Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
20 Ocak 2017 Cuma - 14:29

Karlı, Buzlu Yollarda Kaza Yapmamak Bosch Teknolojisi ile Mümkün!

Otomotiv dünyasına 1995 yılında sunduğu ESP® (Elektronik Denge Sistemi) ile Avrupa'da bugüne kadar 190.000 kazayı önleyen Bosch Grubu, geliştirip ürettiği sürücü destek sistemleriyle bu yolda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Karlı, Buzlu Yollarda Kaza Yapmamak Bosch Teknolojisi ile Mümkün!

Günümüzde en önemli kaza nedeninin sürücünün zamanında frenleme yapamaması olduğu gerçeğinden hareketle Bosch Grubu, arkadan çarpmaları önlemede veya arkadan çarpmalı kazaların etkilerini en aza indirgemede yardımcı olacak Otonom Acil Frenleme Sistemi’ni geliştirdi.
 
Otonom Acil Frenleme Sistemi, otomobil çalışır çalışmaz devreye giriyor ve sürekli olarak öndeki trafiği analiz ediyor. Şehir içi ya da şehirler arası yollarda sürücüyü zamanında uyarıyor, yola yaya çıktığında ise çarpmayı engelliyor ya da kaza şiddetini azaltıyor.
 
Türkiye, son yılların en soğuk kış mevsimini yaşıyor. Ülke genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava, araç sahiplerine de zorlu anlar yaşatıyor. Her akşam haber bültenlerinde buz tutmuş yollarda kayarak bir başka otomobile ya da yayaya çarpan otomobillerin görüntülerini izliyoruz. Bu kazalar kimi zaman can kaybı kimi zaman da sadece maddi hasarla sonuçlanıyor.
 
Trafik istatistikleri de arkadan çarpmalı trafik kazası sayısının bir hayli fazla olduğunu teyit ediyor. Bunun ağırlıklı nedeni kaygan yollar ya da sürücünün bir anlık dikkat dağılması olsa da teknolojiyle bu kazaları engellemek mümkün!
 
Bosch ‘sıfır kaza’ için çalışıyor
Dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerinden Bosch, ‘sıfır kaza’ hedefiyle sürüş destek sistemlerini sürekli geliştiriyor. Dünya genelinde yaklaşık 2.500 Bosch mühendisi bu konuya odaklanıyor. Bosch Türkiye Mobilite Çözümleri İlk Donanım Satış Direktörü Gökhan Tunçdöken, “Bosch için tek bir trafik ölümü bile çok fazla. Sıfır kaza hedefinin mümkün olduğuna inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki insanların hayatlarını korumak için teknolojiler üzerinde çalışıyoruz" diyor.
 
Kısa süreli dikkat dağınıklığı veya konsantrasyon eksikliği arkadan çarpma için yeterli bir sebep olabilir. Saatte 80 kilometre hızla seyahat eden bir sürücü, yalnızca bir saniyelik dikkat dağınıklığında, yaklaşık 22 metre yol kat eder. Kritik durumlarda saniyeler, sürücünün arkadan çarpmadan kaçınıp kaçınamayacağını belirlemede önemli bir rol oynar.
 
Kaza araştırmaları sonuçlarına göre arkadan çarpmalarda en önemli sebep, sürücünün fren pedalına yeterince güçlü basamaması veya hiç basmamasıdır.
 
Buradan yola çıkan Bosch Grubu, arkadan çarpmaları önlemede veya etkilerini en aza indirgemede yardımcı olacak Otonom Acil Frenleme Sistemi’ni geliştirdi. Elektronik Denge Programı (ESP®) ile radar sensörleri bağlantısı üzerine kurulu olan bu sistem, sürekli olarak öndeki trafiği analiz eder. Sistem, araç çalışır çalışmaz devreye girer, gece ve gündüz tüm hızlarda aktiftir.
 
Otonom Acil Frenleme Sistemi’nin ‘şehir içi’, ‘şehirlerarası’ ve ‘yaya’ olmak üzere üç çeşidi bulunuyor.
 
Şehir içinde güvenli bir sürüş
Birçok kaza, saatte 30 kilometrenin altındaki hızlarda, şehir içi kullanımda ya da yavaş ilerleyen trafikte meydana gelir. Bu hız diliminde meydana gelen trafik kazalarında ölüm çok olası değildir, genelde maddi hasarlı ve yaralanmalı kazalar olarak nitelendirilebilir.
 
Otonom Acil Frenleme Sistemi, öndeki hareketli veya duran araca kritik yaklaşımı tespit eder, aracın fren sistemini tam fren yapmak üzere hazırlar. Böylece tam güç frenleme, sisteme sahip olmayan araçlara oranla saniyeler öncesinden ulaşılabilir hale gelir. Eğer sürücü kritik duruma tepki vermekte geç kalırsa sistem, aracı sürücü etkisi olmadan tam frenleme moduna geçirerek fren işlemini gerçekleştirir. Otonom Acil Frenleme Sistemi ya trafik kazasını tam önlemeyi başarır ya da kazaya karışan her iki araçtaki yaralanma riskini en aza indirgeyecek düşük hıza, çarpışma gerçekleşmeden önce ulaşılmasını sağlar.
 
