Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
28 Mayıs 2018 Pazartesi - 16:38

Türkiye’nin Toplam Araç Parkı 22,4 Milyona Ulaştı

Her yıl otomotiv sektöründen birçok uzmanı bir araya getiren Aftermarket konferanslarının bu yıl 9’ncusu gerçekleşti. Konferansta açılış konuşmacılarından olan TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, “TÜİK verilerine göre, toplam araç parkımız Mart 2018 itibariyle 22,4 milyon adede ulaştı” dedi.

Türkiye’nin Toplam Araç Parkı 22,4 Milyona Ulaştı

T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın özel desteği ve Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ve Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS) iş birliğiyle gerçekleşen 9. Aftermarket konferansında Türkiye’de her bin kişiden ortalama 200’ünün araç sahibi olduğunu belirten Kanca, “Dünyada ortalama her bin kişiye 208 araba düşüyor. Bu rakam ABD’de 940, İtalya’da 700, Polonya’da 650, Avrupa’da 600’ün üzerinde. Türkiye’ye baktığımızda araç sayısı dünya ölçeğine yakın fakat olması gereken yerde değil. Araç sayımızı artırmamız gerekiyor” dedi.

Dünyada kullanılan araç sayısının 2017 de 1,2 milyar olduğunu belirten Kanca, “2018 de 1,3 milyara ulaşması bekleniyor. Dünyadaki araçların yüzde 37’sini Avrupa, yüzde 17’sini Çin,  yüzde 23’ünü Kuzey Amerika ve yüzde 1,3 ünü Türkiye temsil ediyor” diye konuştu.

“2017 tarihi başarılarla geçti”

Açılış konuşmacılarından olan OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Otomotiv sektörü 2017 yılını tarihi başarılarla geçirdi. Ülkemizin 12. kez ihracat şampiyonu olan otomotiv sektörü hızla büyümeye devam ediyor ve üretiminin yüzde 80’ini ihraç ediyor. 2018’in ilk 4 aylık verilerine baktığımızda, 30 milyar dolarlık yıllık ihracat hedefini de çok rahat bir şekilde yakalayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

İhracatta sürdürülebilirliğin sağlanması için teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Çelik, “Otomotiv endüstrisi tüm yenilikleri, değişiklikleri ve tüketici alışkanlıklarına uyum sağlamalı. Bundan dolayı Endüstri 4.0 dönüşümü otomotiv sektörünün gündemine oturdu” diye konuştu.

Konferansın bir diğer açılış konuşmacısı olan OSS Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Şahin, “Son 10 yılda toplam paritede yüzde 23’lük artış kaydeden otomotiv sanayisi büyümeye devam ediyor. 2020 yılında otomotivde satış sonrası sektörü 6 milyar doları hedefliyor” dedi.

“Avrasya bölgesinin lideri olmayı hedefliyoruz”

Endüstri 4.0 ile otomotivde satış sonrasının tamamen değişeceğini belirten Şahin, “Bu süreçte yol haritası olanların kazanacağını düşünüyoruz ve biz de bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle Avrasya bölgesinin lideri olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

2018 Sektör Değerlendirmesi panelinde konuşan LMC Otomotiv Direktörü Jonathan Poskitt, 2018 yılında küresel açıdan yüzde 3 büyüme olduğunu belirtirken “Avrupa’da geçtiğimiz yıl ekonomide yüzde 12 gibi bir yavaşlama oldu ama geçtiğimiz yılı saymazsak genel olarak ekonomi iyiye gidiyor, 2009’dan bu yana ticari araç satışında artış yaşanıyor” diye belirtti.

Sürücüz araç sayısı artacak

Sürücüsüz araçların çok yakında yaygınlaşacağını belirten Poskitt, “Dünyanın tüm noktalarında olmasa da, belli bir kitlenin 2020-2045 yılları arası sürücüsüz araca geçmesiyle, sürücüsüz araç sayısı artacak ve dünya çapında yaygınlaşacak” diye konuştu.

Otomotiv Tedarik Sektörü Genel Değerlendirme panelinde konuşan Frost&Sullivan Direktörü Moosa Mubarek, değişen teknolojilerin müşteri beklentilerini ve davranışlarını etkilediğini belirterek, “Artık milenyum çocukları ve kadınlar da müşteri olmaya başladı. Onların da müşteri olmasıyla birlikte otomotiv sektörü yeni beklentilerle karşı karşıya” dedi.

