Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
24 Şubat 2015 Salı - 14:07

Otokoç 2014’te 62 Bin 300 Yeni Araç Satışı Yaptı

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir , 2014 yılı değerlendirmelerini ve 2015 yılı hedef ve öngörülerini, ve diğer yetkililerin katıldığı basın toplantısında açıkladı.

Otokoç 2014’te 62 Bin 300 Yeni Araç Satışı Yaptı

Türkiye'nin lider otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv, 2014 yılı değerlendirmelerini ve 2015 yılı hedef ve öngörülerini, Genel Müdür Görgün Özdemir, Otokoç Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Dr. M Önder Kutman, Otokoç Genel Müdür Yardımcısı Uğur Güven, Avis & Budget Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici ve Birmot Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Karaoğuz’un, katılımı ile düzenlediği basın toplantısında açıkladı.
Toplam otomotiv pazarının 2014 yılında yüzde 9,3 daraldığını ve yeni araç satışının 803 bin seviyesinde gerçekleştiğini belirten Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir yaşanan daralmadaki en önemli etkenin yükselen ÖTV oranları ve siyasi ortam sebebiyle oluşan ekonomik dalgalanma olduğunu belirtti. Özdemir; “2015 yılının planlamasını yaparken 2014’e benzer bir tablo olacağını öngörmüştük ancak; yılın ilk 2 ayına baktığımızda daha olumlu bir gidişat olduğunu gözlemliyoruz ve pazarın yüzde 10-11 aralığında büyüyerek, 900 binli seviyelere yaklaşacağını düşünüyoruz.” diye ekledi.
Otokoç Otomotiv’in 2014 yılını 3,9 milyar TL ciro ile kapattığını, 62 bin 300 adet yeni ve 20 bin adet de ikinci el araç satışının yanında 112 bin adetlik sigorta ve finansman satışı gerçekleştirdiğini belirten Özdemir, 2015 yılında ise; olumlu senaryoya göre baz aldıkları otomotiv pazarında yaklaşık 70.000 adet yeni araç satışı ile pazardan yüzde 8 pay almayı hedeflediklerini,  ikinci elde ise 24 bin araç satış hedefi belirlediklerini, sigorta ve finansman satış hedefinin ise 2014 yılına paralel gerçekleşeceğini öngördüklerini ayrıca ciro gerçekleştirmelerini ise 4,4 milyar TL olarak planladıklarını sözlerine ekledi.
Müşteri memnuniyeti ve sadakatini her zaman ön planda tutarak; müşteri, çalışan ve hissedara değer katarak sektördeki öncü konumlarını devam ettirdiklerini belirten Özdemir, “Türkiye’de satılan Ford ve Fiat markalı yeni araçların üçte birinin satışını Otokoç Otomotiv olarak biz gerçekleştiriyoruz. Volvo için bu oran yüzde 46, Alfa Romeo, Lancia ve Jeep grubunda ise yüzde 42’dir. Benzer şekilde ülkemizin ağır ticari vasıta kategorisinin gururu Ford Trucks’daki payımız da yüzde 20’yi geçti. Bu büyük başarının arkasında müşteriye verdiğimiz değer ve sunduğumuz modern ve kaliteli hizmet yatıyor.” dedi.
2014’te Yeni Araç Satışı Düşerken Kiralamalar Arttı
Araç kiralama sektörünün parlak bir yıl geçirdiğini belirten Genel Müdür Özdemir, sektörde araç parkının yüzde 14 büyüdüğünü, uzun ve kısa süreli kiralama toplam araç parkının 257 bine ulaştığını söyledi. Büyüme ivmesinin önümüzdeki yıl da sürmesini beklediklerini belirten Özdemir, Otokoç Otomotiv’in temsil ettiği Avis ve Budget markalarının sektörde ilk iki sırayı aldığını hatırlattı. Özdemir şöyle devam etti; “Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki 40. yılını kutladığımız Avis, ilk günden bu yana üstlendiği liderliği hiç bırakmadan sürdürüyor. 2007 yılından bu yana yürüttüğümüz Budget operasyonumuz ise henüz 7. yılında sektörün en büyük ikincisi konumuna yükseldi. 2014 yılında Avis’in cirosu yüzde 26, Budget’ın ise yüzde 36 artış gösterdi.”
Otokoç Otomotiv’in İlk Avrupa Yatırımı Macaristan’a
Avis ve Budget markalarıyla Türkiye’de örnek gösterilen bir başarıya imza attıklarını belirten Özdemir, “Yurtdışında Azerbaycan ve K. Irak’ta araç kiralama hizmeti sunuyorduk. Yakın coğrafyada yatırım yapma stratejimizden hareketle 2014 yılında da Kazakistan’da araç kiralama operasyonuna başladık. Türkiye dahil 4 ülkede 129 ofisle hizmet veriyoruz. Yurtdışı araç parkımız bin 500’ü geçmiş durumda. Şu anda Otokoç Otomotiv’in ilk Avrupa yatırımını, Budget markamızla Macaristan’da hayata geçirmeye hazırlanıyoruz.” dedi.
Zipcar İle Saatlik Kiralama Başlıyor
2014 yılının en önemli atılımlarından biri olarak, dünyanın lider saatlik araç kiralama firması Zipcar’ı Türkiye’ye getirmek üzere anlaşmaya vardıklarını belirten Özdemir, Zipcar’ın, Avis ve Budget’la beraber 3. araç kiralama markası olarak Otokoç Otomotiv’e dinamizm katacağını ve şehir içi ulaşım ihtiyacına ekonomik ve esnek bir alternatif çözüm sunacağını söyledi.
Sanal Otokoç Otomotiv Caddesi Devreye Alındı
Otokoç Otomotiv’in tüm markalarının yer alacağı Otokoç Otomotiv Caddesi ve sanal showroomlarını hizmete aldıklarını söyleyen Özdemir, “Müşterilerimiz Otokoç Otomotiv’in tüm hizmetlerine bu cadde üzerinden ulaşabilecekler, sanal showroomlarda araçları inceleyebilecekler ve ilerleyen dönemde canlı destek ile interaktif bağlantı sağlayabilecekler.” dedi.

