Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
25 Ocak 2016 Pazartesi - 12:50

"İMDER 2016 Yılında Önemli Projelere İmza Atacak"

Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı İstanbul Pendik Green Park Otel'de 18 Ocak 2016’da gerçekleştirildi.

 İMDER 2016 Yılında Önemli Projelere İmza Atacak

2016 yılı dernek faaliyetleri ve sektördeki güncel konuların ele alındığı genişletilmiş yönetim kurulu toplantısında İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Tamer ÖZTOYGAR, Türkiye ekonomisi 2023 vizyonu doğrultusunda dernek olarak çalışmalarına devam edeceklerini belirterek 2016 yılında önemli projelere imza atacaklarını söyledi. Toplantıya Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan GÜLDAĞ’DA konuşmacı olarak katıldı.  2015 yılının ekonomi görünümünü değerlendiren GÜLDAĞ, 2016'ya ilişkin dünya ve Türkiye ekonomisi beklentilerini de İMDER üyeleriyle istişare etti.

Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı'nda katılımcılara 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verilirken, İMDER'in 2016 iş programı ve gelecek dönemlere yönelik hedefleri de ele alındı.
 
İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Tamer ÖZTOYGAR açılış konuşmasında, 6,5 Milyar Dolar Ticaret hacmine sahip, 600’den fazla firmanın, 200’e yakın imalatçının, 18.000 kişilik istihdamın faaliyet gösterdiği iş makineleri sektörünün 130’a yakın ülkeye 1,2 milyar Dolara yakın ihracat, 3,2 milyar Doları aşan ithalatı ile ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi. 2014 yılında  11.520 adet olan pazarın 2015 yılında %10 büyüyerek 12.700 adet iş makinası ile kapandığını, 2015 yılı satışlarında DMO alımlarının 1.850 adet ile % 20’yi oluşturduğunu belirtti.
 
Sayın ÖZTOYGAR, İMDER olarak sektörü temsilcisi olmaktan gurur duyduklarını belirterek, şöyle konuştu:
 
"İMDER, siz kıymetli üyelerimizin, tüm faaliyet ve çalışmalarını sahiplenmesi, Yönetim Kurulu ve Komite Başkanlarımızın güçlü temsil ve vizyoner çalışmaları ile diğer derneklerden etki ve gücü ile ayrılmaktadır. Devlet tarafından İMDER’e 10 milyar Dolar ihracat hedefi verilmesi, Ekonomi Bakanlığı tarafından herkesten farklı olarak UR-GE projesi vazifesi tevdi edilmesi, 2007 yılından itibaren de Bakanlar Kurulu'nun onayı ile “TÜRKİYE” kelimesini gururla ismimizde taşımamızın, bunun bir göstergesi olduğu inancındayız."
 
ÖZTOYGAR: Küresel Sektör Temsilcileri 2. Uluslararası İş Makineleri Kongresi'nde Buluşacak!
 
İMDER'in temsil gücünün ulusal ve uluslararası camiada güçlenerek devam ettiğini ifade eden ÖZTOYGAR, "Katıldığımız fuarlarda, toplantılar ve kongrelerde üyelerimizi, sektörümüzü ve Türkiye’nin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. 2016 yılında da bizleri çok yoğun gündem ve faaliyetler beklemekte. En önemli etkinliğimiz ise Uluslararası İş Makineleri Kongresi'dir. Bu yıl yine sizlerin değerli katkılarıyla ev sahipliği yapacağımız 20-21 Ekim'deki 2. Uluslararası İş Makineleri Kongresi'nde ülkemizin önemli firmalarını uluslararası katılımcılar ile bir araya getirerek sektörümüzün gelişimine, büyümesine, yeni işbirliklerine imza atmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.
 
İMDER Başkanı ÖZTOYGAR toplantı sonunda tüm katılımcıların organizasyona göstermiş olduğu ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, konuşmacı olarak toplantıya katılan Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan GÜLDAĞ'a da değerli katkılarından dolayı teşekkür etti.
 
