Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
2 Şubat 2023 Perşembe - 13:09

Alışkanlıklar Değişiyor, Araç Kiralamanın Önemi Artıyor! Dolugaz Filosunda Tercihini Hama’dan Yana Kullandı!

Alman sistemi ve Türk hizmet anlayışının mükemmel uyumuyla kurulmuş ağır vasıta operasyonel araç kiralama ve filo hizmeti sunan Türkiye’nin ilk şirketi HAMA, 30 Ocak 2023 tarihinde Koluman Ankara Gölbaşı’nda düzenlenen bir törenle toplamda 42 adet aracını Lokal Enerji’nin bir iştiraki olan Dolugaza yetkililerin katıldığı bir törenle teslim etti.

Alışkanlıklar Değişiyor, Araç Kiralamanın Önemi Artıyor! Dolugaz Filosunda Tercihini Hama’dan Yana Kullandı!

Kamyonum Dergisi olarak yer aldığımız törende; HAMA Genel Müdürü Kenan Çetin, Lokal Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yıldırım’a araçlarının teslimatını gerçekleştirmesinin ardından plaketlerini sundu.

Tören sonrası mikrofonlarımızı yönelttiğimiz Murat Yıldırım, araç kiralama tercih nedenlerini ve bu tercihte neden HAMA’yı seçtiklerini anlatırken; hizmetlerini, geçmiş yıl değerlendirmelerini ve 2023 yılı beklentilerini de Kamyonum Dergisi okuyucuları için paylaştı.

“Fortune 500 Türkiye Sıralamasına Üç Şirketimizle Dahil Olduk”

“2023 Yılında da Aynı Büyüme ve Gelişmeyi Devam Ettireceğiz”

Konuşmasına şirket yapıları ve çalışmalarından bahsederek başlayan Yıldırım; “Dolugaz, 2017 yılında Türkiye’de, yurtiçinde gaz ticaretine başladı. Bağlı bulunduğu Lokal Enerji Grubu ise 2005 yılından beri, Türkiye’de yerleşik olarak depolama, akaryakıt, demiryolu taşımacılığı, uluslararası petrol ticareti, gaz dağıtım, akaryakıt dağıtım işleriyle faaliyet göstermekte. Aynı zamanda şirketimiz Ortadoğu, Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz’de denizcilik faaliyetlerini de yürütmekte. 2005 yılından bu yana şirketimiz her sene hem büyüyerek hem de faaliyetlerini geliştirerek, ülke ekonomisine ve şirketin gelişimine fayda sağlamaya çalışmaktadır. Lokal Grup aynı zamanda 2020 ve 2021 yıllarında, Fortune 500 Türkiye’de, ülkemizin ilk 500 şirketine üç şirketiyle dahil olmuştur. Umuyoruz ki 2022 ve 2023 yıllarında da aynı büyüme ve gelişmeyi devam ettireceğiz.” dedi.

“HAMA, Uzun Zamandır İşbirliği Planladığımız Bir Şirketti”

“Araç Alımlarına ve Kiralamalara Devam Edeceğiz”

Konuşmasının devamında HAMA ile işbirlikleri ve gerçekleştirilen teslimata değinen Yıldırım şu şekilde konuştu; “HAMA ile çok profesyonel bir işbirliğimiz var. Hem bilançosal hem de ticari açıdan çok uygun bir portföy olduğuna karar verdik. Uzun zamandır işbirliği planladığımız bir şirketti. Şirketimizin kendine ait özmal araçları var, belli bir oranda araç fiyatlarının daha yükseleceğini veya düşeceğini öngöremediğimiz ve şirketimizin risk iştahı da çok fazla olmadığı için bu dönem araçları satın almayı değil kiralamayı tercih ettik. Gelecek dönemde de özmal araçlarımızı almaya devam ederken, kiralamalarımıza da devam edeceğiz”

“Yeni Dünyada Herkes Yerini Almaya Çalışıyor”

“Türk İhracatçısı Daha Çok Çalışarak Avrupa’nın Kalan İhtiyacını Karşılayacaktır”

