırdıklarını söylüyor.

HYVA, dünyanın önde gelen uluslararası hidrolik silindir üreticilerinden biri konumunda. HYVA Türkiye’de nasıl bir yönetim yapısına sahip? Firmanızın kısa geçmişinden bahsederek Türkiye’de yürüttüğü operasyonları değerlendirir misiniz? HYVA hangi sektörlere ne tür ürünler sunuyor?

41 ülkede kendi şirketleri üzerinden olmak üzere dünyanın 130 ülkesinde faaliyet gösteren, Amerika, Asya, Avrupa kıtalarında toplam 14 üretim tesisi bulunan gerçek anlamda çokuluslu bir firmadır.

HYVA Türkiye ise 2015 yılının son çeyreğinde kurulan, yüzde 100 yabancı sermayeli, HYVA’ya ait bir şirkettir. HYVA Türkiye, Grubun en büyük yönetim bölgelerinden biri olan Doğu Avrupa, Doğu Akdeniz, İskandinavya, Orta Asya ve Rusya’nın da bağlı olduğu Polonya’daki HYVA Doğu Avrupa Merkezi’ne bağlı faaliyet gösteriyor.  

“Avrupa ve Ortadoğu’nun Lideriyiz”

HYVA ürün gamında ne tür ürünler yer alıyor? Ürünlerin teknolojik ve inovatif olarak öne çıkan yönleri nelerdir?

Türkiye’de başta HYVA ALPHA damper silindirleri ve ilgili tüm yardımcı hidrolik ekipmanın satışını yapmaktayız.  Hidrolik ekipmanların kapsamında damper valfi, pompa, yağ tankı ve ilgili tüm bağlantı elemanları bulunmaktadır. Diğer ürün gruplarımız arasında ise dünyanın en büyük üç-dört üreticisinden biri olduğumuz araç üstü vinçleri, kancalı yükleyici (hooklift), hidrolik kayar taban sistemlerini sayabiliriz.  Özellikle Türkiye’de çöp ve kuru yük taşıma uygulamalarında gittikçe popüler bir yöntem olan kayar tabanda Avrupa ve Ortadoğu’nun lideriyiz. HYVA ALPHA Çözüm Paketi

Üretimde hangi başlıklara odaklanıyorsunuz? Özellikle hidrolik silindir (lift) üretiminde öne çıkan unsurlar nelerdir? Sizin ürününüzde neler önemlidir?

HYVA ürünleri yüksek kalite standardında, yüksek operasyonel verimle, en düşük işletme maliyetlerine ulaştıran ürünlerdir.  HYVA sadece belirli üreticilerinin üretebildiği, en yüksek kalitede hammadde kullanarak tam otomatize proseslerde ürettiği silindirlerin yüzde 100’ünü maksimum basınç testinden geçirerek satışa sunmaktadır. Hidrolik silindir özelinde ise, HYVA sadece katalogdan seçilecek bir komponent değil, HYVA ALPHA konsepti olarak tanımladığımız bir çözüm paketi sunmaktadır. Bakım gerektirmeyen silindir braketinden, hafif alüminyum yağ tankına, tank dönüş ve dolum filtrelerinden, ağır hizmet tipi sınır ventiline, oransal kontrol sağlayan yön ventilinden damper gövdesine yüzde 100 uygun olarak seçilmiş silindire kadar her ürünün tek tek ayrı üreticilerden alınması yerine HYVA güvencesiyle bir çözüm paketi olarak sunulması olarak açıklanabilir.

HYVA, ALPHA ile Zirvede

Damperli araçlarda kullanılan hidrolik silindirin taşıması gereken nitelikler nelerdir? Detaylandırır mısınız?

Hidrolik silindir en başta kullanıldığı gövdeye uygun olmalıdır. Ezberden ‘Dorse silindiri’ veya ‘Kırkayak silindiri’ alışverişi yapmak yerine gövde çizimi üzerinde hesaplama yapılarak seçilecek bir silindir; kaldırma açısı, kaldırma kapasitesi, maksimum basınç, kademelerde görülecek teorik basınç, kaldırma süresi ve yük gibi değerleri önceden hesaplayarak kötü sürprizlere kapalı ve emniyetli bir seçim olacaktır. Daha hızlı damper kaldırma ile daha çabuk iş bitirme, daha uzun bakım aralıkları ile arttırılmış çalışma zamanı, daha emniyetli ve güvenilir bir çözümle daha az duruş zamanı ulaşılması gereken özelliklerdir. Bu özelliklere ulaşmak için düşük ağırlık, hızlı çalışma, montaj ve kurulum kolaylığı, az yağ gereksinimi, daha iyi hortum yönetimi gibi HYVA’nın ALPHA’da ulaştığı zirve dikkat çekicidir.250 Bar Yüksek Çalışma Basıncı

HYVA’nın damperli araçlarda kullanımına uygun geliştirdiği ALPHA Serisi silindirlerin özellikleri ve öne çıkan yönleri nelerdir? Silindirleriniz damperli bir araca hangi noktalarda katkı sunuyor, artıları nelerdir?

