Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
8 Haziran 2017 Perşembe - 15:13

Krone Filo Kiralama Hizmetiyle Sektöre Dinamizm Getiriyor

Türkiye’de üretim fabrikası, ikinci el hizmeti, servis ve yedek parça ağıyla hizmet veren Almanya’nın lider treyler üreticilerinden Krone 2016 yılında filo kiralama hizmetini de Türkiye’de devreye aldı. 28 yıldır Avrupa’da filo kiralama yapan firma, bu tecrübesini Türkiye’ye de taşıdı.

Krone Filo Kiralama Hizmetiyle Sektöre Dinamizm Getiriyor

“BEKLENMEYEN MALİYETLERE SON!”

FİLO KİRALAMA: VERİMLİLİĞİN VE ESNEKLİĞİN DÜNYASI

Krone Türkiye olarak 2017’de filo kiralama alanında ciddi bir büyüme beklentisine sahip olduklarını belirten Krone Türkiye Satış Müdürü Ömürden Özacar, filo kiralama hizmetimizden faydalanacak firma sayısında ciddi bir artış olacağını kaydetti.

Krone Türkiye Satış Müdürü Ömürden Özacar ve Krone Türkiye Kredi ve Risk Müdürü Cemile Kılıç, Krone’nin filo kiralamada verdiği hizmetleri ve müşterilerine sağladığı avantajları tüm yönleriyle Kamyonum’a değerlendirdiler.

Hususi veya ticari araçların satın alınmadan belli bir dönem ve düzene bağlı olarak, sadece kullanım hakkını elde etmek amacı ile kiralanması işlemi olan filo kiralama, her geçen gün hızla büyüyor. Filo kiralama opsiyonu, taşımacılık yapan şirketlere ve lojistik firmalarına finansal olarak yıpranmadan ve esnek seçeneklerle sahip olmanın önünü açıyor. Mevcut ekonomik düzende hem Türkiye’de hem de Avrupa’da çoğu firma finansman sağlamakta zorlanırken, yeni araçları satın almak da haliyle güçleşiyor. Bunun yerine filo kiralama opsiyonu ile nakliye şirketleri en yeni teknolojiyle üretilmiş doğa dostu ve yakıt verimliliği üst düzeyde olan araçlara finansman sıkıntısı çekmeden ulaşabiliyor.

Geçtiğimiz yıl filo kiralama hizmetini devreye alarak hizmet döngüsünü tamamlayan Krone Türkiye Satış Müdürü Ömürden Özacar, “Filo kiralamayı biz Krone olarak ‘Verimliliğin ve Esnekliğin Dünyası’ diye tanımlıyoruz” dedi. Özacar, “Kiralama piyasası hem Türkiye’de hem de dünya genelinde git gide yaygınlaşmakta ve büyümekte. Satın almanın yanında kiralama opsiyonuna sahip olmanın müşterilere getirdiği belli başlı avantajların yanında müşterilerimiz için asıl önemli nokta bu sistemin avantajlarını dünya çapında tanınmış ve operasyon ağı gelişmiş seçkin bir firma olan Krone’nin sunduğu hizmetlerle birleştirmek” şeklinde konuştu.

Kiralama talebi büyük

Filo kiralama işlemleri şahıslar veya tüzel kişiliğe sahip olan tüm firmalar tarafından yapılabiliyor. Ülkemizde, ağırlıklı olarak hususi ve hafif ticari araçların filo olarak kiralanmasına alışkın olmamıza rağmen son yıllarda ağır ticari araçların ve treylerlerin de kiralanmasına da başlanıldı.

Yaklaşık 110 yıllık bir aile firması olan ve Avrupa treyler pazarının en güçlü oyuncularından biri olan Krone, Almanya dışındaki tek yatırım kararını Türkiye için aldıktan sonra ülkemizdeki pazar payını sürekli arttırmaya devam etti. 2004 yılından beri Türkiye’nin en çok tercih edilen treyler markalarından biri olan Krone, 2013 yılında faaliyetine başlayan İzmir Tire fabrikası ile birlikte Türk nakliyecisinin gözündeki imajını daha da arttırdı. Krone Türkiye, müşterilerinin ihtiyaçlarına özel kiralama teklifleriyle 2017’de filo kiralama alanında ciddi bir büyüme beklentisine sahip.