Son olarak 2023 beklenti ve öngörülerini paylaşan Yıldırım; “Türkiye ekonomisi büyüyor. Avrupa’da üretim sıkıntıları artmaya devam ediyor. Yeni dünyada herkes yerini almaya çalışıyor. Rusya-Avrupa ayrışmasının Türkiye’ye çok büyük katkıları olacaktır.  Türk ihracatçısı mutlaka daha fazla çaba sarf edip, daha çok çalışarak Avrupa’nın ve bölgenin kalan ihtiyacını karşılayacak potansiyeli sağlayacaktır. Türkiye de bu bağlamda doğru yerde durduğu ve ihracatı ile ticaretini geliştirdiği ve ekonomisinde herhangi bir kayıp yaşamadığı sürece kazançlı çıkacaktır. Sıkıntılar şu an sadece Türkiye özelinde değil, dünyanın birçok yerinde yaşanıyor. Resesyonun yaşanacağı bir döneme doğru ilerliyoruz. Merkez Bankalarının tüm Avrupa’da ve Amerika’da faiz artırdığı bir dönemdeyiz. Ekonomiler zorlanıyor ama eğer ki ihracat potansiyelimizi geliştirirsek, 2023’de de 2022’de yaptığımız ucuz enerji anlaşmalarını devam ettirebilir, enerji maliyetlerimizi aşağı çekebilirsek, bununla beraber enerjide doğal bir fiyat gerilemesi de yaşanırsa ve Karadeniz’de bulunan doğalgazla ülke ekonomisindeki cari açığı kapatabilirsek, 2023 yılından 2024’e geçişte çok daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Hep beraber çalışıyor, hep beraber başarıyoruz. Ülke ekonomisine katkı sağlıyor, şirketlerimizi büyütüyor, çalışma arkadaşlarımızı da bu büyümeden faydalandırıyoruz.  Yolumuz açık olsun, çok daha iyi şeyler başaracağız.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“HAMA İLE ÖNYARGILARI YIKTIK!”

Gerçekleştirilen teslimatın taraflarından HAMA Genel Müdürü Kenan Çetin ise teslimata ilişkin memnuniyetini paylaşırken, HAMA’nın sağladığı kiralama modelinin birçok firmanın büyümesine olanak sağladığını vurguladı.

“Türkiye Sistemimizi Çok Sevdi!”

“Kiralama Modeli Birçok Firmanın Büyümesine Olanak Sağlıyor”

Sözlerine Dolugaz teslimatlarından bahsederek başlayan Çetin; “HAMA, 2008’den bu yana, operasyonel ağır ticari kiralama şirketi olarak faaliyetlerine devam ediyor. Bugün burada, Türkiye’nin güzide firmalarından bir tanesi olan Lokal enerji firmasına 40+2 adetlik Euro 6 normlarındaki Mercedes Benz 1848 Actros araç teslimatını gerçekleştirdik. Sürekli son sistem, son teknoloji araçları müşterilerimize ulaştırarak, onların operasyonlarını en iyi şekilde gerçekleştirebilmeleri öncelikli hedefimiz. Türkiye bu sistemi çok sevdi, bu doğrultuda gittikçe büyüyen bir filomuz bulunuyor. Yatırım maliyetlerini bir tarafa bırakarak kiralama modeli birçok firmanın büyümesine olanak sağlıyor. O yüzden bugün bunu gerçekleştirmek bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu.” dedi.

“Müşterilerimizin Temin Edemediği Araçları, Teslim Alma İmkanına Sahibiz”

“Sunduğumuz Alternatif Çözümlerle Müşterilerimize Araç Tedarikinde Sorun Yaşatmıyoruz”

Yaşanan araç tedarik sıkıntısının etkilerine değinen Çetin, kendilerinin ise bu dönemde birtakım avantajlara ve alternatif çözümlere sahip olduğunu vurguladı; “ Bizim profesyonel olarak işimiz araç temin etmek; bu araçları doğru zamanda, doğru müşteriye, doğru şartlarla kiralamak. Bu nedenle biraz daha planlı ve uzun vadeli birtakım hazırlıkları önceden yaparak ilerliyoruz. Dolayısıyla zaman zaman müşterinin erişemediği ya da bireysel kullanıcının son anda bir projesi için araç aramaya kalktığı bir dönemde, biz daha önceden sipariş etmiş olduğumuz araçları teslim alma imkanına sahibiz. Tabi ki biz de normal dönemdeki kadar rahat erişemiyoruz. Çünkü gerçekten global bir araç tedarik sıkıntısı var. Ama bu demek değil ki hizmet etmekten vazgeçeceğiz; buna alternatif olarak yeri geldiği zaman çok az kullanılmış, iyi durumda, ikinci el araçları da müşterilerimize sunabiliyoruz. Bazı dönemlerde birtakım araçlarımızın kiralama sözleşmelerini ilave bir yıl daha uzatıyor, müşterilerimizin o andaki ihtiyaçlarını karşılayarak elimizden gelen tüm çabayla hizmet sağlıyoruz. Tabi ki her dönem müşterilerin bazı beklentilerini karşılayamıyor olabilirsiniz. Müşterilerimize de bu yönde, mümkün mertebe planlı hareket etmelerini, ihtiyaçlarını önceden bildirmelerini söylüyoruz. Böylelikle biz de ilgili araç tedarikini sağlayabiliyor, farklı markalardan araçları temin edebiliyoruz. Bunun yanı sıra bazı projelerden gelen araçları, bir başka müşterimize teklif ederek işleyişin durmamasını sağlıyoruz. Yani evet, yine zor bir sene bizi bekliyor ama biz yine bu işin altından kalkacağız.”

