Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
7 Nisan 2014 Pazartesi - 14:54

Akıllı telefon sensörü lojistikte çığır açıyor

•DHL yeni yayınladığı trend raporunda akıllı telefon ve konsol teknolojilerinin lojistiğe uygulanma potansiyellerini ortaya koyuyor. •Hacim ve dolum yüksekliği ölçümlerini hızlandırmak amacıyla tasarlanan derinlik algılama teknolojisi verimi de artırıyor.

Akıllı telefon sensörü lojistikte çığır açıyor

Dünyanın lider lojistik şirketi DHL tarafından yapılan yeni bir araştırma, tüketici elektroniğinde kullanılmak üzere tasarlanan teknolojilerin ürün endüstrisinde de kullanım alanı bulacağına işaret ediyor. DHL Müşteri Çözümleri ve İnovasyon Birimi Trend Araştırmaları ekibine göre, yeni teknolojilerin ancak kurumsal alanda kullanıldıktan sonra tüketiciye indiği eski model tersine dönecek. “Düşük Maliyetli Sensör Teknolojileri” başlıklı trend raporunda Microsoft’un sensörlü video oyunu kamerası Kinect gibi (yakın alan iletişimi) teknolojilerinin lojistik alanındaki uygulama alanlarına nasıl uygulanabileceğini inceliyor.

 

DHL Müşteri Çözümleri ve İnovasyon birimi Trend Araştırma Direktörü Dr. Markus Kückelhaus “Akıllı telefonların ve bilgisayarların bugünkü durumu, çalışanların kullandıkları kişisel cihaz ve teknolojilerin işte kullandıkları teknolojilerden daha iyi bir noktaya gelmesini sağladı. Ancak kullandıkları şirket cihazlarında da aynı teknolojiyi arar bir hale geldiler. Bu nedenle şirketlerin artık akıllı telefon sensörlerini lojistik süreçlerinde kullanmaya başlamaları gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuşuyor.

 

Tabletler ve akıllı telefonlar, çevremizde olup biteni algılayan çok daha fazla sayıda sensör içeriyor. Bir süredir bu cihazları kullanarak hız, konum, aydınlatma gibi unsurları ölçer hale geldik. Bu teknolojiler lojistik alanında da kullanılabilir. Bu uygulamalar takip-izleme hizmetinin bir parçası olarak, lojistik merkezlerinde sevkiyatların varış zamanını kaydetmekten tutun da, aracın tam konumunu belirleyerek online bir platformda güncellemeye kadar pek çok şekilde kullanılabilir.

        

DHL iki farklı uygulama alanını daha test ediyor. Palet hacmini ölçmek için kullanılan iki özel konsept, Microsoft’un kontrolörsüz ve kumandasız Kinect’in sensör sistemi ile aynı mantık temelinde geliştirildi. Yapılan testler derinlik sensörü teknolojisi ile yapılan ölçümlerin eski tip teknolojilerle yapılan ölçümlere göre yüzde 50 daha hızlı olduğunu ortaya koydu. Olası diğer kullanım alanları arasında konteyner ve kamyonların dolum seviyesi ölçümü, izleme ve yük hasarının dokümantasyonu gibi işlemler yer alıyor. 

 

Makul maliyetleriyle bu sensörler lojistik sektörünün oldukça ilgisini çekiyor. Çünkü genellikle network geliştirmeye yönelik yatırımların oldukça maliyetli olduğu düşünülürdü. Ancak sensörlerin seri üretimi sayesinde oluşan ölçek ekonomisi, bu maliyetlerin etkilerini telafi ediyor. Böylece şirketler bu yeni yaklaşımın faydalarını görüyorlar: Yapılan ölçümler sayesinde lojistik araç ve ağlarını daha verimli kullanmak mümkün oluyor. Ayrıca optimal yükleme sağlanarak karbondioksit emisyonları azaltılıyor, yük hasarı daha iyi belgeleniyor.

 
Mars Logistics'e THY'den Ödül
 
Kamyoncuların Hayatından Fotoğraflar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Brisa, büyümeye devam edecek
2013 yılında yurt içi pazarda reel ekonomik büyümenin üzerinde performans ...
Otomotivde Son 6 Yılın Rekoru
Otomotiv endüstrisi mart ayında 2 milyar 128 milyon dolarlık ihracatla ...
Meiller Doğuş Damper de Treder'e Katıldı
Treyler sektörünün tek temsilcisi olan TREDER’e, Meiller’in en genç fabrikasını ...
 
Anadolujet'ten Çocuklara 23 Nisan Hediyesi
Çocukların kültürel ve sosyal gelişimi için pek çok önemli projeye imza ...
Goodyear Ayaklarınızı Yerden Kesecek
4 Adet Goodyear yaz lastiği alanlar, Goodyear’ın keyfini BMW 520i ile sürme şansı yakalıyor!
Pegasus'tan Bahara Özel Kampanya
7–13 Nisan 2014 tarihleri arasında www.flypgs.com internet sitesine girerek ...
 
Hilton Worldwide'dan Reforma Destek
Türkiye vatandaşlarının da faydalanacağı AB vize reformu sayesinde Avrupa’ya ...
Beton Ankara 2014 Congresium'da
Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen “Beton Ankara ...
Düzenli Egzersiz İş Verimliliğini Artırıyor
İş dünyası ticari hedeflerde başarıya ulaşmak, çalışanlarında sağlıklı ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrersondakikasrcKamyontürkiyetreylerlkwnews haberler