İMDER olarak 2016 yılında sektörü en büyük etkileyecek sorunların ise ;

  • Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü 2015/8 sayılı Yedek Parçalara gelen Gözetim tebliği
  • Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından otomobiller de de kaldırılan ama sadece iş makinalarında 3 üründe kalan Model Yılı uygulaması
  • PGD Piyasa Gözetimi ve Denetimi Çalışmaları ve TSE ile Gümrük Denetimleri
  • KDV oranlarının Yatırım mallarında %8 e düşürülmesi olarak kısaca özetleyen İMDER Başkanı ayrıca
  • Ankara’da Sayın Başbakanımızın belirttiği Fuar alanı projesi
  • Sanayi Ürünleri SSH- Satış Sonrası Hizmetler ve Garanti Belgesi uygulaması,
  • İş Makinaları Tescil işlemlerinin 2908 sayılı kanun uygulamalarında otomotiv sektörü gibi online yapılabilmesi
  • KDV tebliği değişikliği ve KDV iadesinin daha da hızlanması
İMDER olarak önemli projeleri ise;
  • TSE ile yapılacak protokol ile ortak ( uluslararası Standartların millileştirilmesi, ortak TEST / AR-GE merkezi, PGD ve Sektörel ortak çalıştaylar, eğitimler vb.) faaliyet ve çalışmalar yapılması
  • T.C.BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü “Motor Mükemmeliyet Merkezi” projesi
  • T.C.BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü 2. Türkiye Makine Sektör Strateji belgesi 2016 -2018)
  • Özellikle Kiralama ve ikinci el Sektörel Araştırmalar
  • Eğitim Komitesi çalışmaları –MEB Milli Eğitim Bakanlığı ile MEPP projesi ve Maltepe Üniversitesi ile İş Makinaları MYO açılması
  • T.C.EKONOMİ BAKANLIĞI URGE Projemiz ve İMALAT zirveleri
  • Operatör eğitimi ve belgelendirme projemiz
  • Uluslararası geçerli İMDER olarak garantör kuruluş olmak
  • İMDER üyeleri, Türk İş Makinaları ve TÜRKİYE MARKASININ uluslararası tanıtım faaliyetleri olarak kısaca değindi.
 
Hakan GÜLDAĞ, 2016 Dünya ve Türkiye Ekonomisi Beklentilerini Anlattı
 
Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan GÜLDAĞ, 2015 yılı ekonomik değerlendirmeleri sektörel bazda ve dünya ekonomisini kıyaslayarak gerçekleştirdi. Türkiye büyümesinin, bu kadar komşularımızdaki olumsuz atmosfer ve ihracatın düşmesine rağmen, tahminlerin üzerinde gerçekleştiğine değindi. Sayın GÜLDAĞ Rusya ile yaşanan kriz ve Rusya’nın kendi ekonomik krizi, İran üzerindeki ambargoların kalkması ile Türk iş dünyasına olumlu yansımaları, 2016 yılı fırsatlar ve tehditlere değinerek Dünya ve Türkiye Ekonomi beklentilerini geniş bir perspektifle İMDER üyeleriyle istişare etti. Sayın Başbakan Yardımcımız Mehmet ŞİMŞEK beyin geçen hafta açıkladığı OVP orta vadeli plana da değinen Dünya Gazetesi GYY Hakan GÜLDAĞ, plan üzerinde Türk İş Dünyasının beklentilerine de değindi. 2016 Türkiye Ekonomisi büyümesi beklentisinin OVP planında %4,5 olduğuna değinen GÜLDAĞ, Ekonomik değerlendirme kuruluşları ile aynı çizgide kendisinin de %3 -%3,5 aralığın da tahmin ettiğini belirtti. İMDER’i DÜNYA GAZETESİ’NE davet eden Sayın GÜLDAĞ, bir sonraki İMDER Yönetim Kurulu toplantısın Dünya Gazetesi merkezinde olmasını, sektör sorun ve problemleri ile geniş bir açıdan fikir alışverişinin yapılabileceğini belirtti.
 
