Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
4 Mart 2016 Cuma - 15:30

2016'da 70 Yeni Model Satışlara Güç Katacak

Otomotiv satışları 2015'te rekora imza atarken bu yıl da yeni modellere umut bağladı. Markalar otomobil ve hafif ticari araç satışlarının bu yıl 950 bin adetler seviyesinde çıkmasını bekleniyor. Bu yıl ülkemizde özellikle SUV sınıfında büyük rekabet yaşanacak.

2016 da 70 Yeni Model Satışlara Güç Katacak

Birçok yerli üretici  2016 model araçları ocak itibarıyla pazara sundu. Ancak  ithal markalar 2016 model yılına  şubat ayı itibarıyla girebiliyorlar.  Tabi ki yeni modeller de 2015’lere göre yüzde 3-7 oranında yüksek fiyatlarla showroomlara iniyor.  Ocak ayında satışlar bir önceki yılın yaklaşık yüzde 7 gerisinde kalıp 32.7 bin adetlerde kalırken şubatta ise 46  ile 50 bin adetler arasında bir satış öngörülüyor. Geçen yıl şubatta 55.3 bin adet otomobil ve hafif ticari araç satılmıştı.

KAMPANYALARA DEVAM

Ocak ayı ağırlıklı olarak elindeki stokları ve teslimatları bitirmeye çalışan markalar şubatın ikinci yarısı itibarıyla tekrar kampanya ve faiz desteği moduna girdiler. Birçok marka 2015’te uyguladığı sıfır faiz desteğine dönerken  stoklarla sınırlı bazı 2015 model araçlarda da  geçen yılın fiyat ve avantajları hala sürüyor. Bankalardaki  tüketici faiz oranları ibe aylık yüzde 1.3’ler seviyesine kadar gelmiş durumda. Ancak bu yıl da markaların en önemli silahı pazara sürecekleri makyajlı, yeni kasa veya tamamen yeni araçlar. Bu yıl pazara sunulacak bazı otomobillere bakacak olursak  örneğin Ferrari'nin üstü açık süper spor modeli 488 Spider’in  yazla birlikte yollara çıkacağını söyleyebiliriz. 670 beygir güç üreten V8 motora sahip aracın fiyatı 580 bin eurodan başlıyor.


LÜKS SEDANLAR GELİYOR

İsveçli marka Volvo yeni lüks sedanı S90’ı pazara sunmaya hazırlanırken yılın  ikinci yarısı itibarıyla XC90'ın 4 koltuklu Excellence modelini satışa sunulacak.
Citroen, binek tarafında makyajlanan C4 Picasso'yu ve yeni C3'ü pazara sunmaya hazırlanıyor. Uzun zamandır beklenen lüks Lexus'un Türkiye'deki showroom'u bu ay İstanbul Maslak'ta açılıyor. Lexus'un hibrid dahil tüm ürün gamı martta Maslak’taki yeni showroomda devreye girecek.

ORTA SINIF CROSSOVER REKABETİ

Bu yıl yeni gelecek modeller arasında en büyük rekabet ise Crossover ve SUV modellerde yaşanacak. Makyajlı Subaru Forester ve XV devreye ocak itibarıyla girerken yeni Kia Sportage martta lansmana çıkıyor.  Seat’in küçük SUV’u Ateca yılın son çeyreğinde showroomlara inmeyi beklerken Japon Honda’nın  HR-V’si  yeni yüzüyle ilk yarıda ithal edilecek. Honda'nın Şekerpınar tesisinde üretilmeye başlanacak yeni Civic Sedan, ikinci yarıda satışta olacak. G.Koreli SsangYong,  ilk çeyrekte Tivoli Air'i (XLV-Air) ithal edecek.

LÜKS SUV’LAR DA YENİLENİYOR

Doğuş Otomotiv, İngiliz Bentley'in merakla beklenen ilk SUV'u Bentayga'yı yılın ikinci çeyreğinde getiriyor. 6.0 litre W 12 motorla donatılan Bentayga, 608 beygir güç ve 900 Nm tork üretiyor. Lamborghini Huracan Spyder, Türkiye pazarına girecek en performanslı otomobillerden biri olarak öne çıkacak. Araçta yer alan 5.2 litrelik V10 motor, 610 beygir güç üretiyor. Jaguar'ın SUV segmentine giriş yaptığı modeli F-Pace, ikinci çeyrekte showroomlarda yerini alacak. Araçta 180 beygir güç üreteh 2.0 litre dizel motor yer alacak. F-Pace, 100 km'de ortalama 5.3 litre harcıyor. Land Rover Discovery yeni gövde tasarımıyla satışa sunulacak.

YERLİ ÜRETİCİLER DE ATAKTA

1.5 milyar dolarlık yatırımla atağa kalkan Tofaş, Egea projesinde sedandan sonra hatchback ve station wagon modellerini Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtacak. Yeni ürünler fuar sonrası satışta olacak.  Yeni Astra'nın 1.4 litre motorlu ve otomatik şanzımanlı versiyonu ilk çeyrekte pazara sürülecek. Performans modeli Corsa OPC, sipariş üzerine getirilecek. 6 ileri manuel şanzımanlı araç 210 beygir güç üretiyor. BMW, 370 beygir gücünde 3.0 litrelik benzinli motora sahip yeni M2 Coupe'yi Mart'ta satmaya başlayacak.  İş dünyasının gözdesi yeni 7 Serisi ağustos'ta ithal edilecek. Mercedes-Benz’in ise bu yıl en büyük yeniliği yeni E serisi olacak.


