Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
26 Nisan 2016 Salı - 17:01

Infiniti’den yepyeni SUV vizyonu: QX Sport Inspiration

Infiniti, Pekin Otomobil Fuarı’nda markanın yakın dönemde satışına başlayacağı orta boy premium SUV modeli QX Sport Inspiration’ın dünya lansmanını gerçekleştirdi.

Infiniti’den yepyeni SUV vizyonu: QX Sport Inspiration

Infiniti’nin marka imzası niteliğindeki tasarım detaylarını barındıran QX Sport Inspiration, seri üretime alındığında QX30 ve QX70 modelleri arasındaki boşluğu dolduracak.
 
Yeni nesil Infiniti QX modellerinin sinyallerini veren QX Sport Inspiration, markanın gelecek nesil, seçkin orta boy SUV sınıfı araçlarıyla ilgili vizyonunu ortaya koyuyor. Sofistike tasarımında panoramik cam tavan, havada asılı duran A sütunları ve yan aynaların yerine kullanılan kameralar gibi detaylarıyla dikkat çeken QX Sport Inspiration, “yeni ay kesimli” C sütunu, “insan bakışlı” farları ve fonksiyonellik ile güzelliği birleştiren sayısız diğer pek çok teknik unsur sayesinde benzersiz bir tasarım sunuyor.
 
QX Sport Inspiration, düzenli çizgileri, kaslı arka kısmı, yüksek görsel cazibe merkezi uzun kaportası ve eğimli, coupe otomobillere benzer silüetiyle segmentinde ön plana çıkıyor. Infiniti olduğu hemen farkedilebilen QX Sport Inspiration, Infiniti’nin “Powerful Elegance” form dilinden ilham alıyor ve markanın imzası niteliğinde iki kemerli ızgarası, odaklanmış “human eye (insan gözü)” farları, “yeni ay kesimli” C sütunu ve güçlü, akıcı gövde yapısına dahil markanın tasarım özelliklerini taşıyor.
 
Akıcı çizgiler ve ileri düzey işçilik, Infiniti’nin kabin yapısında “sürücü merkezli, yolcuları düşünen” bir araç yaklaşımını, geniş ve güzel bir şekilde yapılandırılmış iç mekanını tanımlıyor. İç mekanın renk paleti, siyah ve beyaz ağırlıklı olmak üzere, gizli doğal ten rengi ışıltılarıyla çarpıcı, buna rağmen dikkatli çizgi, form ve yapı kullanımıyla uyumlu bir biçimde bir araya getirilmiş.
 
QX Sport Inspiration’ın öne çıkan tasarım özellikleri
Bu konsept, 230 mm’lik zemin yüksekliği, aynı zamanda güçlü ve kontrollü yol sürüş özellikleri ve tüm Infiniti’lerden beklenen yolculuk konforu sayesinde, arazi araçlarının sahip olduğu özellikleri vadediyor. Yan kameralar hariç 1900 mm genişliğe ve 4600 mm uzunluğa sahip olan bu konsept, kısa ön çıkıntısı ve geniş duruşuyla ince, amacına uygun bir form sunuyor. 1650 mm’lik yükseklikle de sportif otomobillere benzeyen bir form yakalanıyor.
 
QX Sport Inspiration, Infiniti’nin kendine özgü, yeni ay kesimli (yeni ayın ön kenarı kaldırılmış biçimde) C sütununun yeni bir yorumuyla tasarım unsurlarını daha da geliştirmiş. Bu özelliğe ek önem katan C sütununun eğimi, arka yan camın çizgilerine de yansıtılıyor.
 
QX Sport Inspiration’a yandan bakıldığında, tavanın coupe modelleri andıran eğimli tasarımı aracın ileri doğru atılmasını vurguluyor ve arka bölüme doğru gittikce inceliyor.
 
Ön tarafta, geniş ön tekerlek bombeleri ve konikleşmiş arka kısmın kenarları boyunca akan karakteristik bir çizgi oluşturmak amacıyla Infiniti’nin bir başka imza tasarım teması olan tanınmış iki kemerli ızgarası, keskin, yüksek performanslı, odaklı “human eye (insan gözü) farları üzerinden ve kaputun etrafında uzuyor.
 
Üçboyutlu kılıç şekilli arka stoplar, hatchback panelin merkezine doğru giriyor ve aracın dışının her yerinden görünür doğal formlar yansıtıyor.
 
Dikkat çeken unsurlar form ve fonksiyonla uyum sağlıyor
QX Sport Inspiration’ın tasarımı hem fonksiyonel amaca hizmet ediyor hem de görsel açıdan çarpıcı detaylar barındırıyor. Örneğin, otomobilin her iki tarafındaki eşiklerin üstünde yer alan girintili basamak gibi... Şoför ve yolcular için iniş-binişlere yardımcı olmasının yanı sıra, siyah renkte tamamlanmış bu basamak, karoserin görünür derinliğini artırıyor.
 
