Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
1 Aralık 2016 Perşembe - 16:21

Kazaları Önlemek İçin Binek Araçlar Da Kış Lastiği Kullanmalı

Türkiye’nin lastiği Petlas, kış aylarındaki zorlu hava şartlarında güvenli sürüş için lastik seçiminin doğru yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Petlas yetkilileri zorunlu olmasa bile kazaları minimuma indirmek için binek araçların da kış lastiği takması gerektiğini belirtiyor.

Kazaları Önlemek İçin Binek Araçlar Da Kış Lastiği Kullanmalı

“Türkiye’nin Lastiği” sloganıyla yola çıkan Petlas, kış aylarında ağırlaşan yol şartlarında güvenle seyahat etmek için “kış lastiği” kullanmanın şart olduğunu vurguluyor. Zorlu hava şartlarında güvenli sürüş deneyimi için kış lastiği kullanımının yaygınlaşması amaçlayan Petlas, sürücülerin nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulunuyor.

Neden Kış Lastiği Kullanmalıyız?

  1. Kış lastikleri; düşük sıcaklıkta (7 derece altı) veya kar kaplı yollarda özel kauçuk ve sırt deseni teknolojisi ile sürüş hakimiyeti ve kısa fren mesafesi sunuyor.
  2. Kış lastikleri karlı, buzlu zeminlerde ve düşük sıcaklıklarda yol tutuşu, çekişi ve kilometre performansı gibi önemli kriterlerde fark yaratıyor.
  3. Kış lastikleri, FST ile geliştirilmiş tam silikalı sırt karışımı ile düşük sıcaklıklarda esnekliğini koruma ve karlı/buzlu zeminlerde yüksek tutunma yeteneğine sahip. Bu nedenle kış lastiği kullanımıyla özellikle büyük şehirlerde kış koşulları nedeniyle yaşanan trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının önüne geçmek mümkün.
  4. Kış koşullarında hayati önem taşıyan fren mesafesi kış lastikleriyle yarı yarıya azalıyor. Kış lastiği kullanan sürücüler; karlı, buzlu zeminleri dert etmeden emniyetli sürüşün keyfini çıkarabiliyor. 

Petlas’tan güvenli sürüş önerileri:
  • Aracınızdaki 4 lastiği de kış lastiği olarak kullanın. Çünkü yalnızca çekiş lastiğinin kış lastiği olarak kullanılması yeterli değildir.
  • Kar ve buz üzerinde etkin yol tutuş için lastik hava basıncı önerilen değerlerin altında veya üstünde olmamalı.
  • Karlı ve buzlu yollarda hızınız daha düşük olmalı.
  • Takip mesafenizi daha uzun tutun, ani fren, direksiyon hareketleri ve hızlanmalardan kaçının.
  • Aracınızın suyunun donmaması için antifiriz kullanın.
  • Yolda görüşünüzü engellememesi için aracınızın camları ve kaportası üstündeki karları yola çıkmadan mutlaka temizleyin.
  • Antifirizli cam suyu kullanın. Cam suyunuzu yola çıkmadan kontrol edin.
 Kış lastiğini normal lastikten farklı kılan özellikler nelerdir? 

Yaz lastikleri sıcaklık +7 derecenin altına düşünce ıslak ve soğuk yolda yeterli kavrama sağlamaz. Kış lastikleri ise yapılarındaki doğal kauçuk sayesinde düşük ısılarda bile yumuşaklığını ve tutunma özelliğini korur. Özel deseni ile ilave çekiş sağlar, fren mesafesini kısaltır. 
 
Kış lastiği sürücülere karlı, buzlu yolda nasıl bir avantaj sağlıyor? 

Yaz lastikleriyle 50 km/s hızla giden bir aracın fren mesafesi 44 metre iken, kış lastikleriyle bu mesafe 36 metreye kadar düşmektedir. Bu kısalan 8 metrelik fren mesafesi de yaklaşık iki binek araç boyuna denk gelmektedir. 
 
Lastiklerin dördünün de kış lastiği olarak değiştirilmesi şart mıdır? 

Sadece 2 lastiğinin kış lastiği olarak takılması durumunda aracın ani frenleme, viraj alma gibi manevralar sırasında kontrolü zorlaşır. Araç virajlarda önden veya arkadan kayma yapabilir. Bu sebeple kış lastikleri 4'lü set olarak kullanılmalıdır.
 