YENİ PİCK UP’LAR YOLA ÇIKIYOR

Ford, 2016'yı hareketli geçirecek markalardan biri. Marka iddialı pick-up'ı ikinci çeyrekte getirecek. Merakla beklenen B-SUV modeli Edge yılın ikinci yarısında showroomlardaki yerini alacak. SUV modeli Kuga son çeyrekte ticarileşirken, performanslı Focus RS sipariş üzerine ithal edilecek. Nissan pick-up sınıfının önemli oyuncularından Navara'yı yeniledi. Uzun süredir yeni yüzüne kavuşması beklenen pick-up bu yıl yollara çıkacak.

VOLKSWAGEN’İN 2016 YILDIZI TIGUAN OLACAK 

2014 VE 2015 yılının satış lideri Volkswagen’in 2016 yılı sürprizi yeni Tiguan olacak.   2007 yılında kompakt SUV sınıfına ı giriş yapan ve önemli bir başarı elde eden VW Tiguan  ülkemizde de popüler bir model. 2016 yeni kasa Tiguan mevcut kasaya göre  60 mm uzun ve 30 mm geniş. Dingil mesafesi ise  77 mm daha fazla. Bagaj hacmi de yaklaşık  520 litreye ulaşan  araç ilk etapta Türkiye’ye haziran ayında  1.4 lt 150 BG ACT (Otm ve düz vites) motorla ithal edilecek. 2 litrelik TDI dizel 150 BG’lik versiyonu da otomatik şanzımanla gelecek olan Tiguan’ın her iki motorunda da 4 Motion versiyonu yer alacak.

DAHA TEKNOLOJİK ARAÇ

Yeni VW Tiguan’da  12.3 inç dokunmatik ekran, ios ya da android cep telefonları ile uyumlu multimedya alt yapısı, 3 farklı alana hava akımı sağlayan otomatik klima gibi özelliklerin yanı sıra şerit takip sistemi, öndeki araçla çarpışma önleme sistemi, acil fren destek sistemi, yaya çarpma önleme sistemi gibi  güvenlik donanımlarının da yer alması bekleniyor.  Araçla ilgili önemli bir bilgi de 2017’de  ABD ve Çin’de satılması planlanan yaklaşık 20 cm daha uzun XL versiyonunun çıkacağı. 7 kişilik kapasitesi olması planlanan bu XL versiyonunun Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.


EN CİMRİ VW PASSAT 

Doğuş Otomotiv Volkswagen binek aracın 2016 yeniliklerinden biri de Passat GTE modeli. 2016’nın üçüncü çeyreğinde Türkiye’ye gelmesi planlanan VW Passat GTE bugüne kadarki en cimri Passat olacak. Plug in hibrit olan Passat GTE’de 1.4 lt 150 BG’lik benzinli ve 68 BG gücünde elektrikli motor  yer alıyor. Toplam 218 beygir güce sahip bu “sportif” Passat  karma kullanımda 100 km’de sadece 2 lt yakıt harcıyor. Araç  sadece elektrik gücünü kullanarak  ise  50 km’ye kadar  yol kat edebiliyor.  Türkiye’de D segmentinin lideri olan Passat’ın bu versiyonunun da  önemli bir talep görmesi bekleniyor. 


Öte yandan 2016 şubat ayında  Passat ve Passat Variant hariç tüm modellerinde Dost Drive uygulamasıyla birlikte fiyatlarda yüzde 3’e varan indirimler veriyor. Kampanya ile birlikte  güçleri 75 ile 90 BG arasında değişen Volkswagen Polo’larda fiyatlar 44.7 ile 69 bin TL arasında değişmekte.  Yeni Polo’da Türkçe dil seçenekli 5 inç renkli dokunmatik ekran, elektrik ayarlı ve ısıtmalı yan aynalar, yan aynalarda LED sinyal lambaları , sürücü ve yolcu yan hava yastıkları gibi donanımlar standart sunuluyor..

RADİKAL

 
TIR ve Kamyonlara Verilen Süre Doldu
 
Citroen'den Binek ve Ticari Araçlarda %0 Faiz Kampanyası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TIR ve Kamyonlara Verilen Süre Doldu
Şaşmaz'da TIR ve kamyon parkları ile cadde üzerine park eden ağır tonajlı ...
Trafikte Genç Fikirler Yarışıyor, Gençler Sorumluluk Alıyor!
Trafikte Genç Fikirler yarışıyor, gençler sorumluluk alıyor!
Motor Yağınızı En Son Ne Zaman Kontrol Ettirdiniz?
Motorunuzu korumak ve uzun ömürlü olmasını sağlamak için, lastik ve araç ...
 
Zipcar 40 Noktada Hizmet Sunuyor
Otokoç Otomotiv işbirliği ile geçtiğimiz sene Türkiye’de hizmete başlayan ...
Brisa, Run-Flat Lastiklerinin Üretimine İzmit’te Başladı
Brisa’nın İzmit’teki fabrikasında 4 ebatta üretimine başlanan Bridgestone ...
Dolar ve Euro Güne Nasıl Başladı?
Dolar ve euro güne nasıl başladı?
 
Yurt Genelinde Hava Durumu
Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bölümünde sağanak ve ...
10 Yılda 40 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak
ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin ...
Bugün Hangi Yollar Kapalı?
Karayolları Genel Müdürlüğünün yayınladığı 4 Mart tarihli yol durumu bülteni şu şekilde:
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
buslkwkamyonumsondakikanewstruckKamyonsrckamyoncu