Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
2 Mayıs 2014 Cuma - 16:50

Avrupa’nın en büyük otomobil dünyasının hayata geçirildiği Ankara, otomotiv sektöründe önemli görevler de üstlenmeye başladı

Otomotivde Başkent rüzgarı… Avrupa’nın en büyük otomobil dünyasının hayata geçirildiği Ankara, otomotiv sektöründe önemli görevler de üstlenmeye başladı. 65 bin oto galericisini temsil eden Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanlığı’na, Başkent Otomotivcileri Derneği Başkanı Aydın Erkoç se

Avrupa’nın en büyük otomobil dünyasının hayata geçirildiği Ankara, otomotiv sektöründe önemli görevler de üstlenmeye başladı

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanlığı’na, Başkent Otomotivcileri Derneği Başkanı Aydın Erkoç seçildi.
Avrupa’nın en büyük otomobil dünyası olacak Otonomi’yi hayata geçiren Ankara, 5 bin kişiye istihdam sağlayacak 750 milyon liralık bu mega yatırımın verdiği güçle otomotiv sektöründe önemli görevler üstlenmeye başladı.
Türkiye genelindeki 65 bin oto galericisini temsil eden MASFED’in Otonomi’de yapılan genel kurulunda, adeta Başkent rüzgarı esti. Aydın Erkoç’un oybirliği ile genel başkanlığa seçildiği genel kurulda, MASFED’in en önemli organlarından Yüksek İstişare Kurulu’nda Niyazi Berktaş, Denetim Kurulu’nda da Mahmut Ulucan, Başkent Otomotivcileri Derneği’ni temsilen görev aldılar.
MASFED’in yeni yönetim kurulu ise Erkoç’un yanı sıra Yalçın Baysan (Isparta), Zafer Uslu (Mersin), İsmet İnan (Van) ve Erdoğan Bayrak’tan (İstanbul-Anadolu) oluştu.
Aydın Erkoç, MASFED’in, Türk ekonomisinin lokomotiflerinden biri olan otomotiv sektörünün, iç pazardaki en önemli ayağı olan oto galericileri derneklerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla kurulduğunu anımsattı. Ankara’nın yanı sıra İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 20 ildeki oto galericilerin bir araya gelmesi ile kurulan MASFED’in, kısa sürede diğer 61  ildeki dernekleri de bünyesine katacağını kaydeden  Erkoç, şunları söyledi:
‘’Öncelikli hedefimiz, devleti yılda 2 milyar lira vergi kaybına uğratan kayıt dışılığı ortadan  kaldırmak olacak. Türkiye’de geçen yıl yaklaşık 5 milyon araç satışı yapıldı. Bunun sadece 1 milyonu oto galerilerinde gerçekleştirildi. 4 milyon araç ise hiçbir vergiye tabi olmadan el değiştirdi. Her türlü dolandırıcılığa açık olan, vatandaşın otomobil sahibi olma hayallerinin kabusa çevrilebildiği bu sistem,  mutlaka son bulmalı. Bunun için biz elimizi taşın altına koyduk, devletten de bize destek olmasını bekliyoruz.’’
Erkoç, gümrüklerde yaşanan sorunlar ile noter harçlarının her geçen gün artmasının da sektörün gelişmesini engellediğini kaydederek, ‘’Araç devirlerinde alınan noter harçları, bir iki yıl önce 20-40 lira arasında değişirken, bugün 200 liraya kadar yükseldi. Dünyadaki tüm gelişmiş ülkelerde otomobil alım satımı son derece basit ve masrafsızdır. Türkiye’de de gelişmiş ülkelerdeki siteme geçme vakti artık gelmiştir’’ dedi.

