Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
27 Kasım 2017 Pazartesi - 11:32

IVECO Daily Hi-Matic Yılın Sürdürülebilir Panel Vanı Ödülünü Aldı

IVECO’nun Daily Hi-Matic Natural Power aracı resmî lansmanından yalnızca birkaç gün sonra panel van kategorisinde “2018 Yılının Sürdürülebilir Panel Vanı” ödülünü kazandı.

IVECO Daily Hi-Matic Yılın Sürdürülebilir Panel Vanı Ödülünü Aldı

LifeGate ortaklığıyla “Vado e Torno” dergisinin verdiği ödül, kullanılan malzemeler ve enerji geri kazanımından, sürdürülebilir gelişime kadar geri dönüşüm ekonomisi sektöründeki önemli oyunculara yönelik olan Ecomondo 2017 ticaret fuarında sunuldu.

Daily Hi-Matic Natural Power tamamen yeni Daily Blue Power ailesinin bir üyesi. Bu araç ailesi, operatörlerin şehir merkezlerine olan sınırlı erişim kısıtlamalarından kurtulmasını sağlayan bir dizi üründen oluşuyor. Bu yeni aile, her biri yüksek performans ve verimlilik sunan üç teknolojik seçenek sunuyor:

  • Daily Hi-Matic Natural Power: Hafif Ticari Araç sektöründe 8 vitesli otomatik şanzımana sahip olan, Sıkıştırılmış Doğal Gaz ile çalışan ilk araç. Şehiriçinde düşük emisyon ve ideal sürdürülebilirliğin mükemmel birleşimini sunar. Biyometanla çalıştığında CO2 emisyonlarını sıfıra oldukça yakın bir oran olan %95’e kadar azaltır;
  • Daily Euro 6 RDE 2020 Hazır: Hollanda Uygulamalı Bilimler Araştırma Organizasyonu (TNO) tarafından onaylanan, 2020 Gerçek Sürüş Emisyonları yönetmeliklerine hazır olan ilk LCV. Piyasada benzeri bulunmayan bir ürün.
  • Daily Electric: En katı trafik sınırlamalarına sahip şehirlerde bile ulaşımı sağlayan sıfır salınımlı araç.

Daily Hi-Matic Natural Power, van kategorisinde prestijli “2018 Yılının Sürdürülebilir Panel Vanı” unvanını kazandı. Ödül, Milano Üniversitesi ortaklığıyla İtalyan dergisi “Vado and Torno” tarafından, 2017 yılında ticarî araç sektöründe mevcut olan yeni teknolojileri vurgulama amacıyla verilmekte.

Karar süreci, LifeGate ortaklığında geliştirilen “Mobility Revolution Truck” derecelendirmesine dayanmakta. Bu derecelendirme, herhangi bir yük taşıma aracının çevresel etkisini değerlendirmek ve özetlemek için kullanılabilecek sayısal bir sınıflandırma sistemi. Ödül, bu ikinci yılında üç kategoride verilmeye devam etmekte.

Daily Hi-Matic Natural Power, yeni Daily Blue Power ürün ailesinin bir parçasıdır. IVECO, bu ürün ailesinin lansmanını, yeni fabrika satış mağazası ve Daily’nin yuvasına geçiş kapısı olan Yeni Daily Center’ın Suzzara’daki 4 Ekim günü gerçekleşen açılışında yapmıştı.

Bu yeni satış mağazası, birçok ödül kazanmış olan Daily ürün ailesini en iyi hâliyle göstermek ve benzersiz bir müşteri deneyimi sunmak üzere açıldı. Ziyaretçiler, Daily’nin yeniliklerden ve başarılardan oluşan uzun geçmişinin yanı sıra, bu olağanüstü ürün ailesinin öne çıkmasını sağlayan özellikleriyle gelişmiş teknolojilerini keşfedebilirler. Müşteriler ayrıca fabrikada Daily’nin montaj sürecini görerek montaj hattından çıkan araçların tutarlı bir şekilde oldukça kaliteli olmasını garanti eden gelişmiş üretim teknolojilerini ve süreçlerini doğrudan deneyimleyebilirler.

