Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
WE WANT TO BE THE BEST QUALITY, NOT THE BIGGEST

WE WANT TO BE THE BEST QUALITY, NOT THE BIGGEST

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
16 Temmuz 2018 Pazartesi - 13:40

Renault Grubu’ndan İlk Yarıda Rekor Satış Adedi

Renault Grubu, yılın ilk yarısında yüzde 9,8 artışla, 2,1 milyon araç satarak yeni bir rekor kırdı.

Renault Grubu’ndan İlk Yarıda Rekor Satış Adedi

 1 Ocak 2018’den itibaren grup markaları arasına eklenen Jinbei ve Huasong ile Renault Grubu, yılın ilk yarısında satışlarını yüzde 9,8 artırdı. 2017’de yüzde 4,2 büyüyen pazarda Renault Grubu satışlarını yüzde 5,3 arttırmıştı.

 Renault ve Dacia markaları 6 ayın satış rekorunu kırdı. Renault, Avrupa’da yine en çok satan ikinci marka oldu.

Grup, uluslararası alanda satış rekorlarına imza attı. Satışlar Amerika’da yüzde 18,1, Avrasya bölgesinde ise yüzde 15,1 arttı.

Renault uluslararası pazarlardaki faaliyetlerinin geliştirilmesine dayalı 2018 büyüme hedefini teyit ediyor.

 

Renault Grubu’nun (LADA, Jinbei ve Huasong dahil) küresel satışları (binek + hafif ticari) yüzde 9,8 artış gösterdi. Grup’un pazar payı böylece yüzde 4,3’e yükseldi  (2017 ‘ye göre +0,2 puan).

 

Renault ve Dacia markaları ilk yarıda satış rekoruna imza attı. Grup, 1 milyon 378 bin 583 adet Renault, 378 bin 095 adet Dacia olmak üzere 2 milyon 67 bin 695 adet araç satışı gerçekleştirdi.

Renault Samsung Motors satışları yüzde 26,9 azalırken LADA satışları yüzde 24 artış gösterdi.

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Renault Grubu aynı zamanda toplamda 85 bin satış rakamına ulaşan Jinbei ve Huasong markalarının satış rakamlarını da bünyesine dahil etti.

 

Renault Grubu İcra Kurulu üyesi ve Satış&Pazarlama Başkan Yardımcısı Thierry Koskas, “Yılın ilk yarısında gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 2,1 milyon araç satışı ile, üst üste üçüncü yılda da yeni bir satış rekoruna imza attık. Grup bir yandan Avrupa’da pazar payını artırmaya devam ederken, diğer yandan da uluslararası alanda, özellikle Latin Amerika, Avrasya Bölgesi ve Afrika’da olağanüstü bir performans gösteriyor.” dedi.

 

Yüzde 2.8 büyüme gösteren Avrupa pazarında, yılın ilk yarısındaki 1 milyon 70 bin 718 adet araç satışı ile, Grup’un satışları yüzde 4,4 artış göstermiş oldu. Renault Grubu, Avrupa pazarındaki payını 0,2 puan artırarak yüzde 11 pazar payına ulaştı.

 

Renault markası tek başına satışlarını yüzde 1,1 artırarak  yüzde 8,1 pazar payına ulaştı. Clio Avrupa’da en çok satan ikinci model olurken Captur kendi sınıfının lider crossover modeli ve Scenic kendi segmendinde en çok satan model olarak yer alıyor.

 

Renault yüzde 21,9’luk pazar payı ile elektrikli araçlar segmentinde liderliğini korurken satış adedini yüzde 11,6 artırdı. ZOE satışları yüzde 1,1 artarken, Kangoo Z.E. satışları yüzde 125 artış gösterdi. Kangoo Z.E. modeli lider olduğu elektrikli LCV pazarında yüzde 38,9 paya sahip.

 

Dacia markası Avrupa’da 281 bin 225 araç satışı ile (yüzde 14,6 artış) yarı yıl satış rekorunu kırdı ve yüzde 2,9 gibi rekor bir pazar payını (0,3 puan artış) ele geçirmiş oldu. Bu artış, temel olarak 2. nesil Sandero  ve ilk altı ayda 63 bin 900 satış rakamına ulaşan Yeni Duster sayesinde gerçekleşti.