“Müşterilerimizin Araçları Atıl Kalmıyor”

“Taleplere Daha Uygun Cevap Verebiliyoruz”

“Biz müşterilerimizin bazı planlamaları daha kolay yapmalarını sağlıyoruz” diyen Çetin, konuşmasını sağladıkları diğer avantajlardan da bahsederek sonlandırdı; “Sözleşmelerimizi belirli süreler içerisinde yapabiliyoruz. Türkiye’de proje taşımacılığının, kontrat taşımacılığının yani başlangıç ve bitiş tarihi belli olan özel taşıma işlerinin çok artığı bir dönemdeyiz. Burada dönem dönem müşterilerimiz belli bir süre için imzaladığı kontratın süresi kadar bizden araç kiralayabiliyor. Dolayısıyla kontratının bir şekilde bitmesi halinde araçların atıl kalması gibi bir durum söz konusu değil. Bu araçları sözleşmesi ile beraber iade ederek kendisini mali açıdan ve operasyonel açıdan rahatlatabiliyor. Birçok müşterimiz var, bu sayede araçları değerlendirebiliyoruz. Firmalar tabi ki özellikle şu dönemde banka tarafında kredi finansmanında zorluklar yaşayabiliyorlar. Kredibiliteleri iyi olsa bile gerek oranlar gerekse kredi temininde birtakım gecikmeler yaşayabiliyorlar. Biz kendi kaynaklarımızla bunları çözebilmiş durumdayız ve müşterilerin beklentilerine daha uygun cevap verebiliyoruz. Dolayısıyla firmalar için hala ciddi avantaj sağlamaktayız. Biz yola çıktığımızda, özmalı olmayan aracı kullanmayacağını söyleyen müşterilerimizin birçoğuna şu an araç kiralamış durumdayız. Özellikle ADR’li yani patlayıcı madde taşımasına uygun araç sayısı filomuzda çok ciddi anlamda bir büyüme sağladı. Halihazırda tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz, satış yöneticisi arkadaşlarımız ve satış sonrası hizmetlerdeki arkadaşlarımız tüm hizmetlerini eksiksiz olarak yerine getirmekte. HAMA olarak yolumuza daha da güçlenerek devam edeceğiz!”

 
Thermo King, Hollanda'da İlk AxlePower Teslimatını Gerçekleştirdi
 
Sektör Lideri Hareket ve Katarlı Lojistik Devi Milaha Arasında Güçlü Stratejik İş Ortaklığı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Thermo King, Hollanda'da İlk AxlePower Teslimatını Gerçekleştirdi
Thermo King, tamamen elektrikli, düşük veya sıfır emisyonlu ve otonom ...
Mercedes-Benz Türk, 10 Adet Mercedes-Benz Tourismo 15’i LOTİ’ye Törenle Teslim Etti
Türkiye, Tayland, Dubai ve Maldivler’de faaliyet gösteren LOTİ, özel olarak ...
Ticari Filolar, E-Transit ile Büyüyor
Ford Otosan’ın Gölcük Fabrikası’nda ürettiği Avrupa’nın en güçlü, Türkiye’nin ...
 
Mercedes-Benz Türk, Altur Turizm'e 23 Adet Tourismo 15 2+2’yi Teslim Etti
Mercedes-Benz Türk'ün ürettiği 100 bininci otobüs olan Mercedes-Benz Travego’yu ...
Catania, 2023’e Yüzde 100 Elektrikli Karsan e-ATAK'larla Başladı
Karsan, hedef pazarlarından İtalya’daki gücünü artırmaya devam ediyor. ...
Mercedes-Benz Türk, Yılın İlk Otobüs Teslimatini Muş Yolu Turizm’e Gerçekleştirdi
Uzun yıllardır Mercedes-Benz yıldızına sahip araçlara yatırım yapan Muş ...
 
LKS Group 20 Adet Mercedes-Benz Tourismo 16 2+1 Yatırımı Yaptı
Mercedes-Benz Türk, yılın son otobüs teslimatını Ankara'da LKS Group’a ...
Atom Lojistik Filosunu 100 Adet S-Way Çekici ile Genişletiyor
Lansmanının gerçekleştirildiği 2020 yılından beri beğeni toplayarak adından ...
Otokar Ailesinin Yeni Üyesi CENTRO Şırnak'ta Hizmet Vermeye Başladı
Türkiye'nin lider otobüs üreticisi Otokar'ın belediyeler ve halk otobüsleri ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyontrucksondakikafahrernewskamyonculkwsrc haberler