Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
10 Mayıs 2016 Salı - 12:59

Park Yeri Bulmanın Daha Kolay Yolu

Sürücüler için yeni servis: Bosch, otomobillerin park yerlerini kendi kendilerine bulmasını sağlıyor. Topluluk tabanlı park etme, sürücülerin doğrudan uygun bir park yerine yönlendirilmesine yardımcı oluyor.

Park Yeri Bulmanın Daha Kolay Yolu

 
Tipik olarak bir otomobil yolculuğu bir park yerinde son bulur. Tabi sürücü bir park yeri bulabilirse. Şehir içi alanlarda park yeri arama, trafiğin yaklaşık üçte birini oluşturuyor veyol kenarlarında park yeri bulmak neredeyse imkansız. Online portal Statista'ya göre, sürücülerin yüzde 87'si park yeri bulmayı kolaylaştıran çözümler istiyor.

Bosch Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Dirk Hoheisel, "Boş park yeri aramak zahmetli ve genellikle de zaman alıcı ve stresli bir iş." dedi. Bosch, açık servis platformu olan topluluk tabanlı park etme ile bu sürecin stresini azaltıyor. Bu çözümü özel yapan şey, otomobilin kendi bulduğu boş kaldırım kenarı park yerlerini tespit etmesi ve bildirmesi. Bu bilgiler, bir dijital park yeri haritasına giriliyor ve örneğin navigasyon sistemi aracılığıyla servisin içerisinde yer alan tüm araçlara sunuluyor. Böylece sürücüler, boş park yerine doğrudan yönlendirilebiliyor. Servis, park yeri arama süresini önemli ölçüde azaltıyor ve bu arayışın şehirlerdeki çevre etkisini de azaltıyor. Bu servisin sürücülere en geç 2018 yılında sunulması planlanıyor.
 
Boş park yerlerinin sürüş sırasında tespit edilmesi
Hoheisel açıklamasında, "Topluluk tabanlı park etme ile otomobilleri, nesnelerin internetinde sensöre dönüştürüyoruz ve şehirleri akıllı hale getiriyoruz. Yeni araçların neredeyse üçte biri park destek fonksiyonu ile donatılıyor. Bosch, bu destek sistemlerindeki ultrasonik sensörleri, kaldırım kenarındaki boş park yerlerini tespit edecek şekilde programlıyor. Otomobiller, saatte 50 kilometre ve üzerindeki hızlarda bile yanlarından geçerken park etmiş otomobiller arasındaki boş kaldırım kenarı park yerlerini tespit edebiliyor. Bilgiler, Bosch'un bağlanabilirlik kontrol ünitesi (CCU) gibi bir iletişim arayüzü aracılığıyla ilgili aracın üreticisine gönderiliyor ve ardından da isimsiz bir şekilde Bosch IoT Cloud'a (BIC) iletiliyor.

Akıllı bir süreç kullanan Bosch, standart bir cadde haritasına dayanan ve araç üreticilerine sunulan  dijital bir park yeri haritası üretmek üzere tüm araçlardan gelen verileri bir havuzda topluyor. Üreticiler de bu haritayı, sunucuya bağlı olan tüm otomobilleri ile paylaşabiliyor. Bosch, 2020 yılı itibarıyla Avrupa veya Kuzey Amerika gibi pazarlarda yeni tescil edilmiş tüm araçların bu şekilde birbirine bağlı olacağını bekliyor.
 
Motorlu karavan veya kompakt sınıf otomobil - boyut önemlidir

Topluluk tabanlı park etmenin arkasında yatan sır, verinin ne şekilde kullanıldığıdır. Otomobilin kaldırım kenarında boş bir yer tespit edip bildirmesi, o noktayı otomatik olarak geçerli bir park yeri olarak nitelendirmesi anlamına gelmez. Bir otopark yolu, bir otobüs durağı veya park edilmesi yasak bir alan da olabilir. Bosch, kaldırım kenarındaki boşlukların tartışmasız bir şekilde park yeri olarak belirlenebilmesi için veri madenciliğinden faydalanıyor. Hoheisel, "Veri madenciliği, çok sayıdaki veri içerisinden ihtiyacımız olan bilgileri hızlı ve doğru bir şekilde filtrelememizi sağlıyor." dedi.