 

Alpine markası, 22 yıllık tarihindeki satış rekorunu gerçekleştirdi. Lansman tarihinden bu yana 4 bin 800’ün üzerinde araç satıldı.

 

Avrupa dışında, Grup satışları yüzde 16,4 artış gösterdi. Kuzey ve Güney Amerika’da (yüzde 8,1), Asya-Pasifik’te (yüzde 69,5) ve Avrasya’da (15,1) arttı. Afrika, Orta Doğu ve Hindistan’da ise satışlar düşüş gösterdi (yüzde 4,5). Yüzde 6,3 genişleyen Kuzey ve Güney Amerika pazarında, satışlar yüzde 18,1 artış gösterdi.  Grup, 2018 yılının ilk yarısında 0,7 puanlık artış ile yüzde 7,3 gibi rekor bir pazar payı elde etti. Bu performans özelikle eksiksiz SUV ürün gamı sayesinde gerçekleşti.

Renault Grubu, dinamik Arjantin pazarından faydalanmaya devam etti ve yüzde 11,2 pazar büyümesini ikiye katlayarak satışlarını yüzde 22,2 artırdı. Pazar payı 1,3 puan artış ile yüzde 14,6 oldu. Yılın ilk yarısında yüzde 13,7 büyüyen Brezilya pazarında Renault Grubu, satışlarını yüzde 27,8 artırdı ve yüzde 8,3 gibi rekor bir pazar payı (0,9 puan artış) elde etti. Lansmanı 2017’nin ikinci yarısında gerçekleştirilen Kwid her iki ülkede de segmentinde ikinci sıraya yerleşti.

Brilliance China Automotive Holdings Limited ile gerçekleştirilen ortaklık anlaşmasının ardından Renault Grubu, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Asya-Pasifik bölgesi Jinbei ve Huasong markalarının satış rakamlarını da bünyesine dahil etti. Satışlar bölgede yüzde 69,5 artış gösterdi. 2017 yılında, yüzde 4,3 büyüme gösteren pazarda grup satışları yüzde 14,8 azaldı.

 

Grup Çin’de, yaklaşık 33 bin’i Renault markası olmak üzere 117 bin 646 satış kaydetti.  Son derece rekabetçi bir pazarda yeni model eksikliğinin dezavantajı ile Güney Kore’de Renault Samsung Motors satışları yüzde 26,9 düşüş gösterdi.

 

Avrasya’da, yüzde 9,4 büyüyen pazarda satışlar yüzde 15,1 arttı. Grup esas olarak Rusya’daki güçlü dinamizmi arkasına alarak, pazar payını 1,3 puan artırdı ve yüzde 25,8 pazar payına sahip oldu.

Türkiye’de, 2018 yılının ilk yarısında 11,9 daralan pazarda Renault, pazar payını 1 puan arttırarak pazar liderliğini sürdürüyor. Megane Sedan 18 bin 406 adet satış rakamı ile Türkiye’nin en çok satılan otomobili iken Clio HB, 2018 yılı ilk 6 ayında 14 bin 856 adet satış gerçekleştirerek ülkenin model sıralamasında 3. sırada yer aldı.  

Rusya pazarı yılın ilk yarısında yüzde 18,2 büyüdü. Rusya, Renault Grubu’nun iki numaralı pazarı olmaya devam ediyor. Renault Grubu satışlarını yüzde 19,7 artırarak, en çok satan 15 binek otomobil sıralamasına sekiz modeli ile girmeyi başardı. Rusya’da 2017’de satılan araçların dörtte birinden fazlası Renault veya LADA oldu.

LADA yeni LADA Vesta ve LADA XRAY modellerinin başarısı sayesinde yüzde 20 pazar payı ile (0,5 puan artış) satışlarını yüzde 21,1 artırdı.

Renault markasının satış rakamları yüzde 11,6 artış gösterdi. Bunda, 2019’da gerçekleşecek yeni bir C-segmenti crossover lansmanının öncesinde Duster ve Kaptur modellerin başarısı en önemli paya sahipti.

