Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Eylül 2014 Cuma - 17:44

TIR ŞÖFORÜ TURİST DEĞİLDİR!

UND vize uygulamalarında karşılaşılan sıkıntılar ve Schengen Bölgesi'nde 6 ay süreli vizelerde uygulanan 90 günlük kalış süresi kısıtlamaları ile ilgili AB ve Dışişleri nezdinde yoğun çalışma başlattı.

TIR ŞÖFORÜ TURİST DEĞİLDİR!

Birçok AB ülkesinden sürücüler, ülkemize vizesiz ya da gümrük kapısından vize alarak gelebilirken Türk sürücüler AB ülkelerine mal götürebilmek için vize kuyruklarında bekletiliyor. AB ülkeleri turist muamelesi yaptığı sürücülerden her seferinde 22 farklı evrak getirmesini istiyor. Vize alınması için şart olan davetiye, gerekçesi AB yetkilileri tarafından da açıklanamayan bürokratik bir zorluk. Bir AB ürününü Afganistan’a taşıyacak bir Türk sürücü öncelikle Fransa’ya gidebilmek için bir davetiye bulmak zorunda kalıyor.

Altı aylık vize alan bir sürücü Schengen bölgesinde en fazla 90 gün kalabiliyor. 20 yıl önce 1.300.000 Km2 olan Schengen alanı genişleyerek 4.500.000 Km2 ye ulaştı. Bu bölgede çalışan sürücülere 90 gün kalış yetmiyor. Dört ayda 90 günü dolduran sürücü yeni vize alabilmek için gidip evinde 2 ay beklemek zorunda kalıyor.

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih ŞENER; Pilotlar, Gemi kaptanları nasıl vizesiz seyahat edebiliyorsa Uluslararası taşıma yapan TIR sürücüleri de aynı şekilde muamele görmelidir. Türkiye ile AB arasında görüşmeleri süren geri kabul anlaşması çerçevesinde “Sürücüler”  işadamlarından farklı bir grup olarak tanımlanmalıdır.  Batı ülkelerine taşıma yapan ve yıllardan bu ülkelere gidip gelen iltica etmek gibi bir amacı olmayan yaklaşık 25 bin TIR sürücüsü artık vize zulmünden kurtarılmalıdır.

Kazanılan Mehmet Soysal Davası ile TIR sürücüleri Almanya, Hollanda ve Danimarka’da hizmet sağlayıcı olarak tanımlanmış ve sürücüler bu ülkeler uçarak gidemeyeceği için kazanılan dava da vize kuyruklarında çekilen zulme bir çare olmamıştır.

Bu soruna kalıcı bir çözüm bulmak için UND olarak, AB nezdinde en üst makamları ziyaret ederek konuyu değerlendirdik, "AB Komisyonu'nun, AB içinde sık seyahat eden gösteri sanatçıları, akademisyenler gibi belirli kesimlere  uzun süreli ve çok girişli vize düzenlenmeyi planladığını, özellikle çok sık seyahat eden kişilere yönelik olarak kolaylaştırma çalışmalarının başlatıldığı bilgisini aldık. AB yetkilileri ayrıca “Türkiye ile AB arasında yürütülen Geri Kabul Anlaşması kapsamında sürücülerin işadamları dışında bir grup olarak tanımlanması ve geri kabul anlaşması sürecinin sonunu beklemeden önce ilk aşamada vize kolaylığı sağlanması” talebimizi de reddetmeyip not etmiştir.

17 Eylül Çarşamba günü Dışişleri Bakan Yardımcımız Sayın Naci Koru’yu da makamında ziyaret ederek AB nezdinde yaptığımız görüşmelerin sonuçlarını, AB Yetililerinin değerlendirmeleri ve izlenimlerimizi paylaştık. Geri Kabul Anlaşması kapsamında sürücülerimizin vize problemi öncelikli olarak ele alınması gerektiğini kendilerine ilettik. Sayın Bakan Yardımcımız, zaten konuya çok hakim. Sürücü vize probleminin önemi ve bir an önce çözülmesi konusunda bizimle hemfikir. Konu AB müzakerelerinde gündeme getirilecek” dedi.
 

 
Goodyear’ın BMW 5.20i Talihlisi Aracını Teslim Aldı!
 
Connect’in İkinci Nesli Türkiye’de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürcistan 3. Ülke Belgesi Tükendi!
Türkiye ile Gürcistan arasında kararlaştırılan ek bin adet 3’üncü ülke belgesi tükendi.
İran ile Haksız Rekabet Sona Eriyor!
Türkiye, 1 Ekim 2014 Tarihinden İtibaren İran Araçlarına “Akaryakıt Fiyat ...
Merdiven Altı Terörü!
Türkiye’de damper üretiminin yüzde 60’ı denetlenmiyor.
 
Üst Geçit Kazası Meclis Gündeminde!
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik ...
Kapıkule'de Kuyruk 9 Kilometreyi Buldu
Türkiye’den çıkış yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR sürücüleri, ...
Özbekistan’a 2 Bin Adet Ek Geçiş!
Türkiye-Özbekistan Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı 12-13 Ağustos ...
 
Azerbaycan Belge Sayısı 30 Bin’e Çıktı!
Türkiye-Azerbaycan Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı 4-5 Ağustos’ta ...
Sahtecilik Treyler Sektörünün Kanayan Yarası…
Türkiye treyler sanayisi ile üretiminin geliştirilmesi ve sektörün uluslararası ...
Lice'de LPG yüklü tanker patladı
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde kontrolden çıkıp devrilen LPG yüklü tankerin ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srcbustürkiyedikkatkamyonumKamyontreyler haberler kamyoncu