Kış lastiği karlı havalarda tek başına yeterli midir? Zincir gerekmez mi? 

Zincir kullanımı araçların lastik ve mekanik aksamına zarar verdiği için mümkün olan en kısa süre için kullanılmalıdır. Kış lastiği şehir içi ve şehirlerarası yollarda karlı havada kesinlikle yeterlidir. Çok dik buzlu dağ yolları dışında zincire ihtiyaç duyulmaz.
 
Neden Petlas kış lastiği?

1998 yılında Alman RWTÜV kurum uzmanlarının denetiminden geçerek aldığı lastik tasarımını da içeren İSO 9001 kalite güvence sistem belgesi alan Petlas, sahip olduğu özellikler ile yağmurlu, karlı, rüzgârlı hava şartlarında emniyetli sürüş sağlıyor. Binek, hafif ticari ve 4X4 araç kullanıcıları tarafından tercih edilen Petlas kış lastiklerini geliştiren Ar-Ge yetkilileri, can ve mal güvenliği sağlamak için ülkenin yol koşullarına en uygun lastik çözümlerini sunduklarını belirtiyor. Petlas tarafından üretilen kış lastikleri, “özel tasarım sırt deseni” ile öne çıkıyor. Kış lastiklerinin desenindeki kılcal kanallı blok yapı, karlı zeminde yere daha iyi tutunuyor, rakiplerine göre daha yüksek çekiş ve frenleme emniyeti sağlıyor. Bloklar arasındaki çevresel ve yanal kanallar da lastik ile zemin arasındaki karı etkin bir şekilde tahliye ederek zemin ile mümkün olan maksimum tutunmayı sağlıyor. Petlas’ın kış lastiklerinde kauçuk karışımı da emniyeti artırıyor. Kış lastiklerinin yere temas eden yüzeyi, özel silikalı karışım teknolojisiyle düşük sıcaklıklarda sertleşmiyor. Bu sayede yola daha iyi tutunuyor, daha kısa fren mesafesi sağlıyor. Kış lastiklerindeki yüksek diş derinliği ve en iyi hale getirilmiş sırt genişliği, lastiğin karlı çamurlu zemin içine standart lastiklere göre daha fazla batmasını sağlayarak yol ile temasın korunmasına yardımcı oluyor. 

 
Çok kazandıran
 
Otokar, Transist 2016'da Yenilikçi Araçlarıyla Göz Dolduracak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çok kazandıran
sitesinin Türkiye'de hatırı sayılır bir kitleye erişmesi ortalama olarak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Düzenlediği Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı Başlıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 1-3 Aralık tarihleri arasında ...
Trafikte Gençlik Hareketi İstanbul’da Başladı
Ortaöğretim öğrencileri, veliler ve servis şoförlerinde trafik güvenliğinde ...
 
Mercedes-Benz Türk, Yenilenen Otobüsleri ile Transist 2016 Fuarı’na katılıyor
Mercedes-Benz Türk, Transist 2016 Fuarı’na Euro 6 motorlu yeni Mercedes-Benz ...
Peter Lındbergh’in Hazırladığı Pırellı 2017 Takvimi Paris’te Tanıtıldı
Dünyanın en büyük fotoğrafçılarından Peter Lindbergh tarafından hazırlanan ...
TÜVTÜRK, Araç Muayenesinin Önemini Anlattı
Türkiye’de trafik güvenliğiyle ilgili gerçekleştirilen en büyük etkinlik ...
 
Iveco’dan Selamoğlu’na 7 Adet Çekici
Iveco’nun yetkili satıcılarından Öz Gözde Otomotiv Ankara OSTIM tesislerinde ...
Aytemiz Aracınızın Motorunu Optimum Yakıtları ile Koruyor
Yaptığı operasyonel iyileştirmelerle hizmet kalitesini her geçen gün artıran ...
Pamukkale Turizm’in Bireysel Yatırımcıları da MAN’ı Tercih Ediyor
Türkiye seyahat sektörünün öncü kuruluşlarından Pamukkale Turizm’de, özmal ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
buslkwtreylerkamyoncutruckKamyonfahrertürkiye haberler