Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
15 Aralık 2016 Perşembe - 17:00

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası 30. Yaşını Kutluyor

İç Anadolu Bölgesi’nde Türkiye ekonomisine üretim ve istihdam alanlarında önemli katkılarda bulunan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası 30. yılını kutluyor.

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası 30. Yaşını Kutluyor

İlk kamyonunu 1986 yılında banttan indiren ve bugüne kadar toplam 232.256 adet kamyon ve çekici üreten Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, bu yılın Eylül ayının sonunda 100.000’inci çekicisini üreterek teslim etti.

30 yıldır aralıksız olarak üretime devam eden Aksaray Kamyon Fabrikası’nda, bu yılın Şubat ayında yapılan 113 milyon Avro yatırım kararının duyurulması sonrasında istihdamın 2018 ve sonrasında iki katına çıkarılması planlanıyor.

Mercedes-Benz Türk’ün Türkiye’nin en büyük kamyon üreticisi olduğunu belirten Mercedes-Benz Türk Kamyon ve Otobüs Pazarlama ve Satış Grubu Direktörü ve Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Bugün yaptığımız işlere, başardıklarımıza baktığımızda Mercedes-Benz Türk ailesinin her bir ferdinin, birlikte üreten ve geliştiren çalışmalarını görmekteyiz” dedi.30’uncu yılda üretimi ikiye katlayacak dev adım.



1967 yılında Otomarsan A.Ş. olarak İstanbul’da kurulan ve bugün Türkiye’nin en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biri olan Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası ile Türkiye kamyon pazarındaki başarılarını sürdürüyor. 1986 yılında 46,9 milyon Avro yatırımla ve yıllık 3.600 adetlik üretim kapasitesiyle faaliyete başlayan Aksaray Kamyon Fabrikası, aradan geçen yıllarda üretimini istikrarlı şekilde artırarak pek çok başarıya imza attı. Şirket, 2015 yılında Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 19.688 adetlik üretim ile kendi rekorunu kırdı. Fabrikaya 2016 yılına kadar yapılan 355 milyon Avro yatırıma ilave olarak, 30’uncu yılında 113 milyon Avro’luk yeni bir kapasite artırma programı daha başlatıldı. Yeni yatırımla birlikte 2018 sonuna kadar üretim kapasitesini ikiye katlayacak olan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası çalışan sayısını da 1.800’den 3.000’e yükseltmeyi planlıyor.



Türkiye’den 70’in üzerinde ülkeye ihracat

Mercedes-Benz kamyon ve çekicilerinin üretildiği Aksaray Kamyon Fabrikası, 30 yıla pek çok ilki, başarıyı, rekoru ve ödülü sığdırdı. Bugüne kadar toplam 232.256 adet kamyon ve çekici üreten fabrika, 2001 yılında ihracata başladı. Aksaray Kamyon Fabrikası, Avrupa’dan Orta Asya’ya kadar 70’in üzerinde ülkeye yaklaşık 37.252 kamyon ihraç etti. Fabrika 2016 yılında Fransa, İspanya, Almanya, Polonya ve İtalya başta olmak üzere 33 ülkeye ihracat yaptı.



Aksaray Kamyon Fabrikamızın 30. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz

Mercedes-Benz Türk Kamyon ve Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü ve Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, Aksaray Fabrikası’nın 30. yılı vesilesiyle Mercedes-Benz Türk’ün Türkiye’nin en büyük kamyon üreticisi olduğunu vurguladı:

“Mercedes-Benz Türk olarak Aksaray Kamyon Fabrikamızın 30. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çeyrek yüzyıldan fazla süredir yatırımlarını sürdüren ve bugüne kadar toplam 232.256 adet kamyon ve çekici üreten fabrikamızda hâlihazırda işçi ve memur 1.800 kişi istihdam ediyoruz. Bölgenin en büyük işverenlerinden biri olarak bu özelliği ile fabrikamızın sadece Aksaray’a değil, Türkiye ekonomisine katkı sağladığını bilmenin gururunu yaşıyoruz. 

Fabrikamız teknolojisi, mühendisliği, üretim süreçleri ve kadrosuyla Türkiye’de kendi alanında standartları yukarı çekmektedir. Bugün yaptığımız işlere, başardıklarımıza baktığımızda Mercedes-Benz Türk ailesinin, her bir ferdinin birlikte üreten, geliştiren çalışmalarını görüyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarımızla her geçen gün gelişerek büyümekteyiz ve daha iyisini yapmak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”
  
“Türkiye’ye ve Türk insanına inanıyoruz”

Mercedes-Benz Türk Kamyon Üretim Direktörü Prof. Dr. Frank Lehmann ise şunları kaydetti: “30 yıldır Aksaray’da ilklere imza atan ve rekorlar kıran fabrikamızın başarı hikâyesi devam ediyor. 1986 yılında yıllık 85 adet kamyon üretimi ile imalata başlayan fabrikamızda Eylül sonunda 100.000’inci çekicimizi banttan indirdik. Ayrıca 113 milyon Avro’luk yeni yatırımla fabrikamızda oluşturacağımız yeni tesisler ve üretime dâhil edeceğimiz yeni makine ve ekipmanlar ile üretim kapasitemizi ikiye katlayacağız. Yeni yatırım programı, Aksaray Fabrikası için yeni bir sayfa anlamına geliyor. Aksaray Kamyon Fabrikası teknik donanımı, bilgi seviyesi, tecrübeli yöneticileri ve çalışanlarıyla daha fazlasını yapmaya hazır. Mercedes-Benz Türk olarak biz Türkiye’ye ve Türk insanına inanıyoruz.”
 
