Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
4 Aralık 2015 Cuma - 15:06

Türkiye inovasyon haftası başladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ etkinlikleri başladı. Hollanda Prensi Maurits van Oranje-Nassau, inovasyon için 3 önemli etkene dikkat çekerek, bunları mükemmel bir fikir, seçkin bir ekip ve yüksek kaliteli ekosistem olarak açıkladı.

Türkiye inovasyon haftası başladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ‘Türkiye İnovasyon Haftası’, ’Sınırsız inovasyon, sınırsız potansiyel’ sloganıyla başladı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi açılış konuşmasına, “Hintli bir guru, ‘Bütün dünyayı değiştirmene gerek yok, sadece kendini değiştir ve tüm dünyayı değiştirmeye başlamış olacaksın. Çünkü sen dünyanın bir parçasısın. Tek bir insan bile değişse, bu değişim binlerce insana ulaşacak.’ Biz de bu etkinlikte bir kişiye bile ilham olabilirsek, bir kişiyi bile farklı düşünmeye yönlendirebilirsek, kendimizi başarılı sayacağız” sözleriyle başlayarak inovasyon yolunda değişim hedeflerini ortaya koydu.
TİM Başkanı Büyükekşi, Einstein’ın “Hiç hata yapmamış adam, yeni bir şey denememiştir” sözlerini de hatırlatarak, “Çünkü, inovatif insanlar, daha az kreatif olan insanlardan daha fazla hata yaparlar, çünkü peşinden koştukları fikir sayısı da çoktur. Gençlerimiz bu yolda hata yapmaktan korkmasınlar. İnovasyonun aynı zamanda bir sabır işi olduğunu unutmasınlar” diyerek gençlere inovasyon için yol gösterdi.
İnovasyonun sadece nano-teknolojiden, fütürizmden teknolojiden ibaret olmadığına işaret eden Büyükekşi, "İnovasyon değer katmak demek. Eğer bir ürüne, bir sürece, bir fikre değer katabiliyorsanız inovasyon yapabilirsiniz. Eğer içinizde bir kişinin dahi hayal dünyasında bir kıvılcım yakabilirsek, bir inovatif fikrin dahi tohumunu atabilirsek, bir inovatif girişimin dahi yolunu açabilirsek, biz amacımıza ulaşmış olacağız. Özellikle gençlerimize sesleniyorum: ‘Yapamazsın’ diyen sesleri geride bırak, ‘Sen’, içinden gelen sese bak. Farklı ol, Farklı düşün, Fark oluştur” şeklinde konuştu.
HOLLANDA PRENSİ’NDEN İNOVASYON TÜYOLARI
Etkinliklere katılan partner ülke Hollanda Prensi Maurits van Oranje-Nassau da konuşmasında, “Başarılı bir inovasyonda üç etken söz konusudur. Her şey, büyük fikirler ve çığır açan teknolojilerle başlar. Bunlar genellikle yıllar boyunca yapılmış olan araştırma ve geliştirme yatırımlarının birer sonucudur. İkinci etken ise işbirliğidir. Başarılı bir inovasyon için mükemmel bir fikre ve bu fikri hayata geçirecek seçkin bir ekibe ihtiyacınız var. Başarının üçüncü kilit etkeni de para veya diğer bir ifadeyle yüksek kaliteli bir ekosistemdir. Mahsulün yetişmesi için öncelikle tohumlara, bir tarlaya ve gübreye ihtiyacınız vardır. Söz konusu gübre, girişim sermayesidir. Bu sermaye de hem yapılandırılmış hem de bol miktarda olmalıdır” dedi.
Etkinliklerin bir başka ayağında ise Shell Eco-marathon yarışmasında Türkiye ödülleri sahiplerini buldu. Shell Türkiye, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen maratonda geleceğin mühendislerini enerji tasarruflu otomobiller tasarlamaya ve üretmeye teşvik etme amacıyla gerçekleştirilmişti. Yarışmada, Türkiye birinciliğini Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) ’Energy Technologies Team’ ekibi elde etti. KTÜ’lü ekip ödülünü, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem ve TİM Otomotiv Sektör Grubu Başkanı Ömer Burhanoğlu’nun elinden aldı. ’Energy Technologies Team’ ekibinin tasarladığı araç, Shell Eco-Marathon’da yaklaşık 50 kuruş değerindeki 1 kw’s elektrikle 144 km yol kat ederek birinci oldu.
GİRİŞİMCİLİK İÇİN MÜŞTERİYİ BİLMEDEN YOLA ÇIKMAYIN
‘Türkiye İnovasyon Haftası’nın önemli konukları arasında yer alan Business Model Inc. CEO’su ve Strateji Tasarımcısı Patrick van der Pijl de konuşmasında start up girişimci örnekleri verdi. İsrailli bir girişimcinin ülkesinde elektrikli araç satışıyla ilgili çalışmalarını ve bunun başarısızlıkla sonuçlanmasını hatırlatan Pijl, “Müşteri kim ve müşterinin gerçek sorunları ile beklentileri ne?” sorularından yola çıkılarak girişimciliğe başlanması gerektiğinin altını çizdi.
İnovasyon Uzmanı ve Fütürist Peter Hesseldahl da etkinlikte inovatif çalışmalardan örnekler verdi. Dünya çapında farklı insanlar bir araya gelerek yenilikler oluşturduğunu ve günümüzde bunun için fabrikaya gerek kalmadığına değinen Hesseldahl, “Burada katılımcılık önemli. Üç boyutlu yazıcılarla teknoloji her yerde var. Farklı eller ve farklı tariflerle oluşturulan inovatif projeler yapılabiliyor” diye konuştu.
Koç Holding A.Ş Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Arçelik olarak Türkiye İnovasyon Haftası’nın stratejik destekcisi olduklarını hatırlatarak, “İnovasyon kültürünün TİM liderliğinde artan önemi ve gelişimini görmek bizi heyecanlandırıyor. Biz de inovasyonu stratejimizin temel taşı olarak görüyoruz. Teknoloji ve inovasyonda sınır yok bilinci ile çalışıyoruz. İnovasyonu toplumsal düzeyde sahiplenmemiz gerekiyor” dedi.(İHA)