Suzzara’da üretilen yeni Daily Blue Power ailesi, operatörleri, şehirlerde giderek katılaşan trafik ve erişim kısıtlamalarından kurtararak sınırları olmayan taşımacılık kavramının yolunu açıyor. Bu şekilde, şehir taşımacılığı yapan operatörler için sürdürülebilir bir iş ortağı olmayı hedefliyor.

Yılın Sürdürülebilir Panel Vanı ödülünü kazanan Daily Hi-Matic Natural Power, IVECO’nun Doğal gazla çalışan motor teknolojisinin sürdürülebilirliği ile sınıfına özgü 8 vitesli Hi-Matic vitesinin mutlak sürüş keyfini bir araya getirerek aracın şehiriçi taşımacılık uygulamaları için en iyi çözüm hâline gelmesini sağlıyor. Bu araç, Daily’nin bilinen özellikleri olan sağlamlık, performans ve güvenirliğinin yanı sıra daha fazla rahatlık ve yakıt tüketiminde, çevreyi kirleten maddelerin salınımında ve CO2 oranında büyük ölçüde azalma ile sınıfının en iyi sürdürebilirlik özelliklerini sunuyor.

Daily Hi-Matic Natural Power, doğal gaz teknolojilerinde 20 yıldan daha uzun süredir devam eden öncü çalışmasının sağladığı kapsamlı deneyimle üretildi. Araç, sınıfının en iyisi olan 350 Nm torku sunmak için 136 beygirlik 3,0 litre kapasiteli F1C motora sahip. Endüstriyel kökenli olan bu motor daha dayanıklı; sıradan CNG’li otomobil kökenli motorlara göre daha fazla tork ve sürdürülebilirlik garantisi vererek ödün vermeden performans sağlar.

Daily Hi-Matic Natural Power’ın çevresel performansı aynı oranda olağanüstüdür: Motor, IVECO’nun oranları zaten son derece düşük düzeylerde olan Euro VI 3,0 litrelik dizel motoruna göre %76 daha az partikül madde, %12 daha düşük NOx salınımı ile Euro 6/D standartlarına uyar. Gerçek sürüş koşullarında ve şehirlerde CNG motorunun CO2 salınımları eşdeğer dizel modeline göre %3 daha düşüktür. Hi-Matic vitesin CNG motora uygulanması, bu farkı %5’e çıkararak aracın performansını daha da yükseltti. CNG motoru çalıştırmak için biyometan kullanıldığında CO2 salınımları neredeyse sıfır olacak şekilde %95 oranında azalır.

Biyometanın kullanılması aynı zamanda başka avantajlar da sağlar: Biyometan yerel çevreden elde edilebildiğinden yakıtın nakliyesine bağlı olan CO2 salınımlarında büyük ölçüde düşüş sağlanır.

Daily Hi-Matic Natural Power ekonomik olarak da daha sürdürülebilirdir: %2,5 daha az yakıt harcar (şehir içi ortamında kullanılan CNG düz vites ile kıyaslandığında) ve dizelle kıyaslandığında CNG’nin daha düşük pompa fiyatı KM başına çok daha az maliyet anlamına gelir. Motor verimliliği ve enerji değeri gibi etkenler dikkate alındığında doğal gaz, dizele kıyasla %35’e kadar maliyet tasarrufu sağlayabilir.

Aynı zamanda Daily Hi-Matic Natural Power, dizel eşdeğeriyle kıyaslandığında oldukça sessizdir. Bu özelliği onu şehirlerde gece teslimatları için ideal hale getirir.

Araçla birlikte sağlanan yerleşik teknolojiye, BUSINESS UP uygulaması da dahildir. Bu uygulama, araç içi bağlanabilirliği ile aracı gerçek bir profesyonel çalışma alanına dönüştürerek müşteriye değerli iş desteğinin yanı sıra sürüş yardımı da sağlar.

Jüri heyetinin Daily Hi-Matic Natural Power’ı ödüle layık görmesinin nedeni: “Aracın dördüncü neslinin geçen yıl satışa sunulmuş olmasına karşın Daily’nin hem küçük hem de büyük ölçekte sürekli yapılan güncellemeler ve iyileştirmelerle daha fazla sürdürülebilirliğe doğru ilerlemeyi sürdürmesi.