HYVA’nın Yeni ALPHA serisi daha yüksek çalışma basıncı (250 bar) sayesinde daha hafif silindirlerle, daha hızlı kaldırma ve daha yüksek kaldırma kapasitesi sağlayan rakipsiz bir üründür. İyileştirilmiş silindir örtüşme ve yönlendirme ile yanal yüke daha dayanıklı, geliştirilmiş keçe tasarımı ile daha uzun ömürlü, silindir üstüne monte edilebilen valf ile hortum patlama riskini azaltan, geliştirilmiş stopring ile daha hızlı geri çekme hızı, silindir üstüne monte edilebilen sınır valfi ile montaj kolaylığı gibi saymakla bitmeyecek özellikler sunan ALPHA serisi 250 bara ulaşan çalışma basıncı ile daha hafif ve hızlı silindirlerle daha yüksek kaldırma kapasitesi sağlar.

Düşük Masraflı, Emniyetli ve Garantili Kullanım Ömrü

Damper araçlarında kullanılan hidrolik silindirlerin ağırlığı ve dayanıklılığı noktasında taşıması gereken unsurlar nelerdir? Özellikle basınç ve yağ noktasında bu liftler damperde nasıl bir işlev görüyor?

Damper hidrolik sisteminin en önemli parçası silindir olarak görülse de, bizim wetkit dediğimiz hidrolik kitin bütün parçaları verimli bir kullanım için kritik önem taşır. Kaliteli bir silindir monte edilmiş bir araç eğer içinde kaynak çapağı bulunan markasız ve kalitesiz bir yağ tankı ile kullanılırsa veya tasarruf için dönüş filtresi olmayan bir hidrolik sistem kurulduysa, kalitesiz ve zorlandıkça içinden talaş kaldıran dişli pompalar, standart dışı veya yanlış çaptaki hortumlar kullandıysa hidrolik sistem arızası kaçınılmaz olur. HYVA setlerinde tüm komponentler birbiriyle uyum sağlayacak şekilde seçilir ve komple wetkit garantisi verilir.  Öte yandan 250bar maksimum çalışma basıncına dayanan HYVA silindir 170-180 bar çalışma basıncı olan standart bir pompada tam kapasitesini göstermeyecektir. Bu yüzden HYVA ürünleri en kaliteli HYVA sistem komponentleri ile bir bütün olarak kullanıldığında müşteriye; düşük masraflı, emniyetli ve garantili bir kullanım ömrü sunacaktır.

Amaca Uygun, Emniyetli ve Kaliteli Ürünler

Müşterileriniz HYVA ürünlerini neden tercih etmelidir?

HYVA ürünleri, ağır şartlarda uzun ve zorlu testlerden geçerek piyasaya sunuluyor. HYVA, dünyanın her bölgesinde kendini kanıtlamıştır. Ortadoğu şartlarının sıcağına ve aşırı yüklemesine, Avustralya ve Çin’deki durmak bilmeyen madencilik temposuna, Amerika’daki lojistik ve rekabet zorluklarına, Rusya’nın soğuğu ve zorlayıcı kullanım şartlarına, Avrupa’daki verimlilik savaşlarına kadar bulundugu her pazarda en çok tercih edilen marka HYVA olmuştur. Amaca uygun, emniyetli ve kaliteli ürünler almak isteyen, dünyada kabul görmüş kaliteye ulaşmak isteyen üstyapıcılar ve son kullanıcılar için ideal marka HYVA ürünleridir. 

HYVA SMART’la İşler Kontrol Altında

HYVA olarak pazara ne gibi teknolojik ürünler sunuyorsunuz? 

Komple bir çözüm paketi sunma yolunda 2017 yılında yeni SMART projemiz kayda değer bir teknolojik ürün olarak pazara sunulmuştur. HYVA SMART, araç üzerine takılan sensörlerle toplanan verilerin akıllı telefona yüklenen bir uygulama ile sürücüye iletilmesi ve ayrıca internet bulutta saklanarak filo sahiplerine sunulmasıdır. SMART’tan izlenecek veriler arasında; toplam sefer sayısı, damper kalkma sayısı, toplam yük, kaldırma açısı, bozuk yüzeyde kaldırma açısal uyarıları, aşırı yük uyarıları, yanal yük uyarıları, kaldırma açısı, pompa/PTO çalışma saat bilgisi, kaldırma hızı, strok sonu uyarısı, servis zamanı/filtre tıkanma uyarıları bulunmaktadır. Bu gibi bilgiler çalışma verimini izlemek ve muhtemel kaza, duruş ve arızaların sebeplerini aydınlatmak için kullanılmakta ve bakım giderlerini düşürüp kullanım emniyetini arttırmaktadır. 

