Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
4 Nisan 2019 Perşembe - 14:38

Türkiye’nin lider otomotiv endüstrisi fuarı kapılarını açtı

Dünya Otomotiv Endüstrisi 4-7 Nisan tarihlerinde “Automechanika İstanbul” da buluşuyor!

Türkiye’nin lider otomotiv endüstrisi fuarı kapılarını açtı

Türkiye’nin lider otomotiv endüstrisi fuarı 36 ülkeden 1400’ün üzerinde firmanın katılımı ile bugün kapılarını açtı. Dünyanın önde gelen fuar organizatörleri Deutsche Messe’nin Türkiye ofisi Hannover Fairs Turkey ve Messe Frankfurt Istanbul işbirliği ile Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Automechanika Istanbul görkemli bir açılış töreni ile bugün başladı. Tüm Türkiye ve dünya genelinden sektör profesyonellerinin buluşma noktası haline gelen Automechanika Istanbul Fuarı, Şanghay ve Frankfurt’tan sonra otomotiv endüstrisi alanındaki fuarlar arasında dünyada 3. sırada yer alıyor. Automechanika Academy kapsamında yer alan özel seminer ve oturumları ile de dikkat çeken Automechanika Istanbul fuarı, yerli otomobil üretmeye hazırlanan Türkiye Otomotiv Endüstrisi için büyük önem taşıyor.  4 - 7 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Türkiye’nin ihracat şampiyonu otomotiv sektörünün en büyük buluşma platformu Automechanika Istanbul 13’üncü kez tüm sektörü bir araya getirdi. Ticaret Bakanlığı ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği desteğiyle, Messe Frankfurt Istanbul ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık işbirliği ile organize edilen fuarda Türkiye otomotiv endüstrisi son teknoloji ürün ve hizmetlerini sergiledi. Automechanika Istanbul’da bu yıl yeni ürün gruplarıyla birlikte ulusal ve uluslararası firmalar; Parça & Sistemleri, Bakım & Onarım, Aksesuarlar & Tuning, Madeni Yağ,  Akü, E-mobility ve Araç Yıkama & Bakım Merkezi başta olmak üzere oluşturulan özel bölümlerde yenilikçi ürünlerini sergileyecek.

7 Nisan Pazar günü saat 17:00’a kadar Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi‘nde gerçekleştirilecek Automechanika Istanbul’un açılış töreninde konuşan Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, otomotiv endüstrisinin, Türkiye’de imalat sanayiine ve ihracata yaptığı katkılarla ekonominin çok önemli bir parçası olduğunu, yerli otomobil projesinin de hayata geçmesiyle rekabet gücünün artacağına dikkat çekerek şunları söyledi;

“Türkiye otomotiv sanayinin diğer imalat sektörleriyle olan ilişkisi, sağladığı katkı, yarattığı katma değer, istihdam ve sürükleyici yapısı sektörü stratejik açıdan daha da önemli bir hale getiriyor. Üretiminin yüzde 80’ini ihraç eden Türkiye otomotiv sektörünün 2019 ihracat hedefi 32 milyar dolara yükseldi. Geçtiğimiz yıl otomotiv ihracatına 10 milyar dolarlık katkı sağlayan otomotiv yan sanayi ise bu yıl ihracat hedefini 12 milyar dolara çıkardı. Artan ürün kalitesi ve rekabet gücüyle, tanınan ve güven duyulan bir marka haline gelen Türkiye otomotiv sektörünün artan bu ivmesini sürekli kılmanın yolu, uluslararası yeni yatırım ve ortaklarla ticari işbirliklerini güçlendirmesinden geçiyor. Automechanika Istanbul hem katılımcı hem ziyaretçi tarafında uluslararası potansiyeli en yüksek fuarlardan biridir. Türkiye otomotiv sanayisinin gücünü tüm dünyaya göstermesi için de önemli bir fırsattır”.

