Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
28 Mayıs 2015 Perşembe - 10:04

İstanbullular’a arabayı garajda bıraktıracak araştırma

İstanbul’da toplu ulaşımla günde 6 milyon yolculuk yapılıyor. Günde 3,5 milyon kişiyi taşıyan İETT’nin son araştırması, çevreye duyarlı İstanbullular’a araçlarını garajda bıraktıracak.

İstanbullular’a arabayı garajda bıraktıracak araştırma

“Çevre benim için önemli değil, bütçemi düşünürüm” diyenler de araştırmayı okuduktan sonra çevrecilerle aynı şeyi yapacak gibi görünüyor.
 
Ayrıca internet otomobili statü sembolü olmaktan çıkarmış. Gençler için artık araba ilham verici değil sadece bir araç. Gençler arabalarıyla bu trafikte bir yerden bir yere giderek değil internete girerek sosyalleşmeyi tercih ediyor. Y Kuşağı için araba artık cazip değil!
 
İstanbul’da toplu ulaşım araçlarını kullananların sayısı son beş yılda iki kat arttı. Özellikle yeni metro hatlarının açılması, Marmaray ve Metrobüs gibi projelerle birlikte İstanbul halkı özel araçlarından ziyade toplu ulaşımı tercih ediyor.
 
İETT’nin yaptığı son araştırma, hızla artan bu tercihin nedenlerini bilimsel verilerle ortaya çıkardı. Toplu ulaşımı tercih etmede birinci neden; zaman tasarrufu ve maliyetin düşük olması. İETT’nin yaptığı hesaplamalara göre, birçok güzergâhta toplu ulaşım maliyeti özel araçla kıyaslanamayacak kadar düşük.
 
Mesela Anadolu Yakası’ndaki Kartal’dan yola çıkan bir kişi, toplu taşıma araçlarıyla 9,20 liraya Avrupa Yakası’ndaki Atatürk Havalimanı’na gidip gelebiliyor. Aynı mesafeyi araçla kat eden bir başka kişi ise 63,67 lira harcıyor. Toplu taşıma araçları yerine özel araçla seyahat etmenin maliyet farkı 54,47 lira, zaman farkı ise 110 dakika olarak saptandı.
 
Seçilmiş bazı güzergâhlarda zamandan tasarruf etmek isteyenler için toplu ulaşım ve özel araçla ulaşım arasındaki maliyet ve zaman farkı şöyle:
 
Toplu Ulaşım 6-7 Kat Daha Ucuz
 
                                   Maliyet (TL)              Zaman (dk)                Maliyet           Zaman
Güzergâh (*)              Toplu Özel                Toplu Özel      Farkı             Farkı (dk)
 
Kartal-Atatürk Hlm.    9,20     63,67               160      270      54,47               110
 
Yenibosna-Sarıyer      11,90   54,67               110      160      42,77               50
 
Pendik-Edirnekapı      9,30     60,67               210      240      51,37               30
 
Eminönü-S.Gökçen     12,20   65,67               200      220      53,47               20
 
S.Beyli-Cevizlibağ      14,10   68,47               220      240      54,37               20
 
Beşiktaş-Şirinevler      9,30     57,67               90        120      48,37               30
 
(*) Maliyet karşılaştırması gidiş-dönüş güzergâhlarını kapsamaktadır.
 
Toplu: Toplu ulaşım araçlarıyla
Özel: Özel araçlarla
 
Yoğun Saatlerde 6 Kat Daha Hızlı
 
Bu tabloya göre, toplu ulaşım özel araçla ulaşıma göre 6-7 kat daha ucuz. Toplu taşıma araçları, özel araca göre ortalama yüzde 40 oranında zamandan tasarruf ettiriyor. Gideceğiniz yere daha erken varabiliyorsunuz. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde ise toplu ulaşım 6 kat daha hızlı seyahat imkanı sunuyor.
 