Avrupa’nın en önemli 2 treyler üreticisinden biri konumunda bulunan Krone, ilk filo kiralama anlaşmasını Grupaj Lojistik ile yaptı. Krone Türkiye Satış Müdürü Ömürden Özacar, “Türkiye’nin önemli lojistik firmalarından biri olan Grupaj Servis Lojistik firmasına 50 adet tren taşımacılığına uygun Mega Liner Huckepack treyler kiraladık. 2017 yılı başı itibariyle de sektörden kiralama konusunda çok fazla talep alıyoruz ve tekliflerimizi müşterilerimize iletiyoruz. 2017 yılı içerisinde filo kiralama hizmetimizden faydalanacak firma sayısında ciddi bir artış olacağına inanıyoruz” dedi.

 

Grupaj Lojistik: “Ciddi avantajlar sağladık”

450 araçlık filosuyla Türkiye’nin en tanınmış lojistik firmalarından biri olan Grupaj Servis Lojistik, Krone’nin Türkiye’de ilk filo kiralayan müşterisi konumunda bulunuyor. Krone ile yaptıkları işbirliğinden oldukça memnun olduklarını söyleyen Firma sahibi Hasan Akandere, “Bize özel sundukları kiralama teklifiyle, hem finansal açıdan hem de operasyonel olarak filo yönetimimiz ciddi avantajlar sağladı. Kiraladığımız 50 adet Mega Liner HP model römork, intermodal taşımacılık için elverişli olması açısından bizim ihtiyacımızı tam olarak karşılıyor. Kiraladığımız araçların çoğu Avrupa’ya gidecek, dolayısıyla filo kiralarken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de, kiraladığınız araçların yollarda emin ellerde olmasıdır” şeklinde konuştu.

Biz Krone’yi ilk defa tercih etmiyoruz. Uzun yıllardır birlikte çalıştığımız bir marka” diye sözlerine devam eden Akandere, memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi: “Uzun ömürlü, dayanıklı ve kaliteli römorklar üretiyorlar. Müşteri memnuniyeti odaklı bir yaklaşımları var ve bizim de ihtiyaçlarımızı karşıladıkları için Krone ile çalışmaktan ötürü oldukça mutluyuz. Filo Kiralama işine başlamadan önce Krone bize özel hazırladığı teklifini önümüze getirdi. Bu teklifin içeriği oldukça kapsamlıydı, en önemli noktalar teklifin finansal açıdan oldukça uygun ve elverişli oluşu, ayrıca bakım ve servis sözleşmeleri.”

Hasan Akandere, filo kiralamanın avantajları ile ilgili de şunları kaydetti: “Her şeyden önce bizim için kârlı bir seçenek oldu. Grupaj Servis olarak Krone’nin Türkiye’de kiralama hizmetlerini başlatan firma olmaktan ötürü mutluyuz. Burada önemli olan nokta her iki firmanın da kurumsal ve profesyonel çalışma anlayışına sahip olması. Çünkü ancak bu sayede her iki firma da bu işten azami fayda elde edebilir. Ayrıca kiralama yoluna giderek aracın başına bir şey gelirse düşüncesinden kurtulup kendi işimize daha çok odaklanma fırsatı bulduk. Burada önemli olan bir diğer nokta ise ilk yatırım maliyetini oldukça düşüren bir opsiyon olması. Çünkü ‘zaman kısıtlaması’ olan bazı dönemsel işleriniz olabiliyor, bu tür projeleri yapıp yapmama kararı verirken mutlaka düşünülmesi gereken bir opsiyon filo kiralama opsiyonu.”

Krone Telematics ile maliyetler düşüyor

Özacar, Krone’nin köklü ve güçlü yapısıyla Türkiye’ye girdiği günden beri başarılarını devam ettirdiğini ve Türk nakliyecisinin gözünde her geçen gün imajının daha da kuvvetlendiğini belirterek, “Her müşterinin ihtiyaçlarının farklı olabileceğini biliyoruz ve sunduğumuz bireysel danışmanlık hizmetiyle müşterilerimizin ihtiyacına yönelik alımlar yapmasını sağlıyoruz. Müşterilerimiz temel işlerine odaklanırken bizim danışmanlığımızda filolarını genişletiyor ve iyi yönetebiliyorlar. Yani müşterilerimiz, Krone’de her zaman kişiye özel ve onların maliyetini düşürmeye odaklı bir hizmet anlayışı buluyorlar” dedi.

 

Özacar, sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde firmaların en çok dikkat ettiği konu kilometre başına maliyeti düşürmek. Kilometre başına maliyeti düşürmek ancak etkin filo yönetimiyle mümkün olabilir. İşte burada bizim sunduğumuz ‘Krone Telematics’ hizmeti devreye giriyor. Krone Telematics ile müşterilerimiz araçlarının yolda kaç defa durduğu, araç kapaklarının tam kapalı olup olmadığı veya kaç kere açılıp kapandığı, araçtaki yüklerin dağılımı, frigorifik araçlarda ısı ölçümü ve filolarındaki araçların konumları gibi önemli bilgilere tek bir bilgisayar başından erişebiliyorlar. Bu da filo yönetirken ekstra bir denetim olanağı sağlıyor. Bu denetim mekanizması sayesinde müşterilerimiz filolarını optimize edilmiş bir şekilde yönetebiliyorlar.”

