Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
14 Ağustos 2017 Pazartesi - 17:48

Karsan, MaaS Global’e Ortak Oldu

Karsan, toplu taşıma, e-taksi ve otomobil kiralama hizmetlerini dijital uygulamasıyla bir pakette sunan MaaS Global’e ortak oldu. Bu yıl Avrupa’nın en önemli 3 kentinde devreye alınacak sistemi, Karsan’ın Türkiye’ye taşıması bekleniyor.

Karsan, MaaS Global’e Ortak Oldu

Toplu taşıma projelerinde global ve ulusal ihalelerde yer alan Karsan, Finlandiyalı mobilite servis operatörü MaaS Global’e yatırım yaptı. Toplu taşıma ile bireysel ulaşımı entegre eden çözümler geliştiren MaaS Global, otonom sürüş özelliğine sahip araçların da entegre olduğu daha az özel araç kullanımını sağlayan sistemi ile trafikte kaybedilen zamanın bir kısmının geri kazanılması konusunda iddialı. Toplu taşıma projelerine odaklanan Karsan, bu yatırımla kent içi ve kentler arası ulaşım sahasında dünyanın her tarafında ulaşım hizmeti sunma konusunda önemli bir avantaj yakalayacak.

Karsan’ın elektrikli araçlardan otonom sürüşe kadar geleceğe yönelik Ar-Ge odaklı vizyon çalışmalarının bulunduğunun altını çizen Karsan CEO’su Okan Baş, “Önemli hissedarlarından olduğumuz MaaS Global, dünyanın bu alanda faaliyet gösteren ilk şirketi. Ulaşım sistemini çok daha etkin hale getirmeyi hedefleyen ve uygulamaya konmasında etkin ana oyunculardan biri olan MaaS Global’e Karsan olarak ilk yatırım yapan otomotiv şirketi olduk. MaaS’ın ardında yatan temel fikir, bireylerin günlük mobilite ihtiyaçlarını kullandıkça ödeme veya aylık abonelik çözümü ile bir uygulama üzerinden tesis etmek. Bu minvalde yapılan global araştırmalara baktığımızda 2030 yılına kadar küresel mobilite çözüm pazarının (MaaS) bir trilyon doları aşacağı tahmin ediliyor. Hızla büyüyen pazara ilk giren Finli şirketin geleceği son derece parlak ve umut vaat ediyor. MaaS Global’e yatırımın karşılığını en iyi biçimde alacağımıza inanıyoruz” dedi.

MaaS Global, farklı ulaşım çözümlerini bir arada sunan yenilikçi bir ulaşım platformu oluşturmak üzere kuruldu. Şirket, ‘Whim’ adı verilen dijital uygulaması üzerinden müşterilerin ulaşım ihtiyaçlarına göre belirlenmiş toplu taşıma, e-taksi çağırma ve otomobil kiralama hizmetlerini kapsayan aylık bir abonelik paketi satın almalarını sağlıyor. Otoparklar, otobüsler, özel araçlar, trenler, ödeme sistemleri yani kısaca bütün ulaşım sistemleri birbirine bağlı bir sistem içinde işliyor ve ulaşım ihtiyacı olan bütün bireylere özel çözümler sunuyor. Şu an için Helsinki’de faal olan uygulamanın kapsama alanının bu yıl Avrupa’nın en önemli üç kentinde daha devreye alınması planlanıyor. Yatırımı değerlendiren Karsan Genel Müdürü Okan Baş, şirketin Türkiye’de, özellikle de trafik sıkışıklığından bunalan İstanbul’da faaliyet gösterip göstermeyeceği konusunda bir açıklama yapmadı. Ancak, Karsan’ın bunu hedefl ediği, ilk fırsatta uygulamanın kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor.