“Benim için zaman önemli değil daha da ucuza seyahat etmek istiyorum” diyenler için ise daha az aktarma yaparak ve expres hatlar kullanılmadan maliyet daha da azalıyor. Mesela Yenibosna- Sarıyer arasında gidiş-dönüş 11,9 TL ödemek yerine 9,5 TL; Eminönü- Sabiha Gökçen Havaalanı arasında ise 12,20 TL yerine 9,5 lira ödemek mümkün. Sonuç olarak fazla aktarmalı toplu ulaşım hatları bile özel araçla ulaşımdan her halükarda daha ucuza mal oluyor.
 
Ayrıca Mavi Kart (aylık İstanbulkart) kullanımında bu ücret daha da düşüyor. 170 lira olan tam Mavi Kart’ta tek biniş 94 kuruşa, 77 lira olan indirimli İstanbulkart’larda 38 kuruşa denk geliyor. Mavi Kartlı yolcunun Yenibosna’dan Sarıyer’e gidiş ve dönüşü 5,64 TL iken aylık İstanbulkart dolumu yapan bir öğrencinin gidiş-dönüş yolculuğu 2,28 TL’ye denk geliyor.
 
Özel Araçla 175, Metro İle 9 Metre Yer Kaplıyor
 
İstanbul’da her gün 465 yeni aracın trafiğe çıktığını da hesaba katarsak, toplu taşıma göre özel araçla seyahat etmenin zaman/maliyet farkı daha da büyüyecek.
 
Şehirleşmenin her geçen yıl arttığı Türkiye’de nüfus artışının yanı sıra nüfus yoğunluğu da şehir merkezlerinde toplanıyor. Farklı ulaşım modlarında 3,5 metrelik şerit üzerinde saatte taşınan kişi sayısı özel araçla 2 bin kişiyken, otobüs ile 20 bin, metro ile 80 bin kişiye ulaşıyor. Ayrıca trafikte 50 bin kişi özel aracıyla 175 metre yer kaplarken, otobüsle 35, metro ile 9 metre yer kaplıyor.
 
1 litre akaryakıt ile bir yolcuyu taşıma mesafesi ise özel araçla 19 kilometre, otobüsle 39 kilometre, metro ile 48 kilometre olarak hesaplandı. Ayrıca toplu taşımada eko sürüş tekniği eğitimleri ile yıllık 1,13 milyar lira yakıt tasarrufu sağlanabiliyor.
 
7 Kat Daha Az Karbon Salınımı
 
Kalabalıklaşan şehirlerin bir diğer sorunu da hava kirliliği. Fakat toplu ulaşımın yaygın olarak kullanıldığı şehirlerde bu oran diğerlerine göre oldukça düşük. İETT’nin araştırmasının çevreyle ilgili boyutunda ise inanılmaz rakamlar ortaya çıktı.  
 
İETT’nin verilerine göre, toplu taşıtlarla ulaşım özel araçlarla ulaşıma göre 7-7.5 kat daha az karbon salınımı gerçekleşmesini sağlıyor.
 
İstanbul’da aynı güzergâhlardaki karbon salınım oranları şöyle;
 
                                               Otobüsle                    Özel Araçla               Fark
Güzergâhlar                         ( gr CO2-e)                ( gr CO2-e)                ( gr CO2-e)
 
Kartal-Atatürk Hvlm.             1.405                           10.252                        8.847
 
Yenibosna-Sarıyer                  1.313                            9.579                         8.266  
 
Pendik-Edirnekapı                 1.715                           12.530                        10.815
 
Eminönü- S. Gökçen              611                               4.459                         3.848
 
S.Beyli-Cevizlibağ                 1.800                           13.140                        11.340
 
Beşiktaş-Şirinevler                 682                               4.972                         4.290
 
 
 
Ilıcalı: Tek Yolculu Özel Araç Yolun Yüzde 85’ini Kaplıyor
 
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, toplu taşımanın bir kentin ve ülkenin ekonomik, enerji ve çevresel sorunlarının çözülmesinde çok önemli olup hayat kalitesinin yükselmesine yardımcı olduğunu söyledi.
 