Geniş, dikey “bıçak” şekilli delikler ön çamurluğa entegre edilmiş olup konseptin genişliğini vurguluyor ve bunun yanı sıra ön frenlere soğumuş hava verilmesini sağlıyor. Cesur ön tekerlek bombelerinin arka tarafında bulunan bir diğer çifti dik hava kanalı, daha önceki Infiniti konseptlerinde bulunanların benzeri olup ön tekerlek bombelerinden türbülanslı, engel oluşturan havayı çekerek aerodinamik bir amaca hizmet ediyor.
 
Form ve fonksiyonellik içeren bir diğer tasarım özelliği ise, aerodinamik verimliliğe yardımcı olan ve egzoz çıkışlarına dikkatlice entegre edilen, performans tetikleyici arka difüzör.
 
İnce “havada asılı” A sütunlarının tabanında bulunan şık gövdede yer alan küçük geri görüş kameraları, geleneksel yan dikiz aynalarının yerini alıyor. A sütunları, panoramik cam tavandan yan tarafa yükseliyor ve üst raydan arka bölüme doğru uzuyor. Bu tavan görsel olarak camları arka tavan kanatıyla harmanlayan Cosmic Chrome™ sınıflandırmasını ön plana çıkarıyor ve aynı zamanda kabin içinde sıcaklık derecesini yönetmeye yardımcı olan farklı bir estetik özellik oluşturuyor.
 
El işçiliği iç mekan yeni nesil Infiniti kabinleri için kılavuz ilkeler belirliyor
Infiniti tasarımının temel doktrinlerinden biri olarak, QX Sport Inspiration’ın el işçiliğiyle yapılan kabini hem “şoför-merkezli, hem de yolculara önem veren” bir alan.
 
Yeni nesil Infiniti modelleri için temel oluşturan çarpıcı iç mekan, yolcular ve şoför için ayrı bölmelere dayanıyor. Aracın ön tarafı, gerçekçi güven ve kontrol duygusu sağlayarak şoförün ihtiyaçlarına odaklanmış. Bunun yanı sıra, yatay eğilimli iç yapı, kabinin üst bölümlerinin etrafını saran çizgilerle baştan başa birliktelik hissini teşvik ediyor.
 
Bu dört koltuklu tasarım, tasarımcıların tüm yolculara kabin içinde kendilerine özel yer vermek isteğini vurguluyor. Arka sıranın merkezindeki beşinci koltuksa gerek duyulduğunda kullanılabiliyor. Kabinde nispeten sıkıştırılmış kaplama alanlarının ve spor otomobillere benzer tavan hattının olmasına rağmen, kabinin zemininde daha fazla alan sağlamak için havada duran, “yüzer” ön ve arka koltuklar ile cömert 2825 mm’lik dingil mesafesi tüm yolculara rahatlıkla seyahat etme olanağı sağlıyor.
 
Kapılar açıldığında, gömük eşik basamağının kabin döşemesiyle nasıl dengeli olduğunu görmek mümkün. Bu unsur, açıklık hissini vurgularken iç ve dış mekanların tasarım uyumunun sağlandığına işaret ediyor.
 
Güçlü, burulmalı karakter çizgisi, kabinin önünden arkaya doğru akıyor ve B sütununda arkaya doğru dönüyor. Bu çizgi, dış tasarımın doğal çizgilerinden ilham almış olup bunları iç mekana aksettiriyor.
 
İç ve dış mekanların doğal çizgilerini yansıtan Infiniti tasarımcıları, sonuçta oluşacak birtakım formları belirlemek amacıyla şimdiye kadar farklı kabin malzemelerini denedi. QX Sport Inspiration, iki tonlu siyah ve beyaz iç mekana sahip. Siyah yüzeyler gövde zırhının görünümünü andırırken, parlak beyaz yüzeylerin yumuşak ve ince formları siyah zemine tezat oluşturuyor.
 
Kabin yüzeylerinin önemli kısmı dirençli siyah eyer derisiyle kaplı. Tasarımcılar bu deriyi merkezi kontrol konsolunun yapısını ve biçimlerini, bunun yanı sıra alt çamurluğu, kollukları ve bagaj alanı kapağını belirlemek için kullanıyor. Malzemenin kalınlık, üst boyası ve biçimi, zengin ve doğal deri hissini ve kabinin el işçiliği görünümünü vurgulamak amacıyla kullanıldı. Sert siyah koltukların deri kaplamalarının bazıları, kristal prizmada görülen keskin eğimleri yansıtmak için çizildi. Sert siyah koltuk derisi aynı zamanda, girişteki lazer kesimli, arkadan aydınlatmalı Infiniti logolarıyla döşemeyi ve etek levhalarını belirgin hale getiriyor.
 
