Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
22 Mayıs 2023 Pazartesi - 10:45

Arkas Lojistik Avrupa’da Intermodal Servislerini Genişletiyor

Arkas Lojistik, duisport ve Hupac arasında İntermodal taşımacılığı için hizmet sözleşmesi imzalandı. Halkalı-Duisburg terminali arasında karşılıklı düzenlenecek tren seferleri ile Almanya’nın yanı sıra Belçika, Hollanda ve Avusturya gibi Avrupa’nın çeşitli ülkelerine yük taşımacılığı kolaylaşacak.

Arkas Lojistik Avrupa’da Intermodal Servislerini Genişletiyor

Arkas Lojistik, geleceğe yönelik lojistik çözümler geliştirmeye devam ederken intermodal servislerini genişletiyor. Son olarak Avrupa’nın en büyük intermodal lojistik terminali işletmecisi duisport ve İsviçreli demiryolu şirketi Hupac ile imzaladığı anlaşma sayesinde intermodal taşımalarını Halkalı’dan Avrupa’ya gönderecek.  

Kendi özmal 45’lik kapalı konteynerleri ile her gün düzenli olarak Halkalı gar çıkışlı intermodal hizmetine devam ederken Almanya (Ruhr Gebit bölgesi), Belçika, Hollanda taşımaları da gerçekleştirecek Arkas Lojistik, 24 ton kapasiteli taşımasını kapıdan kapıya yaklaşık 7-9 gün gibi kısa bir sürede tamamlayacak. Servis rotasında bulunan tüm servis sağlayıcılarla aktif iş birliği yapılan sistemde duisport terminali üzerinden Avrupa ve Asya’ya 400'den fazla demiryolu bağlantısı ve 80'den fazla doğrudan varış noktası mevcut.

Arkas Lojistik CEO’su Onur Göçmez yapılan hizmet sözleşmesi ile ilgili şunları söyledi:

“Sürdürülebilir lojistiğe ilgi tüm dünyada giderek artıyor. Biz de bu duyarlılık ve ihtiyaç çerçevesinde planlarımızı ve yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Avrupa Türkiye’nin en önemli ihracat pazarı. Avrupa yeşil mutabakatı çerçevesinde her sektörde dönüşüm şart. Ülkemizin AB başta olmak üzere üçüncü ülkelere ihracatında rekabetçiliğini koruması ve güçlendirmesi için lojistik çözümlerini geliştirmesi gerekiyor. Duisport ve Hupac arasında intermodal taşımacılık alanında yapılan bu hizmet sözleşmesi bu anlamda önemli bir adım. Yapılan bu anlaşma ile ihracatçımızın, üreticimizin dolayısıyla da ülkemizin ticaret hacmine sürdürülebilir katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Arkas Lojistik’in 2025 yılında teslim alacağı çevreci özelliklere sahip 5 lokomotif yatırımı da büyük resimde geleceğin lojistik çözümlerinde önemli bir yere sahip olacak.”

Avrupa’ya Daha Hızlı, Uygun ve Çevreci Taşıma

Lojistik sektörünün ihtiyacına göre entegre edilmiş ve uyarlanmış bir konsept sunan intermodal taşıma, sağladığı birçok avantajla öne çıkıyor. Karayolundan daha uygun maliyetli, denizyolundan ise daha hızlı olan sistem aynı zamanda çevreci özelliği ve kapıdan kapıya teslim kolaylığıyla geleceğe yönelik çözümlerin başında geliyor.

Beş Lokomotif 2025’te Geliyor

Türkiye’de yerinde üretimi desteklemenin Anadolu’nun gelişiminin anahtarı olduğuna inançla uzun yıllardır demiryoluna yatırım yapan Arkas, Türk lojistik sektörüne bir yenilik getirerek lokomotif alıyor. 38,5 milyon Euro’luk yatırımla beş Euro Dual model lokomotif siparişi veren şirket, ilk etapta 2025 yılında lokomotiflerin beş tanesini teslim alacak. Çevreci lokomotiflerle Türkiye’nin önde gelen sanayi şehirlerinden yine Türkiye’nin en büyük limanlarına ithalat-ihracat konteynerlerini tarifeli seferler ile taşıyacak.