Nüfus artışıyla birlikte, insanların toplu taşıma kullanma eğiliminin arttığını belirten Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, “Hızlı ve güvenilir bir toplu taşıma sistemi sayesinde, trafik tıkanıklığı içinde boğuşan özel araç sürücüleri, toplu ulaşım araçlarının hızlı ve düzenli işleyişlerini gördükçe bu sistemlere kayacaklardır” dedi.
 
Tek yolculu özel araç oranı yüzde 10 olmasına karşın yapılan sayımlarda yollardaki toplam araçlardaki payı yüzde 80-85’lere ulaşabildiğini vurgulayan Prof. Dr. Ilıcalı, toplu ulaşımın karayolundaki payı yüzde 15 civarı iken yolculuktaki payının en az yüzde 70 seviyesinde olduğunu söyledi.
 
Çarpıcı Rakamlar...
 
İstanbul trafiğinin en önemli nedeninin özel araç sayısının fazlalığı olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Ilıcalı,  şu önemli tespitlerde bulundu:
 
“Dünyadaki sayılı örneklerden birini teşkil eden İstanbul’daki metrobüs (BRT) uygulaması ile günde 500 araçla 1 milyon yolcu taşınırken, buna mukabil 50 bin servis aracıyla taşınan yolcu sayısı 2 milyon 200 bindir. Özel otomobillerle ise İstanbul genelinde günde 1,5 milyon yolcu taşınmaktadır.”
 
Araba Batı’da Statü Sembolü Değil Bir Yük
 
Michigan Üniversitesi’nden Dr. Michael Sivak’ın 2012’deki araştırmasına göre, 1983 ve 2010 yılı karşılaştırmasında; 1983 yılında 18 yaşındakilerin yüzde 80’i ehliyet sahibi iken bu sayı 2010 yılında yüzde 60’a düştü. Bir araba Japonya’da 1990’lı yıllarda ortalama 12 bin kilometre yol yaparken 2010’da 9 bin kilometrenin altına düştü. Londra’da araç sahipliği 1990’dan bu yana düşüşte.
 
Gençlerin marka algısında otomobil markaları üst sıralardaki yerini kaybediyor. Bunun yerine teknoloji markaları ön planda. Y Kuşağı, araç sahipliğini “cool” bulmuyor. Araç sahipliğinin 1983 yılında yaklaşık yüzde 33’ü 30 yaşın altındayken bu oran artık yüzde 22.  Almanya’da araç sahibi olmayan hane halkının oranı yüzde 20’den yüzde 28’e çıktı. Gençler için artık araba ilham verici değil sadece bir araç. Gençler bir yerden bir yere giderek değil internetle sosyalleşmeyi tercih ediyor. Arabayı statü sembolü değil bir yük olarak görüyor.

 
Siemens Intertraffic 2015’te
 
Mercedes-Benz Türk, Çağan Irmak ile bir ilke imza atıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siemens Intertraffic 2015’te
Dünya çapında hayata geçirdiği akıllı ulaşım sistemleriyle 2 milyar insanın ...
Bulgaristan Gümrüğü S.O.S. Veriyor!
Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki 150Milyar $’lık toplam dış ticaretin ...
BMC’den Açıklama
BMC son günlerde çıkan spekülatif haberlere karşı yazılı bir açıklama ...
 
Krone Teslimatlarına Devam Ediyor
Avrupa’nın en büyük yarı römork üreticilerinden olan ve Türkiye’de de ...
Ege Fren’den Yeni Yatırım!
Bayraktar Grubu bünyesinde otomotiv tedarik sanayinin öncü ve yenilikçi ...
Starpet Marmara’daki 21’inci istasyonunu açtı
10’uncu yılını kutlayan akaryakıt sektörünün yüzde yüz yerli markası Starpet, ...
 
Altın Pusula Ödülü İETT’nin
Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen 14’üncü ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden Otokar’a ödül
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği “Sektörün ...
Brisa, 11. Geleneksel Suru-Raku Konferansı’nı gerçekleştirdi
Türkiye lastik sektörünün lideri Brisa’nın geleceğe iz bırakmak adına ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
news
src
kamyonum
haberler
fahrer
kamyoncu
lkw
Kamyon
dikkat