Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
26 Ocak 2007 Cuma - 00:00

35 Yıldır Ortada Olmayan Kamyonun Vergisini Ödüyor

35 Yıldır Ortada Olmayan Kamyonun Vergisini Ödüyor

pan style="FONT-SIZE: 12pt; COLOR: black; FONT-FAMILY: "Times New Roman"; mso-fareast-font-family: "Times New Roman"; mso-ansi-language: TR; mso-fareast-language: TR; mso-bidi-language: AR-SA">Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı mutlu beldesinde yaşayan 79 yaşındaki Ahmet Durmuş Sayğın, 1971 yılında ortak satın aldıkları kamyonu ortağının alarak ortadan kaybolduğunu iddia ederek, o tarihten bu yana ödediği kamyonun vergisini artık ödemek istemiyor

Konya'da 79 yaşındaki işçi emeklisi Ahmet Durmuş Sayğın, 1971 yılında satın aldıkları kamyonu ortağının alarak ortadan kaybolduğunu iddia ederek, kamyona ait vergileri artık ödemek istemiyor.

Konya'nın Hüyük İlçesine bağlı Mutlu beldesinde tek başına yaşayan Sayğın, 1971 yılında tanıştığı Bitlisli ortağıyla 9 bin lira bedelle satın aldıkları kamyon için hissesine düşen 4 bin 500 lirayı ödedi. 1972 yılında ortağı kamyonla birlikte ortalıktan kayboldu. Sayğın da bunun üzerine ne yapacağını şaşırdı. Ortağını her yerde aradı ancak bulamadı. Birkaç yıl önce ise ortağının vefat ettiği duyumlarını aldı. Sayğın, ortağının vefat ettiği duyumları ve kamyonun ortalıktan kaybolması üzerine 1972 yılından bu yana hiç aksatmadan ödemek durumunda kaldığı vergilerden artık kurtulmak ve çocuklarına böyle bir miras yükü bırakmak istemediğini söyledi.

1972 yılından beri ortak olduğu kamyon için ne kadar vergi ödediğini hatırlamayan Sayğın, şöyle konuştu: "Ancak, o gün ödediğim 4 bin 500 lira ve günümüze kadar ödediğim vergilerden geçtim. Bu vergileri icra görmemek ve üzerine faiz binmemesi için ödüyorum. Aslında, kamyon trafikte benim üzerime kayıtlı değil ama ortağım ve kamyonu bulamadıkları için noter ortaklık sözleşmesinden dolayı beni bulup vergileri benden alıyor. Görüştüğüm trafik yetkilileri, 'ortağını bulacaksın, arabanın senin üzerine devri olacak, ardından mahkemeye vererek bu vergi borcundan kurtulabilirsin' dedi. Ama ortada ne ortağım ne de kamyon var. Ben nereden bulayım. Ortada olmayan kamyonumun şu ana kadar ödenmeyen hiçbir vergi borcu yok. Fakat artık bu vergi yükünden kurtulmak istiyorum."

Satın aldığına dair noter sözleşmesi olması nedeniyle 1952 model kamyon üzerine kayıtlı olmamasına rağmen 42 DU 448 plakalı aracın motorlu taşıtlar vergisini ödemek için her yıl iki defa Hüyük'teki Ziraat Bankası Şubesi'nin yolunu tutan Sayğın, yaptığı tüm başvurulara rağmen soruna çözüm bulamadı.

79 yaşındaki Ahmet Durmuş Sayğın, kamyonuna ait vergileri ödemek için bazen beldesine 2 kilometre uzaklıktaki Hüyük ilçesinde bulunan Ziraat Bankası Şubesi'ne yaya olarak, bazen de dostlarının aracıyla giderek ödeme yapıyor. Ancak, 2007 yılına ait verginin ilk taksidini ödemek için geldiği banka şubesinde, TC ve vergi kimlik numarası olmadığı için bu ödemeyi yapamadı.

Başbakana Mektup Yazdı

Sayğın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istemek üzere bir mektup yazmaya karar verdiğini ifade etti. Ahmet Durmuş Sayğın, 2007 yılı vergisini ödemek için geldiği Hüyük İlçesindeki Ziraat Bankası Şubesi önünde Başbakan Erdoğan'a yazdığı ve göndereceği mektubu okudu.

Sayğın, Erdoğan'a başından geçenleri şöyle anlattı: "30557057080 TC kimlik numaralı 79 yaşında 9 çocuk babası işçi emeklisi, Konya İli Hüyük İlçesi Mutlu kasabasında yalnız yaşayan bir vatandaşınızım. Beyşehir noterliği No.3767 sayılı 15.10.1971 tarihli resmen kamyon satın ve alım senedine istinaden 42 DU 448 plakalı 1952 model Steyr marka kamyonu İbrahim Ekiz'den ben ve Selahaddin Yalçın adına ortak olarak satın aldık. Ortağım daha sonra arabayı alıp ortalıktan kayboldu. Tüm aramalarıma rağmen ne aracı, ne ortağımı bulamadım. Yalnız, aracı hurdaya sattığını öğrendim."

Ortağı ve kamyonun kaybolması nedeniyle aracı hurdaya çıkartamadığından dolayı 1972 yılından günümüze kadar araçla ilgili her türlü vergiyi tek taraflı olarak ödediğini anlatan Sayğın, Başbakan Erdoğan'dan şu sözlerle yardım istedi: "Siz son ve en güçlü umudumsunuz. Son günlerde aklımda hep benden sonrası var. Çocuklarıma böyle bir miras bırakmak istemiyorum. Devletin gücü yeter her türlü zorluğu yener. Arabanın piyasada çalışmadığı dosyasının takibinde anlaşılır. Araba almakla kötülük yapmış değilim, millete memlekete hayırlı iş yapalım niyeti ile aldım. Yalnız ortağımın insafsızlığından mağdur oldum. Mağduriyetimin giderilmesi hususunda emir ve müsaadelerinizi arz ederim."
(İHA)

 
Araç Muayene İstasyonu Hizmete Başladı
 
Trafik Kazalarında Yeşil Kart Sigortası Kapsamında Hasar Ödenmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler treylerKamyontruckfahrerkamyoncuşoförtürkiyesrc