Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
22 Eylül 2023 Cuma - 16:42

Ankara’da Ulaşım Krizi! Karara Uymayan 9 ÖHO Trafikten Men Edildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü yaptığı açıklama ile indirimli ve ücretsiz ulaşım kartlarının kullanılmasının devam etmesi kararına itiraz eden Özel Halk Otobüslerine yönetmelikler çerçevesinde ceza uygulanacağını açıklamıştı. Bugün 9 özel halk otobüsünün trafikten men edildiğini bildirdi.

Ankara’da Ulaşım Krizi! Karara Uymayan 9 ÖHO Trafikten Men Edildi

Ankara'da özel halk otobüslerinin ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini taşımama kararı alması krize neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, karara uymayan 9 özel halk otobüsünü trafikten men ederken; şoförler ise pazartesi günü kontak kapatma kararı aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), gazi ve şehit yakınlarıyla basın mensupları harici 22 grubu kapsayan ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini taşımayan 9 özel halk otobüsünün trafikten men edildiğini bildirdi.

BİN 810 İHBAR ULAŞTI

ABB'den yapılan açıklamada, özel halk otobüsü esnaf yönetiminin belediyeyi hedef göstererek serbest biniş hakkı bulunan vatandaşları otobüslerinde taşımama kararı aldığı anlatıldı. Otobüslere alınmama konusuyla ilgili dün 754 öğrenci abonmanlı, 1056 serbest biniş kartlı olmak üzere toplam 1810 ihbarın ulaştığı aktarılan açıklamada, ihbarların tamamı için uyarı ve cezai işlemlerin uygulamaya konulduğu, bu doğrultuda diğer araçlara uygulanan cezai işlemlerin yanı sıra 9 aracın parka çekildiği bilgisi paylaşıldı.

"VERİLEN DESTEK TUTARI 200 MİLYON LİRAYI BULDU"

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Belediyelerin ücretsiz taşımaya karşılık bütçesinden para ödeme zorunluluğu yoktur. Eski dönemde böyle bir destek hiç yapılmadı. İlk kez 2020 yılında olmak üzere, biniş ücretlerine fahiş oranda zam yapılmaması ve zorlu ekonomik koşullarda halkın yanında olunması amacıyla özel halk otobüslerine düzenli destek ödemesi yapıldı. Verilen destek tutarı 200 milyon lirayı buldu.

Tüm bu sürece rağmen, Ankara Büyükşehir Belediyesinin mali durumu analiz edilmeden, belediye meclisindeki muhalefet üyelerince kanuna aykırı olarak özel halk otobüsü işleticilerine fahiş oranlarda ve EGO'yu batıracak şekilde gelir desteği ödenmesi yönünde karar alındı. Bu, Ankara halkının parasıdır. EGO'nun batmasını ve çalışamaz hale gelmesini hedefleyen karar veto edildi."

"CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK"

Vatandaşların, kanunla belirlenen ücretsiz taşıma hakkını kullanamaması durumunda belediyeye 153 hattından ulaşabileceği kaydedilen açıklamada, derhal kanunlar çerçevesinde cezai işlem uygulanacağı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bakanlık tarafından verilen desteği beğenmeyenlerin başvuracağı yer belediye değil, kanunla ücretsiz taşıma hakkını belirleyen ve bunun karşılığında ödeme yapan kurumlardır. Hele ki tüm Türkiye'de böyle bir sistem uygulanıyorken, manidar bir zamanlama ile yaklaşan seçimler öncesi sadece Ankara'da aldıkları bu kanunsuz karara bir devlet kurumu olarak boyun eğmemiz mümkün değildir. Ankara'da 13 yılın ortalamasına göre otobüs biniş ücreti 1 dolar, yani bugünkü değeriyle 27 liraydı. Yeni dönemde, zorlu ekonomik koşullarda halkın yanında olmak adına bu ücret 15 lira, yani 0,55 dolardır. Ücretler eski dönemde pahalı olmasına karşın 2013 yılından beri yeni otobüs dahi alınmamıştır. 400 yeni otobüs kente bu dönemde kazandırılmıştır."

PAZARTESİ KONTAK KAPATACAKLAR

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara da 9 aracın parka çekilmesine ilişkin AA muhabirine açıklamada bulundu. EGO tarafından özel halk otobüslerinin parka çekildiğini belirten Kara, "Ücretsiz ulaşım kartı kullanan bazı grupları taşımama kararımız devam etmektedir. Esnafın akaryakıt alacak maddi durumu yok. EGO araçları gibi özel halk otobüslerinin de süspanse edilmesini istiyoruz." dedi.

Kara, bir an evvel özel halk otobüsü şoförlerinin sorunlarına çözüm bulunmasını isteyerek, "Pazartesi gününe kadar cezalar devam ederse ya da bir sonuca varamazsak özel halk otobüsleri çalışmayacak." diye konuştu.

 
DAF XF Bir Kez Daha Sunduğu Verimlilik ve Konforu Kanıtladı
 
Kamil Koç’un Erzurum Acentesi Filosuna 13 Adet TEMSA Maraton Ekledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Mercedes-Benz Kalitesi, Hızı ve Güvencesiyle Türkiye’de 2. El Kamyon ve Çekici Pazarında Adres Belli; Truckstore"
Mercedes-Benz Türk, 2. El kamyon ve çekici sektöründe faaliyet gösteren ...
ABB Açıkladı; Ücretsiz Taşımayı Reddeden Özel Halk Otobüslerine Ceza Uygulanacak
EGO Genel Müdürlüğü, 4736 sayılı Kanun ve “Ücretsiz veya İndirimli Seyahat ...
İstanbul’da Tersanede Yangın Çıktı, Bir Kişi Dumandan Etkilendi
Tuzla'da Aydıntepe Mahallesi Güzin Sokak üzerindeki tersanede tadilatta ...
 
Stellantis, İtalya’daki İlk Batarya Teknoloji Merkezini Açtı
Dünyanın önde gelen otomotiv gruplarından Stellantis, elektrikliye geçiş ...
Siemens’ten, Kablosuz Elektrikli Araç Şarj Alanında Yeni Adım
CharIN; Siemens AG, WiTricity ve MAHLE öncülüğünde Kablosuz Güç Aktarımı ...
Borusan Lojistik’te İki Üst Düzey Atama
Borusan Grup şirketlerinden Borusan Lojistik, yönetim kadrosunu iki önemli ...
 
İzmir'de Meydana Gelen Helikopter Kazasında 3 Mürettebatın Cansız Bedenine Ulaşıldı
İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınına müdahale için su almaya ...
Freni Boşalan İşçi Servisi Anne ve Kızına Çarptı
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde freninin boşalan bir işçi servisi kaldırımda ...
Tevfik Sayar, "Bursa’daki Yatırımımızın Faaliyete Başlamasıyla Buradan Tüm Dünyaya İhracat Gerçekleştirmeyi Hedefliyoruz"
Treyler üst yapı ekipmanları üretiminde 70 yıllık tecrübesi ile Türkiye’de ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonsondakikafahrertruck haberler türkiyeşoförsrcnews