Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
3 Şubat 2020 Pazartesi - 12:57

Otomotiv Sektörünün Kalbi Automechanika Istanbul’da Atacak

Türkiye ekonomisinin ihracat şampiyonu Türkiye’nin otomotiv üreticileri, uluslararası işbirliklerini yeni bir boyuta taşımaya hazırlanıyor. İhracatta yeni pazar arayışına hız veren sektör, hedef pazarlarla Automechanika Istanbul fuarında bir araya gelecek. Alanında dünyanın 3. Büyük fuarı olan Automechanika Istanbul, Türkiye’nin üreticileri Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin yanı sıra stratejik öneme sahip ülkelerle bir araya getirecek.

Otomotiv Sektörünün Kalbi Automechanika Istanbul’da Atacak

Türkiye’nin ihracat şampiyonu otomotiv endüstrisi, sektörün en büyük buluşma platformu Automechanika Istanbul fuarına hazırlanıyor. Ticaret Bakanlığı ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği desteğiyle organize edilen dünyanın alanında 3. büyük otomotiv fuarı Automechanika Istanbul’da sektörel ticaret heyet ve alım heyeti programları düzenlenecek. Program kapsamında Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika başta olmak üzere 50’yi aşkın ülkeden satın alma heyeti Türkiyeli üreticilerle bir araya gelerek yeni iş anlaşması imzalayacak.

Messe Frankfurt İstanbul ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık işbirliğiyle, 14. kez düzenlenecek fuar Türkiye’ deki otomotiv sektörünün ihracatında önemli bir yer tutan Parça-Sistemler, Elektronik ve Bağlanabilirlik, Aksesuar ve Özelleştirme, Filo ve Atölye Yönetimi, Arıza Tespit & Onarım, Araç Yıkama ve Bakım, Alternatif Sürüş ve Yakıt Sistemleri, Lastikler ve Jantlar, Kaporta ve Boya, Otonom Sürüş & Mobilite Servisleri gibi özel bölümlerden oluşacak.

Birbirinden Zengin Otomotiv Endüstrisi Konferans ve Seminerleri, Özel Oturumlar; 2- 5 Nisan Automechanika Istanbul’da!

Automechanika Istanbul 2020’de Automechanika Academy, sektörün dev buluşmasına olanak yaratan birbirinden zengin içerikte konferanslar, paneller, seminer ve workshop programları ile otomotiv endüstrisinin geleceğine odaklanacak.

Kadının Gücü Automechanika Istanbul ile Sektöre Damgasını Vurmaya Hazırlanıyor!

Öne çıkan panellerin başında; ilki Wtech işbirliğiyle düzenlenecek olan otomotiv sektöründe kadın istihdamının konu edinildiği Women Talk olacak. Zehra Öney Moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde önemli firmaların otomotiv sektöründeki kadın istihdamına yönelik projleri anlatılacak. Ayrıca otomotiv sektöründe başarılı kadınların kendi öykülerini de paylaştıkları motivasyon konuşmaları yer alacak.

Bir diğer önemli panel ise otomotiv sektöründe yeni teknolojilerin alanında uzman kişilerce mercek altına alındığı Engineer Talk olacak. Geleceğin araçlarında kullanılacak yazılımlar, yeni tasarımlar ve malzemelerin konuşulacağı Engineer Talk birçok mühendisi ve teknoloji sevenleri bir araya getirecek.

Doğru Parça Doğru Bakım oturumunda ise kullanılan yedek parçanın doğru ve onaylı olması, parçanın takılmasının ve bakım sürecinin araç üreticisinin onayladığı bir süreç olması gerekliliği konuları ele alınacak.

E- mobility alanında daha birçok farklı konuda konferans ve panellerin düzenleneceği Automechanika Istanbul 2020’de ayrıca üniversite araç takımları için de eğitimler veriliyor olacak.

