Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
3 Ocak 2019 Perşembe - 15:44

''Otomotivde Olumlu Tablo Görüyoruz''

Garenta ve İkinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, ÖTV teşviğini uzatma kararının tüm otomotiv sektörüne olumlu yansıyacağını ifade etti.

 Otomotivde Olumlu Tablo Görüyoruz

Türk ekonomisinin lokomotifi olan otomotiv sektöründe, 2018 yılında uygulanmaya başlanan ÖTV teşviğinin üç ay daha devam edeceği açıklandı.

Sıfır otomobil ve hafif ticari araç pazarında yaşanan bu gelişmeyle ilgili bir açıklama yapan Garenta ve İkinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, “Alınan karar otomotiv sektöründeki tüm paydaşları mutlu etti. 2018 yılında zor günler yaşayan sektör, 31 Ekim 2018 tarihinde alınan ÖTV teşviği kararıyla biraz nefes aldı diyebiliriz. ÖTV kararının ardından Kasım ayında 52 bin sıfır araç satışı gerçekleşti” dedi.

Sıfır araç pazarıyla ilgili öngörülerini de aktaran Ayyıldız, “Aralık ayının 75.000 adet civarında sıfır araç satışı ile tamamlanmasını öngörüyoruz. Böylece, Türkiye’de 2018 yılının 618.000 adet civarında sıfır otomobil ve hafif ticari araç satışı ile tamamlanacaktır. Bu rakam, pazarın son 2 aydaki ÖTV teşviğine rağmen yüzde 35’ten fazla daralması anlamına gelir” diye konuştu.

Ayyıldız: “ikinciyeni.com ile Son 5 Ayda 13.000 Araç Satışı Gerçekleştirdik”

Değişkenliklere zamanında doğru hamlelerle ayak uyduran, bunun için gerekli altyapısı olan firmaların 2018 yılında çeşitli sıkıntılar yaşasalar da ayakta kalmayı başardıklarını belirten Ayyıldız, ”2018 birçok firma açısından zor bir yıl oldu. Özellikle ağustos sonrası dönemde likidite sıkışıklığı en önemli konu haline gelmeye başladı. Biz, kendi alanında lider olan ve 295.000 üyeye ulaşan, online ikinci el alım-satım platformu ikinciyeni.com sayesinde, son 5 ayda 13.000 adet araç satışı gerçekleştirdik ve aldığımız hızlı tedbirlerle likidite problemine karşı şirketimizi hızlıca konumlandırabildik” dedi.

Ayyıldız ayrıca, ikinciyeni.com internet sitesi üzerinden yapılan profesyonel ekspertiz ve markaya olan güven sayesinde kullanıcıların görmeye bile ihtiyaç duymadan araç aldıklarını belirterek otomotiv sektöründe ikinci el araç fiyatlarında ikinciyeni.com ile referans noktası olduklarını söyledi. Web sitesi üzerinden Garenta araçlarının yanı sıra tüm güvenli ikinci el araç alım satımına platform sağladıklarını belirten Emre Ayyıldız, “Araçlarını uygun fiyatlarla ve hızlı şekilde satmak isteyen 400’ün üzerinde kurumsal ve 200’ün üzerinde bireysel müşterimize de hizmet verdik” diye konuştu.

Ayyıldız: “2019 Yılının İkinci Yarısından Sonra Pozitif Bir Tablo Görüyoruz”

ÖTV teşviğine 2019 yılının ilk üç ayında devam edilmesi kararını olumlu karşıladıklarını belirten Emre Ayyıldız, “2018’in son iki ayında yapılan desteklerle sektör, hem sıfır hem de ikinci el pazarında hareketlendi. ÖTV teşviğinin yılın ilk üç ayında da devam etmesi, hem ekonomiye, hem de otomotiv sektörüne olumlu yansıyacaktır” dedi.

Ayyıldız ayrıca, 31 Mart’taki seçimlerden sonra ekonomideki pozitif görünümün artarak devam edeceğini ve yılın ikinci yarısından itibaren daha da olumlu bir tablo beklediklerini ifadelerine ekledi. 

 
550 HP’lik Maserati Levante GTS Tanıtıldı
 
Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
550 HP’lik Maserati Levante GTS Tanıtıldı
Maserati Levante’nin güçlü versiyonu GTS tanıtıldı. Sınırlı sayıda üretilecek ...
Seger'in 2019 Hedefleri Yaya Güvenliği ve AR-GE
Avrupa’nın en büyük korna üreticilerinden biri olan ve Türkiye’de ürettiği ...
"Hybrid Talks" 2019'da Devam Edecek
1,5 yılda Türkiye’nin 15 iline giderek, 60 firmayı ziyaret eden ve 25 ...
 
NAVARA Türkiye Şovu Tamalandı
Nissan'ın, pick-up sahibi olmak isteyenlere aracın performansını ve gücünü ...
Otonom Araçların Gelişine 10 Yıl Var
KPMG, otomotiv sektörünün önemli sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği ...
Ferrari 488 Pista'ya 'Yılın Spor Otomobili' Ödülü
Ferrari 488 Pista, otomobil dergisi MotorSport tarafından “Yılın Spor ...
 
Toyota'dan Yılın Satış Rekoru Açıklaması
Toyota'nın Corolla modeli, 2018'in ilk 10 ayında 995 bin 356 adet satılarak ...
Otoshops’un Yeni Showroomu Hizmete Açıldı
İkinci el otomotiv pazarına getirdiği kurumsal uygulamalar ile kısa sürede ...
Toyota’nın Hedefi Sıfır Kaza
Toyota, Birleşmiş Milletler raporuna göre dünyada her yıl 1 milyon 240 ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newssrctreylertürkiyebussondakikaKamyonlkwkamyonum