 
Şanlıurfa, Filo Deneyimini Allison Şanzımanlar Sürdürüyor
 
​2014’ün Öne Çıkan Ağır Vasıtaları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şanlıurfa, Filo Deneyimini Allison Şanzımanlar Sürdürüyor
Toplu taşıma sektöründe çeşitli yeniliklere imza atan Şanlıurfa Büyükşehir ...
Otomobillere Kara Kutu Geliyor
Kasko primlerini yüzde 30 düşürecek ‘kara kutu’ sistemi, CSC ile Türkiye’ye geliyor.
Bu Kızlar Çok "Çekici"
BU KIZLAR ÇOK "ÇEKİCİ"
 
Çekicinin Zor Anları !
ÇEKİCİNİN ZOR ANLARI !
Ford'un Yeni Reklamı Beğeni Topluyor
Ford Türkiye yeni reklam filmiyle birlikte markasının başarısını ve kalitesini ...
Bozankaya, yeni nesil araçlarıyla atakta!
Uluslararası deneyimini yerli üretim ile birleştiren Bozankaya, Eurasia ...
 
119. Sayımız Çıktı! / Our 119th issue is published!
Kamyonum Dergisi’nin 119’uncu sayısı çok özel kapağı ile okurlarıyla buluşuyor. ...
Pirelli ‘Seal Inside’ İle Kesintisiz Yolculuk
Pirelli’nin 2011 yılında hayata geçirdiği ve lastiğin patlaması durumunda ...
Garip İnsanoğlu
Litarütür insanı şöyle tanımlıyor;” İnsan (taksonomik adıyla Homo sapiens ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
şoför
treyler
news
src
türkiye
kamyoncu
kamyonum
fahrer
truck