Şehirlerarası yolculukta sağ kolunuz…
Çalışma prensibi, saatte 30 kilometre hızın altındaki sistemle aynıdır, ancak sürücü uyarıları farklılık gösterir. Bu sistem çarpışma riski olması durumunda sürücüyü önceden uyarır ve aktif frenleme desteği sağlar. Böylece ya trafik kazasının olması önlenir ya da trafik kazasının zararlı etkilerini en aza indirger.
 
Otonom Acil Frenleme Sistemi ile yayalar için de güvenlik
Otonom Acil Frenleme Sistemi, yol üzerinde bulunan veya tehlikeli bir şekilde o yöne doğru hareket eden yayaları da fark edebilir. Eğer sistem yayalar için kritik bir durum fark ederse sürücüyü uyarabilir veya otonom olarak acil frenlemeyi uygulayabilir. Bu şekilde yayalarla çarpışmadan kaçınılabilir veya araç hızı mümkün olan en düşük seviyeye getirilerek etkileri azaltılır. Sonuç olarak, yaralanma riski de en az seviyeye iner.
 
Bosch, ESP® ile 1995’ten beri Avrupa'da 190.000 kazayı önledi
Dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerinden Bosch, 1995 yılında ESP® (Elektronik Denge Programı) sistemini kullanıma soktuğundan beri, Avrupa'da 190.000 kazayı önledi ve 6.000'den fazla hayatı kurtardı. Bugüne kadar 150 milyondan fazla ESP® üreten Bosch, tüm araçlarda ESP® bulunması halinde, kayma neticesinde meydana gelen tüm kazaların yüzde 80'inin önlenebileceğine dikkat çekiyor.
 
ESP®, şerit değiştirme veya şeritte kalma ya da bir engelle karşılaşıldığında kaçış manevrası ve fren yapma gibi potansiyel olarak tehlikeli durumlarda sürücüleri desteklemek üzere müdahalede bulunan pek çok sürücü destek sisteminin temel teknolojisidir.
 
Türkiye’de de ESP® kullanımı zorunlu
ESP®, 1 Kasım 2014 tarihinden bu yana, yeni tescil edilen tüm otomobiller ve ağırlığı 3,5 tona kadar olan hafif ticari araçlar için Avrupa Birliği'nde zorunlu. Türkiye de ESP®’nin zorunlu olduğu ülkeler arasında yer alıyor.
 
Otonom sürüş, karayolu trafiğini daha güvenli hale getiriyor
Bosch'un güvenli sürüş konusundaki önemli bir hedefi de otomobillerin 2020 yılından itibaren otobanlarda ve otoban benzeri yollarda kendi kendini sürmelerini sağlayacak otoyol pilotunun geliştirilmesi.
 
Bosch’un hazırlattığı kaza raporu, otomasyonun artırılmasının Almanya'da kaza oranlarını üçte bir oranında aşağıya çekebileceğini gösteriyor. Otonom sürüş, karayolu trafiğini daha güvenli bir hale getirmenin yanı sıra yüksek seviyede konfor da sunacak. 

 
Mercedes-Benz Türk, Şehirlerarası Otobüs Pazarındaki Liderliğini Bayileri ile Kutladı
 
Mercedes-Benz Türk 2016 Yılını Yeni Yatırım Kararlarıyla Kapattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mercedes-Benz Türk, Şehirlerarası Otobüs Pazarındaki Liderliğini Bayileri ile Kutladı
Bu yıl 50. yıldönümü kutlayan Mercedes-Benz Türk, 2016 yılındaki şehirlerarası ...
Pirelli Otomobil Lastikleri’nde CEO’luğa Gian Paolo Comini Gatti Getirildi
Türkiye’de 55 yılı bulan üretim geçmişi ile Türkiye ekonomisine önemli ...
2016’yı Lider Bitiren TEMSA, 2017’den Umutlu
Otobüs pazarında, 1765 otobüs satıp 885 milyon TL ciro ve 128 milyon dolar ...
 
Schaeffler, 65 Yeni INA Kiti İle Avrupa’da 150 Milyon Araca Hizmet Veriyor
Schaeffler, INA markası altında ürettiği, devir-daim pompasıyla donatılmış ...
​Bilgi Güvenliğiniz GEFCO’da ISO 27001 ile Güvence Altında
Endüstriyel lojistik ve otomotiv lojistiğinde Avrupa’da lider GEFCO, Bilgi ...
Dünyanın İkinci, Türkiye’nin İlk Metrosu Tünel 142 Yaşında
İETT’nin marka değeri, tarihi Karaköy Tüneli’nin 142’inci yılı kutlandı.
 
UTİKAD VE THY Kargo Ortak Çalıştay Yapacak
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, ...
TEMSA’dan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne 37 Opalin City
TEMSA, Şanlıurfa Belediyesi kuruluşu Belsan A.Ş’ye 37 adetlik Opalin City ...
Brisa, Servis Deneyimini Zenginleştirdi
Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, Otopratik ve Propratik servis noktalarında ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
sondakika
treyler
fahrer
şoför
truck
türkiye
dikkat
kamyonum
lkw