 

Afrika, Orta Doğu ve Hindistan bölgesinde, pazar payı yüzde 10,1 artarken Grup satışları yüzde 4,5 azaldı.

Pazar payının  yüzde 8,1 olduğu (2,3 puan düşüş) İran’daki satışlar yüzde 10,3 düşüş gösterdi.

Son derece rekabetçi bir pazar olan Hindistan’da, Renault bir numaralı Avrupalı otomobil markası olmaya devam etse de, pazarda yüzde 25,4 gerileme gösterdi.

Kuzey Afrika’da, pazar payı yüzde 7,0 artarken, Grup satışları yüzde 12,4 yükseldi. Grup’un pazar payı 2,1 puan artarak yüzde 44,8 seviyesine ulaştı.

 

 

RENAULT GRUBU’NUN 2018 PAZAR ÖNGÖRÜSÜ

 

Renault Grubu 2018 yılı için öngörülerini revize etti.

 

Küresel pazarın 2017’ye kıyasla yüzde 3 (önceki rakam yüzde 2,5), Avrupa pazarının yüzde 1,5 (önceki rakam yüzde 1), Fransa’nın ise %2 (önceki rakam %1) büyümesi öngörülüyor.

Uluslararası pazarlarda, Brezilya pazarının yüzde 10 (önceki rakam yüzde 5), Rusya pazarının ise yüzde 10’dan fazla (önceki rakam yaklaşık yüzde 10) büyüyeceği tahmin ediliyor. Çin’in yüzde 5, Hindistan’ın ise yüzde 8 (önceki rakam yüzde 6) büyüyeceği bekleniyor.

 

Bu bağlamda Renault Grubu 2018’de tüm bölgelerde yenilenen ürün gamı sayesinde Drive the Future planıyla bağlantılı olarak uluslararası pazarlardaki büyümesine devam edecek.

 

 

 
Iveco IAA Fuarı'nda Düşük Emisyonlu Araçları Tanıtacak
 
Gefco ve Berge İspanya’da Otomotiv Lojistiğini Geliştirmek Üzere Bir Ortaklık Kurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2019 Yılı Ubak İzin Belgesi Dağıtımı Başvuruları
UBAK İzin Belgeleri Dağıtım Esasları Yönergesi’nin 7'nci maddesinin ikinci ...
Bakan Turhan'dan Projeleri Hızlandırın Talimatı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bakanlık olarak insanların ulaşımda ...
Sürüş, Dinlenme ve Uygulamalı Takograf Kullanımı Eğitimi Başlıyor
UND eğitim merkezi tarafından, şirketlerin operasyon departmanında çalışanlar, ...
 
Anadolu Isuzu Tarihinin En Büyük İhracat Sözleşmesine İmza Attı
Anadolu Isuzu, “Avrupa’nın En Konforlu ve Ergonomik Otobüsü” seçilen Citiport’u ...
'Öğrenci En Büyük Nimet'
Metro Turizm Karabük Vardiya Amiri İsa Oral ile Karabük Otogarı'nda röportaj ...
Scania'nın Yeni Bayisi Özaltın Ağır Vasıta Kayseri'de Açıldı!
Ağır vasıta sektöründe önemli bir paya sahip olan Scania’nın yeni bayisi ...
 
Renault Trucks’ın Sınırlı Sayıdaki Serisi; Renault T Sport Racing Yüksek Kabin
Renault Trucks ve Renault Sport Racing, T Yüksek Kabin Renault Sport Racing ...
Tırsan, Kässbohrer’in 125. Yılını Kutladı
41 yıldır aralıksız Türkiye’nin lideri ve Almanya’ya doğrudan yatırım ...
“Dizelin Yerini Elektrikli Araçlar Alacak”
Iveco Daily Euro 6 ve “2018 Yılının Panel Van’ı” seçilen Daily Blue Power ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Seçimin Şifreleri
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
dikkat
sondakika
haberler
lkw
news
treyler
truck
türkiye
bus