Sürekli artan rekabete modern tepkiler verdiklerine vurgu yapan Özacar’a göre, Krone Türkiye yapılanması, piyasada sürekli artan ve müşterileri baskılayan rekabete karşı sunduğu modern tekliflerle müşterilerine her zaman Krone markasının gücünü ve güvenilirliğini arkasında hissettiriyor.

 

Yeni düzenleme sektörün büyümesinin önünü açar

Türkiye’de iki tip kiralama şekli bulunuyor. İlki Finansal Kiralama olup, tüm işlemleri 1985 yılında yürürlüğe giren 3226 sayılı kanun ile düzenlenmiş durumda. Finansal Kiralama Şirketleri BDDK’ya bağlı olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Finansal Kiralama şirketleri aynı zamanda Operasyonel Kiralama da yapabiliyor. Operasyonel Kiralama ile ilgili ayrı bir mevzuat bulunmamasına rağmen, Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu ile konuya birtakım düzenlemeler getirilmiş.

Krone Türkiye Kredi ve Risk Müdürü Cemile Kılıç; Türkiye’de filo kiralamanın önünde engel teşkil eden bazı yasal zorunlulukları şu şekilde anlatıyor: “Çekici, Kamyon, Kamyonet, Treyler gibi ticari vasıta kiralaması yapacak olan firmalar ile ilgili genel anlamda bir sınırlama olmamasına karşın; 11.06.2009 tarih ve 27255 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin, Taşıtların özmal veya sözleşmeli olarak kullanılması ile ilgili 25. Madde, b bendinde; sözleşmeli araç bulundurabilecek belge sahipleri düzenlenmiş durumdadır. Kiralanmış olan ticari araçlar, sözleşmeli araç statüsünde kabul edildiğinden, bu yönetmelik çerçevesinde, firmalar ancak sahip oldukları belgelerde belirtilen sözleşmeli araç sayısı kadar kiralama yapabilmektedir. Kısa vadede olmasa dahi; Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılacak yeni bir düzenleme ile gerçek anlamda kiralık araçlar ile firmada taşeron statüsünde çalışan sözleşmeli araçların ayrılması bu kısıtlamayı ortadan kaldıracaktır. Böylelikle hem Ticari vasıta segmentinde filo kiralama sektörünün hem de filo kiralama yapan firmaların büyümesi önündeki engellerden birisi ortadan kalkmış olacaktır.”

“Krone ile bilançonuz güçleniyor”

Krone Türkiye Kredi ve Risk Müdürü Cemile Kılıç, şirket sahipleri için verimlilik, kaynakların yönetimi, maliyet ve zaman yönetimi gibi kavramların günümüzde çok fazla önem sarf ettiğini, filo kiralamaya olan ilginin her gün artmasındaki sebeplerin arasında bunların büyük önem arz ettiğini dile getiriyor. Kılıç’a göre kiralama yapan firmaların en önemli 4 avantajı şunlar:

1-Düzenli Nakit Akışı: Filo kiralamada; kiralama süresince kiralar sabit olduğu ve aylık olarak ödendiği için firmaların nakit akışı düzenli olmaktadır. 

2- Güçlü Bilanço: Müşteriler kiraladıkları araçlar üzerinden amortisman ayıramaz ancak aylık kira faturalarındaki tutarları doğrudan gidere atabildikleri için vergi matrahlarından düşebilirler. Filo Kiralama işlemleri bilanço dışı işlem olması nedeniyle, yani kiralar firmaların bilançolarında mevcut borçluluğu yükseltmediği için firmalara daha güçlü bilanço imkanı sunmaktadır. Bu yüzden de filo kiralama yapan firmaların bankalara yapmış oldukları kredi başvurularındaki değerlendirme sürecinde, kiralama işlemleri negatif bir durum teşkil etmez.

3- İkinci El Riski Ortadan Kalkıyor: Filo kiralama; müşterilerin araçların 2. el riskini üzerlerinde taşımalarını engeller. Firmalar; özellikle proje bazlı almak zorunda oldukları özel nitelikli araçları satın almak yerine, kiralayarak araçların 2.el riskinden kurtulmuş olurlar.