“Türkiye’nin otomotiv teknolojisindeki atılımını destekliyoruz”

Türkiye’nin yeni dönem ekonomi stratejisinde, otomotiv sektörünün kritik teknolojiler kategorisine alınarak rekabetçi politikalarla destekleneceğini belirten Hannover Fairs Türkiye Genel Müdürü Alexander Kühnel ve Messe Frankfurt Istanbul Yönetici Ortağı Tayfun Yardım, Otomotiv endüstrisinin Türkiye ekonomisi için çok büyük bir öneme sahip olduğuna dikkat çektiler. Kühnel ve Yardım sektörün 13 yıldır üst üste ihracat şampiyonu olduğu belirterek şunları söylediler:  

“Küresel ticaret savaşlarından en çok etkilenen sektörler arasında otomotiv sanayii geliyor, ticari ihtilaflar bu alandaki üreticilerin önündeki belirsizlikleri artırıyor. Ekonomik dalgalanmaları geride bırakan Türkiye ekonomisinde otomotiv sektörü, önemli bir görev üstleniyor. Bununla birlikte 2022 yılında ilk yerli otomobilinin seri üretimine başlanacak. Bu olumlu gelişmeler, Türkiye otomotiv sektörünü kendi evinde uluslararası alana taşıyan Automechanika Istanbul fuarının önemini de her geçen yıl artırıyor.”

“İstanbul kıtalar arası otomotiv sektörünün merkez üssü olacak”

Automechanika Istanbul’a uluslararası katılımın yarı yarıya olduğu belirten Hannover Fairs Türkiye Genel Müdürü Alexander Kühnel ve Messe Frankfurt Istanbul Yönetici Ortağı Tayfun Yardım, fuarın bu yönüyle Türkiye’nin en önemli uluslararası etkinliği olma özelliği taşıdığını belirterek şunları söylediler:

2019 yılında Almanya’dan Çin’e kadar birçok pavilyonu Türkiye’ deki üreticilerle fuar kapsamında bir araya getirerek önemli başarılara imza attık. Gelecek yıl katılımcı ülke ve marka sayılarımızda daha büyük bir artış olacak. Brembo ve Peugeot fuar kapsamında ilk defa Türkiye’ye gelecek.  Şu ana kadar 48 farklı yabancı ülkeden ziyaretçi kaydı yapıldı. Automechanika Istanbul 2020’de 150’ye yakın ülkeden 1,500’e yakın markayı Türkiye’ deki üreticilerle buluşturmayı hedefliyoruz. Şimdiden Almanya, İspanyol, İtalyan, Kore, Çin, Hong Kong, Tayvan, gibi önemli ülkelerin katılımı kesinleşti.  Almanya, İtalya, Çin, İspanya, Hong Kong, Tayvan, Kore ve Hindistan gibi pek çok ülkeyi pavilyon düzeyinde ağırlayacağız. Automechanika İstanbul ile Türkiye ekonomisinin parlayan yıldızı otomotiv sektöründeki yerli teknolojileri dünyaya tanıtma ve ihracata yönelik yeni işbirlikleri geliştirme noktasında önemli fırsatlar sunacağız.”

 
Mahmut Gürses'e Yeni Görev!
 
Irak Taşımalarında Şah Lojistik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toyota Otomobil Satışlarındaki Liderliğini Sürdürdü
Toyota dünya otomotiv pazarında markalar bazındaki liderliğini sürdürmeye devam ediyor.
Fiat Egea, Almanya’da Sınıfının En Dayanıklı Otomobili Seçildi!
Tofaş’ta üretilerek dünyanın pek çok farklı noktasına “Tipo” ismiyle ihraç ...
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Avrupa'nın Hibrit Üretim Üssü Oldu
Hibrit teknolojisini 2016 yılında Türkiye’de ilk kez uygulayan Toyota ...
 
İkinci El Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarında Rekor: 7.6 Milyon Satış
TÜİK’in ikinci el otomobil ve hafif ticari araç satış rakamları üzerine ...
Türkiye'nin Otomobili için Gemlik'te İlk Kazma Mayıs'ta Vuruluyor
Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), fabrika inşaatı için zemin ...
Vitara’da Ön Talebi Gören Suzuki, Suzukim Yolda ile Yıla Hızlı Başladı!
Suzuki, 2020 model yılına ait ürün gamı için yepyeni bir ön satış uygulamasına başladı.
 
Yeni NISSAN QASHQAI N-TEC, Tasarım ve Teknolojiyi Bir Arada Sunuyor
Japon otomotiv devi NISSAN, araç sahiplerinin tasarım ve gelişmiş teknoloji ...
Kış Aylarında Otomobilinizle Daha Çok İlgilenin!
Lüks sınıf ve klasik otomobillere yönelik profesyonel bakım ve servis ...
Lexus Bugünün ve Geleceğin Elektrikli Vizyonunu Kenshıkı Forum'da Sergiledi
Premium otomobil üreticisi Lexus, farklı bir fuar anlayışına sahip Kenshiki ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwkamyonumKamyonkamyoncu haberler truckdikkatsondakikafahrer