Üst gösterge paneli boyunca, kapıları belirginleştiren ve görsel gölge ve ışık tekstürü katan konkav finişli daha sert, mat deri gibi beyaz deri kullanıldı. Çok amaçlı direksiyon nubuk deriyle; A sütunları ve panoramik tavanın etrafındaki çizgiyse siyah Ultra-süet boyayla kaplanmış.
 
Birbiriyle zıt siyah ve beyaz deri, gümüş dikişle birleştirilmiş. Q80 Inspiration konseptine dayanarak modellenmiş kontrastlı bronz kenar-gizli doğal renk-aynı zamanda gösterge panelinin ve kapıların üst kısmı ile zemini çevreleyen derinin etrafında kullanılmış.
 
Panoramik cam tavanın renk tonları, parlak güneş ışığında arkada oturan yolcular için gölge oluşturuyor, bunun yanı sıra yine de ışık ve havalı atmosferi sağlıyor.
 
Beraber çalışan tasarım atölyelerinden oluşan global ağ
Tasarımı, işçiliği ve dünyanın üç kıtasında bulunan imalat noktalarıyla Infiniti gerçekten bir uluslararası marka. Mevcut imalat modellerinin hepsinde olduğu gibi şirket, QX Sport Inspiration modeliyle de kültür ve fikirlerin eklektik karışımına dayanmayı başarıyor.
Infiniti’nin Japonya, İngiltere, Çin ve ABD’de tasarım atölyeleri bulunuyor. Şirketin tasarım ağı, dünyanın her bir bölgesinden ilham alıyor. Her bir atölye kendi ilgili bölgesinin özelliklerine dayanıyor ve kendi müşterilerinin ihtiyaç ve isteklerini karşılıyor.

Infiniti’nın Londra, Birleşik Krallık’taki tasarım atölyesi, modern Avrupa zevklerini ele alıyor ve otomotiv lüksünün geleneksel ve modern yorumlarına dayanıyor. Pekin, Çin’de bulunan tasarım merkezi, form ve dengenin geleneksel anlamlarına meydan okuyarak daha çok kendi tasarımlarına odaklanıyor. ABD’nin San Diego kentindeki Infiniti Tasarım merkezi, markanın en büyük piyasasında yer alıyor ve ABD’nin Batı Sahili’nin yaşam tarzını, bunun yanı sıra genel olarak Amerikan otomobil alıcılarının ihtiyaç ve isteklerine hitap ediyor. Son olarak, şirketin Japonya’nın Atsugi kentinde bulunan ana tasarım atölyesi diğer atölyelerin her biri için kılavuz atölye görevi görüyor ve gerçekçi üretim tasarımlarının yanı sıra yüksek düzeyde ilerici tasarımlar gerçekleştiriyor.

 
ANKOMAK 2016, Sektör Buluşması İçin Gün Sayıyor!
 
Hicri Ercili Güvenlik İçin Scania’yı Seçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANKOMAK 2016, Sektör Buluşması İçin Gün Sayıyor!
Uluslararası İş Makinaları, Yapı Elemanları ve İnşaat Teknolojileri Fuarı ...
Allison ile Elektrikli Kamyonlarda Düşük Emisyon
Allison tam otomatik şanzımanlar, SCHERM Group ve müşterisi BMW’nun kısa ...
Tırsan’dan Yatırımlar Peşi Sıra Gelmeye Devam Ediyor
Tırsan, ihracatındaki ivmeyi artıracak yeni bir yatırım kararı aldı. Almanya’da ...
 
Radyo Trafik’ten İstanbul Trafiğine Drone’lu Çözüm
Radyo Trafik, bir “ilk”e daha imza attı. Son teknolojilerle çözümler yaratan ...
Renault Grubu’nun Cirosu İlk Çeyrekte %11,7 Arttı
Renault Grubu’nun cirosu 2016’nın ilk çeyreğinde 10 milyar 489 milyon ...
Darrüşşafaka Doğuş, Yine Seat Alhambra Dedi
2014 yılından bu yana Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden ve bu sene ...
 
TürkTraktör'den 2016 Yılına Rekor Başlangıç
TürkTraktör, 2016’nın ilk çeyreğinde traktör üretimini 12.821 adede çıkarırken; ...
Goodyear Adapazarı Fabrikası’nda 30.Yıl Coşkusu
Goodyear Lastikleri T.A.Ş, Adapazarı Fabrikası’nın kuruluşunun 30. yıldönümünü ...
GEFCO Grup'a Atama
GEFCO Grup, Pavel İlichev’i Strateji ve Finans’tan sorumlu İdari Başkan ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
kamyonum
Kamyon
treyler
src
sondakika
bus
haberler
fahrer
dikkat