Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
25 Aralık 2023 Pazartesi - 16:16

69'a Çıkarılan Sürücü Yaş Şartının Süresi Uzatıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından UND'ye gönderilen 25.12.2023 tarihli yazıda; Türkiye'nin karayoluyla yapılan ticari taşımacılık faaliyetlerinde oluşabilecek mağduriyetin önünde geçilebilmesini teminen; 31.12.2023 tarihine kadar uygulanmak üzere yürürlüğe konulan “Geçici/Süreli Düzenlemenin” 31.12.2024 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.

69 a Çıkarılan Sürücü Yaş Şartının Süresi Uzatıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından UND'ye gönderilen 25.12.2023 tarihli yazıda; dünyada ve ülkemizde pandemi sonrası yaşanan normalleşme süreci ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ticaret koridorlarının değişmesine bağlı olarak ülkemize/ülkemizden artan karayoluyla ticari taşımaları, bununla birlikte herhangi bir makul gerekçe olmadan sürücülerin vize temininde sıkıntı yaşaması nedeniyle vizeli sürücü ihtiyacının oluşması, 06.02.2023 tarihinde meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş ili olan ve 11 ilimizi etkileyen deprem nedeniyle sürücü eğitimlerinin olumsuz etkilenmesi sonucu sektörün ihtiyacı olan yeni sürücü arzının yetersiz kalması vb. nedenlerle ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığında sürücü ihtiyacının devam ettiğinin tespit edildiği belirtildi.

Yazıda devamla, Türkiye'nin karayoluyla yapılan ticari taşımacılık faaliyetlerinde oluşabilecek mağduriyetin önünde geçilebilmesini teminen; 31.12.2023 tarihine kadar uygulanmak üzere yürürlüğe konulan “Geçici/Süreli Düzenlemenin” 31.12.2024 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.

Bu kapsamda;

1- SRC türü (SRC-5 hariç) Mesleki Yeterlilik Belgesi süresi biten/bitecek olan ve bu düzenleme kapsamında ilk kez başvuru yapacak sürücüler;

  • Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik kapsamında şoförlük mesleğini icra edebileceğine dair Sağlık Bakanlığına ve üniversitelere bağlı sağlık tesisleri, aile sağlığı merkezleri ve Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan (muayenehane hariç) özel sağlık kuruluşlarınca düzenlenen geçerli Sürücü Türü Sağlık Raporu,
  • Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilen Psikoteknik Değerlendirme Merkezlerince düzenlenen geçerli Psikoteknik Değerlendirme Raporu,

ile birlikte Ulaştırma Bölge Müdürlüklerine başvuru yapabileceklerdir. Yapılacak değerlendirme neticesinde, başvurusu uygun bulunan sürücülerin, mesleki yeterlilik belgesi süresi 31.12.2024 tarihini geçmemek kaydıyla 68 (altmış sekiz) yaş sonuna kadar uzatılacaktır.

2- Diğer taraftan Bakanlığa daha önce başvuru yapmış ve düzenleme doğrultusunda; 31.12.2023 tarihine kadar mesleki yeterlilik belgesi süresi uzatılan sürücülerin, ikinci bir başvuruya gerek kalmaksızın belgelerinin süresi 31.12.2024 tarihine kadar uzatılacaktır.

Ancak, anılan tarihten önce 69 yaşından gün alanların mesleki yeterlilik belgelerinin süresi ise 69 yaşından gün almış oldukları tarihe kadar geçerli hale getirilecektir. Mesleki yeterlilik belgesi süresi tekrar uzatılan sürücülerin Dijital Takograf Kartlarını yenilemeleri gerekmektedir.

3- Kullanım süresi uzatılan mesleki yeterlilik belgesinin son kullanım tarihinden önce ibraz edilen raporların (Sürücü Sağlık Raporu ve Psikoteknik Değerlendirme Raporu) herhangi birinin geçerlilik süresinin bitmesi halinde, bu raporun yenilenip yine Bölge Müdürlüklerimiz üzerinden Bakanlığa ibraz edilip uygun bulununcaya kadar mesleki yeterlilik belgesi bloke (geçersiz sayılacak) edilecektir.

Bu süre zarfında, mesleki yeterlilik belgesi ve dijital takograf kartı kullanılmayacak olup, kullananların tespiti halinde yasal işlem yapılacaktır.

 

kaynak:UND

 
"Alınan Karar İhracat Rekabetçiliğinin Korunması Açısından Kritik Öneme Sahip!"
 
Türkiye'nin İhracatının Yüzde 60'ı Deniz Yoluyla Yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Alınan Karar İhracat Rekabetçiliğinin Korunması Açısından Kritik Öneme Sahip!"
Otomotiv Sanayii Derneg?i, “Türkiye-Birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşması ...
UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras; "Hedeflerin Gerçekleşmesi İçin Gereken Sorumlulukların Tümünü Üstleneceğiz"
Atılım Üniversitesi tarafından Ankara Lojistik Üssü'nde (ALÜ) "Cumhuriyetimizin ...
"Süveyş Kanalı’ndaki Güvenlik Krizi Küresel Tedarik Zincirinin Rotasını Değiştirdi"
Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırıların artması sebebiyle ...
 
İşte Karşınızda Akıllı Filo Yönetim Sistemi D-One!
Doğuş Oto, mobilite ekosistemine yeni bir soluk getiren filo yönetimi ...
ABD'den İran'a Kızıldeniz Resti!
İsrail saldırısı altındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ...
BP, Kızıldeniz'deki Sevkiyatları Durdurdu
BP'den yapılan açıklamada, şirketin tüm faaliyetlerinde olduğu gibi ticaret ...
 
Benzinli Araçların Ömrü 2045’e Kadar Uzayabilir!
Elektrikli araç satışlarının bu yıl ülkemizde rekor kırarken, ülkemizdeki ...
Şehirler Arası Yolcu Otobüslerinde Hız Takip Dönemi Başlıyor!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Şehirler arası yolcu ...
3. Askeri Lojistik Ve Destek Zirvesi - DLSS’e 1400 Kişi Katıldı
3. Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi - DLSS, bin 400 ziyaretçiyi ve 70’in ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrersrcsondakikaKamyontürkiyebusdikkattruckkamyoncu