Örneğin, birden fazla aracın kaldırım kenarındaki bir alanı boş olarak üst üste bildirmesi halinde, o alan büyük ihtimalle kullanılabilir bir park yeri değildir. Dolayısıyla bu boş alanlar, dijital park yeri haritası üzerinde park yeri olarak etiketlenmez. Topluluk tabanlı park yerine ne kadar fazla araç katılırsa, Bosch servisi daha doğru ve kapsamlı bir hal alacaktır. Belirli sayıda kullanıcı katıldığında Bosch, alanın uzunluğu ve genişliği hakkında da bilgi sağlayabiliyor olacak. Bu, motorlu karavan veya kompakt sınıf otomobiller gibi spesifik bir araca uygun alanların aranmasını mümkün kılacak.
 
Servis platformu, ilgilenen tüm araç üreticilerine açık

Bosch topluluk tabanlı park etme, kaldırım kenarı alanlarıyla ilgili belirli bir veri sayısına ihtiyaç duyuyor. Bu amaçla Bosch, Münih Teknik Üniversitesi ile işbirliği içerisinde bir çalışma gerçekleştirdi. Araştırmanın ana konusu, dijital park yeri haritasının oluşturulabilmesi için kaç aracın bir caddeden geçerek kaldırım kenarındaki alanlar hakkında bilgi göndermesi gerektiği oldu.

Bulgular, ana trafik güzergahı, yan yol veya benzeri gibi cadde türüne bağlı olarak, tüm otomobillerin yüzde birinden biraz daha fazlasının yeterli olacağı yönündeydi. Servisin Almanya'nın farklı şehirlerinde sunulabilmesi için Bosch, ideal olarak birden fazla otomobil üreticisi ile birlikte çalışmak istiyor.

Hoheisel, "Topluluk tabanlı park etmeyi bilerek açık servis platformu olarak kurduk". dedi. Sonuç olarak, birden fazla otomobil üreticisi servise aynı anda katılabiliyor.

 
Malta, Allison Şanzıman Donanımlı Otokar'ı Seçti
 
Sürat Kargo’dan Bir İlk; Kredili Kargo
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Malta, Allison Şanzıman Donanımlı Otokar'ı Seçti
Malta Toplu Taşıma (MPT), Malta ve Gozo gibi dar, tepelerden oluşan caddelerin ...
Bosch, İran'da Yeniden Ticarete Başlıyor
Bosch Grubu, İran'ın başkenti Tahran'da yeni bir bölge ofisi açıyor. Bosch, ...
Brisa’lı Sabancı Gönüllüleri Kız Öğrencilerine İlham Verdi
Brisa’lı Sabancı Gönüllüleri’nden Mozaik Ekibi, “İş’te Kadın” projesi ...
 
Sahte Bilet Dolandırıcılarına Dikkat!
İnternetten uçak ve otobüs bileti satışlarının artması ile dolandırıcılar ...
TEMSA, Genç Türkiye Zirvesi’nden Ödülle Döndü
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen, Genç Türkiye Zirvesi’nde verilen, Genç Türkiye ...
Brisa' dan, Gaziantep’te Yeni Propratik Satış Ve Servis Noktası
Bridgestone ve Lassa markalarını pazara sunan Brisa’nın bireysel ticari ...
 
Karayolu Ticareti COMVEX İstanbul Fuarı’nda Buluşuyor
İnsan ve yük taşımacılığında ekonomiye büyük katkılar sağlayan ticari ...
Mercedes-Benz Türk Son Conecto Solo’yu Teslim Etti
Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Fabrikası’nda üretilen ve kullanıcısına en ...
Pirelli Ve Man İşbirliğinde 40 Yeni Homologasyon
Üstün kaliteli lastik üreticisi Pirelli, dünyanın lider hafif ve ağır ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
fahrer
treyler
kamyonum
türkiye
haberler
src
bus
şoför
sondakika