Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
Otokar Added New Ones to Its Perfect Vehicles!

Otokar Added New Ones to Its Perfect Vehicles!

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
11 Haziran 2010 Cuma - 00:00

Bakan Ergün: Türkiye Avrasya?nın Hizmet Üssü Olacak

ANKOMAK 2010 Fuarı’ nda konuşan Sanayi ve ticaret Bakanı Nihat Ergün, Sanayi Stratejisi Belgesi’ nde son aşamaya geldiklerini belirterek, bu belge ile Türk sanayisine yeni bir vizyon kazandırarak, Türkiye’ nin orta ve yüksek teknoloji ürünlerinde Avrasya’ nın mal ve hizmet üssü olacağını açıkladı.

Bakan Ergün: Türkiye Avrasya?nın Hizmet Üssü Olacak

Avrasya’nın en büyük, Avrupa’nın ise dördüncü büyük iş makineleri fuarı olan “ANKOMAK 2010 18. Uluslararası İş Makineleri, Yapı Elemanları ve İnşaat Teknolojileri Fuarı” kapılarını açtı. ANKOMAK 2010 Fuarı’nın açılışını Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat ERGÜN yaptı.Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği’nin (İMDER) desteği ile ITE Group Plc.’ nin Türkiye Ofisi,  E Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen ANKOMAK 2010 Fuarı’nın açılışında konuşan Bakan Nihat Ergün, Sanayi Stratejisi Belgesi ile ilgili çalışmalarda sona geldiklerini kaydederek, belgeyi çok kısa zaman içerisinde kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. Türk sanayisine yeni bir vizyon kazandıracak olan Sanayi Stratejisi Belgesi ile orta ve ileri teknoloji ürünlerinde Türkiye’nin Avrasya’nın mal ve hizmet üssü olacağına dikkat çeken Bakan Ergün; “Sanayi Sektörel Belgeleri’ ni de masaya yatırdık. Bu belgelerle Türk sanayisinin rekabet gücünü yükselterek ihracatını artıracağız.” dedi.

ANKOMAK 2010 Fuarı’ nın 70.000 metrekarelik alanda, 250’ yi aşkın firmanın katılımı ile uluslararası 750 markayı sektörle buluşturduğunu da ifade eden Bakan Ergün, İstanbul’ un Doğu ve Batı dünyaları arasında bir kesişme noktası olduğunu ve bu fuar ile birlikte bunun bir kez daha kanıtlandığını belirtti. Türkiye ekonomisinin 2003 – 2008 yılları arasında ortalama yüzde 6 büyüdüğünü, ancak 2009 yılında ise yüzde 4.7 daralma yaşandığını kaydeden Bakan Ergün; “2010 yılını ilk 5 aylık dönemindeki performansımız, uzun bir büyüme döneminin eşiğinde olduğumuzun bir kanıtıdır. Türkiye, Dünyada krizi en erken geride bırakan ve hızlı ve istikrarlı büyüyen bir ekonomiye sahiptir. IMF ve OECD’ nin raporlarında Türkiye önümüzdeki dönemde yüzde 6.2 ila yüzde 6.8 oranlarında büyüme kaydedecektir.” dedi.

Türkiye’ nin en önemli gücünün genç ve dinamik nüfus yapısı olduğuna dikkat çeken Bakan Ergün, bu özelliğin Türkiye’ yi dünyanın en önemli pazarlarından biri haline getirdiğini belirtti. 1 milyondan fazla çalışanı olan makine sektörünün büyümesini sürdüreceğini de vurgulayan Bakan Ergün; “Ülkemizde dana çok konut, yol, baraj yapılması gerekiyor. Daha çok kentsel dönüşüm ve altyapı çalışmaları yapılmalı. Bunların yanı sıra İstanbul Boğazı tüp geçit projesi, 3. Köprü, İzmit Körfez geçişi ve İzmit Otoyolu, Çanakkale Boğaz köprüsü gibi devam eden projeler de var. Bu nedenle Türkiye her geçen gün genişleme potansiyeli olan bir pazardır. İnşaat sektörünün önümüzdeki dönemde yüzde 8 ila yüzde 10 oranında büyüyeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle Türkiye yatırım yapmak için en doğru adrestir.” diye konuştu.

Açılışta konuşan İMDER Başkanı Cüneyt Divriş ise makine sektörüne ilişkin sorunları dile getirdi. Bir yatırım malı olan ve kullanıcıların temininde büyük rahatlık sağlayan Leasing işlemlerinde KDV avantajının tekrar getirilmesi gerektiğini belirten Cüneyt Divriş; “Ayrıca KDV oranlarının kazıcı yükleyici ve ekskavatörlerde yüzde 8 oranında iken diğer iş makineleri tiplerinde yüzde 18 olmasını yadırgıyor ve KDV oranının tüm ürün grupları için yüzde 8 olması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

 
İstanbul-Ankara Otoyolu? nda yeni uygulama
 
Türkiye- Letonya KUKK Toplantısı Ankara?da Yapıldı.
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mercedes-Benz? de Filo Teslimatlarına Devam
Yurt dışına taşımacılık alanında faaliyet gösteren Aksaray’ ...
ISUZU NOVO? LAR TALİP KAHRAMAN A.Ş.? DE
Talip Kahraman A.Ş. Altis Resort / Spa ve Grand Cortez Hotel Resort ...
Ford Otosan? dan Kampanya
Ford Otosan haziran ayında; binek ve ticari araç modellerine ...
 
Eras İnşaat MAN dedi
Nuh Beton A.Ş.’ nin en büyük çözüm ortaklarından ...
Çevikler, Volvo ile taşıyacak
Dünyaca tanınan kalite anlayışı ile Çevikler Mermer, tercihini ...
Konyalı Nakliyecilerin Lojistik Köy Talebi
Konya Şoförler Nakliyeciler ve Otomobilciler Odası tarafından düzenlenen ...
 
?Yardım? değil ?Hak?
Engellilere yönelik politikalarının ''yardım'' değil ''hak'' eksenli ...
Otomotivde İhracat Yavaşladı
  Küresel kriz yüzünden, eksi yönlü rakamları ...
Ferco Motor?un da Tercihi Castrol Oldu
Madeni yağ sektörünün öncü markası ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
buslkwkamyonumtürkiyesrcşoförnewsfahrer haberler