4- Operasyonel Avantajlar: Filo kiralama işlemlerinde; araçlara ait tüm vergi, bakım, sigortalar filoyu kiraya verene ait olması nedeniyle firmalar için ciddi operasyonel avantajlar sağlamakta iş ve vakit kaybını önlemektedir.

 

Beklenmeyen maliyetlere son

Filo kiralama hizmetinin olmazsa olmazı da servis ağı ve bakım şartları. Krone Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Mehmet Dinçer de, servis ağı ile ilgili merak edilenleri cevaplıyor. Dinçer, Krone’nin gelişmiş uluslararası servis ağı sayesinde, filo yönetimini müşterileri için daha kolay, daha öngörülebilir, daha düşük maliyetli ve daha verimli hale getirdiğini belirtti.

Krone Filo Kiralama, “Beklenmeyen Maliyetlere Son” sloganıyla müşterilerinin tüm operasyonel risk ve maliyetlerini minimuma indirgemeyi amaçlıyor. Krone’nin Türkiye’ye girdiği günden bu yana Avrupa’daki gelişmiş servis ağını Türkiye’ye de taşımayı amaçladığını ve bunu hızla uygulamaya koyduğunu belirten Dinçer; “Müşterilerimize özel hazırladığımız tekliflerle müşterilerimizin iş yapma şekline ve çalışma rotasına göre kiralama dönemi boyunca karşılaşacağı risklerin analizi yapılarak operasyonel maliyetlerini minimuma indirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca kiralama dönemini kapsayan uzatılmış garanti opsiyonları sunarak müşterilerimizin karşılaşacağı riskleri azaltıyoruz.

 

“Avrupa’da 1300 ve Türkiye’de 33 servis noktasıyla Krone’de emin ellerdesiniz”

Bu sözleşmelerdeki bir diğer önemli nokta ise Avrupa’da 1300, Türkiye’de 33 yetkili servis noktasından hizmet alabilme imkanı sunarak müşterilerimize operasyonlarında zaman kaybını minimuma indirerek verimliliğine katkı sunuyoruz. Tüm bu seçeneklerin kiralama dönemi başında analizi yapılarak maliyet optimizasyonu ve risklerinin yönetilebilir hale getirmesine katkı sağlıyor ve müşterilerimizin asıl işlerine odaklanabilmelerinin önünü açıyoruz. Aynı zamanda kiralama dönemi boyunca yapacakları finansal planlamada öngörülemeyen servis maliyetlerini ve risklerini öngörülebilir hale getirerek önlerini daha rahat görmelerine katkı sağlıyoruz” dedi.

En Avantajlı Finansman Modeli

Türkiye’nin mevcut şartlarında filo kiralamanın sektöre olumlu katkılar sağlayacağının altını çizen Krone Türkiye Kredi ve Risk Müdürü Cemile Kılıç; “Piyasadaki büyük ya da küçük işletmelerin tamamının, birçok nedenle araç ihtiyacı bulunabiliyor. Ancak şirket ihtiyacı olan araçların satın alma zorlukları özellikle finansal açıdan işletmeyi zor durumda bırakabiliyor. Öz sermaye zorunluluğu olmayan finansman modeli olarak filo kiralama, şirketlerin filo ihtiyaçlarını karşılamadaki tercihlerinde üst sıralarda yer bulabilir. Satın alma maliyetlerini iş ile ilgili başka bir yatırıma yönlendirebileceği bu model sayesinde aylık ödemelerin tamamını giderleştirerek vergi yönetimi de yapılabiliyor. Bu avantajları ile filo kiralama, şirket borçluluğunun artmasını önleyerek firma kredibilitesini olumlu yönde etkiliyor” dedi.

Türkiye’de büyük potansiyel var

Filo kiralama, Türkiye’de gelişmekte olan sektörler arasında yer alıyor. Ülkemizde ağırlıklı olarak binek ve hafif ticari araçların kiralanmasında kullanılan bu hizmet modeli, ağır ticari araçların kiralanmasında halen istenilen düzeyde değil. Ancak büyük bir potansiyeli de bünyesinde barındırıyor. Bunun en temel sebebi; ülkemizde ağır ticari segmentte filo kiralama işlemelerine geç başlanmış olması. Örneğin; Almanya’da 28 yıl önce başlayan filo kiralamanın bugün toplam sektördeki payı yüzde 17 seviyesine kadar ulaşmış durumda. Danimarka’da bu oran yüzde 50’ler seviyesinde. Doğu Avrupa’da da çoğu ülkede sıfırdan başlanıyor. Türkiye’de de bu konuda oldukça büyük bir potansiyel mevcut.