-Otonomi’de Göreve Devam-
 
Öte yandan Başkent Otomotivcileri Derneği’nin girişimiyle Esenboğa Havalimanı’nın yanı başında hayata geçirilecek Otonomi’de de genel kurul heyecanı yaşandı.
Aydın Erkoç başkanlığındaki, Niyazi Berktaş (Başkan Yardımcısı), Mahmut Ulucan (Başkan yardımcısı), İsmail Aydınkaş (Sayman), Levent Demirkaya,  Kemal Kocabaş ve İhsan Gökçınar’dan oluşan yönetim kurulu, genel kurulda tüm üyelerden güven oyu alarak yeniden seçildi.
Erkoç, ‘’Genel Kurul teveccüh gösterdi ve bu zor görevi bir kez daha bize verdi. Ankara’da, sadece Türkiye’nin değil, Ortadoğu ve Avrupa’nın en büyük otomobil dünyasını inşa ediyoruz. Otonomi projesi, Başkent’in sektördeki gücünü de çok artırdı. İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya gibi otomotivin kalbinin attığı şehirlerle yarışacak, hatta geçecek konuma geldik. İstanbul bile bu projeye gıpta ile bakıyor’’ dedi.
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda Ankara’nın değişik semtlerinde dağınık halde bulunan oto galerilerinin 2015 yılında tamamlanacak Otonomi’ye taşınacağını anımsatan Erkoç, ‘’Otonomi’de, oto galerilerinin yanı sıra vatandaşlar da kendi araçlarını satabilecek.  Aracın test sürüşü, ekspertiz kontrolü Otonomi’de yapılacak; noter, trafik tescil, banka işlemleri burada gerçekleştirilebilecek.
375 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen Otonomi bünyesinde, 489 oto showroom, 15 oto servis, 10 oto plaza ve 48 ofis tipi oto satış merkezi yer alıyor. Projeye ayrıca, kampüsün tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte 66 adet ofis, 25 adet orta ve küçük ölçekli ticaret alanı, akaryakıt istasyonu ve ibadet merkezi gibi donatılar da eklendi.
Metrekaresi 2 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulan ticari ünitelerde, kısa sürede yüzde 82’lik satış başarısı yakalandı.

 
Çanakkale'de OtoPratik Mağazası hizmete girdi
 
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk Emekliye Ayrıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çanakkale'de OtoPratik Mağazası hizmete girdi
Türkiye’nin lider lastik üreticisi Brisa, binek ve hafif ticari araçların ...
HAVA ŞARTLARI, UPS’İN 1’İNCİ ÇEYREK SONUÇLARINI ETKİLEDİ
ABD Yurtiçi Günlük Paket Hacmi yüzde 4.2 Artış Gösterdi Uluslararası ...
PEGASUS HAVA YOLLARI, 2014’ÜN İLK ÇEYREĞİNDE SEKTÖRÜN 1,4 KATI BÜYÜDÜ
2014 yılı ilk çeyrek trafik sonuçlarını açıklayan Pegasus Hava Yolları, ...
 
BMC için nihai pazarlık bitti! İşte son teklif
BMC'nin satışı için nihai pazarlık yapıldı. Es Mali Yatırımlar patronu ...
2008’den 2013’e AB’ye İhraç Taşıma Pazarımız %25 Büyürken Türk Taşımacılar %10 Pazar Kaybetti
Türkiye ile AB arasında kurulmuş olan Gümrük Birliği malların serbest ...
Volkan Işık Akademi Yine Dünya Rekoru Kırmaya Hazırlanıyor
Dört sene önce Volkan Işık’tan eğitim alarak Guinnes Dünya Rekorları Kitabı'na ...
 
BMC'ye Teklif Veren Ethem Sancak İçin Bugün Karar Günü
TMSF'nin düzenlediği BMC'nin satış ihalesi sonucunda , ihaleye tek firma ...
Anadolujet Binlerce Çocuğa Pilotluk Heyecanı Yaşattı…
Çocuklara verdiği değeri her fırsatta hayata geçirdiği özel projelerle ...
TOSFED Pist Kupası İzmir Park’ta
2014 TOSFED Pist Şampiyonası ikinci ayağı, bu hafta sonu Ülkü Motorsporları ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
busşoför haberler kamyoncukamyonumsrcnewstrucktreyler