Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
11 Şubat 2008 Pazartesi - 00:00

Trabzon TÜVTURK Araç Muayene İstasyonu Açıldı

Trabzon TÜVTURK Araç Muayene İstasyonu Açıldı

AB standartlarında araç muayenesi ile ilgili özelleştirme ihalesini kazanan Doğuş Otomotiv-Akfen-TÜV SÜD konsorsiyumu TÜVTURK tarafından yapılan Karadeniz'deki ilk, Türkiye'deki ikinci araç muayene istasyonunun açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Yıldırım: “’Nerede trak, orada bırak' devri geçti”

Trabzonspor atkısı takan ve Trabzonlulara ''hemşerilerim'' diye seslenen Yıldırım, can ve mal emniyetinin önemine işaret ederek, her şeyin yenisinin alınabileceğini ancak kaybedilen canların yerine getirilemeyeceğini kaydetti. Yıldırım, ''Artık araç muayenesinde 'nerede trak, orada bırak' devri geçti. Ne yapacağız, nerede trak, işte TÜVTURK burada. Vatandaş gelecek, muayenesini yapacak. Aynen bu hastanedeki tepeden tırnağa muayene, check-up gibi bir şey. Vatandaşlarımız ara sıra homurdanabilir. Alışılmış bir sistem vardı. Usulen bir muayene vardı. Evrak geliyor, muayene yapılmış gibi görünüyordu. Ne aracı gören var, ne muayene yapan vardı. Evraklara bakım yapılıyordu. Artık 'şu idare eder, bunu görmeyelim' deme dönemi yok. Her şeyi tek tek kontrol edecek, değişmesi gerekenleri isteyecekler'' diye konuştu.

Vatandaşların istenenlere itiraz etmemeleri gerektiğini vurgulayan Yıldırım, ''Türkiye, bugün trafikte dünyanın bütün ülkelerinden daha fazla insanını kaybediyorsa, her yıl orta büyüklükte bir ilçe nüfusu kadar trafik canavarına kurban veriyorsa, bunun sebeplerinden biri de budur'' dedi. Türkiye'de 1977 yılında 800 bin, bugün ise 9 milyon araç bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, karayollarının 50 araç muayene istasyonu ile bu işleri yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

Yıldırım, her hayırlı işin önüne engel çıkarma alışkanlığının, araç muayene istasyonlarının özelleşmesinde de gündeme geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Bu iş 2 sene önce başlayabilirdi. Ama yargı süreci, şikayetler, 2 senemiz gitti, 2 senede bu muayenelerin eksikliğinden dolayı hayatını kaybeden vatandaşımız varsa, bunun vebali hepimizin. Yargı kurumları, yapılan hayırlı işe karşı taş koyanların bunu defalarca düşünmesi lazım. Kimse bu ülkeyi diğerinden fazla sevdiğini düşünmesin. Daima yanılgıdadır.'' Yıldırım, Trabzonlulara, Trabzon-Erzurum arasında demiryolu yapılacağı sözünü de verdi.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, TÜVTURK Araç Muayene İstasyonunun trafik güvenliğinde daha güzel standartlar getireceğini söyledi. Türkiye ekonomisinin son 5 yılda büyük performans gösterdiğini ifade eden Şahenk, ''Türkiye artık fırsatları değerlendirmesi gereken bir ülke olduğunu göstermiş ve yabancı yatırımcıların da ilgisini çekmiştir'' dedi.

Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın ise yeni araç muayane istasyonları ile Türkiye'nin her yerinde standart muayene yapılacağını ve istasyonlarda vatandaşların bekleyebileceği kafeler açılacağını anlattı. Talat, projenin trafik güvenliğini artırarak, can ve mal kaybını azaltacağını da vurguladı.

Konuşmaların ardından Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Doğuş Grubu Başkanı Şahenk'e araç muayene istasyonunun işletme ruhsat belgesini verdi. Şahenk ise Yıldırım'a tesiste muayenesi yapılan ilk aracın sertifikasını hediye etti. Yıldırım ile Şahenk birlikte kurdele keserek açılışını yaptıkları tesisi gezdiler ve bir aracın muayenesini izlediler. Tesisleri gezerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, 2 yıl içerisinde 10 milyona yakın aracın A'dan Z'ye elden geçirileceğini ve eksiklerin giderileceğini söyledi.

 
4 Avrupa Ülkesinde NCTS/TIR Ön Beyan Uygulaması Start Aldı
 
Motorlu Araç Sahipleri Dikkat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
error code: 524
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newstreylerfahrerdikkatsondakikaKamyontürkiyekamyonumlkw