 
Türkiye'nin LNG kapasitesinde yüzde 30 artış hedefleniyor
 
Özbekistan’da Elektronik Ön Bildirim Pilot Uygulamaları Başladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'nin LNG kapasitesinde yüzde 30 artış hedefleniyor
BOTAŞ'ın Marmara Ereğlisi Terminali'nde 4. tank yatırımıyla Türkiye'nin ...
Rusya'nın Engelleri İki Ülkenin Sanayicilerine De Zarar Verir
Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ekinci, son olaylardan ...
Koski'nin Araç Filosuna Yenileri Katıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü hizmet hızını ve kalitesini ...
 
TIR'lar Tendürek Dağı'nda Mahsur Kaldı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi ile Van'ın Çaldıran ilçesi arasında bulunan ...
40 Yıllık Deneyimle Okul Öncesi Çocuklarına Trafik Eğitimi
Trafikte güvenlik konusunda 40 yıldan uzun süredir dünyanın dört bir yanında ...
Darülaceze Sakinleri Nostaljik Tura Çıkıyor!
Darülaceze’de kalan yetmiş beş kişi gençliklerinde yolculuk yaptıkları ...
 
Çalışma Hayatının Güzel Yanları Da Var
İŞ HAYATINA GÜZELLİK KATANLAR
Uzaktan Eğitim İçin Harekete Geç!
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Uzaktan Eğitim Programları, “Lojistik” ...
Rusya’yı Yedek Parça Korkusu Sardı
Rus sanayiciler Türkiye’nin yedek parça ihracatını durdurmasından büyük ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
src
Kamyon
truck
bus
şoför
haberler
kamyonum
treyler
fahrer