 
İMDER Tüm Sektörün Nabzını Her Biri Ayrı Bir Dernek Gibi Yönetilen Komiteler İle Tutuyor
 
İMDER Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Başkan Halil Tamer ÖZTOYGAR’ın konuşmasının ardından komite başkanlarının sunumları yapıldı. Kongre Komitesi adına Cüneyt Divriş, Eğitim Komitesi adına Ömer Meti, Mevzuat ve Teknik Komite adına Uğur Özkan, URGE Proje ve İmalat Sektör Komitesi adına Merih Özgen, Kule Vinç Komitesi adına Betül Bıyık değerlendirmelerde bulundular. Yedek Parça ve Yan Sanayi Sektör komitesinin de bir an önce kurulmasını talep eden İMDER üyesi ÇÖZÜM MAKİNA ve TEMSA’ nın talepleri doğrultusunda Şubat Ayında Komitenin toplanmasına karar verildi.
 
İMDER Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı’nın son bölümünde birbirinden değerli ve alanında profesyonelleşmiş isimler olan İMDER Komite Üyeleri Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran,  Off-Highway Research David Philips, Fortune Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Toros, Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan GÜLDAĞ kongrenin gerçekleşeceği tarih 20-21 Ekim’e kadar altı defa bir araya gelerek kongrenin akademik altyapısı üzerinde titiz bir çalışma yürüteceklerine vurgu yaptı.
 
Katılımcıların çalışmalar hakkındaki görüşleri, talepleri ve beklentilerinin interaktif bir şekilde ele alındığı toplantı verimli bir şekilde tamamlanırken, İMDER üyeleri, basın mensupları ve misafirlerin katılımları ile 10 Mayıs 2016 İMDER Genel Kurulu’nda yeniden bir araya gelecek.
 
Komite Başkanları:
 
Sn. Merih Özgen, İmalat Sanayi ve URGE Komitesi Başkanı
Sn. Rıza TOPRAKÇI, Kırma & Eleme Komitesi Başkanı, Sandvik
Sn. Remzi İSPANOĞLU, Asfalt ve Yol Ekipmanları Komitesi Başkanı, Tekno
Sn. Mehmet KAYBAL, Beton Santral ve Ekipmanları Komitesi Başkanı, Meka
Sn. Betül BIYIK, Kule Vinç Komitesi Başkanı, ADV Makine
Sn. Fuat ALYAR, Mini Makine Komitesi Başkanı, Ceren Makina
Sn. Özgür PALA, Kiralama Komitesi Başkanı, STFA Makine
Sn. Ömer METİ, Eğitim Komitesi Başkanı,
Yedek Parça Komponent ve Yan Sanayi Komitesi Başkanı Şubat Ayında belli olacaktır.
 

 
Ford İki Ülkeden Çıkıyor
 
Tanap Projesi’nin Boru Hattı İnşaatını Gerçekleştirecek Firma Belirlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ford İki Ülkeden Çıkıyor
ABD'li otomotiv üreticisi Ford, Japonya ve Endonezya'daki faaliyetlerine son verecek.
140 Yıllık Hayal Gerçek Oluyor, Karadeniz ile Akdeniz Buluşuyor
Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilen, 2. Abdülhamid zamanında ...
Filo Performansı Konusundaki En Yeni Bilgiler
Filo yönetiminde bir mükemmellik yarışı sürerken, bu yarışı sadece en ...
 
Trafik Sigortasında Yüksek Fiyata Fren
Zorunlu trafik sigortasında yüksek fiyat dönemi bitiyor. Hazine Müsteşarlığı’nın ...
Amiral Gemi Güncelleniyor: 2016 Model TGX D38 Daha da İlginç Olacak
Amiral Gemi Güncelleniyor: 2016 model TGX D38 daha da ilginç olacak.
Tırların Bolu Dağı'ndan Geçişine İzin Verilmiyor
D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ...
 
Ehliyet Sınavında İlk Kez 'Adabımuaşeret' Soruları Geliyor
Geçen yıl yönetmelikte değişiklik yapılmasının ardından, bu yıl ehliyet ...
Dolar Güne Nasıl Başladı?
Dolar/TL bu sabah 3 seviyesinin üzerinde işlem görüyor
Temsa'ya Çin İlgisi
Yaklaşık dört yıl önce Sabancı Holding tarafından resmi olarak olmasa ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikakamyonumsrctruckşoförkamyoncudikkattürkiyebus