Blue Power serisinin lansmanıyla 3,0 litrelik doğal gazlı modeli aynı zamanda ZF tarafından üretilen Hi-Matic 8 vitesli otomatik vitesle donatılmıştır. Kalitedeki bu büyük sıçrama sürüş konforunu büyük ölçüde arttırmasının yanı sıra hem performans hem de yakıt tüketimi açısından genel deneyimi ideal hâle getirmektedir.

Daily Hi-Matic Natural Power, son gelişmeyle şehir merkezlerindeki dizel araçların yerini almaya daha da uygun bir aday hâline gelmiştir. Bunun nedeni, manuel modele kıyasla daha da düşük emisyonlar (düşük yakıt tüketimi), düşük gürültü seviyeleri (Eco işleviyle iyileştirilmiştir) sağlarken aynı performansı sunmasıdır. Bu araç serisi, yeterli özelliklerden çok daha fazlasını sağlamaktadır.”

Ödül, bu yıl 7 - 10 Kasım arasında Rimini’de düzenlenen, Avrupa’nın önde gelen yeşil ve çevreci ekonomi ticaret fuarı olan 21. Ecomondo 2017 fuarında Italian Exhibition Group Marka Başkanı Mauro Delle Fratte tarafından IVECO İtalya Pazarı İş Direktörü Mihai Daderlat’a sunulmuştur.

"Vado e Torno” dergisinin Genel Müdürü Maurizio Cervetto Daily Hi-Matic Natural Power’a verilen ödülle ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “IVECO, Daily Hi-Matic Natural Power ile sürdürülebilirliğe yeni bir kararlı adım daha attı. Dizel eşdeğeri ile aynı torku sağlayan motor, mümkün olan en sorunsuz çalışmayı garanti eden mükemmel bir vitesle birleşerek konforu yükseltti ve gazla çalışan Daily’nin avantajlarını artırdı. Bu model, 4 desibel düzeyinde gürültü seviyesine sahip; bu da dizel modelinden daha düşüktür. Ayrıca daha düşük çevre kirletici madde salınımı ve neredeyse sıfır partikül madde salınımı vardır. Dizel eşdeğerinden daha fazla kapasiteye sahiptir. Dahası, kısıtlı trafik alanları ve şehir merkezlerindeki gece görevleri artık engel değildir. Seri tamamlanmıştır.”

Ödül, IVECO için önemli olan bir yılın sonunda kazanılmıştır. 2017 yılı boyunca markanın ürünleri, sürdürülebilir taşımacılık çözümlerinin gelişimine yaptıkları katkılar sayesinde geniş ölçüde tanındı. Gerçekten de yalnızca bu yıl için marka, hem sıkıştırılmış (CNG) hem de sıvı (LNG) doğal gaz sektörüne olan bağlılığının tanınmasıyla ve bu pazarın gelişip iyileşmesine yardımcı olmak amacıyla gösterdiği çabalarla ulusal ve uluslararası alanda birçok ödül kazandı. Şirkete verilen bu son ödül, IVECO markasının profilini daha da iyileştirdi: %80’i 91 ülkeye ihraç edilecek şekilde üretim planı yapılan Daily, marka için mükemmel bir elçi.

IVECO, “sürdürülebilir taşımacılık ortağınız” olmak için kendini adamış durumda. Düşük çevresel ve ekonomik etkiye sahip yeni teknolojilerin gelişimine olan aralıksız bağlılığıyla marka, Avrupa’da giderek hız kazanan enerji dönüşümü sürecini teşvik etmede ve desteklemede kilit oyuncu olarak tanınırlık kazanmıştır.

IVECO’nun ürün stratejisi, müşterilerini daha fazla çevresel farkındalığa ve ekonomik açılardan daha bilinçli bir yaklaşıma teşvik ederek onlara daha sürdürülebilir olmalarını mümkün kılacak araçlar sunmaktır. IVECO hafif ticarî araçlardan uzun mesafe ağır panel vanlara ve otobüslere, doğal gazla çalışan tam bir seriye sahip tek üreticidir.

 
Uluslararası Yılın Pick-up’ı Ödülü’nün sahibi Amarok
 
Petrol Ofisi’nden e-POwer Ayrıcalığı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
sondakika
bus
news
kamyonum
lkw
src
truck
fahrer
kamyoncu