Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
21 Nisan 2015 Salı - 18:10

ROTA’nın Patentli Çözümleri Büyük İlgi Gördü

NSK Group, ROTA markası ile katıldığı ‘Automechanika İstanbul 2015’ fuarında geliştirdiği 3 patentli çözümünün lansmanını yaptı.

ROTA’nın Patentli Çözümleri Büyük İlgi Gördü

Messe Frankfurt İstanbul Uluslararası Fuarcılık tarafından 9- 12 Nisan 2015 tarihlerinde organize edilen ve Tüyap İstanbul Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda, otomotiv yan sanayi ürünlerinin yanı sıra, yedek parça ve servis endüstrisi ürünleri de tanıtıldı. Fuarda değerlendirmeler de bulunan NSK Group İcra Kurulu Başkanı Ömer Kazangil, “Ülke olarak rot ve süspansiyon ürünlerinde dünyanın en önemli üreticilerinden biri haline geldik” dedi.

ROTA markası ile ticari araçlar, zirai araçlar ve iş makinaları için rot, rotbaşı, rotil, komple rot, rot kolu, rot mili, V kol, bugi kolu gibi 6 binden fazla referans ürününü 5 kıtadaki 100 ülkeye ihraç ettiklerini hatırlatan Kazangil, ROTA markası ile ağır şartlarda çalışan araçların direksiyon ve süspansiyon sistemlerinde oluşan problemler için ürettiği patentli çözümlere yenilerini eklediklerini de belirtti.

ROTA’nın geliştirmiş olduğu 3 patentli ürün ile Automechanika İstanbul 2015 Fuarı’nda yerli ve yabancı firmaların ilgisini çektiğini belirten Kazangil, fuarın kendileri için oldukça yararlı geçtiğini de sözlerine ekledi. ROTA patentli ürünlerini 2015 yılında katılacağı Automechanika Dubai, Automechanika Moscow, Tahran IAP , Automechanika Shanghai fuarlarında da tanıtacak.

‘’Teflon Yataklama’’ V Kol için Daha Uzun Kullanım Ömrü Sunuyor
ROTA, off road ve ağır hizmet tipi araçlar için yeni geliştirdiği patentli ‘teflon yataklama’lı V kol ile ürünlerin çabuk aşınmasını engelleyerek daha uzun kullanım ömrü sunuyor.