Helsinki merkezli start-up MaaS Global'in CEO'su ve kurucusu Sampo Hietanen, MaaS'ı servis olarak Mobilite (Mobility as a Service) alanında dünyanın ilk şirketi olarak konumlandırmasıyla dikkat çekiyor. Sistemin zaman kazandırma noktasında tüketiciye çok büyük fayda sağladığını ifade eden Sampo Hietanen, şirketi şöyle anlattı: “MaaS Global’in Whim uygulamasıyla kullanıcılarımıza otobüslerden trenlere, tramvaylara, taksilere ve hatta kiralık otomobillere kadar her türlü ulaşım ihtiyacını çözme yolu sunuyoruz. Sistemimiz ay içerisinde gerçekleştirilecek her bir seyahati kapıdan-kapıya şeklinde kapsıyor. Bence sistemin en büyük faydalarından biri araba sahipliği ihtiyacını azaltıp mevcut ulaştırma modlarının en etkin ve bireylerin ihtiyacına uygun olarak kullanılması ile trafik sıkışıklığına önemli bir çözüm sunarak bireylere daha fazla zaman kazandırıyor olması. Bugüne kadar mobilite konusuna yanlış bir bakış açısıyla yaklaştık. Sadece A noktasında B noktasına ulaşmak son kullanıcı için yeterli değil, yolculukta deneyim de önemli. Eğer ulaşım hizmetleri gerçekten rahat ve kullanışlı kılmak üzere dijital olarak entegre edilebilirse trafik sıkışıklığı ve kirlilik azaltarak verimlilik önemli oranda arttırılabilir.”

Başka yatırımlar da çekti

Karsan’dan sonra geçtiğimiz günlerde, Avrupa’da merkezi bulunan Toyota’nın finansal ayağı da MaaS Global’e yatırım yaptı. Otomotiv şirketlerinin ardı ardına yatırımlarının MaaS Global'in pazar girişini hızlandırmaya ve uzun vadeli sadık bir müşteri tabanını oluşturmaya yardımcı olması bekleniyor.

Helsinki'de uygulanıyor

MaaS konseptinin kurucusu olan Sampo Hietanen, hizmetin ana hatlarının oluşturulması için küresel çapta öncülük ediyor. Ulaşımın dünyanın büyük ikinci tüketici pazarı olması ve ortalama kullanıcıların ulaşıma için ayda 300 euro harcaması göz önüne alındığında MaaS şaşırtıcı bir potansiyele sahip. Aynı zamanda küresel çapta yeni iş fırsatları da sunuyor. Maas Global’in dijital uygulaması Whim’in Helsinki uygulamasında toplu taşıma araçlarının sınırsız kullanımı, belli adetlerde taksi yolculuğu ve otomobil kiralama hizmetlerini içeriyor. Yakın gelecekte sisteme çok daha fazla alternatif eklenecek. Whim için ön talepler toplanmaya başladı. Ön siparişlerden 100 adedi aylık ulaşım paketinden 249 euro/ay yerine 100 euro/ay üzerinden yılsonuna kadar yararlanabilecek.

Dünya

 
Troleybüs Kamyonlar Geliyor: Almanya Çalışmalara Başladı
 
30.000’inci Mercedes-Benz Sprinter, Üretim Bandından İndi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Troleybüs Kamyonlar Geliyor: Almanya Çalışmalara Başladı
“Elektrikli kamyonlar batarya kapasitesi yüzünden gerçekleşmez” diyenlere ...
Lukoil, Türkiye'de Yeni İş Birlikleri Arayışında
Rus enerji şirketi Lukoil'in İkmal ve Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı ...
Yerli Otomobile 25 Milyon Liralık Arsa Desteği
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Ahmet Koçaş, yerli otomobilin ...
 
Şehit Astsubay Şimşek Anısına Yarıştılar
2017 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 6. yarışı olan Şehit Astsubay Hamza ...
Prometeon Türkiye’den Güneydoğu Çıkartması
Geliştirdiği servis ve çözümleriyle lastik bakım yönetiminde uzman Pirelli ...
Dev Ortaklık Rafa Kaldırıldı
Volkswagen ile Hindistan merkezli Tata Motor's, gelişmekte olan ülkelere ...
 
TOBB'dan 'Yerli Otomobil' Müjdesi
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Şu müjdeyi vermek istiyorum. Yerli otomobili ...
TEMSA’dan Afyon Ulaşımına 15 Prestij City
Afyonkarahisar Seyahat ve Ulaşım Hizmetleri AŞ (AFSU) filosuna 15 TEMSA ...
TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu Yayınlandı
TOKKDER’in, bağımsız araştırma şirketi TNS Global işbirliği ile yürütmekte ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
türkiye
haberler
lkw
news
dikkat
treyler
şoför
bus
Kamyon