Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
4 Aralık 2018 Salı - 16:32

Tırsan, Başarısının Arkasındaki Üretim ve Yönetim Modelini Dünya Medyası İle Paylaştı

Türkiye’nin lider treyler üreticisi Tırsan, 2018 yılında 41. yılını kutlarken, 1998 yılında başlayan yurt dışı yatırımlarının da 20. yılını kutluyor. Bu çerçevede Tırsan Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Nuhoğlu ve Ayşenur Nuhoğlu uluslararası yayın kuruluşlarına özel bir röportaj verdi. Röportajda kurulduğu günden itibaren dünyanın sayılı treyler üreticilerinden biri olmayı hedefleyen Tırsan’ın tarihçesi, yurt dışı başarıları, yönetim modeli ve 2020 hedefleri paylaşıldı.

Tırsan, Başarısının Arkasındaki Üretim ve Yönetim Modelini Dünya Medyası İle Paylaştı

2018 yılında ihracat rekorları kıran Tırsan, 1977’de kuruldu. Kurulduğu günden bu yana uluslararası bir treyler üreticisi olma vizyonu ile hareket eden Tırsan, 1990’lara gelindiğinde Türkiye’den Avrupa’ya taşıma yapan Türk şirketlerinde %70’in üzerinde pazar payı sahibiydi ve Avrupa’ya açılma kararı aldı. Bu karar doğrultusunda 1998’de Goch Tırsan adıyla Almanya Goch’taki fabrikasını açtı. Gelişmeler dahilinde Tırsan felsefesine, değer ve inovasyon kültürüne uygun olarak Kässbohrer markasını 2002 yılında, Talson markasını ise 2003 yılında bünyesine kattı. 2000’li yıllarda yalın üretim ve yönetim tekniklerine yatırım yapmaya başlayan Tırsan, 2009 yılında sektörün ilk sertifikalı Ar-Ge merkezini kurdu ve 2017 yılında ikinci Ar-Ge merkezinin temellerini attı. Tırsan, günümüzde 55’den fazla ülkede, 13 farklı ürün ailesi, 44 ürün grubu ve 800’den fazla ürün çeşidi ile faaliyetlerine devam etmektedir.

67. IAA Ticari Araç Fuarı kapsamında gerçekleşen özel röportajda Tırsan üretim felsefesi ve yalın üretim teknikleri ile elde edilen uzmanlık ve varılan noktaya da yer verildi.  Yatırım yaptığı yönetim modelleri ve üretim sistemleri ile üretimde mükemmeliyeti sağlayan Tırsan, son 5 senede 54,5 Milyon Euro altyapı ve insan sermayesi yatırımı yaptı. Bu yatırımların sonucu olarak Tırsan Solutions Systems (TSS) adı altında Tırsan Üretim ve Yönetim Modeli oluşturuldu.

Tırsan’ın 41 yıllık aralıksız liderliğinde ürün ve hizmet kalitesinin önemli bir yeri olduğunun altını çizen Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Üyesi Ayşenur Nuhoğlu, “TSS, müşterilerimize sürekli değer yaratan ve ürün kalitemizin mükemmelliğini sağlayan bütün metod ve süreçlerin toplam adıdır. İş modellerimiz ve yönetim sistemlerimizden on-site kalite güvence yönetimi, süreç ve ürün iyileştirmek için 8-D raporlaması başta olmak üzere değer akış haritalama, kaizen, beyaz yaka kaizen’i jishuken ve kanban gibi yalın teknikler ile üretimde toplam sahip olma maliyeti çerçevesinde sürekli gelişimi sağlıyoruz. Paralelinde takım liderlerinden başlayarak yalın ve sürekli gelişim kültürünü yaygınlaştırmak için ekiplerimizin teknik ve yalın yetkinliklerine de yatırım yapıyoruz. TSS’de hem insana hem sisteme yapılan yatırımlar çerçevesinde, toplam yönetim sistemlerinin sürdürülebilirliğini sağlıyoruz. Bu vizyon ile gerçekleşen üretim ve Ar-Ge faaliyetlerimiz, müşterilerimiz ve sektör için devamlı başarı sağlayacağımızın garantisidir.” dedi.