Krone Türkiye Satış Müdürü Ömürden Özacar; filo kiralamanın potansiyelinin fark edilmesi ve gelişmesi için neler yapılabileceğini şu şekilde açıklıyor: “Mevcut maliyetlerin düşürülmesinin giderek önem kazandığı günümüzde, ağır ticari vasıta müşterilerine filo kiralama ile elde edecekleri yönetimsel ve finansal avantajlar daha iyi anlatılmalı. Pazarlama faaliyetlerinin yanında konu ile ilgili görsel ve işitsel yayınlarla, reklam faaliyetleri arttırılmalı. Örneğin bundan 5 yıl öncesine kadar; binek araç segmentinde sadece büyük şirketlerin kullandığı filo kiralama işlemleri artık küçük ve orta ölçekli firmalarında tercih ettiği bir yöntem haline geldi. Bunun en büyük nedeni kiralamanın, operasyonel avantajları yanında sağlamış olduğu finansal avantajlarının da artık Kobiler tarafından da fark edilmiş olması.”

Uzun vade, uygun fiyat

2016 yılında satılan 725.596 adet binek aracın yaklaşık yüzde 38’i filo kiralama şirketlerince, kiraya verilmek üzere satın alındı. Beklentilerin filo kiralamanın gelecek 3 yılda en popüler finansman yöntemlerinden birisi olacağı yönünde olduğunu belirten Krone Türkiye Satış Müdürü Ömürden Özacar; “Özellikle ekonominin durağan olduğu dönemlerde firmalar sahip oldukları sermaye ve banka kredileri gibi mevcut kaynaklarını araç satın almaktansa diğer yatırımlara yönelteceklerdir. Bu nedenle, Krone olarak bizler de bu dönemde müşterilerimize, uzun vade ve uygun fiyat avantajları sunarak destek olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Yakıt tasarrufu da sağlıyor

Yapılan araştırmalara göre satın alma kriterleri her geçen yıl modernleşerek değişim geçiriyor. Yani artık müşteriler sadece fiyatı daha düşük ya da marka imajı daha kaliteli ürünleri tercih etmek yerine, ürünün getireceği operasyonel maliyetleri ve ürünün performansını dikkate alıyorlar.

Diğer taraftan filolarındaki araçların performansına önem veren nakliye firmaları için kuşkusuz yakıt tüketimi de ilk öncelikler arasında yer alıyor. Çünkü yakıt tüketimi açısından son teknolojiyle üretilmiş araçlarda, araç başına senelik 10 bin Euro’ya kadar tasarruf sağlanabiliyor. Bu araçlara kolay bir şekilde ulaşmanın yolu da filo kiralamadan geçiyor. Filo kiralama opsiyonuyla nakliye firmaları operasyonel maliyetler konusunda da çok ciddi avantajlar elde edecekler.

 

 
Ağır Vasıta Filo Kiralama Hama İle Çok Karlı
 
Hankook Yeni BMW M4 GT4’e Lastik Tedarikçisi Olarak Seçildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağır Vasıta Filo Kiralama Hama İle Çok Karlı
Her yıl artış gösteren operasyonel ağır vasıta filo kiralama hizmeti, ...
Karayolları Genel Müdürlüğü Mega Projeleri
Ülkemizin ihtiyaç duyduğu güvenli, ekonomik ve rahat erişilebilirliği ...
Karakaşlı: Sektörün Geleceği İçin Finansal Destek Zorunlu
1925’ten bu yana müşteri memnuniyeti ve kalite odaklı üretim anlayışı ...
 
Türkiye'de Atego 1621 Muadilinde Bir Araç Yok
Mercedes-Benz Türk, 13. Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ...
VOITH, VIAB İle 250 Tona Kadar Güçlü Kalkış Güvenli Frenleme
VOITH'in en özel ürünlerinden birisi olan VIAB Turbo Retarder Kavrama ...
SAF-HOLLAND, Türkiye'de Üretime Başladı
Ticari araçlar sektöründe dorse, çekici ve otobüs uygulamalarının lider ...
 
AYDİLEK: 2. EL ARACIN KURUMSAL BİR MARKADAN TEMİN EDİLMEMESİ RİSKTİR!
Güvenlik, konfor, tasarım, yakıt tasarrufu, geniş ve güvenilir servis ...
Nükte Otomotiv: Her Sattığımız Aracın Arkasındayız
Ticari araç grubunda sıfır ve 2. El araç alım-satım ve takas hizmetleriyle ...
2. El’de Uluslararası Marka: MAN TopUsed
30'dan fazla ülkede, 36 MAN TopUsed markasıyla; kamyon ve otobüs başta ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
Kamyon
kamyonum
fahrer
truck
bus
şoför
src
haberler
dikkat