Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
18 Ocak 2016 Pazartesi - 10:22

2015’in Yıldızları Oldular

Geçtiğimiz yıl, satışlar açısından başarılı sonuçlarla kapanırken, bazı markalar iki, hatta üç kez sevindi. Linea, “en çok satan” model olurken, her sınıfın öne çıkan yıldızları da belli oldu.

2015’in Yıldızları Oldular

Geçtiğimiz yıl ağır ticari araçlarla birlikte Türkiye’de satışlar 1 milyon adedin bir miktar üzerine çıkarken, markaların neredeyse tamamı, farklı oranlarda da olsa satışlarını bir önceki yıla göre artırmayı başardı. Hatta Toyota gibi bazıları, bugüne kadarki en yüksek satış rakamlarına ulaşarak “rekor” kutlaması yaptı. Bu atmosferde bazı markalar, çifte hatta daha fazla başarıya imza attı. Nitekim bazı modeller, kendi sınıflarında “2015 yılının yıldızı” olurken, markalarına bu gururu da yaşattı.

Fiat Linea, binek otomobilde tüm pazarın “en çok satılan” modeli olarak yeniden ön plana çıkarken, “doğal olarak” sedan otomobiller kategorisinin de en çok satan aracı haline geldi. Bununla birlikte sedan kategorisinde farklı modeller de ön plana çıkarak “ilk 5” arasına girdi. Tıpkı lüks sınıfta yer almasına karşın, sedanlar arasında en çok satanlar listesine 4. sıradan giriş yaptı. Bunda, daha önce aynı kategoride yer alan Jetta’nın, bir süre yokluğunun da etkisi mevcut.

‘Minik’lerde artış

Geçen yılki satışların detaylarına baktığımızda, piyasanın en küçükleri olan “A sınıfı”nın yaklaşık 200 adetlik düşüşe rağmen 4 bin adet seviyesinde satışa sahip olduğu dikkat çekiyor. Bu sınıfın “açık ara” lideri ise, İzmitli i10.

Bunun yanında bir üst sınıf olmasına rağmen yine “küçük”ler liginde yer alan B sınıfı araçların satışlarının, bir önceki yıla göre sıçrama yaptığı anlaşılıyor. Nitekim 2014 yılında 182 bin 362 adet B sınıfı araç satılırken, geçen yıl bu rakam 219 bin adedin üzerine çıkmış. Bu sınıfın lideri ise Bursalı Clio. Clio’nun 2015 yılı satışları, SW yani Sport Tourer versiyonu da eklendiğinde 31 bini aşıyor. Bir diğer yerli i20 ise, 21 bin 872 adetle nefesini onun ensesinde hissettiriyor.

Türkiye’nin en çok satan otomobillerinin yer aldığı “orta” yani “C” sınıfında ise satışlar 2014’teki 307 binden 378 bin 141’e yükselmiş. Burada sedanların yanı sıra Hatchback modeller de bir hayli gözde. Orta sınıf hatchbackların gözdesi ise kuşkusuz Golf. Onu, Astra HB izliyor.

Lüks yani premium (D) sınıfta da 69 bin 711 adet olan satışlar ise, geçen yıl 95 bin 359 adede fırlamış. Elbette bunda 1.6 lt dizel ve otomatik kombinasyonlu modellerin büyük etkisi var. Burada ilk 3 dışındaki diğer markalar arasında satış adetleri açısından küçük farklar bulunuyor. SUV sınıfı da, başarılı bir yıl geçirenlerden. Nissan, bu yıl da ipi ilk sırada göğüslemiş. Listede en çok dikkat çeken yükseliş ise, 1.6 lt dizel motor ve otomatik vites seçeneğini devreye sokanOpel Mokka’da. İlk 5’e girmeyi başardığı için...



Ticari araçta ipi Ford’un küçük ticarisi Courier ilk sırada gögüslerken, 2015’in yine en şanssız sınıfı “minivan” yani MPV’ler oldu. Nitekim burada ilk sırada 5 bin 371 adetle Dacia Lodgy yer alırken, bu sınıfın satış adetlerinin parlak olmadığını görmek kolay. Nitekim bu sınıfın Avrupa ve ülkemizdeki öncüleri olan  Scenic ve Zafira’nın adetleri hayli 100 adet civarında kalıyor. Nedeni ise, bu araçların yerini, daha uygun olarak görülen binek ruhsatlı ticarilerin almış olması...





Balkanlar’dan Aston Martin gelecek!

Süper lüks otomobil üreticisi Aston Martin’in, konsept olarak gösterdiği ve seri üretimine başlayacağını duyurduğu yeni DBX crossover modeli için Makendonya’da bir tesis kurma planının yeniden gündeme geldiği bildiriliyor.

Son dönemde sıkışıklıklar yaşayan, hatta bir “yeniden yapılanma” planı ile maliyetlerini dengelemeye çalışan Aston Martin, diğer yandan da yeni crossover modeli “DBX” için üretim yeri arayışına girdi. Bunun için şirket yönetiminde daha önce de pek çok alternatifin gündeme geldiği belirtilirken, bir ülkenin, bu yarışta İngiliz markanın aklını çelmeye daha yatkın olduğu belirtiliyor. O da Makedonya...