Automechanika Istanbul’un dünyanın en büyük 3’üncü otomotiv fuarı olduğuna dikkat çeken  Messe Frankfurt Istanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım, fuarın Türkiye otomotiv sektörüyle beraber her yıl büyümeye devam ettiğini belirterek şunları söyledi;

“1971 yılında 'Bir Aracı Harekete Geçiren Her Şey' sloganıyla yola çıkan Automechanika, 16 ülkede 17 fuar ile dünyanın en başarılı fuar markası olma özelliğini sürdürüyor. Automechanika Istanbul, dünyanın en büyük 3. Otomotiv Endüstrisi fuarı olarak her yıl olduğu gibi zenginleşerek büyümeye devam ediyor. 13 salonda otomotiv endüstrisinin her alanına hitap eden fuar geçtiğimiz yıl 1.351 katılımcıyı 38.000 m2 alanda ağırladı. Bu yıl da 36 farklı ülkeden 1400 katılımcı ile yine 38.000 m2 alanda sektörle bir araya geliyor. 2018’de 12 olan ülke pavilyonu sayısı, Fas, Malezya, Slovakya ve Tayland’ın da katılımıyla bu yıl 16’ya ulaştı.”

Tüm Yurt ve Dünya Genelinden Satın Alma Heyetleri Automechanika İstanbul’da!

Automechanika Istanbul Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Güney Amerika ve BDT bölgesinin tüm otomotiv üretim ve onarım profesyonellerini bir araya getirerek 3 kıtada otomotiv sektörünün ana platformu oldu. Fuarda Almanya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Endonezya, Fas, Malezya, İran, İspanya, İtalya, Kore, Hong Kong, Pakistan, Slovakya ve Tayvan gibi önemli ticaret merkezlerinin ülke pavilyonları katılımcı firmalar ile bir araya gelerek ve yeni iş anlaşmaları sağlama fırsatı elde edecek.

“Alım Heyeti Programı” kapsamında Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi başta olmak üzere 7 ülkeden 37 satın alma heyeti fuarda ağırlanırken, Türkiye genelinden de ticaret ve  meslek odaları işbirliği ile 34 ilden 130 otobüs, alım grupları fuarı özel olarak ziyaret edecek. Uluslararası katılımın yarı yarıya olduğu fuar geçen yıl, 120 ülkeden 46 Bin sektör profesyoneli tarafından ziyaret edilerek, önemli iş bağlantılarına imza atıldı. Katılımcı firmalarla pek çok uluslararası alıcıyı bir araya getiren Automechanika Istanbul aynı zamanda çevre ülke pazarlarına yatırım yapmayı hedefleyen tüm yerli ve yabancı firmalara da yeni bağlantıları kurma imkanını sunuyor. 

Sektörün Gelecek Vizyonu Ele Alınıyor!

Otomotiv üretim ve onarım ürün gruplarının yanı sıra; lojistik, kompozit, ham madde üreticileri, IT çözümleri, kimyasal ve kalıp üreticileri gibi sektörün bütün paydaşlarının yer aldığı fuarda otomotiv endüstrisinin nabzı tutuluyor. Automechanika Academy konferans, seminer ve workshop programlarına geniş yer ayrılan fuarda, sektörden uzmanlar en son trendler, yenilikler ve gelecek dönem projeksiyonları ekseninde konuşma ve sunumlar yapacak. Fuarın bir başka özel bölümü olarak tasarlanan E-Mobility Forum Alanı’nda ise Otomotiv Endüstrisinde yeni trendler ve geleceğin teknolojileri 4 gün boyunca ele alınacak. 