Mercedes-Benz Aksaray Kamyon Fabrikası’nın 30 yıldaki kilometre taşları

  • Daimler-Benz AG Türkiye Genel Mümessili olan Otomarsan 1984 yılında kamyon üretimi için 46,9 milyon Avro yatırımla Aksaray Kamyon Fabrikası’nın kurulması için ilk adımı attı.
  • Fabrika, ağır sınıf kamyon, Unimog, motor ve aks üretimi yapmak üzere 11 Ekim 1986 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından açıldı. Yıllık 3.600 adet kamyon üretim kapasitesine sahip fabrika, ilk ürün olan Mercedes-Benz 2622 model kamyonu üretmeye başladı.
  • 1987-90 yılları arasında yapılan ilave 12,8 milyon Avro yatırımla Mercedes-Benz Aksaray Kamyon Fabrikası’nın yıllık üretim kapasitesi 3.600 adetten 5.600 adede çıkarıldı.
  • 1994 yılında ISO 9002 kalite belgesini alan fabrika, Türk otomotiv ana sanayisinde bu belgeyi alan ilk tesis oldu.
  • Fabrikada kalifiye çalışan yetiştirmek üzere 1997 yılında, 833 bin Avro’luk ilk yatırımla Eğitim Merkezi’nin temeli atıldı.
  • 1998 yılında Aksaray Kamyon Fabrikası’nda yeni bir yatırım hamlesi başladı. Yıllık üretim kapasitesi 10.200 adede çıkarken fabrikada dağıtım kamyonu Atego’nun üretimine başlandı. Bunu 2001 yılında Axor üretimi izledi.
  • Fabrikanın ilk ihracatı 2001 yılında Polonya, Çekoslovakya, Macaristan ve Letonya’ya yapılan teslimatlarla başladı.
  • 2004 yılında Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ürettiği 45 adet Axor 1843 LS tipi çekiciyi İtalya’ya ihraç ederek Batı Avrupa pazarlarına ilk adımını attı.
  • 2007 yılında fabrikada kamyonların son kontrollerinin yapıldığı yeni ‘Finish Holü’ açıldı ve yıllık üretim 14.500 adede çıkarıldı.
  • Fabrika 2010 yılında Türkiye kamyon pazarında tek kalemde 100 adet kamyon teslimatını gerçekleştirerek bir rekora imza attı. Aynı yıl fabrikada üretilen ilk Mercedes-Benz Actros teslim edildi.
  • 2011 yılında Aksaray Kamyon Fabrikası’na 5 yıl içinde 130 milyon Avro’luk yatırım yapılması planlandı.
  • Mercedes-Benz Türk, 2013 yılında yeni montaj holü Hol 6'nın açılışı ile fabrikanın yıllık üretim kapasitesini 16.500 adede çıkardı.
  • Mercedes-Benz Türk, 2015 yılında 450 adetlik kamyon teslimatıyla Türkiye’de gerçekleştirilen en büyük filo teslimatına imza attı. 
  • 2016 yılının Şubat ayında Mercedes-Benz Aksaray Kamyon Fabrikası, 113 milyon Avro’luk yeni yatırımını duyurdu. 

 
​TomTom ve Microsoft, Güçlerini Birleştirdi
 
UTİKAD Yönetim Kurulu THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'yi Ziyaret Etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
​TomTom ve Microsoft, Güçlerini Birleştirdi
TomTom (TOM2) ve Microsoft bugün TomTom haritaları, trafik ve navigasyon ...
Iveco’dan Özgüller’e 10 Adet Çekici
​Iveco’nun Gaziantep yetkili satıcısı Üstün İş Otomotiv Özgüller ...
Çağın Petrolü Veri İle “Güvenli” Akıllı Şehirler Oluşturacağız
STM’nin (Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.) Teknolojilerden ...
 
Petersburg Transport, Allison Şanzımanlar İle İşletim Maliyetlerini Düşürüyor
Allison tam otomatik şanzıman donanımlı PAZ 3204 model otobüsler, manuel ...
Araç Üreticileri Orijinal Ekipman Lastiklerinde de Continental Kalitesini Tercih Ediyor
Avrupa'da her üç yeni araçtan biri, fabrikadan Continental lastikleriyle çıkıyor.
Hödlmayr 2017’de Türkiye’ye Daha Fazla Yatırım Yapacak
Araç lojistiğinin önemli kuruluşlarından biri olan Avusturya merkezli ...
 
Geleceğin Akıllı Şehirleri İçin TEMSA Çözümleri
Türkiye İnovasyon Haftası Etkinliği İstanbul’da 8-9-10 Aralık tarihlerinde ...
Schaeffler Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Açıyor
E-mobilite hızla gelişiyor ancak iş sadece en iyi teknik çözümü üretmekle ...
Krone, yatırımlarına Almanya’da da Devam Ediyor
Almanya’nın lider treyler üreticisi Krone, Werlte’deki tesislerine yeni ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
error code: 524
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikalkwkamyonumkamyoncunewsfahrerdikkatKamyonsrc