Otomotiv yatırımlarını çekebilmek amacıyla atağa geçen Makedonya, özellikle Avrupa ülkelerine göre daha ucuz işçilik sunmasıyla öne çıkıyor. Nitekim ülkenin tanıtımlarında, ortalama ücretlerin aylık 500 dolar civarında olduğu ve okur-yazarlık oranının da yüzde 97 civarında bulunduğu gibi bilgiler var. Makedonya’da halen 50 yan sanayi şirketinin faaliyet gösterdiği, 2 bin 500 kişilik bir istihdama sahip oldukları bildiriliyor.

Aston Martin’in diğer alternatifleri arasında İngiltere’den iki, Ortadoğu’da bir ülkenin bulunduğu, ayrıca ABD’nin de düşünüldüğü kaydediliyor.

‘Doktordan satılık’ araç kalmayacak!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile DRD Filo Kiralama, önemli bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşmayla TTB üyesi 90 bin hekime özel “Doktor Hizmet Paketi” geliştirildi. 
 
DRD Filo Kiralama’nın, meslek grupları için özel olarak hazırladığı yeni stratejisinin ilk önemli adımını oluşturan özel “Doktor Hizmet Paketi”nde, doktorlara aylık sabit ödemelerle 24 aydan 36 aya kadar diledikleri marka ve model aracı kiralama imkanı sunuluyor. Aynı pakette bakım-onarım, 7/24 yol yardım, servis hizmetlerinde vale imkanı, sigorta, lastik, mevcut araçlarının 2. elde değerlendirilmesine yönelik danışmanlık, güvenli sürüş eğitimleri, HGS yönetimi, araç transferi ve mobil uygulama desteği gibi geniş hizmetler da var. 

‘10 kuruş çok şey değiştiriyor!’

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Laurent Pernet, mevcut tablonun bu yıl açısından kendilerine güven verdiğini, ancak yıl boyunca pazarın gelişimini sürekli izlemeye ve ona göre pozisyon almaya devam edeceklerini söyledi.

2015 yılının değerlendirmesini yapan ve bu yıla ilişkin hedeflerini açıklayan Pernet, Türkiye’de otomotiv pazarının, 900 bin adet civarında gerçekleşmesini beklediklerini kaydederken, kendilerinin de yüzde 4.7 pazar payı ve 42 bin 300 adetlik satış hedeflediklerini bildirdi. Geçen yılki 34 bin 411 adetlik satış ve yüzde 3.6 pazar payının üzerine çıkmayı istediklerini, bunu da, mevcut tabloya bakarak öngördüklerini söyleyen Pernet, “Elbette Türkiye’de herşey çabuk değişebiliyor. Geldiğimden bu yana ilk öğrendiğim bu oldu. Pazarı ve gelişmeleri izleyip, ona göre bir pozisyon alacağız” dedi.




‘Karlılık şart’

Rekabetçi olmak ve değişen durumlara ayak uydurabilmek amacıyla hızlı hareket etmenin önemine işaret eden Pernet, “Kurlarda 10 kuruşluk bir oynama bile, otomotivde büyük önem taşıyor. Çok şey değiştiriyor. Bu yüzden izlemede olacağız ve ona göre hareket edeceğiz. Ancak bunu yaparken, karlılığımızı yitirmemeye çalışacağız” diye konuştu.
Yenilenen ve Türkiye pazarına uygun donanımlarla gelen modellerinin, 2016’da satışlarının artmasına yardımcı olacağını kaydeden Laurent Pernet, “Ayrıca heyecan verici yeni modellerimiz de olacak. Bu yıl Avrupa pazarına yönelik 3 SUV modelimiz var. Ayrıca ticari araçta da, ilk kez Cenevre’de tanıtılacak yeni nesil Traveller ve Expert bulunuyor. Bu dinamik pazarda yeni müşterilere ulaşarak, pazar payımızı artıracağız” ifadesini kullandı.

(MİLLİYET)

 
Yaptırım kalktı, düşüş hızlandı
 
Türkiye Kayıtdışı Ekonomide Birinci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaptırım kalktı, düşüş hızlandı
İran’ın nükleer programını sonlandırmasının ardından bu ülkeye yönelik ...
Bolu D-100 ve karayolları son haber
BOLU Dağı D-100 karayolu başta olmak üzere karayollarında son yol durumu ...
Hava durumu nasıl olacak, kar yağışı ne kadar sürecek?
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok ilde bugünden itibaren yağmur ...
 
Akü testi ile kışın kötü sürprizlere yer yok
Kışın yolda kalmak istemiyorsanız akünüzü test ettirin. Sorunlu akü önceden uyarmaz!
Bayan Tırcıdan Üstün Sürüş
Erkeklere taş çıkaran Hintli kadın şoför...
Üst Düzey Serinin İkinci Nesil Lastikleri Yollarda
Pirelli, farklı yol koşullarında daha çok kilometrede daha çok yol tutuşu ...
 
İTO: Petrol fiyatlarındaki düşüş reel sektöre yansıtılmalı
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, son 13 yılın en düşüğüne ...
PIRELLI’DEN ŞEHİRİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞINA ÇÖZÜM ORTAĞI: YENİ MC:01
Şehiriçi yolcu taşımacılığında verimlilik, konfor ve güvenlik sağlayan ...
Petrol şirketleri resmen çöktü
Düşük petrol fiyatları bizi sevindirirken, petrol şirketlerini üzmeye ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
dikkat
news
kamyoncu
haberler
truck
fahrer
kamyonum
lkw
Kamyon