Otomotiv Sektöründe Kadın Çalışanlar 2019’da İlk Defa Ele Alınıyor

Bir çok etkinliğe, ek program ve özel tanıtım alanlarına ev sahipliği yapan fuarda uzman konuşmacıların sunumlarıyla çeşitli seminer, atölye ve etkinlikler de düzenlenecek. Her yıl sektöre renk katan uluslararası nitelikli içerik ve konferansları ile de dikkat çeken Automechanika Academy’de bu yıl ilk kez sektördeki kadının sektör içindeki rolü ele alınacak.  KAGİDER işbirliğinde düzenlenecek Otomotiv Endüstrisinde Kadınlar; “Women Talk” Paneli’nde Türkiye otomotiv endüstrisinin önde gelen kadın yöneticileri konuşmacı olarak katılacak.

Automechaika Academy kapsamında 7. Salon‘da organize edilen E-Mobility Forum Etkinliklerinin yanı sıra 14. Salonda TOBFED tarafından  organize edilen “Oto Bakım ve Oto Yıkama” atölyeleri bu yıl da fuar süresince devam edecek. Makina Mühendisleri Odası tarafından “Elektrikli Araç Takımları Buluşması” ve 6 Nisan Cumartesi günü Karadeniz Toplantı Odası‘nda eğitim seminerleri  gerçekleştirilecek. Her yıl yoğun ilgi gören ve fuar kapsamında 6.’sı düzenlenecek “OSS Aftermarket Konferansı”  her yıl olduğu gibi bu yıl da fuar sırasında yer alacak önemli etkinlikler arasında yer alıyor. Bu yıl ilk defa Mercedes-Benz “Teknik Eğitimleri Tanıtımı ve Simülatör Destekli Eğitim Demoları” 5 Nisan Cuma günü Salon 10-12 geçiş alanında yer alacak. Geçen yıl açık alanda TEHAD tarafından ilki gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören “Elektrikli Araç Şarj İstasyonları” da yeni katılımcılarla fuarda yer almaya devam ediyor.  Üniversitelerin “Alternatif Enerjili Araç Takımları” ise 14. Salonda meraklılarıyla buluşuyor. 4 Nisan Perşembe günü sektör temsilcilerinin de katılımıyla görkemli bir açılış ile kapılarını açan Dünyanın 3. Büyük otomotiv endüstrisi fuarı “Automechanika Istanbul” 7 Nisan saat 17.00’a kadar ziyaret edilebilecek.

 

 
BMW Rider Academy Gezileri Kolombiya ile Start Aldı
 
Renault Trucks, Bahreyn’de Eşsiz Bir Macera Deneyimi İçin Hazırlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BMW Rider Academy Gezileri Kolombiya ile Start Aldı
Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW Motorrad, her yıl ...
Türkiye'nin Kurumsal Nakliye Firmaları
Ülkemiz sınırları içerisinde Yurtiçi ve uluslararası alanda faaliyet göstermekte ...
Tırsan, Yeni Çiçek Taşıyıcı Frigo Aracını Müşterileri ile Geliştirdi
Tırsan, 27 Şubat tarihinde Adapazarı fabrikasında müşterileri ile birlikte ...
 
REW İstanbul 2019’u, 45 Ülke Ziyaret Etti!
Tarsus Turkey tarafından T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle ...
Ticari Araçlar Elektrikle Geleceğe Hazırlanıyor
Ford, Hollanda'nın Amsterdam kentinde “Go Further” etkinliğinde tanıttığı ...
ROTA, Konsept Tasarım Ürünleri ile Automechanika İstanbul Fuar’ında
ROTA, Automechanika İstanbul Fuar’ında geliştirdiği “monoblok bugi çeki ...
 
İkinci El Araçlara Ekspertiz Zorunluluğu Getirildi
1 Nisan 2019’dan itibaren başlayan yasal düzenlemeyle birlikte, ikinci ...
Benzine 19 Kuruş Zam Geldi
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) dün gece ...
ZF, WABCO'yu Satın Almak Üzere Anlaşma İmzaladı
Önde gelen küresel teknoloji grubu ve binek, ticari araç ve endüstriyel ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
türkiye
kamyoncu
haberler
treyler
kamyonum
truck
sondakika
lkw
Kamyon