25 Servis Noktası

Satış ve satış sonrasında HYVA olarak müşterilerinize ne gibi avantajlar sunuyorsunuz? Yedek parça ve ürün tedariğinde sunduğunuz artılar nelerdir?

Dünyanın her bölgesinde pazar lideri olmanın getirdiği güç ile HYVA’nın yaygın servis ağı, müşterilere satış sonrasında güven vermektedir. Türkiye çapında 25’e yakın servis noktasına HYVA konusunda verilen eğitimin yanı sıra periyodik olarak çıkan ürün bültenlerini de sürekli eğitimin bir parçası olarak ulaştırıyoruz. Ayrıca Türkiye’de satılan her ürünün gerekli yedek parçalarını stokta bulunduruyoruz.

Her Uygulamaya Özel Ürünler İçeren Geniş Ürün Yelpazesi

Müşteri talebine uygun, isteğe özel butik üretim yapıyor musunuz? Müşterilerin ürünlerinizde dikkat ettiği noktalar neleri kapsıyor?

Hâlihazırda HYVA’nın her uygulamaya özel ürünler içeren çok geniş bir silindir çeşidi bulunmakta, bu yüzden Türkiye pazarındaki damperler için özel silindir üretme ihtiyacı henüz olmadı. Avrupalı üreticilerin de kullandığı pek çok model Almanya fabrikamızda üretilerek Türkiye’de satışa sunulmaktadır. Bunun dışında çok uzun strok gerektiren özel silobas uygulamaları ve 100 ton kaldırma kapasitesi sağlayan büyük çaplı silindirleri de sadece HYVA üretebilmektedir. Bunlar HYVA için standart haline gelirken, pazardaki pek çok üretici için ise Ar-Ge konsepti olarak kalmış ürünlerdir.

“Yabancı Müşteriler Siparişlerinde HYVA ile Donatılmış Damperler İstiyor”

2017’de kısmen daralan iç pazar yerine ihracat pazarlarına açılan Türk üstyapıcıların artan ihracat siparişlerini HYVA kullanarak servis garantisi altına aldıklarını gözlemliyoruz. Yabancı müşteriler siparişlerinde HYVA ile donatılmış damperler isterken, üstyapıcılar da gelişmiş aşınma çelikleri veya kaliteli dingilleri neden kullanıyorlarsa aynı sebeple lider hidrolik markası olan HYVA’yı kullanarak ürünlerini mükemmelleştirme yolunu seçiyorlar. Büyüyen Türkiye’nin potansiyeline inanan HYVA, HYVA Türkiye yatırımı aracılığıyla ticari araç sektöründe hak ettiği payı üstün kalite ve hizmet sunarak almaya devam etmektedir.

 
''Kamyonlarımız Yıl Sonunda Çin’de Yollara Çıkacak''
 
"Daha Güvenli Trafik İçin Ankara'da Buluşalım"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayvana Saygı Ekonomiye Katkı
Araç üstü ekipman ve treyler sektöründe öncü marka olan OKT Trailer, yüzde ...
Mercedes-Benz Arocs 3363 LS - 120 Ton Çekici Türkiye Pazarında
2016 yılı itibarıyla Euro 6 dünyasına yepyeni ürünler sunan Mercedes-Benz ...
Schmitz Cargobull, 125 Yıllık Tecrübe ve Bilgisini Türkiye’ye Taşıdı
125 yıllık köklü geçmişiyle treyler pazarının güçlü markası Schmitz Cargobull, ...
 
‘Dual System Teknolojisi CNG ve Motorin Bir Arada
CNG dönüşümünde ‘teknolojik devrim’ olarak adlandırılan SOCAR “Dual System”  ...
Krone Filo Kiralama Hizmetiyle Sektöre Dinamizm Getiriyor
Türkiye’de üretim fabrikası, ikinci el hizmeti, servis ve yedek parça ...
Ağır Vasıta Filo Kiralama Hama İle Çok Karlı
Her yıl artış gösteren operasyonel ağır vasıta filo kiralama hizmeti, ...
 
Karayolları Genel Müdürlüğü Mega Projeleri
Ülkemizin ihtiyaç duyduğu güvenli, ekonomik ve rahat erişilebilirliği ...
Karakaşlı: Sektörün Geleceği İçin Finansal Destek Zorunlu
1925’ten bu yana müşteri memnuniyeti ve kalite odaklı üretim anlayışı ...
Türkiye'de Atego 1621 Muadilinde Bir Araç Yok
Mercedes-Benz Türk, 13. Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
fahrer
lkw
src
treyler
bus
kamyoncu
türkiye
dikkat
kamyonum