Rota Tarifeli Seferlerle Avrupa ve Demir İpek Yolu

Son yıllarda önemi daha da artan komple lojistik uygulamalarının en iyi örneklerinden biri olarak gösterilen, Arkas’ın yine duisport ortaklığı ile Kartepe’de kurduğu kara terminali Railport’un 2024’te faaliyete geçmesi planlanıyor.  Railport, Avrupa'dan gelen ve Avrupa'ya gidecek trenlerdeki yükün tahliye edilip tekrardan elleçlenebileceği bir aktarma terminali olurken Arkas da Avrupa taşımalarını kendi lokomotifleri ile Kapıkule’ye kadar buradan gerçekleştirecek.

Diğer yandan 2017 yılında BTK (Bakü-Tiflis-Kars) demiryolu hattında ilk demiryolu taşımasını başlatan Arkas Lojistik, geçtiğimiz yıl çatısı altında kurduğu şirketi Arkas Rail ile Çin-Türkiye Demir İpek Yolu’nda Marmaray bağlantısı ile transit olarak Avrupa’ya yük taşıyor. Yeni açılan bu taşımacılık koridorları Türkiye’nin ihracat yüklerini demiryolu ile başka yeni ülkelere taşıma imkânı sunarken, Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle Avrupa ve Asya arasındaki transit yüklerin de Türkiye üzerinden taşınmasına, Türkiye’de demiryolu taşımalarına taleplerin artmasına, dolayısıyla yeni nesil lokomotif ve vagon yatırımlarının hızlanmasına olanak sağlıyor.

 
Kadın İş Yeri Sahipleri Mobil Oil’in Desteğiyle Tedarik Zincirinde Güçlenecek!
 
Estonya Konvansiyonel Geçiş Belgeleri Tükendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DHL Express Türkiye, DHL-Z Tersine Mentorluk Programı ile Nesiller Arası Etkileşimi Artırıyor
DHL Express Türkiye, üst yönetim ile Z kuşağı çalışanları arasındaki iletişimi ...
Batı Innovative Logistics, Amerika'da!
BATI Innovative Logistics, global pazardaki konumunu güçlendirmek ve müşterilerine ...
Hubtic Deniz Yolu Kadrosunu Güçlendirdi
Dijital lojistik şirketi Hubtic, Amerika’dan Uzak Doğu’ya kadar dünya ...
 
Yat ve Tekneler Batı Innovative Logistics Güvencesiyle Maviliklere Açılmaya Hazırlanıyor
Bir yatın rahat bir şekilde denize açılması için gereken tüm hazırlıkların ...
Karbon Nötr Hedefleri Doğrultusunda DHL’den Büyük Adım
DHL, sektörlerdeki lojistik ve sürdürülebilirlik uzmanlarının iş birliği ...
Kargo Sektörü Otonom Sistemlere Emanet
Posta ve kargo sektörü, yeni bir dönemin eşiğinde… Sektörün dijital dönüşüm ...
 
Horoz Lojistik, Uzun Yıllar Hizmet Veren Çalışanlarını Kıdem Plaketleri İle Ödüllendirdi
Horoz Lojistik, uzun yıllardır birlikte çalıştığı değerli çalışanlarını ...
Fatih Önyol, "Kargo Sektörü Hacmini İki Katına Çıkarabilir"
2022 yılında 1,7 milyar adet posta gönderisini dağıtan ve hacmini iki ...
DFDS Lojistik Zirvesi’nde, Sektörün ve Dünya Ekonomisinin Röntgeni Çekildi
Bloomberg HT kanalının ev sahipliğinde düzenlenen DFDS Lojistik Zirvesi’nde, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncuKamyontrucksondakikatreylerlkwdikkatnewsşoför