Polonya’da yapılan bir araştırmanın sonuçlarını aktaran Mubarek, “Elektrikli ve otonom araçlara artık büyük bir eğilim söz konusu. Polonya’da yapılan araştırmaya göre, üreticilerin ve yatırımcıların yüzde 44’ü elektrikli ve otonom araçları tehdit olarak görüyor. Eğer bu gelişmeleri bir tehdit olarak görürsek, çok şey kaybedebiliriz. Polonya’dan örnek verme sebebim ise oradaki yapı Türkiye ile büyük benzerlik gösteriyor” diye konuştu.

“Türkiye’de araç yoğunluğu düşük ama araç başına iyi miktarda harcama var”

Odak Pazar Aftermarket Sektör Değerlendirmeleri panelinde konuşan Wolk Aftersales Kıdemli Danışmanı Zoran Nikolic, Avrupa G5 ülkeleri, Türkiye, Rusya ve Afrika’daki Aftermarket verilerini paylaştı. Avrupa G5 ülkelerinin 73,1 Milyar Euro’luk aftermarket pazarına sahip olduğunu belirten Nikolic, “Bu rakam Türkiye’de 3,8 Milyar Euro. Türkiye’de 12 milyon araç var ve her bin kişiden 141’ine araç düşüyor. Rusya’da 41 milyon araç söz konusu, bin kişiden 280’ine araç düşüyor ve 10 milyar Euro’nun üstünde bir pazara sahipler. Afrika’da 8,7 milyon Euro bir pazar ve 33,5 milyon araç söz konusu. Her bin kişiden 79’una araç düşüyor. Özetlemem gerekirse, Afrika düşük araç yoğunluğu, araç başına düşük harcama. Türkiye düşük araç yoğunluğu ama araç başına iyi miktarda harcama. Rusya araç başına az harcama ama iyi miktarda araç yoğunluğu. Avrupa G5 ülkeleri ise, Türkiye, Rusya ve Afrika’nın hedeflediği yerde” diye konuştu.

Sektörün öncü kurumlarından 300’ü aşkın kişinin katıldığı ve bu yıl 9’ncısı gerçekleşen Aftermarket Konferansı’nda PSA Group Yedek Parça Birimi Başkanı Delphine Lafon Degrange, TEMOT International Autoparts GmbH Başkan ve CEO’su Fotios Katsardis, Nexus Automotive International Kurucu Ortağı ve CEO’su Gael Escribe’de katılımcılara bilgilerini aktardılar.

Konferansın son bölümünde ise Rapro’dan Patrizio Ragusin’in moderatörlüğünü yapmış olduğu panel oturumunda, Mapa’dan Yeşim Keser, Martaş’dan Ziya Özalp, Akyol Otomotiv’den Orkun Baykal ve Autoking’den Ayhan Dayoğlu yer aldı.  

 
7 Lojistik Filosunu Tırsan ile Güçlendirdi
 
Mercedes-Benz Türk StartUP Yarışmasında Ön Elemeyi Geçen 60 Girişimci Eğitim Kampında Buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Renault ve Dacia’dan Yaz Servis Kampanyası
Renault ve Dacia sahipleri, otomobillerini yaz aylarına fırsatlarla hazırlıyor. ...
Dizele Alternatif Doğal Gaz
IVECO’nun LNG’li(sıvılaştırılmış doğal gaz) kamyon stratejisi, Avrupa ...
Araç kiralama pazarına turizm dopingi
2018 için konulan 40 milyon turist hedefi, araç kiralama pazarını da ayağa ...
 
Ford Ticari Ailesinin En yeni Üyeleri Bir Arada
Türkiye ve Avrupa’nın 1 numarası Ford ticari ailesinin en yeni üyeleri bir arada
Brisa ve İnci GS Yusea İş Birliği
Türkiye’nin iki dev kurumu Brisa ve İnci GS Yuasa otomotiv sektörüne enerji katmaya hazırlanıyor
Yüksel Grup Tercihini Man Çekicilerden Yana Kullandı
Yüksel Grup Orman Ürünleri, zorlu şartlarda tomruk taşımak için MAN çekicilerini seçti
 
Continental Geleceğin Lastiğini Tasarladı
Continental, gelecekte yol güvenliği ve konforu bir üst seviyeye taşıyacak ...
Çetaş Otomotiv Grubu'na 3 Ödül Birden
Ford’un en prestijli ödüllerinin başında gelen The Chairman’s Award (Ford ...
Erser Grup’un Yol Arkadaşı Michelin Oldu!
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, Türkiye’nin alanında ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
bus
dikkat
şoför
fahrer
lkw
treyler
kamyonum
src
kamyoncu