Off road ve ağır hizmet araçları için geliştirilen ‘teflon yataklama’ sistemi kompozit malzemeden yapılmış olup plastik yataklı ürünlere göre dayanıklılık süresi daha uzundur. Plastik yataklı ürünlerin çabuk aşınması nedeniyle, akma noktası daha yüksek olan ‘teflon yataklama’ sistemine geçilerek V kolun kullanım ömür uzatıldı.
Buna ek olarak  yapı içerisinde küresel bölgenin sonunda bulunan çentik ve yük etkisinden dolayı yatak malzemesi zaman içinde deformasyona uğramakta. ‘Teflon yataklama’ ile   V kolun çalışması sırasındaki salınım açısı genişletildi. Böylelikle birim yüzeye düşen yük taşıma kapasitesinin artırılması sağlanmış olup, salınım açısı 44  ̊’den 50  ̊’ye çıkartılarak V kol’un daha esnek hareket edebilmesine olanak sağlandı.
‘C Tipi Adaptör’ ile Daha Güvenli Sürüş
ROTA, ticari araçlarda kullanılan komple rotlar için yeni geliştirdiği patentli  ‘C tipi adaptör’ ile  rotbaşının  komple rotdan çıkmasını engelleyerek daha güvenli bir sürüş imkanı sunuyor.
Komple rotlarda boru içerisinde yer alan adaptörler, rotbaşlarının stabil kalmasını sağlamaktadır. Standart olarak kullanılan 3 yarıklı adaptörde rotbaşı çıkma problemleri ve düzensiz sıkma kuvveti dağılımları yaşanmakta.
Rota, geliştirdiği tek yarıklı ‘C tipi adaptör’ ile rotbaşı üzerindeki sıkma kuvvetini arttırarak, rotbaşının komple rotdan çıkma problemlerini minimize etmiştir.  Yapılan AR-GE çalışmalarında ‘C tipi adaptörün’ kullanıldığı komple rotlar, standart 3 yarıklı adaptörün kullanıldığı komple rotlara göre 2 kat daha fazla direnç sağladığı sonucuna ulaşılmıştır.
‘Segman Kilidi’  ile Kronik Sorunlara Patenli Çözümler
ROTA,  ağır şartlarda çalışan araçların direksiyon ve süspansiyon sistemlerinde oluşan segman atması sorunu için patentli ‘segman kilidi’ çözümünü geliştirdi. ROTA ‘Segman kilidi’ ile direksiyon ve süspansiyon parçalarına daha etkin ve uzun kullanım ömrü sunmaktadır.
Ağır ticari araçlar, normal kullanım şartlarının çok üstünde yük kapasiteleri ile kullanılmaktadır. Bu araçların süspansiyon sistemini oluşturan V kol, bugi kol ve benzeri fonksiyonları yerine getiren parçalarda bulunan tamir takımlarını gövdeye sabitleyen segmanlar yerinden çıkmaktadır. Segman atması sonucu araçlarda oluşacak problemleri önlemek amacıyla ROTA ‘segman kilidi’ni geliştirmiştir. ‘Segman kilidi’ molekül ya da tamir takımının gövde içerisinde daha uzun süreler çalışmasını sağlamaktadır.
Laboratuvar ve saha test çalışmaları tamamlandıktan sonra ‘segman kilidi’ bulunan V kol  ve bugi kol üretimine 2013 yılında başlanmıştır. ROTA, ‘ segman kilidi ’ takılı olan süspansiyon parçalarını 5 kıtadaki 100 ülkeye ihraç etmekte olup, henüz hiçbir segman atma şikayeti almamıştır.
NSK Group Sponsorluğunda Karacabey, İstanbul Automechanika’ya taşındı
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da NSK Group sosyal sorumluluk çerçevesinde, NSK Group yöneticileri ve çalışanlarının yanı sıra Karacabey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi- Otomotiv ve Makine Bölüm öğrencileri ile birlikte Automechanika İstanbul Fuarına gezi düzenledi. Fuara NSK Group sponsorluğunda katılan onlarca öğrenci, NSK Group standına yoğun ilgi gösterdi.
 

 
Mercedes-Benz Türk 2. El faaliyetleri devam ediyor
 
Trio Operadores’in Tercihi Allison
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mercedes-Benz Türk 2. El faaliyetleri devam ediyor
Mercedes-Benz Türk, 2009 yılından bu yana yürüttüğü 2. El faaliyetlerini ...
Goodyear, INTERMAT Fuarı’nda
Goodyear, Avrupa’nın en önemli yapı endüstri fuarı Intermat 2015’te iş ...
Ford’dan Nisan Fırsatları
Ford’un nisan ayı kampanyaları cazip fırsatlar sunuyor. Binek Ford modelleri ...
 
Pirelli Tedarikçilerini Ödüllendirdi
Pirelli’nin dünya çapında tedarikçilerini sürdürülebilirlik, kalite, hizmet ...
Baran Otomotiv'e 11 Adetlik Tiger Havuz Damper
Taşımacılık sektöründe 2010 yılından bu tarafa faaliyette olan Baran Otomotiv, ...
MANN+HUMMEL, AUTOMECHANIKA İSTANBUL’A KATILDI
Filtrasyon uzmanı MANN+HUMMEL, grubun aftermarket markası MANN-FILTER ...
 
Yazın Kış Lastiği Kullanmayın!
Baharın aylarına yaklaştığımız bugünlerde, havaların ısınmaya başlamasıyla ...
Michelin, Allopneus SAS’ın %40 hissesini aldı
Dünyanın lider lastik üreticilerinden Michelin, internet üzerinden lastik ...
Aras Kargo ve SAP Güçlerini Birleştirdi
Aras Kargo, KOBİ’ler için stratejik bir yol arkadaşı olma hedefiyle, kurumsal ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
bus
treyler
türkiye
sondakika
news
şoför
src
kamyonum
dikkat