Tırsan Üretim ve Yönetim Modeli ile aşağıdan yukarıya sürekli iyileştirme sağlayan merkezi bir yalın öneri sistemi oluşturduklarını ekleyen Ayşenur Nuhoğlu: “Bu sistem sayesinde, her yıl marka portföyümüz genelinde 1.000'den fazla öneri değerlendirilmekte ve uygulanmaktadır. Öneri şampiyonu çalışanlarımız ise bu başarılarının karşılığında her zaman ödüllendirilmektedirler. Yalın felsefesinin tüm süreçlere yayılması için ayrıca iyi eğitimli ve son derece yetenekli genç bir ekip yetiştiriyoruz. Bu ekibe 100’den fazla kıdemli çalışan tarafından koçluk ve danışmanlık verilmektedir.” ifadelerini kullandı.    

Ödüllü Ar-Ge merkezi ile başta Türkiye taşımacılık sektörü olmak üzere, 55’den fazla ülkenin mevzuat, altyapı ve müşteri ihtiyaçlarına göre ürün geliştiren Tırsan’ın gelecek Ar-Ge vizyonu da röportajda yer aldı. Toplam sahip olma maliyeti çerçevesinde Tırsan, geleneksel Ar-Ge projelerini yanında daha geniş bir ekosistemin parçası olarak dijitalleşme ve yeni teknolojik gelişmeleri Ar-Ge faaliyetlerinin merkezine oturtmuştur. IAA fuarında sergilenen akıllı Tırsan Treylerler ile operasyonel verimlilik sağlanırken, treylerlerin otomatik yükleme ve boşaltma özellikleri ile hem insan, hem yol, hem de yük güvenliğini güvence altına alınmaktadır.

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Nuhoğlu ise gelecek Ar-Ge projelerinin nasıl şekillendiğine değinerek, “Akıllı treylerlerin otonom operasyonları, eko-sistemdeki toplam operasyonel verimlilik için IoT sistemleri ile depo alanı, boşaltım alanı ve altyapı ile iletişim halinde olabilecek treyler için radarımızda olan teknolojilerdir. Birleşmiş Milletler, 2050 yılında dünya nüfusunun %68’inin şehirlerde yaşayacağını öngörmektedir. Bu öngörüye paralel olarak  şehirler arası ve şehir içi lojistik ve depolama alanlarında bir değişime şahit olurken treylerlerin tedarik zincirindeki rolü ve kullanımında bir değişiklik olacaktır. Örneğin, treylerler müşteri teslimat hizmetlerini iyileştirmek için son nokta depolama alanı olarak kullanılabilecek. Şehir sınırları içindeki lojistik depoları, en hızlı teslimat hizmetlerini sağlamak için mikro depolara dönüştürülebilinir. Tırsan’ın Ar-Ge gücü ile böyle bir senaryo için hazır olduğundan emin olacağız” dedi.

Tırsan’ın 2020 hedefleri hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Zeynep Nuhoğlu, ”Amacımız 2020 yılına kadar 20.000 treyler üretmek,  Avrupa'nın üçüncü büyük Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) olmak ve dünyada sekizinciliğe yükselmek. 2020 yılı vizyonumuzu gerçekleştirmek için üretim kapasitemizi genişletmek ve insan kaynağımızı daha da geliştirmek için üretim teknolojilerimize ve sistemlerimize 30 milyon € tutarında ek yatırım öngörüyoruz.” dedi.

Kurum değerlerinden güvenilirlik ve bağlılık değerlerine vurgu yapan Zeynep Nuhoğlu ayrıca, “Önceliğimiz, müşterilerimiz ile daima uzun vadeli, kazan-kazan ilişkisine dayalı, sürdürülebilir iş birlikleri kurmaktır. Bu nedenle Müşteri İlişkileri Yönetimimiz direkt olarak Yönetim Kuruluna raporlama yapmaktadır. Ayrıca kalıcı başarı için iş geliştirme ve strateji ile geleceğe yön vermeye önem veriyoruz. Anlık müşteri ihtiyaçlarının ötesinde gelecek trendlere uygun modeller üzerinde çalışıyoruz. Sektörümüzü geliştirecek ve katkı sağlayacak diğer sektörlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu konuda stratejik iş geliştirme adında bir birimimiz vardır. Bu birim üniversiteler, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışıp trendleri ve dönüşümleri takip ediyor, gelişmeleri sektörümüzün ve müşterilerimizin gelişmesi için mevcut iş yapışlarımıza uyguluyorlar,” ifadelerini kullandı.

Tırsan’ın 1998 yılında başlayan yurt dışı yatırımlarının 20. yılı nedeniyle verilen röportaj, Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Üyesi Ayşenur Nuhoğlu’nun şu sözleri ile tamamlandı: “Yönetim Kurulu Başkanımız bize her zaman sürdürülebilir başarıyı hedeflememizi söylemiştir. Tırsan’ın kurulduğu günden beri hedefi, sadece Türkiye için değil, dünya için de üretim yapacak uluslararası bir şirket kurmak  olmuştur. Bu planın bir parçası olarak 1996 yılında Almanya’ya yatırım kararı aldık ve 1998’de yatırımımızı hayata geçirdik. 2018 yılı itibariyle 3 farklı ülkede 4 farklı üretim tesisinde üretim yaparak 55’den fazla ülkeye treyler ihraç ediyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız ve teşvik ettiği kurum kültürü, her zaman en kaliteli üretimi yapmak, insanlara ve çevreye en faydalı işi yapmayı amaçlamıştır. Dolayısıyla bu mükemmelliği hedeflediğinizde büyüklük ve başarı peşinden gelmektedir.”

 
Türkiye İran Arası Taşımacılık Nakliye Rehberi ile Daha Verimli
 
50 Seneyi Devirip Gücünden Hiç Ödün Vermeyen Bir A1600
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye İran Arası Taşımacılık Nakliye Rehberi ile Daha Verimli
Uluslararası kara yolu Tır taşımacılığı ülkemizde son yıllarda oldukça ...
Tacikistan İle Ticaret Faaliyetlerinde Şah Lojistik
Ülkemiz ile Tacikistan arasında uzun bir geçmişe dayanan ticari ilişkiler ...
Makedonya Nakliye Çalışmaları Mersin Frigo İle Daha Keyifli
Uluslararası taşımacılığın en yoğun faaliyet alanlarından Karayolu nakliyesinde ...
 
Arnavutluk Nakliye Çalışmaları Mersin Nakliyat İle Daha Güvenli
Uluslararası karayolu tır taşımacılığı konusunda oldukça geniş bir alana ...
Hidromek'in Kurucusu Hasan Basri Bozkurt Vefat Etti
Türk sanayisinin duayen isimlerinden HİDROMEK’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu ...
Mutlu Akü ve Euromaster’dan Büyük İşbirliği
Mutlu Akü, her geçen gün genişleyen satış ağıyla araç kullanıcılarına ...
 
Tırsan, Sürdürülebilir Ortak Gelecek Temalı 27. Kalite Kongresi’nde Kalder’in Ana Sponsoru Oldu
Türkiye treyler sektörünün 41 yıldır aralıksız lideri Tırsan, bu yıl ‘Sürdürülebilir ...
Krone, Logitrans Fuarında da Türk Nakliyecisinin Yanında Yer Aldı
Türk nakliyecisinin yol arkadaşı Krone, bu yıl 14-16 Kasım tarihlerinde ...
Alpet’in yeni istasyonu Antalya’da açıldı
Alpet, Akdeniz Bölgesi’ndeki büyümesine turizm cenneti Antalya’da devam ediyor
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
lkw
şoför
türkiye
sondakika
src
haberler
dikkat
kamyoncu
kamyonum